BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu #125767 przez Agusia83
Beti, dziekuje, wlasnie wszystko przeczytalam....hmm, niby moga byc to te skurcze, bo jest napisane, ze kazda kobieta moze odczuwac inaczej i czasem wlasnie tak jak bol miesiaczkowy...tylko, ze moj trwal troszke dluzej...na nastepnej wizycie, na pewno zapytam lekarza....w tak sie wlasnie w nocy zastanawialam czy nie pojsc pod prysznic...to tez pomaga....
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #125769 przez beti
Zapytaj najlepiej, moja lekarka przepisała mi no spę FORTE na takie nagłe akcje jakby były niepokojące no i Duphaston w razie czego...
13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #125770 przez Agusia83
To dobrze, ze zazylam nospe..a duphaston przyjmowalam do 14tc...
13 lata 11 miesiąc temu #125772 przez beti
Ja do 21 aż :-)) ale przepisała mi jeszcze na wszelki wypadek, bo jest podtrzymujący i rozkurczający zarazem, więc jakby się coś naprawdę działo to mam 4 tabl wziąć na raz...
No i lekarka powiedziała, że jak mam przed sobą jakiś cięższy dzień, podróż, dużo pracy, sprzątanie to lepiej wziąć nawet na zapas tą no-spę przed, żeby właśnie takich akcji nie było...
13 lata 11 miesiąc temu #125790 przez monika1984lodz
dzien dobry.

Kurcze nie wiedzialam , ze duphaston jest tez rozkurczowy hm.... ja go lykam od 8 tc do teraz i prawdopodobnie bede go lykala do 36 tc

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #125797 przez beti
progesteron jest rozkurczowy, a co za tym idzie duphaston :-)
Monika a czemu tak długo go musisz przyjmować?
13 lata 11 miesiąc temu #125798 przez monika1984lodz
Beti ze wzgledu na dwie wczesniejsze straty.Moj lekarz twierdzi , ze zaszkodzic nie zaszkodzi a moze pomoc, i ze lepiej dmuchac na zimne w takim prypadku.

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #125799 przez monika1984lodz
A wogole to dzisij mam 100-dniowke :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #125803 przez beti
No to faktycznie lepiej dmuchać na zimne... to wiele przeszłaś, trzymam kciuki w takim razie za Ciebie i Nunę podwójnie!!! :-)))

U mnie 97 dni i w zasadzie wg USG już się żegnam z 2 trymestrem i z 6 miesiącem :-))
13 lata 11 miesiąc temu #125808 przez monika1984lodz
jak ten czas leci eh..... Beti w takim razie gratuluje 3 trymestru :) no i nie dziekuje za kciuki (zeby nie zapeszyc) :kiss:

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 11 miesiąc temu #125811 przez kasia79
agusia ja dzisiaj miałam podobną akcję z brzuchem, całą noc mnie bolał, prawie nie spałam z boku na bok się przewracałam, masakra.
13 lata 11 miesiąc temu #125814 przez ewelinaa
Gosia - ślicznego masz kawalera w domu :lol:

Agusia - ja wczoraj miałam takie bóle jak wróciłam właśnie ze sklepu z ciężkimi zakupami. Od razu po wejściu do domu rzuciłam te torby, położyłam się i też musiałam wziąć nospę, bo nie przechodziło. Doszłam do wniosku, że to od dźwigania i teraz już nie będę robiła tak ciężkich zakupów, tylko po jakieś lekkie rzeczy będę chodziła.
13 lata 11 miesiąc temu #125832 przez kasia79
Przeczytajcie to
sport.wp.pl/kat,33594,title,Malgorzata-D...49088,wiadomosc.html

ona była w ciąży!!!
13 lata 11 miesiąc temu #125834 przez Marta M
Nie bylo mnie troszke, bo mialam aktywne dwa dni, nawet trzy :) Byla u mnie mama i zawsze jak przyjedzie to nie umie usiedziec na miejscu i ciagle gdzies chodzimy, myslalam ze nie bede w stanie tyle spacerowac ale powiem Wam ze 10km dziennie to pikus z tym co my zrobilysmy :) A przy tym obeszlysmy kilka sklepow i mam nowe ciuszki dla Majki :)

Tak Wam zazdroszcze tego Dnia Mamy wczoraj, moj maz znow w Afganistanie, ale z samego rana dostalam pieknego smsa z zyczeniami...ale i tak bym wolala zeby byl przy nas..na szczescie dzisiaj w nocy wraca :):)

Gosiu Kubus cudowny :)

Co do karmienia piersia ja wyroslam na mleku mamy, 2.5 roku mnie mama karmila, haha..;) Sama tak dlugo nie bede karmic ale rok to bym chciala :)

Ja dopiero na forum uslyszalam o duphastonie i innych, nigdy nic nie zazywalam...teraz tylko witaminki lykam i magnez..

Tak sobie czytalam przed chwila staraczki o tej akcji z astra i o tym tescie na necie z kwadracikami i tak sie usmialam jak nigdy...i normalnie Maja tez to czula, bo brzuch mi chodzil mi na wszystkie strony...czulam jakbysmy czuly to samo i razem sie smialy :):)

Moze zaraz wkleje zdjecia nowych nabytkow ;)
13 lata 11 miesiąc temu #125845 przez Marta M
Tak, wlasnie wlaczenie tv dzisiaj przywitalo mnie te smutna informacja...a tak jej kibicowalam...osierocila dwoje dzieci: 3 latka, drugie 7 miesiecy...a w ciazy byla w 3 miesiacu...[*] Brak slow...:(
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia