- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
- Otrzymane podziękowania: 0

andra moja niunia tez od wczoraj jakos mało ruchliwa jest, dzis rano wariowała,ale krócej
niż zwykle, teraz tez ją czuję,ale jakas taka leniwa, chwilami sie martwie

ale to moze dlatego ze ma coraz mniej miejsca

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Przy synu kupiliśmy od znajomych Boldera firmy Implast, w sumie dobry bo gondola, spacerówka i fotelik samochodowy. Ale zapakowanie go do samochodu to po prostu był koszmar. Żeby wsadzić do bagażnika np. wersję z gondolą rozkładałam go na części drobne. Czyli osobno koła, osobno stelarz i osobno gondola. Teraz chyba szukam coś nie 3w1, ale chyba tylko czegoś głębokiego bo na 100 i tak kupimy spacerówkę typu parasolka. Tak jak i przy małym. Bolder był tylko na zimę ze względu na dmuchane koła a potem "parasolka" ( w sumie od 6 m-ca). chyba pojadę do Sz-na do hurtowni oglądnąć jakie w ogóle są wózki i jak się je prowadzi.
- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*

Mój też leniuszek, rano dał znak że się obudził, cały dzień może z 1 kopniak, a teraz to tylko jak przyłożę rękę to odpowiada kopniakiem a tak to nic. Napewno wszystko dobrze z naszymi dzieciaczkami

Madzia7 na kiedy masz termin? na 20 września?
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)

Co do szpitala od początku jestem za Rydygierem, mimo że nie znam nikogo kto tam rodził... Ale moja szwagierka była tam na stażu i bardzo polecała ten szpital, jak również poleciła mi moją gin która tam pracuje, no i mam w sumie blisko

a co do szkoły rodzenia, ja chodzę do swojej gin prywatnie ale również tam prowadzona jest szkoła rodzenia... płatna i bezpłatna... ja idę w lipcu [11.07 prawdo podobnie] i spokojnie są miejsca... teraz też 20.06 zaczyna się grupa i możliwe że miejsce by się znalazło. Zajęcia są w środy wieczorem, 6 spotkań... Położne są raczej z Rydygiera, bo wszyscy w tej przychodni są stamtąd. Myślę że może mimo że nie korzystasz z tej przychodni możesz skorzystać z tej bezpłatnej szkoły, wystarczy zadzwonić i się dowiedzieć

A My studniówkę świętujemy za 4 dni, więc też w tym tygodniu

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Zresztą jak sobie przypomnę jak na tą szkołę się jeździło z mężami. To wyglądał tak żony zaangażowane i słuchały a połowa mężów (partnerów) podchrapywała. Szturcham mojego odbudź sie nie rób mi wstydu a on że słucha tyle że ma zamknięte oczy

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Oby tylko Szymek znów nie obudził się o 5:30 bo będę lekko nieprzytomna

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Macie rację z tą studniówką, że teraz to już z górki - u mnie niedawno była studniówka a teraz już tylko osiemdziesiąt kilka dni... zegar bije...dni uciekają
Ja byłam w niedzielę na giełdzie w Słomczynie ( jedna z największych w kraju ), rozglądałam się za wózkiem ale ciekawy był tylko wózek dla bliźniaków, ładnie utrzymany, nie wypłowiały ani nie sprany, przywieziony z Niemiec i kosztował 600 zł, a pojedyncze były ... hmmm...nieciekawe, żeby nie powiedzieć beznadziejne
Wymęczyłam się tylko tą giełdą, wszystko mnie bolało jak diabli - już chyba za ciężko jak dla mnie spacerować kilka godzin bez odpoczynku
Dzisiaj mam wizytę u swojego gina ale tylko posłucham swojego robaczka, chociaż cały czas go czuję, od kilku dni kopie bardzo intensywnie, wstaje razem z tatą o 4 i nie zawsze ma ochotę spać dalej

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Madzia dodałam Cie do naszej listy, link jest nad moim suwaczkiem

A ja dzisiaj już w pracy, chociaż nadal nie czuje się dobrze, to już trzeci dzień mnie ta głowa boli, całe szczęści dzisiaj trochę lżej

Mi studniówka minęła nawet nie wiem kiedy

A w ogóle to się wqrzyłam, bo jak w końcu podjęłam decyzję, że się zapisze do lekarza na NFZ, który pracuje w szpitalu, w którym chce rodzić, i udało mi się nawet dodzwonić to się okazało, że jest na macierzyńskim

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do szkoły rodzenia, wczoraj z mężem odkrylismy takie filmiki, które są namiastką szkoły rodzenia i nam sie spodobały, może Was też zainteresują: www.szkola-rodzenia.pieluszki.pl .
Dzięki Agnessa, że mnie dodałaś, mam termin na 20 września i to będzie dziewczynka, czyli dziś świętujemy studniówkę

Trzymajcie kciuki za Natalkę i za mnie, jutro idziemy do lekarza, zawsze mam stresa przed, a teraz jeszcze z tą glukozą i z tym moim ogromym pępkiem z przepukliną (czuję się jak pępek świata:)), oby było ok, będę dobrej myśli:)
Miłego dnia

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Madzia- nie mogę wejść w ten link
[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dziś obudziłam się znowu z bólem głowy, tak więc agnesssa rozumiem Cię doskonale że nie jest to nic przyjemnego

MADZIA7 Fajnie że się udało zapisać

Co do położnej, nie znam żadnej, sama się zastanawiam do której. Pani na rejestracji mówiła, że jak nie wybiorę sama, a wszystkie są dobre... to one mi kogoś przypiszą, najlepiej tą która jest najbliżej mnie, czyli chyba mieszka najbliżej

Fajnie też, że masz pozytywne odczucia co do szpitala

A Ty z której części Krakowa jesteś? Ja okolice M1

Oczywiście trzymamy kciuki za wizytę u gin, na pewno będzie wszystko w porządku, zwłaszcza że jak czujesz cały czas jak mała fika

- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Ja dzis troszke w lepszym nastroju,ale za to bardzo pokluta.Mierze sobie poziom cukru 2godz, po kazdym posilku i dzis na czczo i tylko wczoraj po obiedzie mialam wysoki,ale po kolacji i na czczo bylo w normie.A na razie jeszcze jem normalnie,nie mam diety.Ide dzis z tymi pomioarami do mojej doktorki i ona ma sie skonsultowac z ginekologiem,czy mam czekac do tej drugiej glukozy(bedzie trwac 3godz i 100gram glukozy

A ja cisnienie mam przewaznie 110/60,czasami tez boli glowa,ale to u mnie bardziej od pogody zalezy.Mam nadzieje,ze nie zapomne dzis zapytac o szkole rodzenia,od kiedy sie trzeba zapisywac,tzn. od ktorego tyg

Milego dnia

- siteczko
-
- Wylogowany
- rozmowna
-