BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 11 miesiąc temu - 13 lata 11 miesiąc temu #127026 przez katy25
a ja bede rodzic w Bielańskim:) nawet ostatnio lekarz pytał mnie gdzie rodziłam pierwszy raz i gdzie teraz bede?? powiedziałam że w Bielańskim i powiedział, że bardzo dobry wybór!
Zresztą opróćz św. Zofii która jest mocno przereklamowana, tylko Bielański ma unowocześniony oddział dla wcześniaków (oby sie nie przytfaiło) a cały oddział porodówkowy i dla niemowlaków jest odnowiony. Rodząc 4 lata temu byłam b. zadowolona, mam nadzieję że tym razem bedzie podobnie. Co więcej trafiłam do szpitala po 23 z rozwarciem na 1 palec i juz mnie bie odsyłali tylko od razu na porodówkę odesłali... a rodziłam 16h :huh:
do szkoły rodzenia tym razem sie nie wybieram ale poprzednio chodziłam i było ok aczkolwiek mnie sie nie przydały porady odnośnie samego porodu... wszytsko było nowe a ból okropny i w tamtym momencie nie myślałam o tym że może pownnam ciwczyć mięśnie kegla albo oddychac prawidłowo- chciałam po prostu URODZIC:)
Temat został zablokowany.
13 lata 11 miesiąc temu #127027 przez slowiczek
ok beti dzięki za informacje :) pytam bo nie jestem jeszcze zameldowana w Warszawie z tym, że to żaden problem - wystarczy, że się przejdę do urzędu :p ale zastanawiałam się czy mogę zapisać i donieść to zaświadczenie na pierwsze zajęcia :) ale jak tak, to dzwonię tam jutro w takim razie i się zapisuję :)

ja wczoraj Mała miałam taki cały dzień w biegu dosłownie i jak byłam w kościele na tym ślubie to miałam skurcze, zauważyłam, że nasilają się po zmęczeniu właśnie..

w ogóle śmiesznie było przed tym weselem bo musieliśmy jeszcze kupić książkę do prezentu i wysiedliśmy w centrum bo chcieliśmy podejść do empiku, a tam marsz wyzwolenia konopii i dziki tłum i musieliśmy się w niego wmieszać żeby dostać się do sklepu, setki takich dresów wykrzykujących "sadzić, palić, ZALEGALIZOWAĆ !" i MY hihi :P
13 lata 11 miesiąc temu #127029 przez katy25
slowiczek napisał:

ok beti dzięki za informacje :) pytam bo nie jestem jeszcze zameldowana w Warszawie z tym, że to żaden problem - wystarczy, że się przejdę do urzędu :p ale zastanawiałam się czy mogę zapisać i donieść to zaświadczenie na pierwsze zajęcia :) ale jak tak, to dzwonię tam jutro w takim razie i się zapisuję :)

ja wczoraj Mała miałam taki cały dzień w biegu dosłownie i jak byłam w kościele na tym ślubie to miałam skurcze, zauważyłam, że nasilają się po zmęczeniu właśnie..

w ogóle śmiesznie było przed tym weselem bo musieliśmy jeszcze kupić książkę do prezentu i wysiedliśmy w centrum bo chcieliśmy podejść do empiku, a tam marsz wyzwolenia konopii i dziki tłum i musieliśmy się w niego wmieszać żeby dostać się do sklepu, setki takich dresów wykrzykujących "sadzić, palić, ZALEGALIZOWAĆ !" i MY hihi :P

slowiczek jezeli nie jestes zameldowana w Wawie to jest to problem:)
Wawa jest objeta przez prezydent Warszawy programem i wciagaja cie do niego tylko z meldunkiem. Ja nie mam meldunku teraz i nie biore udzialu w programie dlatego nie bede chodzic do szkoly rodzenia...
Ale zapytaj dokladnie, wiekszosc szpitali robi problemy z tym - moze Ci sie uda. Mnie 4 lata temu nikt nie pytal gdzie jestem zameldowana?? a teraz wyweszyli i dupa...
13 lata 11 miesiąc temu #127031 przez slowiczek
moja koleżanka rodziła w bielańskim i też była zadowolona :) tyle, że dla mnie to trochę już za daleko, a dla wcześniaków rzeczywiście są lepsze szpitale, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

katy co do meldunku to nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś :) wiem, że trzeba być zameldowanym ale co to za problem wziąć w rękę akt notarialny i pójść do urzędu :) ? meldują od ręki...nie trzeba być zameldowanym na pobyt stały, wystarczy czasowy więc nie musiałabym się wymeldowywać z poprzedniego miejsca
13 lata 11 miesiąc temu #127033 przez katy25
slowiczek napisał:

moja koleżanka rodziła w bielańskim i też była zadowolona :) tyle, że dla mnie to trochę już za daleko, a dla wcześniaków rzeczywiście są lepsze szpitale, ale mam nadzieję, że wszystko będzie ok :)

katy co do meldunku to nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś :) wiem, że trzeba być zameldowanym ale co to za problem wziąć w rękę akt notarialny i pójść do urzędu :) ? meldują od ręki...nie trzeba być zameldowanym na pobyt stały, wystarczy czasowy więc nie musiałabym się wymeldowywać z poprzedniego miejsca

masz racje słowieczek - myslałam, że nie masz możliwości meldunku w Wawie jeżeli chcesz sie przemeldowac to no problem;)
ja też swojego czasu o tym myślałam, ale nie chciało mi sie za tym chodzić...
teraz i tak jak sie przeprowadzimy to bedzie powait wołomiński wiec na niewiele by mi sie to zdalo a znow musiałabym wymieniac dokumenty

wysłałam już I r. promotorowi i czekam:) na osąd
a od pon. biore sie za sesje
13 lata 11 miesiąc temu #127064 przez beti
Ja jakby się coś nie daj Boże działo wcześniej to jadę na Karową, koleżanka tam urodziła w okol. 25 tygodnia i jej dziecko odratowali, ma teraz 6 lat :-))
A jak normalnie to Inflancka :-)
Aha i położna na szkole rodzenia mówiła, żeby nie wzywać karetki, bo wtedy wiozą do najbliższego szpitala a nie do wybranego, mówiła też, że jakby się utknęło w korku to żeby dzwonić na policję, oni chętnie i często eskortują :D
13 lata 11 miesiąc temu #127067 przez mYSZA
naprawdę eskortują? ale super;P

zdjęcia wózka zrobiłam, teraz sie zgrywają i zaraz dodaję;) a mój mąż rozbiera wózek na częście i sprawdza wszystko co możliwe. Dostaliśmy do tego też nosidełko, śpiworek do wózka i śpiworek do fotelika;))

Janek z nami!
13 lata 11 miesiąc temu #127093 przez mYSZA
Wózek i brzuszek;)

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu #127094 przez mYSZA
tamto to był stelaż. teraz godnola

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu #127096 przez mYSZA
spacerówka buziom do mamy

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu #127097 przez mYSZA
spacerówka buziom na świat

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu #127098 przez mYSZA
z fotelikiem

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu #127099 przez mYSZA
a to mój brzuś dzisiejszy;)

Janek z nami!
Załączniki:
13 lata 11 miesiąc temu #127107 przez bewipo
Mysza wózek super, bardzo mi się podoba ten kolorek :) No i brzuszek piękny :)
13 lata 11 miesiąc temu #127110 przez Monix
Bewipo widzę, że będziesz miała córeczkę Anitkę... Baaaaardzo mi się podoba to imię, moja córa miała być Anita, ale moj chłop, powiedział że jemu to imię się nie podoba i w ogóle wielką aferę zrobił i odpuściłam... teraz żałuję, ale jak będzie druga dziewczynka, to na pewno będzie Anitka właśnie. pozdrawiam
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia