- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

widzę, że pisałyście cos o niemieckich kropelkach na kolki, to jest Sab Simplex w polsce niedostępny w aptekach a naprawdę pomaga, kolezanka wyśle mi we wrześniu prosto z niemiec

Kasiu pięknie wyglądałaś na weselu

jestem dzisiaj nieprzytomna od rana, bo synek płakał mi przez pół nocy; co 15-20 min. pobudka i płacz, mam juz dość, chyba czwórki mu idą, bo wkłada raczki do buzi i ma strasznie opuchnięte dziąsełka... mam nadzieję, że wyjdą szybko i będzie spokój bo długo tak nie pociągnę, mąż też wstając raniutko do pracy

moniab chwal sie po wizycie co tam ciekawego

pościele wszystkie śliczne

teraz też dokupiłam feretti i ich wypełnienie, bo jest bardzo fajne, nadaje sie do prania, a nie uczula :)ja osobiście nie znoszę pierza i puchu, zresztą u nas nigdy w domu nie mogło byc bo siostra astmatyczka i alergiczka wiec dusiła się po tym, dlatego ja od zawsze przyzwyczajona do pościeli antyalergicznej

porzadki poprzeprowadzkowe u nas prawie skończone, niewiele już zostało

26joanna jak masz ochotę dodatkowo pogadać na wątku irlandzkim to wpadnij tutaj

uciekam do prasowania, miłego dnia dziewczynki

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Kasia wygladalas przeslicznie na poprawinach

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Używane ale zadbane, nic nie zniszczone. I materac bez jednej plamki, czyściutki prawie jak nowiutki

baby_55 ten basen z piłeczkami to fajna sprawa

karolak25 ty nam się tam kuruj, a z depresją to mam wrażenie że teraz jestesmy na to podatne, czasem mnie nachodzi tak okropny humor ze zaden nie może ze mną wytrzymac, sama się nawet na tym łapnie, ale potem sobie mówie Głowa do góry! więc karolak25 głowa do góry!

- karolak25
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- nareszcie z nami!
- Otrzymane podziękowania: 0

caly czas mysle o siostrze i o mojej kochanej siosrrzenicy widzimy sie codziennie na skypie chociaz tyle, szkoda ze nawet na chrzcinach nie bede bo maja chrzcic w sierpniu, chca zebym byla chrzestna bo to jedyna siostra ale nie dam rady poleciec beda cos kombinowac zebym byla w papierach ja chrzestna a ktos inny bedzie w kosciele, tesknie za nimi no i wszystko sie na kupe zbiera. mam nadzieje ze chorobsko szybko ode mnie ucieknie...
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

Za 2 godz mam wizyte. Ciekawajestem ile Mały waży. A dzisiaj taki jakiś leniwy jest. Ale jak ładnie poprosiłam to kopnął kilka razy żeby mamę uspokoić

Narobiłyście mi apetytu ostatnio tą szarlotką. Moja właśnie siedzi w piecu

A można zamrozić szarlotkę ??
Umówiłam się z koleżanką która rodziła w kwietniu i obiecała, że mi pakę jakąś przyniesie

U nas też codziennie pada.Chyba już ok 2 tygodni. Z tym, że po deszczu zaraz robi się gorąco. Jedynie co to od 2 dni chłodniej.
Ja bym nie poszła drugi raz oglądać porodówki

No to dzisiaj ja się rozpisałam

- wiki714
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
te kropelki wlasnie sa dostepene jedynie w niemczech, istnieje tez mozliwosc zakupu przez internet,
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Na szczęście z szyjką wszystko w najlepszym porządku a ten spięty brzuch to " zasługa " braku magnezu - dostałam Filomag b6 i furagin na pęcherz bo ostatnio zaczął mi dokuczać i w moczu wyszły jakieś 2 skupiska bakterii, o pójściu do szpitala jak na razie nie było mowy, mam sporo wypoczywać i oby jeszcze trzy tygodnie, kolejna wizyta 21 sierpnia i to już raczej ostatnia będzie, aha no i znowu miałam pobrany posiew na paciorkowca...
makrelcia ja też mrożę szarlotkę
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7
Szarlotka pyszna więc nie wiem czy będzie co mrozić

Na wizycie wszystko ok. Szyjka trzyma, nie skrac się. Mały waży 1981g także ładnie przybiera. Do kolosów nie należy ale mieści się w normie

- 26joanna
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Fajnie ze u dzieciaków wszystko w porządku i ze nic się nie dzieje

- kasia7775
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5

Dziękuję za miłe słowa, ale fotka to też zasługa mojej siostry, która zrobiła zdjęcie

Dzisiaj byłam u koleżanki, która też jest w ciąży. Zaczął jej się 39 tc i dalej się kula

26joanna ja nie mam żadnych upławów
makrelcia super, że wszystko w porządku

- Jussstyś
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
intensywne, nie wiem skąd sie wzieły ani od czego zalezy ich ilość

makrelcia super ze maluszek ładnie rośnie :-)jak dla mnie to ładnie już waży

i dowiem się ile waży
moniab ja mam od poczatku ciaży bez przerwy twardy brzuszek,taki właśnie spiety, magnez biorę od początku wiec
nie wiem od czego to zależy, moze taka moja uroda?

- magdalenamksiazek
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
- Córcia- Basia :)

Miałam wczoraj zabiegany dzień. w południe pogrzeb cioci mojego męża (miała już 86 lat i po prostu przyszedł na nią czas) potem stypa i odwiezienie rodzinki do domu. A jak w końcu po 18 dotarliśmy na budowę to okazało sie że malarzom zabraknie farby a 2 kolorów nie mogli w ogóle dostać i że musimy jechać jeszcze do sklepu. Po długich namysłach i meeeega długich kolejkach przy kasach o 21 dotarliśmy z farba z powrotem (ale przynajmniej dziś maja skończyć

Miłego dnia
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Cały jeden dzień się nie odzywałam, bo wczoraj też opiekowałam się chrześniakiem Mateuszkiem, jest on kochany i uroczy, ale mimo wszystko podziwiam mamy, które dycydują się na dziecko w krótkich odstępach czasu, gdyż nadążenie za takim Szkrabem, zwłąszcza w ciązy nie jest łatwe

MAgdalneamksiążek rozumiem, że niepokoisz się, jak to będzie jak będziesz "na swoim" i wszystko będzie na Twojej głowie, ale uwierz, że to ogromna radość. Ja do ślubu mieszkałam z rodzicami i było mi naprawdę bardzo dobrze, ale niesamowitą satyzfakcję dało mi bycie"Panią Domu", czasem koleżanki nazywają mnie nawet PPD (Perfekcyjna Pani Domu

joanna26 ja też mam upławy, tyle że to chyba nie upławy, a taka naturalna wydzielina w ciąży, bo jak mówisz bez zapachu i koloru, dlatego od któregoś m-ca (chyba od 3-4) noszę wkładki higieniczne, a na cytologii i biocenozie miałam wyniki w porządku.
Dziś zamierzam wymienić moją wanienkę dla Maleństwa, bo stwierdziłam, że jest za duża, a jak Natalka podrośnie, to ją będę kąpała w naszej wannie, a później jedziemy do szkoły rodzenia. Siteczko jesteś gotowa? Będziemy uczyć się rodzić! Powiem Ci, że też się włąśnie boję takiej sytuacji, o której pisałaś - długi poród zakończony cesarką, ale może jak się dobrze przygotujemy, to nam jakoś to łatwiej pójdzie. Muszę wypytać Cię o te rzeczy do szpitala, skoro masz pełną listę. Nie wiesz jak tam sytuacja ma się z lewatywą i goleniem w Rydygierze?
miłego dnia

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
Parę dni mnie nie było, ale fatalnie się czułam i nadal czuję ;/ Brzuszek mnie boli-cały czas leże i Was tylko podczytywałam więc jestem na bieżąco

Mój maluszek zrobił się leniwy, parę razy tylko w ciągu dnia się przekręci ( Wy też tak macie? )
Od 2 dni mam MEGA zgagę

Wczoraj przyszła paczka z resztą rzeczy do szpitala więc tylko pozostaje mi spakować torbę bo wszystko już mam.
Zamówiłam też kocyk z mikrofibry- jest taki mięciutki
Już tak bardzo bym chciała Adaśka zawinąć w ten kocyk... ale jeszcze 2 miechy

Cieszę się dziewczyny że Wasze dzieciaczki pięknie rosną

Kasia prześlicznie wyglądałaś!
26joanna ja też mam upławy od początku ciąży, ale ostatnie tygodnie zauważyłam że mam więcej i czasami są takie żółte( bezzapachowe) przepraszam za opis