BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #397237 przez Anulka
....i wiece co dziewczynki??? Jak nasze dzieciątka już trochę podrosną, to będziemy musiały zrobić zjazd wrześniówek i to WSZYSTKICH !!!! Musimy wszystkie się spiknąć i te co na obszczyźnie teraz są też muszą być !!!! Bo my WRZEŚNIÓWKI jesteśmy naj naj naj lepsze :D. No ale to plany na później a teraz musimy się skupić na wyprawkach i urodzeniu zdrowych maluszków,a Aganio nasza to aż dwóch maluszków :), ale będzie dobrze, bo jak nie u nas, to u kogo ma być dobrze? :D.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 9 miesiąc temu - 12 lata 9 miesiąc temu #397250 przez chasiami
Anulka no to masz ciekawy pomysł, ale ciężko będzie zjechac sie z calej polski ;p
magdalenamksiazek prześliczne te mebelki!
Dziewczyny bawcie się dobrze jutro na tych weselach! :) i uważajcie na siebie :)

Ja nie mam jeszcze łóżeczka, ale na zapas mam kołyske, tylko że tą kołyską chcemy jeździc po całym domu, jakbym musiała malutką zostawic albo mamie, albo babci.
Mam cos takiego, z jednej strony jest opuszczany bok, i można wysokośc zmienic. Dlatego podjade sobie do łóżka tą kołyską i nie będę miała problemu w nocy ze wstawaniem :)
allegro.pl/kolyska-coneco-simplycity-okazja-i2475595716.html

12 lata 9 miesiąc temu #397333 przez baby_55
magdalenamksiazek śliczne mebelki i pięknie ozdobione :) MASZ TALENT :)

Madzia7 ja bynajmniej nie atakuję książki wiec nie musisz bronić ;) ja po prostu z niektórymi radami sie nie zgadzam, synek do niedawna całą noc spał z nami, jeszcze w ciąży karmiłam piersią i wiele propozycji z tej książki jest dla mnie niefajne i nie sprawdza się ale to akurat dla mnie i mojego dziecka, jeśli komuś się to podoba, chce to stosować to ok, jego życie, jego dziecko i mnie nic do tego :)
po prostu wyraziłam zdanie na jej temat bo mi nie podeszła, czytałam ją i pewne kwestie gryzły się z moim podejściem do synka
co do planu dnia to akurat w tym sie zgadzam, bo u nas pewne rzeczy wykonuje ję schematycznie, tak jak to zaplanowaliśmy na samym początku w pewnej ustalonej kolejności i o określonych porach i dzieki temu nie mamy problemów z zasypianiem itp, tyle, że to akurat nie z tej książki wiedziałam a znacznie wcześniej ;)

udanych zabaw na weseliskach :)

kurcze a ja mam problem... mieliśmy kupować tylko łóżeczko białe upatrzone w ikei ale ostatnio chodzi mi po głowie kupić kosz mojżeszowy, nawet jest tutaj do sprzzedania tanio używany z pościelą z różowymi dodatkami wiec akrat dla dziewczynki, tylko nie umiem się zdecydować... niby przydałby sie nam na początku na dole bo przecież nie będę młodej cału dzień w wózku trzymać więc jak zejdziemy do salonu to gdzieś ją musze kłaść, mamy stare łózeczko turystyczne, niby możnaby bylo wyprać ale nie wiem na ile jeszcze podwieszana półka działą no i średnio mi się ogólnie podoba, dostaliśmy je tutaj od koleżanki jak przylecieliśmy z Adim ale prawie nie używane stało bo Adi i tak z nami spał... ech to moje niezdecydopwanie, wkurzamnie bo nigdy tak nie miałam grrr

MIŁEJ NOCKI I DO USŁYSZENIA :)

12 lata 9 miesiąc temu #397345 przez Anulka
Chasiami ta kołyska jest PRZECUDOWNA :) wasza Alunia będzie prawdziwą księżniczką w niej :).

12 lata 9 miesiąc temu #397362 przez Lui
Witam Mamusie :) po długiej nieobecności, od czasu do czasu gdy znalazłam chwilkę podczytywałam forum :) miałam "zabiegany" cały ten tydzień na maxa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Resztę nadrobię potem :)

12 lata 9 miesiąc temu #397364 przez PolaL
Lui a powiedziała ci lekarka co robić na to białko :unsure: może jakoś uda sie je zmniejszać - jakąś dietą. Na razie trzymam kciuki żeby wyniki były jak najmniejsze :)

Weselne mamuśki dobrej zabawy :) ja pamiętam jak byłam na weselu z Szymkiem w 5 miesiącu a potem na początku 9 miesiąca - taki był rozrywkowy okres :lol: Superzastej zabawy :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=51996

12 lata 9 miesiąc temu #397367 przez moniab26
Dzień Dobry w sobotę,
tak, tak dziewczynki - szampańskiej zabawy...tylko się odcisków nie nabawcie :)
Nie zamknęłam na noc okna i zmarzłam w nocy jak diabli a od rana katar... brrr aż krew mi poszła z nosa.
Mam natchnienie dzisiaj na szarlotkę i zaraz zagniotę ciasto - niech się mrozi a ja do ogrodu na jabłka :)

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #397397 przez MADZIA7
Wtacjcie :laugh:

Dzisiaj dłużej pospałam, bo wczoraj dłużej posiedzieliśmy ze znajmomymi. A zaraz zbieramy się na zakupy wyprwakowo - spożywcze:) Odkąd jestem w ciąży uwielbiam weekendy, bo nie siedzę prawie całego dnia sama w domu, tylko jesteśmy razem z mężem :)

Baby, rozumiem, że mogły Ci nie podejść rady książki. Mam nadzieję, że jednak mnie i komuś się przydadzą :)

Monia26 zrobiłaś mi smaka tą szarlotką, a ja raz na jakiś czas mogę w mojej diecie cukrzycowej zjeść pół drożdżówki i się cieszę, bo to właśnie dzisiaj i czeka na mnie taka z jabłuszkami też :)

Lui
dobrze, że wykryli to białko, bo jeseteś świadoma i możesz to kontrolować, mam nadzieję, że nie wzrośnie jego ilość.

Weselne dziewczyny, bawcie się dobrze!:)

miłego dzionka :lol:

12 lata 9 miesiąc temu #397419 przez baby_55
Lui dobrze, że to wykryli i teraz jesteś pod kontrolą :)

Madzia7 zawsze warto sięgać po różne poradniki choćby dla samego poczytania co inni mają w danej kwestii do powiedzenia, dlatego ja też tą ksiązkę przeczytałam, nie podeszły mi rady ale moze komuś sie coś przyda :) buziak :kiss:

Monia zapomniałabym, ja też słyszałam, że na surowo nie wolno jeść jajek w ciąży, to może jednak to skonsultuj...
przy okazji poproszę o przesłanie kawałka ciasta :) szarlotką nie pogardzę :silly:

a teraz ruszam do sprzątania, bo chwilowa przerwa się kończy ;) heheh

12 lata 9 miesiąc temu #397453 przez Ania14.09
wysyłam Wam linka do producenta jednej pościeli dla maluszka. Jest ładniejsza niż na zdjęciach i dość tania. Ma wszystkie atesty.
allegro.pl/edisa-posciel-2-el-120x90-haf...ent-i2446577040.html

ja torbę mam już spakowaną i naprawdę wystarczy tydzień do dwóch żeby wszystko mieć. Torbę spakowałam tylko dla siebie na razie, bo rzeczy małego leżą w szafce i trzeba jeszcze poprać i poprasować.Poza tym do września jeszcze trochę czasu, bo jeśli urodzę wcześniej, to wcześniak by był, a tego nie chcę . Wiem, że w moim szpitalu, nie bardzo dają rzeczy dla noworodka,ale nie do końca jestem pewna, bo jeszcze nie byłam na "zwiedzaniu"

Co do książek odnośnie wychowania malucha, to ja teraz nie czytam podobnie jak Baby_55ale wynika, to z tego , że już wychowywałam jedno dziecko. Wiadomo wielu rzeczy się nie pamięta,ale z wieloma jestem spokojna. Uważam, że trzeba się kierować intuicją, bo my czujemy swoje maleństwa i wiemy najlepiej, co dla nich dobre, a co nie. Kiedy je przegrzewamy, a kiedy jest głodne. Wiadomo,że tego nie wiemy od pierwszego dnia, ale wiemy bardzo szybko :) Uważam, też, że do roku nie jesteśmy w stanie rozpieścić i wprowadzić złych nawyków dla maluszka. Kiedyś kobiety, lub kobiety z ludów koczowniczych, pierwotnych noszą takie maluchy w chustach,a one kiedy chcą pierś, ją mają i cały czas czują matkę, przez co czują się bezpieczne. To za mną przemawia. Wiadomo jak piszecie, każdy robi po swojemu. :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 9 miesiąc temu #397510 przez Lui
PolaL Pani Doktor nic mi nie powiedziała odnośnie diety na temat "białka" :| nie wiem czy jest coś takiego na to :)

moniab26 zrobiłaś mi niesamowitą ochotę na szarlotkę :) mmmmmm zrobiona ? :)

MADZIA7 ja za to nie znoszę weekendów gdyż spędzam każdą sobotę sama w domu. Udanych zakupów :)

Ania14.09 Faktycznie pościel w miarę tania :) gdybym nie miała dwóch kompletów pewnie bym się skusiła :) Fajne masz podejście Aniu - jak jeszcze masz za sobą jedno dziecko to już nie ma o czym mówić, swoje przeszłaś i wiesz lepiej niż np ja :) moje pierwsze:) to przerażona jestem.. ale staram sie być dobrej myśli :) ja może nie czytałam poradników, ale słuchałam programów na tvn style o dzieciach z 5 miesięcy temu .. i jak na początku mnie wszystko "zaskakiwało pozytywnie" tak potem już nie we wszystkim się zaczęłam zgadzać.. pewnie z książka było by to samo :)

12 lata 9 miesiąc temu #397516 przez MADZIA7
Hej dziewczyny :laugh:

ja już po zakupach :) , jestem dzięki temu trochę spokojniejsza. Zastanawiam się tylko, czy nie kupiłam za wielkiej wanienki i czy jej nie wymienić. Doradźcie, zwłaszcza dziewczyny, które macie już dziecko, czy taka wannna na 102 cm to się przyda, czy wystarczy na 86 cm. Nie mam za wielkiej łazienki, do wanny się mieści, ale na pralkę już ledwo. I jeszcze z tą szczoteczką do włosów, chciałam z naturalnego włosia, a mam syntetyczną, ale mięciutką, czy to ma jakieś znaczenie, czy też ją wymieniać?

Ania14.09. ładna ta pościel, może też sobie zamówię, ale to już pewnie jak Maleńka się urodzi, bo jedną będę miała.

Lui mam nadzieję, że się bardzo nie nudzisz w te soboty, ja jak pracowałam, to nawet lubiałam trochę pobyć sama, a teraz czekam z utęsknieniem jak mąż wróci albo dzwonię do kogoś, żeby móc sie do kogoś odezwać.

12 lata 9 miesiąc temu #397587 przez moniab26
Lui zrobiona i wszystkie chętne na spróbowanie zapraszam serdecznie - zrobiłam gigantyczną blachę - największą jaka zmieściła się do piekarnika :)
Ja przymierzam się do przeczytania tej książki " język niemowląt", zawsze warto wiedzieć więcej - wiadomo nie będę się do niej stosować jak do instrukcji obsługi ale coś może się kiedyś przydać.
Wydaje mi się, że wszystko co nas teraz przeraża z biegiem czasu przyswoimy i jednych rzeczy się nauczymy inne wyczujemy i damy radę, w końcu nie jesteśmy pierwszymi kobietami w ciąży :laugh:

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 9 miesiąc temu #397690 przez MADZIA7
Witajcie :)

Ale pusto dzisiaj, nikogo tu chyba nie ma. Mnie dzień zaczął się bardzo miło. Mój mąż zainteresował się bardziej wyprawką Natalki, którą wczoraj przytaskał i poprosił, żebym mu wszystko wyjaśniła, co jest do czego, żeby wiedział, jak mi pomagać, to było takie urocze:)

A ze smutniejszych, to do dziś nie zjadłam mojej połówki drożdżówki, bo coś ostatnio mam gorsze wyniki cukru:( Nie żebym się użalała nad sobą, ale tak lubię slodycze, że czekam na tą drożdżówkę cały tydzień, a tu nic, wynik zły i ta drożdżówka leży i pachnie i śmieje się ze mie ;) Wiem, że to głupie trochę, ale czasem trzeba się pożalić...

Monia26 masz rację z Twoim podejściem, zbieramy sobie różne informacje z książek, czasopism i od znajomych, a pewnie jak przyjdzie Maleństwo, to część z tego się przyda, a częściowo będzie robić po swojemu, jak nam intuicja podpowie, jak pisała Baby.

Dziewczyny, dajcie znać jak było na weselach, mam nadzieję, że świetnie się bawiłyście i dobrze czułyście :)

Miłej Niedzieli :)

12 lata 9 miesiąc temu #397712 przez chasiami
MADZIA7 no jakoś rzewczywiscie tu pusto :) dopiero co wrocilam z Kościółka :) mała sie całą mszę wierciła, musiało się jej podobac, albo nie za bardzo :)
Pogoda u nas jest teraz idealna, jest ciepło, ale nie gorąco i co drugi dzień troszke popada :) Teraz to da się życ ;)
Życzę miłej niedzieli ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka