- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- MADZIA7
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- patys
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
ja dzis jadę z Mateuszkiem do lekarza z tymi bioderkami ciekawe jaką ortezę doradzi...a wczoraj byliśmy u pediatry z tą wysypką przepisał fenistil na zwalczenie tej alergii i maść jakąś robioną z witaminkami...mały ma ciemieniuche wiekszą i na brwiach i takie też strupki na uszach i on się spytał czy czasem mu nie cieknie z tych uszu ja tego nie zauważyłam i dał skierowanie do laryngologa jak by to było zapalenie ucha...ale tak szczerze to nie wiem czy isć bo mały nie ma gorączki, nie boli go to ucho jak dotykam, nie widziałam żeby mu się sączyło z tego ucha...
- agnesssa
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42

Madzia Mój Maksio tak miał w pierwszym tygodniu powrocie do domku, że cały dzień tylko na cycku i w tedy ewentualnie przysypiał a tak był rozdrażniony a kupkę to i tak robił co chwilę a na wieczór było apogeum i strasznie krzyczał i machał nóżkami, my go cały czas masowaliśmy po brzuszku i w końcu mu przeszło i noc już przespał normalnie. Nie wiem czy u Ciebie może być to samo, ale wg mnie Maks miał kolkę i się bardzo męczył i tylko cycuś go uspokajał

SiteczkoFajnie to wymyśliłaś ze zdjęciami, nie mogę się doczekać efektu

Czajusiątko dobrze, że Ty się lepiej czujesz i że będziesz dalej próbować karmić

Gorla Czyli Majcia to mały uparciuszek

Chasiami Maks ma katar już od tygodnia i jedyne co mogę robić to wkrapiać sól fizjologiczną, potem kłaść na brzuszek, żeby babolki nie spłynęły do gardziołka i uszek no i wyciągam fridopodobnym urządzeniem

U mnie w szpitalu była tragedia jeżeli chodzi o laktację

Ja już od wczoraj sama w domku i generalnie jest ok. Maks spał pół dnia na tarasie bo piękna pogoda

Mimo, że organizacyjnie wszystko ogarniam o strasznie mi brakuje męża

Dobra uciekam bo Maksiulek gadulka już sobie

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

Madzia Nikusia tez miała wczraj dzień przytulaśny, albo cycuś albo raczki chociaż

Agnessa to się postarały w szpitalu, nie ma co... no i jak kobiety mają karmić piersią jak taka ignorancja wszedzie panuje.... grrrrr
- Ania14.09
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- "Istniejąc tyle robisz dla mnie" Magda i Filip
- Otrzymane podziękowania: 6
Tak poza tym na katar i inne sprawy tego typu idealny jest inhalator dla maluszka. Jak byliśmy z tą żółtaczką w szpitalu, to Filip miał katarek i dostaliśmy inhalator. Pielęgniarka polecała żeby kupić to sobie, bo przyda się i na później dla małego dziecka. Wkrapla się sól fizjologiczną i robi te inhalacje. Mój mały bardzo sie przy tym uspokajał. Na pewno sobie kupimy. Na allegro widziałam za ok. 100 zł,ale uważam, ze warto zainwestować

Siteczko gratuluję, że wygrałaś z karmieniem piersią, bo ktoś mógłby pomyśleć, że ja i Baby i parę innych osób sie mądrzymy co do karmienia naturalnego,a ty proszę. W sumie czekałam na tym forum, na taki przypadek

Agnesssa to twój śpi idealnie. Mój w wózku, tylko jak wózek jedzie i to czasami nie wystarcza

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png
- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Jeszcze Cię nie znam, a już kocham ..

dzis w nocy pomoglam jej czopkeim wsadzilam w tylek jakas jedna czwarta czopka a razem z czopkiem kupa wyszla w ciagu sekundy

ma ktos podony problem??
- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula
a swoją bardzo ubogą dietą mozesz jej bardziej zaszkodzić niz pomóc, bo za chwilę zacznie Ci brakować pokarmu tak jak miała Chasiami, jak tylko przestała pilnować diety to od razu ilość pokarmu się zwiększyła, organizm też czymś musi żyć i jak będziesz jadła tylko kurczaka, ryz i marchewkę to wykończysz się, skończy Ci się pokarm a małej i tak nie pomożesz bo skończy się Twoją anemią i mm dla niej...
Aniu ja też czekałam że któraś dziewczyna pokaże, ze się da naprawdę, ze to nie tylko nasze wymysły, tylko jak się bardzo chce to można, nie neguję karmienia butelką, bo każdy sam decyduje, tylko to tak łatwo powiedzieć "nie dało się, a tak bardzo chciałam..."
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- makrelcia
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Jurek 25.08.2012
- Otrzymane podziękowania: 7

A co poradzicie na ulewanie? Mały coraz więcej ulewa. Mam wrażenie, że więcej uleje niż wypije.
Kupiłm chuste i super się u nas sprawdza

- baby_55
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- paula

co do chusty to dla mnie to też świetna sprawa

a tutaj wpisy blogowych koleżanek w tym temacie

wrolimamy.pl/2012/04/13/historia-mlekiem-plynaca/
wrolimamy.pl/2012/01/03/karmienie-piersi...czyli-klopoty-ssaka/
wrolimamy.pl/2011/08/27/piers-tu-piers-t...uzela-w-naszym-domu/
ostatni to wpis mamusi a jednocześnie położnej
- Patka0308
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- moniab26
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Baby masz rację, że najłatwiej powiedzieć, że bardzo chciałam ale się nie dało, tyle tylko, że są sytuacje kiedy naprawdę się nie da, u mnie np połozna była co drugi dzień przez dwa tygodnie, walczyłyśmy obie żeby tylko utrzymać pokarm, którego z dnia na dzień było coraz mniej, przez te dwa tygodnie mały wisiał na piersi 20 godzin na dobę a pozostałe 4 płakał bo nie był najedzony, tak więc zostawmy już wytykanie jedne drugim, że ta karmi piersią a inna idzie na łatwiznę bo karmi butelką bo nie zawsze mamy wybór.
- majka_166
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Patys a jak Ty oceniasz Biogaje??bo wiem ze tez ja podawalas??