BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #406133 przez madziaska
Ojjjj Malina, wiem wiem drogo na deptakach, ale kupilam jej wlasnie nad morzem ten ponton za 35 zl. Muchomora tez kupilam, bo wczesniej jakos o tym nie pomyslama, dalam 65 zl :dry: No, ale tlumacze sobie, ze troszke nam posluzy ;) Na allegro sa muchomory ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #406134 przez Malina86
Madziaska szczęśliwej podróży!

Teraz to już odkladam tel. :)

Pa!

12 lata 10 miesiąc temu #406146 przez Dorciaition
Malina muchomory w Realu są za 35 zł.

Alanek[*] :(

12 lata 10 miesiąc temu #406164 przez polunia
Helołłłł , melduję się :blink: Podczytywałam w weekend ale , ze trochę się działo nie bardzo miałam kiedy skrobnąć. Teraz trochę nadrobiłam z czytaniem i może dzieciaki jeszcze chwile pośpia to popiszę ( chociaż obok stoi decha od prasowania , ambitny plan miałam na dzisiejszy poranek ale chyba na planach się skończy :silly: )

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Napiszę zaraz bo później zapomnę Malina Michaśka boska w tym piachu. A najlepsze to okrzyki Mamy :blink: Ubawił mnie Twój tekst : będziesz dupę w zimnym morzu myła :side: Super , że macie tak blisko nad morze. Michaska może często korzystać z mega piaskownicy.

luska zyjesz czy Olo juz Cię rozdeptał??? :blink: Kacper to też w chwili obecnej samo zło :dry: Niby już nie bije Poldkowatego ale za to domaga się uwagi od rana do wieczora. Ale to długi temat i jak będę miała chwilę to Wam napiszę jakie cuda wyczynia moje starsze dziecko... . Chociaż ostatnio mnie bardzo rozczulił , zabierała go babcia na "wycieczkę" , już wychodził ale przy drzwiach odwrócił się na pięcie pobiegł do Poli do spacerówki pocałował ją najpierw w czoło (siłą oczywiście przyciągając ją do siebie...) powiedział "ćeść" i do wyjścia ale chyba stwierdził, że za słabo się pożegnał bo znowu się cofnął przytulił jej łapkę do siebie , cmoknął w paluszki i papa. Ale zeby nie było za miło to musiał jej powiedzieć : ty nie, ty nie , ja.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Dorcia tak jak piszesz , każdy facet ma cos za uszami ale bez nich byloby mało fajnie. W sumie to pewnie żadna z nas nie jest idealna , i tak samo nasi M moga na nas narzekać :silly:
Daisy urocza w torebce , az chciałabym mieć w domu taka mała włochata kulkę :)

Sarna a co Ty taka zabiegana ostatnio? Aaa , niezły sajgon Ci dzieciaki w domu zrobiły :blink: Ściana wyszorowana , czy to specjalnie z przeznaczeniem na wizje artystyczne Domisia? Ja chciałam Kacprowi zrobic jedna ścianę do rysowania-malowania-bazgrania no do "pracy twórczej" zostawić ale w końcu spasowałam bo mnie przekonano , że jak pozwole na jednej ścianie to będzie po kazdej bazgrał.

Co do "żywienia" dzieci naszym jedzeniem to ja jakoś tak średnio odważna jestem w tym temacie , za to D często próbuje jej cos do geby pakować. Chociaż ostatnio Kacpra serek danio waniliowy dostała (ze dwie łyżeczki w sumie) i jej bardzo smakował , i ryczała o jeszcze.

Aaa , Dorcia widzę , że Lenia arbuza wcina , można juz dawać takim maluchom arbuza? Tylko w sumie nie bardzo wiem jak miałabym jej go podac bo gnida mała jeszcze żadnego zabka niema i ciężko by jej było poniuplać :dry:

Co do zakupów na allegro , tak mi się skojarzyło. Nadal nie kupiłam Poli fotelika samochodowego bo ni cholery nie mogę się zdecydować :unsure: Czy macie już kupione a może na jakieś zdecydowane jesteście?

vestusiek też kiedys dostałam od kogos to ciasto szczęścia ale nic z nim nie zrobiłam. W koszu w końcu wylądowało... :silly:
Jak juz wiesz jak zrobić i masz zamiar kolejny raz upiec to nabierzesz wprawy i przed wyjazdem do Powidza upieczesz co by dać spróbować :side:
Ooo , paczka z Endo , fajna sprawa , bardzo podobają mi sie ciuszki od nich , tylko kurczę drogie dosyć maja ale na wyprzedaży moze akurat by się udało.

Kredzia uwierz mi , ze teraz bym odczekała jeszcze z 2 lata zanim bym sie zdecydowała na drugie dziecko. Cholerka myślałam , że będzie prościej... Kacper mial rok i 8 m-cy jak sie Pola urodziła i to akurat przypadło na okres wkraczania Kacpra w okres buntu do tego zazdrośc i mieszanka wybuchowa sie zrobiła z niego!

Zazdroszczę wyjazdu do Zakopca , fajna sprawa tym bardziej większą ekipą. Udanego wypoczynku i DOBREJ POGODY Wam zyczę :)

vestusia super preazent dla Zuzki , juz sie nie mogę doczekać kiedy u nas w domu zaczna się pojawiać lalki wózki naczynka do gotowania itp. bo póki co to samochody kopary traktory :blink: W sumie to podejrzewam , że jak już się pojawia to Kacper też się będzie nimi bawił bo jak idzie do mojej siory to też okupuje zabawki Majki i potrafi spokojnie siedzieć przy gotowaniu i karmieniu lali przez dłuższy czas :silly: Zawsze to coś innego niz w domu.

Kredzia sporo Mikołaj wciąga obiadku , ale widocznie tyle mu potrzeba. Kacper jak był mniejszy to tez bardzo ładnie jadł za to teraz muszę chodzic za nim z jedzeniem (wiem , że to źle , że dziecko powinno jeść przy stole itp ale on taki niejadek , że szok!!!).

Co do spacerówek to ja się nie wypowiem. Dostałam kikedys od t jeszcze dla Kacpra i taka mam , troche mnie wkurza bo sztywna jak cholera i tylko przodem do kierunku jazdy ale przeżyję. I tak w sumie używam taj od wózka , beznadziejnie brzydka ale wygodna i na moje wertepy idealna bo mięciutkie zawieszenie i duże pompowane koła.

allegro.pl/wozek-wielofunkcyjny-roan-mar...nia-i2498598065.html

tylko cała szara z rózowym środkiem.

No i tyle z pisania bo Pola wstała , reszte nadrobię później :(
Buziaki i miłego dzionka zyczę!!!

12 lata 10 miesiąc temu #406174 przez Malina86
Dzien dobry!

madziaska w Pobierowie ten Hani ponton byl za 45zl!

Dorcia dzieki za info o muchomorze- musze kupic :)

polunia no ja tez sie usmialam ze swojego przezywania, ale ona normlanie garciami ten piach do buzi pchala- w nosie, w oczach wszedzie miala :)

Kredzia Misia wciaga tak 250g obiadku.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
;)

Dzisiaj stanelam na wadze i pokazala 50kg, wiec cel osiagniety :) Najgorsze tylko, ze najwiecej to chyba z cyckow zeszlo :dry:

12 lata 10 miesiąc temu #406177 przez Malina86
Aaaa polunia my kupujemy taki fotelik allegro.pl/fotelik-romer-duo-plus-isofix...isy-i2512491135.html Ostatnio czytalam w gazecie, ze sa najbezpieczniesze. Malz kupi w Niemczech w salonie Ferrari, bo ma tam znajomego, a ta firma wyprodukowala wersje limitowana dla Ferrari i sprzeda mu po rabacie, a wogolnie sa tansze niz na allegro wiec licze, ze tak za 600zl kupimy.

12 lata 10 miesiąc temu #406287 przez kaska
Cześć kobietki :)

Zawitałam tutaj z prośbą o radę. Mam nadzieję,że pomożecie :). Chodzi mi o kombinezon dla mojego Maluszka- tzn o jego rozmiar.Nie chcę żeby się w nim utopił, ale znowu jak kupie mały to będzie na miesiąc i co z resztą zimy?? Przydałyby mi się Wasze uwagi, rady, bo przecież rodziłyście w listopadzie, więc macie to już za sobą :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :)

Ps a tak poza tym to śliczne te Wasze Pociechy :)! już nie mogę się doczekać listopada :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #406304 przez Malina86
kaska ja mialam trzy kombinezony 62 i dwa 56 i wszystkie przez zime byly dobre tzn. Michaśka nie wyrosla z nich przed koncem zimy, a jak sie urodzila miala 54cm. Moim zdaniem najwygodniejszy kombinezon byl z Cocodrillo- nie mial "nozek" tylko tworzyl taki worek z wycieciem na pas do fotelika, mial dopasowany do glowy kapturek, byl na polarku i super sie rozpinal, o taki szafa.pl/c3019344-spiworek-kombinezon-coccodrillo-nowy.html Tylko kurcze nie pamietam czy ten mialam na 56 czy na 62 :unsure: Chyba na 56.
Oj rok temu o tej porze to my chodzilysmy brzuchate :) Kochana ciesz sie ciaza, bo zatesknisz za brzuszkiem :) Zycze duzo zdrowka dla mamusi i dzidziusia :)

12 lata 10 miesiąc temu #406327 przez vestusia
Dżem dobry! :D

Ja na chwilę, wieczorkiem odpiszę więcej :D

Chciałam tylko napisać, że na opiece zajś jestem, bo Piotrek był z Zuzą u lekarza. Generalnie jest lepiej, płuca okej, tylko kataru trzeba się pozbyć. Dostała syrop a ja opiekę do końca tygodnia. Nie powiem, że jest mi smutno ;-)

Dziś pracowałam tylko do 13 z powodu upałów, puścili nas szybciej do domu.

Łeb mi pęka.

Obejrzałam filmy i Misia naprawdę cudna. Jejor faktycznie Malina Twoje reakcje najlepsze. No i niezła z Ciebie Dżaga, muszę się za siebie wziąć, bo przy Tobie wyglądam na brzydala.

Dorcia - Lenia cudna, to z arbuzem też fajniuśne zdjęcie... :) No a Ty jak zawsze w mini :D Krzyś to ma dobrze :D

Lecę do Zuzy, bo maszeruje tu wszędzie i wstaje. Odezwę się później, baj, baj! :D

12 lata 10 miesiąc temu #406338 przez polunia
Hej hej , na chwilkę wpadam

Potwierdzam słowa vestusi , ze niezła z Ciebie Dżaga , normalnie dziewczyna miód Malina :) I te 50kg , ja to co najwyżej do Pudziana się przyrównać mogę :silly:
vestusiek owiniemy się w worki i będziemy chodziły jak ten cień za Maliną :woohoo: :woohoo: :woohoo:
Dorcia za to w tych swoich mini będzie wodzić wszystkich M na pokuszenie :side: :side: :side:

kaska cześc Brzuchata :side: Ja podobnie jak Malina miałam 3 kombinezony 56 i 62 takie własnie workowate z wycięciem na pasy a 68 z nóżkami. W sumie przez pierwszy miesiąc posłużył mi ten 56 ( kupowała mi mama jak juz urodziłam bo wyszłam z założenia , że jak pierwsze dziecko było batrdzo duże to drugie też , a Pola to taki patyczak był jak się urodziła , że na szybko dokupowałam garderobe w rozmiarze 56 właśnie). W sumie tego 68 z nózkami to prawie w ogóle nie wykorzystałam bo az do wiosny był przydużawy :blink: No to tyle z moich mądrości w tym temacie :silly: Zdrówka życzę i szczęśliwego rozwiązania :)

Spadam bo Pola śmierdzi z kilometra , czyt.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
:silly:

12 lata 10 miesiąc temu #406344 przez kaska
Już wcześniej doradzano mi taki "workowaty" ,Wy tylko jeszcze bardziej mnie w tym utwierdziłyście, Dużego dziecka się nie spodziewam, bo nie ma po kim :)
Dzięki za rady i na pewno z nich skorzystam :)i przepraszam za zaśmiecanie ;)

Pozdrawiam i całuski dla Waszych Kruszynek :kiss:

Ps jak jeszcze któraś z Was ma jakieś przydatne informacje/rady to ja z chęcią posłucham.(W końcu Wy też rodziłyście w listopadzie :)) To moja pierwsza ciąża więc wszystko jest takie nowe :)

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #406353 przez Malina86
kaska polecamy sie na przyszlosc, jak bedziesz miala jeszcze jakies pytania to wal smialo :)

vestusia i polunia splonelam rumiencem :) Ale tak powaznie to Wy chyba niezlej dzagi nigdy nie widzialyscie ;)

vestusia mialas nam nowe butki Zuzolka pokazac.
Fajnie, ze na opiece jestes ;)

Zjadlam obiad, wstawilam pranie i biore sie za sprzatanie, bo mieszkanie wyglada jak po przejsciu tornada.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #406359 przez madziaska
kaska napisał:

Cześć kobietki :)

Zawitałam tutaj z prośbą o radę. Mam nadzieję,że pomożecie :). Chodzi mi o kombinezon dla mojego Maluszka- tzn o jego rozmiar.Nie chcę żeby się w nim utopił, ale znowu jak kupie mały to będzie na miesiąc i co z resztą zimy?? Przydałyby mi się Wasze uwagi, rady, bo przecież rodziłyście w listopadzie, więc macie to już za sobą :)

Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc :)

Ps a tak poza tym to śliczne te Wasze Pociechy :)! już nie mogę się doczekać listopada :)

KASKA, ja miałam kilka kombinezonow w rozmiarze 62 i 68,bo wydawało mi się,ze przez te kilka miesięcy zimy takie będą odpowiednie. W efekcie końcowym żadnego nie wykorzystalam,poniewaz miałam też śpiwor z owczej wełny, cieply pajacyk starczyl. Śpiwor jeszcze wykorzystam,bo jest z dopinką,a kombinezony leżą z pudle ;)

My już z domku,odezwe się później :)

12 lata 10 miesiąc temu #406360 przez polunia
Malina to Ty w ogóle coś jadasz??? :blink: Nie no , zapomniałam , kopenhaska przecież u Ciebie na tapecie :woohoo:

12 lata 10 miesiąc temu #406368 przez vestusia
Ja wróciłam z apteki, kupiłam syrop, wapno, witaminy, krople i... testa, jutro testuję! :D

O Malina, Ty to masz dobrą pamięć z tą fotą butków. Już idę zrobić, bo znowu zapomnę.

Zaraz wracam he, he, he :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka