- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Tak jak wam pisałam - moja wyprawka już skompletowana ( ostatnia paczka w drodze ) zostało kupić jeszcze tylko naklejki na ścianę i kinkiet z kubusiem puchatkiem ale i bez tego maluszek może się już rodzić i wracać do domku

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Sandra85
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Kasia ten kosz jest cuuudowny

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

Ja mam już praktycznie wszystko, został mi jeszcze wózek i leżaczek. Tak odnośnie wózków. Wiem, że pisałyście już jakie są najlepsze,ale nie wiem na której stronie to było,albo jakbyście mogły się podzielić tą informacją, które wg was są najlepsze. Chcę wózek używany,ale dobrej firmy, bo głupio mi naciągać koleżankę na kilka tysięcy. Wózek chce kupić mi moja psipsiuła i jest uparta, więc nie mogę odmówić jej tej przyjemności

Kasia- wygląda to jak kołyska, też mam na pierwsze miesiące kołyskę dla małego, może się pochwalę zdjęciem

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Ja też mam humorki

Kasia Przepiękne łóżeczko, tylko maleństwa brakuje

Andra ja też na każdej wizycie miałam robione USG i sprawdzane te parametry, no i tym razem ginka powiedziała, że łożysko się starzeje ale nie powiedziała, któego jest stopnia

Monia WOW to nieźle jak już masz wszystko

A jak bym chciała czekać na męża z wyprawką to bym nic nie miała.... też na początku gadał, że za szybko się za to biorę, ale nie miał nic do gadania hehe ma zawsze swoje do powiedzenia, ale i tak ja robię swoje

A jak przystało na pierwszy dzień urlopu ja idę zadbać o siebie i idę rzęski zakładać

Sandra też mam nadzieję, że brzuszek już nie będzie bolał

Anna Ja uważam, że Implast Bolder jest super jeżeli chodzi o wózek

Miłego dzionka dziewczynki

- PolaL
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Mam dzisiaj lenia. Odprawiłam małego do przedszkola, przywiozłam tatę żeby mi odkręcił śruby na balkonie, a teraz patrzę na prasowanie i mi się nie chce

Mała znów buszuje

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6

co do fikania, to mam tak samo jak wy. Cudowne uczucie, tylko jak chcę pokazać, to uparciuch jest grzeczny

Humorki mam też, zwłaszcza jeśli chodzi o sprzątanie, bo mój sprzątał na środku,albo po łebkach i wie, że mi nie wolno ani dzwigać ani za dużo robić w domu,ale nie ma chłop litości. Wczoraj wróciła moja córcia i zabrała się za porządki,ale jak to nastolatka w wakacje będzie spała do 11, a to też mnie wkurza

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 0
dziś ciąg dalszy zakupów i nie wyobrażam sobie żebym miała je robić sama:) mój mąż ma chyba tyle samo frajdy z tego co ja no może ja mam troszkę więcej

miłego dnia:)
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

nie mam czasu na wpadanie na forum, bo masa roboty nadal czeka, ale już blizej niż dalej do końca

pytałyście o kilka rzeczy ale nie pamietam co która więc napiszę ogólnie:
co do proszków i prania, to ja używałam i bedę używała płuny do płuknia, bo uwielbiam jak pranie pięknie pachnie

co do lewatywy to w moim szpitalu nie robili, więc jak ktoś koniecznie chciał mieć to mozna było sobie kupić enemę w aptece i właśnie w szpitalu zaplikować albo czopki glicerynowe, ale nie koniecznie
co do książki język niemowląt to jakoś nie do końca mi niektóre rady przypadły do gustu, wolałam zdać się na swoją intuicję, bo w końcu dzieci są do przytulania, całowania, kołysania i noszenia na rękach jak tego potrzebują a książki tylko do czytania

kasia gratki dla bizneswoman

aganio maluchom powiedz, że już w brzuszku trzeba słuchać mamy i siedzieć spokojnie

chasiami lekarz pewnie kazał ci leżeć do 35 tyg, bo jak sie przeciągnie to potem łatwo przenosić ciążę, więc lepiej sie zawszasu rozruszać

agnessa ale fajnie, że już odpoczywasz

mnie już z wyprawki niewiele brakuje raczej takie drobiazgi, no i mam nadal problem z wózkiem tzn nie wiem czy kupować podwójny typu phil&teds czy nie... jakaś niezdecydowana jestem tym razem

ach jeszcze o humorah miałam napisać

no dorbra kończę już i podziwiam jak ktoś doszedł do tego momentu

miłego dzionka

- andra88
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Adasiek :*
Ja już po wizycie, mały ma niecałe 1700g

Zbadała Adaśka dokładnie i wszystko jest ok,
zbadała też łożysko i pępowinę, nic mi na ten temat nie powiedziała więc musi też być ok.
Powiedziałam jej o tym bólu brzucha, stwierdziła że to mogą być oznaki przedwczesnego porodu i mam leżeć,brać no-spe i jak weźmie mnie ten ból i tabletka nie pomoże to mam zaraz śmigiem do szpitala jechać.
Na szczęście wczoraj mnie już nie bolał brzuch, szyjka się nie skraca, jest zamknięta więc może to 'fałszywy' alarm heh
Więc mykam odpoczywać

- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Odebrałam dzisiaj swoje wyniki krwi a ze robię prywatnie u znajomej laborantki od razu mi wszystko wyjaśniła i okazało się, ze hematokryt mam na dolnej granicy - poniżej to juz anemia. mam za mało magnezu i potasu, żelazo nie tak najgorzej. Ale od razu powiedziała jak mam się bronić przed tabletkami i uzupełnić niedobory : raz dziennie zjeść/wypić surowe żółtko z jaja kurzego i do wszystkiego - kanapek, surówek, zup, sosów dodawać pokrzywę, suszoną lub zieloną, można pić wywar ale jest niedobry a trochę posiekanych liści można przełknąć, tak więc ruszam na wieś po dobre jaja i do lasu na pokrzywy

baby_55 ja tam zawsze czytam twoje - i wszystkie inne posty do końca, wcale nie wydają mi się za długie, wręcz przeciwnie, przynajmniej się coś dzieje a nie tak jak na innych wątkach - jeden post na kilka dni
- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
Agnesssa torba sie jeszcze nie spaokowała zamierzałam dopiero pod koniec lipca zacząć pakować ale chyba bede musiała już niedługo zacząć....
bóle jak na razie powiedzmy są mniejsze i sie przyzwyczaiłam do nich

A co do łóżeczka właśnie przyszło, z pościelą i bodami

PolaL ja też mam dziś lenia ale chłopaki nie pozwalają mi na to... heheheh
Monia mój hematokryt to poniżej normy dlatego musze brać tabletki z buraka bleeee....

- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Baby Pisz jak najwięcej, uwielbiam czytać Wasze posty

Monia z tego co ja wiem, to surowe jajo odpada w ciąży, nawet jajko na miękko nie jest wskazane, więc może lepiej unikaj tego sposobu

Andra no to cudnie, ze wszystko ok z maluszkiem

Aganio Ale masz bajabongo z chłopakami

Idę robić muffinki

- aganio87
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Ksawery i Kajetan rosną zdrowo sialalalala :)
nożyczki do paznokietek,
przewijak( stwierdziłam że bedzie mi wygodniej przy dwójce),
podkład pod prześcieradło,
ręcznik kąpielowy z kapturkiem niebieski( bo zielony już mam dla jednego)
i przybory toaletowe do szpitala dla mnie
i to wszycho bo ręczniki to z domu wezmę czy też jakieś spacjalne muszą być???
- Anulka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Potem poszłam na oddział gdzie chce rodzić, aby dowiedzieć się co muszę zabrać ze sobą do szpitala. Dla maluszka tylko chusteczki nawilżające, resztę - ubranka, pampersy inne rzeczy dostaje się od nich na miejscu. Głowna położna oprowadziła mnie po oddziale, odpowiedziała na wszystkie pytania, okazała się bardzo miłą osobą

Po tej wizycie na oddziale weszłam jeszcze na na ich stronę i poczytałam opis:
www.szpital.zlotow.pl/index.php?option=c...view&id=30&Itemid=70
No i poczułam się pewniej i spokojniej. Teraz mogę ze spokojem zająć się zakupami rzeczy dla Julianka

DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb