BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 7 miesiąc temu #424049 przez MADZIA7
Chasiami śliczna Ta Wasza Myszka, a jaka wystrojona - Córeczka Tatusia!:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #424051 przez siteczko
chasiami to super sobie radzisz skoro karmiąc jeszcze do nas piszesz i wrzucasz fotkę księżniczki :) ale strojnisia z niej :)

MADZIA7 Chciałabym aby coś mnie ruszyło w tym tygodniu, ale nic szczególnego się nie dzieję póki co... no ale nigdy nic nie wiadomo :) zwłaszcza, że w przyszłym tyg. od pon-pt mojej gin nie będzie w szpitalu :|
A my mamy dziś 1. rocznice kościelnego, a jutro 2. cywilnego :) tak więc coś na dziś trzeba wymyślić, synuś nie chce być prezentem, więc teraz mama musi kombinować ;)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #424052 przez baby_55
Czajusiątko śliczne foteczki :)

Madzia nie przejmuj sie dzisiaj na pewno nastrój bedzie dużo lepszy :) zobaczysz :)

Anulka pewnie chciałaś sie przed pójściem do szpitala rodzicami nacieszyć :) daj znać co tam w szpoitalu sie dzieje i jakie plany wobec ciebie mają? no chyba, że zaczełaś wygrzebywać czopa i juz urodziłaś :silly: wtedy tymbardziej na wieści czekamy :lol:

Siteczko to powiedz mamie, ze bardzo sie cieszysz jej troską ale Cie to męczy i żeby tak nie dzwoniła kilka razy dziennie, bo jeśli coś sie zacznie dziać to na pewno zadzwonisz i jej o tym powiesz, mnie moja mam wkurzyła bo pytała co słychać u "Koali" no niech sie wypcha takimi tekstami B) więc jej powiedziałam, że jak ma mi dogryzać to niech sie wypcha ;) ja nie przekroczyłam nawet 10kg na plusie a moja mam ze mną w ciąży przytyła 32,5kg więc niech o sobie mówi koala :dry: a ze trafiła na mój zły dzien to się jej porządnie oberwało i nie byłam zbyt grzeczna wtedy... ale przynajmniej przestała :blink:

gratuluje przy okazji rocznicy :)

Chasiami słodka myszeczka :kiss: :kiss: :kiss:

Majka na FB znalazłam ostatnio coś takiego i to jest teraz moim mottem

wczoraj posiedziałam troche na piłce i dzisiaj mniej mnie boli kręgosłup więc chociaż taki plus tego jest :) zresztą czuje sie dzisiaj fantastycznie, normalnie jak nowonarodzona :) tak mi się rześko wstawało rano :)
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #424075 przez mala2809
Hej dziewczyny nawet nie miałam czasu zajrzeć w weekend :)

Tak więc gratulacje dla następnej rozpakowanej mamusi :blink: Sandra opowiedz nam potem szczegóły porodu :woohoo:

Dziewczyny brzuszki macie śliczne :kiss:

Chasiami Alusia jest przesłodka :)

Baby Twój Adi też urwis kochany :)

I jeszcze musiałam koniecznie sprawdzić zdjęcie małego Adasia, również przesłodki przystojniak :kiss:

Majka jeżeli chodzi o lewatywe to ja uważam, że nie ma co się tak przed nią wzbraniać, to nie boli, a przynajmniej jesteś spokojna, że oprócz dzidziusia nie wyjdzie ci coś jeszcze :silly:

Anulka ciekawe co u Ciebie, masz juz dzieciątko przy sobie czy jeszcze w brzuszku siedzi :unsure: :kiss:

Magdalena daj potem znać co tam u Ciebie, trzymamy kciuki :woohoo:

Kasia fajnie, że wypuścili Was do domku wcześniej i tak długo tam musieliście być :blink:

Ja się nawet wyspałam dziś i od dziś chcę być podwójnie aktywna, bo mam szczytny plan w tym tyg urodzić :silly: :blink:

12 lata 7 miesiąc temu #424081 przez czajusiątko
Wiecie co ten mój brzuch to chyba w tej sukience wygląda na taki duży, bo tak naprawdę to dużo osób mówi, że jak na ten miesiąc to mam mały brzuch. A w ogóle to jak tak sobie dzisiaj na niego popatrzyłam to wydaje mi się, że od wczoraj się dość opuścił i jestem bardzo szczęśliwa bo chyba dzięki temu nareszcie przestała mnie męczyć zgaga :laugh:
Dziewczyny rozstępami się tak nie przejmujcie, jesteśmy w o tyle dobrej sytuacji, że teraz zimą i jesienią będziemy mogły je spokojnie schować pod ciepłymi ubrankami, a do wiosny czy lata zbledną i prawie nie będzie ich widać. Więc głowy do góry :laugh:
Kurcze właśnie zjadłam śniadanie i normalnie tak się objadłam, że chyba się jeszcze położę :)
Chasiami śliczniutka jest ta Twoja królewna :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #424089 przez agnesssa
Hej

Gorla Jak tam Majeczka, już się coś rusza :unsure: :huh:

Magdalena Pewnie już masz Basieńkie przy sobie, ale jak by jeszcze nie to trzymam mocno kciuki za bezproblemowy poród :kiss: :kiss:

Czajusiątko Super zdjęcia i śliczny brzusio. Mi brzuch opad już jakiś czas temu a zgaga się dopiero rozkręciła :angry: Męczyła mnie całą ciąże, ale teraz jest jakieś apogeum, więc nie wiem czy opadnięcie brzucha coś pomoże :huh:

Baby Super wyglądasz i masz pokaźny brzuszek :woohoo: A Adaś jaki słodziak, normalnie nic tylko adoptować :lol:

Chasiami Śliczności z Alicji :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Kasia Bardzo się cieszę, że już wczoraj wyszliście do domku :kiss: :kiss: :kiss:

Majka Skoro rozstępy już się zrobiły to nic na to nie poradzisz, możesz nadal nawilżać skórę, bo to nigdy nie zaszkodzi, ale wydaje mi się, żete drogie kremy w cale nie są lepsze od zwykłej oliwki, wszystko zależy od naszej skóry i w jakim tempie rośnie nam brzuszek :) Ja mam rozstępy wszędzie, ale na brzuszku na razie się nie zrobiły, ale jeszcze nie urodziłam więc nic nie wiadomo :)

Madzia Kochana nie martw się, ja wczoraj też jakaś zdołowana chodziłam, dobrze, że mąż Cię wspiera :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: A do kolejnych wakacji już nie dużo zostało i nasze maleństwa będą już w fajnym wieku na wspólne wycieczki i to będą najwspanialsze wakacje zobaczysz :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

Jussstyś Znam te hałasy pod oknem od rana :angry: Ale spróbuj teraz się zdrzemnąć :kiss: :kiss: :kiss: Może poczujesz się lepiej, a a ból pleców polecam ciepłą kąpiel :kiss: :kiss:

Patys To jest scenariusz którego się obawiam najbardziej i którego bym chciała uniknąć, rodzić kilka godzin naturalnie i na koniec po męczarniach i tam mieć cesarkę :dry: Oczywiście nie mamy na to pływu ale chcieć sobie mogę :silly:

Siteczko Doskonale Cię rozumiem, średnio w ciagu dnia mam przynajmniej 4 telefony z pytaniem czy już :angry: :angry: :angry: Tłumacze wszytskim, że jeżeli urodzę to na pewno damy znać, ale każdy i tak wiecznie wydzwania z głupimi pytaniami :angry: :angry:
Ale musimy to przetrwać, a zawsze możemy nie odbierać telefonu, co czasami robię :silly:

Mała
Ja też w tym tygodniu bym chciała urodzić :dry: Jak do piątku się nic nie zacznie, to muszę iść na kolejną wizytę do mojej gin i wydać kolejną kasiorę na wizytę i prawdopodobnie da mi skierowanie do szpitala, a ja nie chce iść do szpitala bez skurczy :huh: I w ogóle się martwię o to całe zwolnienie i macierzyńskie itp. Chce spokojnie urodzić :huh:

A ja wczoraj nie poszłam na ten basen, bo właśnie miałam te same obawy, że jak odejdą wody to nie będę wiedziała, no i czop mi odchodzi więc mogłabym złapać infekcję :dry: Ale marzy mi się poczuć się lekko :silly:
Spaceruję codziennie bo jak bym tylko w domu siedziała to bym dostała w łepek. Dzisiaj stwierdziłam, że nie lubię poniedziałków, bo mąż wrócił do pracy a ja znowu sama siedzę :huh: Wiem wiem, jestem marudna, ale czasami można :silly:

Anulka daj znać co u Ciebie :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 7 miesiąc temu #424103 przez mala2809
Oj mnie też krew zalewa jak dostaje tysiąc telefonów dziennie i hasło czy urodziłaś już, a jak mówie, że nie to znów coś w rodzaju matko to ile jeszcze. Wytrzymać sie tego nie da, tak naprawdę mam termin na 28 więc jeszcze czas mam a mnie już od lipca na porodówkę wszyscy wysyłają :huh:

12 lata 7 miesiąc temu #424129 przez baby_55
mala ostatnio moja teściowa zadzwoniła do nas na komórkę bo nimogła się dodzwonić na skype i myślała, ze na porodówce jesteśmy... normalnie nawet na spacer nie mozna wyjść :huh:

wrzucę Wam fotki naklejek w pokoju :)
ogólnie kącik małej to kiedy indziej, bo na razie to w łóżeczku jeszcze małe skłądowisko różnych rzeczy jest zwłaszcza jak pranie zrobię :silly:

nad łóżkiem Adiego

nad łóżeczkiem Nikoli

nad naszym łóżkiem (bo brakowało już miejsca ;) ) tyle tego jest

12 lata 7 miesiąc temu #424133 przez kasienka83
Hej mamuśki.

A my z Łucją mamy już tydzień :)

Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #424134 przez kasienka83
No to jeszcze jedno :)
Załączniki:

12 lata 7 miesiąc temu #424135 przez baby_55
jejciu jakie śliczności :kiss: :kiss: :kiss: normalnie się rozpływam i sama też już chcę :blush:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #424141 przez mala2809
Kasienka córeczka prześliczna :kiss: :kiss: :kiss: taki słodziaczek :woohoo:

Baby naklejki są super bardzo mi sie podobają :lol:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #424159 przez majka_166
patys wlasnie wrocilam od fryzjera i czuje sie jeszcze gorzej , mialam takie piekne dlugie wlosy i powiedzialam ze chce z dlugosci tylko centymetr sciac a ta baba nie wiem czy slepa czy cholera zlosliwa tyle mi sciela ze nie wiem.
MIALAM DO PASA A MAM DO RAMION.

Jestem strasznie niezadowolona i juz chyba nic mnie do porodu nie ucieszy ..w dodatku poklocilam sie wczoraj z mezem i to tak bardziej na powaznie, duzo rzeczy niemilych sobie powiedzielismy i spalam dzis na kanapie TAK MNIE WKURZYL .

Takze rozstepami sie juz nie przejmuje . teraz mam jeszcze beznadziejne wlosy.. :(((((((

baby swietne te zdjecie normalnie az sie usmiechnelam do siebie. w sumie nigdy nie pokazywalam brzucha poza wakacjami, ktore trwaja u mnie do 3 dni w roku. a mezem sie jakos nie przejmuje bo on tez ma rozstepy na plecach bo za szybko rosl ;pp
i to wieksze niz ja. A naklejki po prostu boskie :)
Śliczne te wasze maluchy ŁUCJA I ALICJA !!!!!!!!!!:)

Czajusiątko - to jesteś troche dalej niż ja , bo ja wciaz mam zgage :)
a brzuszek faktycznie roznie-, rozni odbieraja. Moja siostra mowi ze mala od kilku miesiecy nie rosnie , ze ten brzuch taki maly (a widuje mnie dosc rzadko) a inni za to czesto mowia ze duzy strasznie . Moze tez przez moj niski wzrost bo mam tylko 163 :)

12 lata 7 miesiąc temu #424177 przez czajusiątko
Normalnie wszystkie te nasze forumowe dzidziusie są takie piękne, że się napatrzeć nie można...
Majka dzisiaj mnie ta zgaga już tak minimalnie pali, mam nadzieję, że będę miała z nią trochę spokoju. Mówią, że jak pali zgaga to dziecku rosną włosy... hehe jak by tak było to pewnie zaraz po porodzie mogłabym mojej Oliwii zapleść ze trzy dobierane warkoczyki :laugh:
A włosami się nie martw- odrosną :)

12 lata 7 miesiąc temu #424196 przez majka_166
czajusiatko -0 tez dziwuszke bedziesz miala?
ja chcialam strasznie chlopca od poczatku, jak lekarz mi powiedzial ze bd dziewczynka to kazalam mu szukac jaderek na sile . a teraz to tak sie ciesze ze bedzie dziewucha . sasiadka ma dwoch chlopcow - co za potworki male !!!!!!!!!:) jeden nakreca drugiego.
Ja swpja zgage moge na palcach policzyc -mialam ich z 7 lacznie , ale za to takie mocne bardzo. ja jak sie urodzilam to bylam takim czarnuszkiem z dlugimi wlosami i pielegniarki mi koguciaka robily podobno . Mama mowi ze jakies wariatki :)
wiec moj kociak tez pewnie bedzie czarne wloski miala :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka