- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
magdalenamksiazek prześliczne te mebelki!
Dziewczyny bawcie się dobrze jutro na tych weselach!

Ja nie mam jeszcze łóżeczka, ale na zapas mam kołyske, tylko że tą kołyską chcemy jeździc po całym domu, jakbym musiała malutką zostawic albo mamie, albo babci.
Mam cos takiego, z jednej strony jest opuszczany bok, i można wysokośc zmienic. Dlatego podjade sobie do łóżka tą kołyską i nie będę miała problemu w nocy ze wstawaniem

allegro.pl/kolyska-coneco-simplycity-okazja-i2475595716.html
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Madzia7 ja bynajmniej nie atakuję książki wiec nie musisz bronić

po prostu wyraziłam zdanie na jej temat bo mi nie podeszła, czytałam ją i pewne kwestie gryzły się z moim podejściem do synka
co do planu dnia to akurat w tym sie zgadzam, bo u nas pewne rzeczy wykonuje ję schematycznie, tak jak to zaplanowaliśmy na samym początku w pewnej ustalonej kolejności i o określonych porach i dzieki temu nie mamy problemów z zasypianiem itp, tyle, że to akurat nie z tej książki wiedziałam a znacznie wcześniej

udanych zabaw na weseliskach

kurcze a ja mam problem... mieliśmy kupować tylko łóżeczko białe upatrzone w ikei ale ostatnio chodzi mi po głowie kupić kosz mojżeszowy, nawet jest tutaj do sprzzedania tanio używany z pościelą z różowymi dodatkami wiec akrat dla dziewczynki, tylko nie umiem się zdecydować... niby przydałby sie nam na początku na dole bo przecież nie będę młodej cału dzień w wózku trzymać więc jak zejdziemy do salonu to gdzieś ją musze kłaść, mamy stare łózeczko turystyczne, niby możnaby bylo wyprać ale nie wiem na ile jeszcze podwieszana półka działą no i średnio mi się ogólnie podoba, dostaliśmy je tutaj od koleżanki jak przylecieliśmy z Adim ale prawie nie używane stało bo Adi i tak z nami spał... ech to moje niezdecydopwanie, wkurzamnie bo nigdy tak nie miałam grrr
MIŁEJ NOCKI I DO USŁYSZENIA

- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb

- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)
- Otrzymane podziękowania: 0

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Resztę nadrobię potem

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Weselne mamuśki dobrej zabawy

- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
tak, tak dziewczynki - szampańskiej zabawy...tylko się odcisków nie nabawcie

Nie zamknęłam na noc okna i zmarzłam w nocy jak diabli a od rana katar... brrr aż krew mi poszła z nosa.
Mam natchnienie dzisiaj na szarlotkę i zaraz zagniotę ciasto - niech się mrozi a ja do ogrodu na jabłka

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dzisiaj dłużej pospałam, bo wczoraj dłużej posiedzieliśmy ze znajmomymi. A zaraz zbieramy się na zakupy wyprwakowo - spożywcze:) Odkąd jestem w ciąży uwielbiam weekendy, bo nie siedzę prawie całego dnia sama w domu, tylko jesteśmy razem z mężem

Baby, rozumiem, że mogły Ci nie podejść rady książki. Mam nadzieję, że jednak mnie i komuś się przydadzą

Monia26 zrobiłaś mi smaka tą szarlotką, a ja raz na jakiś czas mogę w mojej diecie cukrzycowej zjeść pół drożdżówki i się cieszę, bo to właśnie dzisiaj i czeka na mnie taka z jabłuszkami też

Lui dobrze, że wykryli to białko, bo jeseteś świadoma i możesz to kontrolować, mam nadzieję, że nie wzrośnie jego ilość.
Weselne dziewczyny, bawcie się dobrze!

miłego dzionka

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Madzia7 zawsze warto sięgać po różne poradniki choćby dla samego poczytania co inni mają w danej kwestii do powiedzenia, dlatego ja też tą ksiązkę przeczytałam, nie podeszły mi rady ale moze komuś sie coś przyda

Monia zapomniałabym, ja też słyszałam, że na surowo nie wolno jeść jajek w ciąży, to może jednak to skonsultuj...
przy okazji poproszę o przesłanie kawałka ciasta

a teraz ruszam do sprzątania, bo chwilowa przerwa się kończy

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
allegro.pl/edisa-posciel-2-el-120x90-haf...ent-i2446577040.html
ja torbę mam już spakowaną i naprawdę wystarczy tydzień do dwóch żeby wszystko mieć. Torbę spakowałam tylko dla siebie na razie, bo rzeczy małego leżą w szafce i trzeba jeszcze poprać i poprasować.Poza tym do września jeszcze trochę czasu, bo jeśli urodzę wcześniej, to wcześniak by był, a tego nie chcę . Wiem, że w moim szpitalu, nie bardzo dają rzeczy dla noworodka,ale nie do końca jestem pewna, bo jeszcze nie byłam na "zwiedzaniu"
Co do książek odnośnie wychowania malucha, to ja teraz nie czytam podobnie jak Baby_55ale wynika, to z tego , że już wychowywałam jedno dziecko. Wiadomo wielu rzeczy się nie pamięta,ale z wieloma jestem spokojna. Uważam, że trzeba się kierować intuicją, bo my czujemy swoje maleństwa i wiemy najlepiej, co dla nich dobre, a co nie. Kiedy je przegrzewamy, a kiedy jest głodne. Wiadomo,że tego nie wiemy od pierwszego dnia, ale wiemy bardzo szybko

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- Lui
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- :)

moniab26 zrobiłaś mi niesamowitą ochotę na szarlotkę

MADZIA7 ja za to nie znoszę weekendów gdyż spędzam każdą sobotę sama w domu. Udanych zakupów

Ania14.09 Faktycznie pościel w miarę tania

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

ja już po zakupach

Ania14.09. ładna ta pościel, może też sobie zamówię, ale to już pewnie jak Maleńka się urodzi, bo jedną będę miała.
Lui mam nadzieję, że się bardzo nie nudzisz w te soboty, ja jak pracowałam, to nawet lubiałam trochę pobyć sama, a teraz czekam z utęsknieniem jak mąż wróci albo dzwonię do kogoś, żeby móc sie do kogoś odezwać.
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3

Ja przymierzam się do przeczytania tej książki " język niemowląt", zawsze warto wiedzieć więcej - wiadomo nie będę się do niej stosować jak do instrukcji obsługi ale coś może się kiedyś przydać.
Wydaje mi się, że wszystko co nas teraz przeraża z biegiem czasu przyswoimy i jednych rzeczy się nauczymy inne wyczujemy i damy radę, w końcu nie jesteśmy pierwszymi kobietami w ciąży

- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ale pusto dzisiaj, nikogo tu chyba nie ma. Mnie dzień zaczął się bardzo miło. Mój mąż zainteresował się bardziej wyprawką Natalki, którą wczoraj przytaskał i poprosił, żebym mu wszystko wyjaśniła, co jest do czego, żeby wiedział, jak mi pomagać, to było takie urocze:)
A ze smutniejszych, to do dziś nie zjadłam mojej połówki drożdżówki, bo coś ostatnio mam gorsze wyniki cukru:( Nie żebym się użalała nad sobą, ale tak lubię slodycze, że czekam na tą drożdżówkę cały tydzień, a tu nic, wynik zły i ta drożdżówka leży i pachnie i śmieje się ze mie

Monia26 masz rację z Twoim podejściem, zbieramy sobie różne informacje z książek, czasopism i od znajomych, a pewnie jak przyjdzie Maleństwo, to część z tego się przyda, a częściowo będzie robić po swojemu, jak nam intuicja podpowie, jak pisała Baby.
Dziewczyny, dajcie znać jak było na weselach, mam nadzieję, że świetnie się bawiłyście i dobrze czułyście

Miłej Niedzieli

- chasiami
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19

Pogoda u nas jest teraz idealna, jest ciepło, ale nie gorąco i co drugi dzień troszke popada

Życzę miłej niedzieli