BezpiecznaCiaza112023

Listopad 2011 cz. 2

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543730 przez polunia
Szybka fotorelacja z włażenia do ... lodówki

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #543756 przez Dorciaition

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Alanek[*] :(

12 lata 3 miesiąc temu #543883 przez polunia
Ok , Pola spi , Kacper układa puzzle a matka moze nadrobic resztę postów :silly:

Kima hahaha , Ty jeszcze lepsza :woohoo: Dorcia pisala o miesie pieczonym i smazonym a nie gotowanym i pieczonym :lol:

Ja tez w pierwszym momencie pomyslałm , ze ten kot to taki zywy :side: Ale sobie Kubus blondyne przygruchał , od malego juz za blondynami sie ugania :kiss: No On jest boski a przy tym telewizorze to chyba cos kolezance tłumaczyl , co? Bo mine ma boska :side:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Malina doktor Szczyt to idol mojego meza , on tam ma manie na punkcie tego programu :huh: Tobie akurat cwiczenia potzrebne... no komu jak komu :cheer:

Nie z autem nic , z nami nic tylko kupa nerwów. No łos i tyle , dobrze , ze nie jechalismy z dzieciakami bo chyba bym serio na zawał zeszla w kilka sekund. No ale jak sie zapierdziela przez miasto i nie patrzy przed siebie to tak póxniej jest , ciemno i padjacy deszcz , ot taki maly zonk by był...

Madziorskie no to Izka szaleje z zebolami :side: Całe 11 sztuk to nie lada wyczyn w tym wieku :side:

Pola dostaje kaszke raz dziennie , wieczorem na kolacje ale nie z butli tylko taka bardziej gesta łyzeczka.

Madziorskie wczoraj bylam w Malcie i te srebrne rajstopki kosztowały 24,90 właśnie , gdzie Ty je za dyszke widzialas?

Malina ooooo , fajnie by byo gdyby Marclelina była :laugh:

Dorcia ona te kalosze kupila normalnie w sklepie , na wyprzedazy zaplacila 380 wiec allegro wcale nie takie tanie zawsze(dopiero teraz zauwazyłam , ze tutaj taka sieke za nie wołaja...) A do tego ma sie pewnosc , ze dając taka kase kupujesz cos co jest oryginalne ...

Aaa , bo jaq myślalam o tym stoliku z Mamuta tez (no ta seria co krzesełka) tylko , ze prostokatny , on wcale niewiele wiekszy jest od tego kwadratowego.

??????? A dlaczego plakalas na pokazie fajerwerków??? Czyzby hormony buzowałay czy cus???? :cheer: B) :blink:

Aaa , o Reserwat wczoraj nie zahaczylam bo nawet nie miałam kiedy. W sumie to nic sobie nie kupilam bo raz to nie było juz czasu a dwa to tak sie zagalopowalam z kupowaniem dla dzieciakow , ze zostalo D w kieszeni cale 40 zł :silly: O nie, sorry , okulary sobie nowe sprawilam :woohoo: No i przez nie mi czasu zabraklo bo w Vision straciłam prawie 2 godziny na wybieranie oprawek a i tak dzisiaj juz mi sie nie podobają :dry: D namówil mnie na plastikowe bez nosków , fajne miala laska na nosie z Mexxa ale akurat ich nie mieli. Jedne mi sie bardzo podobały ale z racji tego , ze miały takie zajebiste zlote logo a własciwie całą nazwe z boku to spasowalam bo wygladały jakby z Bema były(Madziorskie wie co to Bema a dla reszty to tak jakby stadion dziesięciolecia czy może tysiąclecia w Wawie , no tak jakby u chińczyków kupione :silly: ) Liczylam , ze kupie jakas kiecke w Mohito ale kuxwa NIC nie było!!! I nawet sobie szpilek nie kupiłam a chciałam takie bardzo klasyczne czarne z delikatnym czubkiem nieiezbyt wysokie żebym czasami kotletów z półmisków po drodze nie pogubila :blink: Zobaczę , jak bede miala wene to podjade jeszcze w niedzielę o ile tesciówka z dzieciakami zostanie bo z nimi gdziekolwiek jechać to tragedia a nie zakupy , chociaz z moim chłopem to nic nie lepiej....

Luska szalejesz ciotka , ja bym jednego nie przezyla a Ty o 4 myslisz :cheer:

Nie , tyle kasy bym nie dala (no teraz na pewno nie...) , tesciówka tez mniej zapłaciła. Ale styl jak najbardziej mój , prosto i mało kolorowo :blink: A własnie , mam buty do sprzedania , szpilki nigdy na nogach nie miałam , oj sorry , jak przymierzałam w sklepie i póxniej w domu. Leza juz od sierpnia 2010 i sie kurzą. No kartonik sie kurzy znaczy się :blink: Czarne rozmiar 39 albo 40 , juz nie pamietam nawet ...

O , to rozsadna z Ciebie istota , aj to bym sie 5 minut nie zastanawiala gdyby mi ktos taki wypada zaproponował :side:

Hahaha , ja specjalnie sie wpatrywałam bo Dorcia zawsze taka mega spostrzegawcza to ja tez stwierdziłam , ze raz "cos" znajdę :silly: :silly: :silly: A tak to tez się z reguły cofam i patrze jeszcze raz bo czyms wszystkie pisza a ja tego nie zauwazylam , tak jak piwa na Kubusiowym zdjęciu :blink:

Kurde , no wydało się , ja tam nie pamietam jak sie Luskowy ketchup zwie :dry:

Ok , spadam obiad robic , do zaś :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #543908 przez luska
heheh no młoda wymiata!!!!Ale ty masz lodówkę żarciem zawalona jak ma z 1/3 tego :P

Pola no ale dzieciaki obkupione , czyli zakupy i tak udane i nowe oxy masz, pokaż nam sie w nich.Dobrze , ze T twoja nie jest obrażalska i pościła to mimo chodem :)

Z fotkami to ja zwykle tylko na dziecko zwracam uwagę i reszta jakoś nie przykuwa mojej uwagi.Hhehe gdyby nie Docia , to ja bym nawet nie zwróciła uwagi , że Aureska na większości fot ma pomarańczowy nosek :P

u mnie mala spi , Olo w przedszkolu i żyć nie umierać ,Obiadek się robi ,zgarnelam tylko trochę podłogę i w kuchni i wolne.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543947 przez Malina86
Czesc Laski :kiss:

Matko i corko jak mnie wszystko boli po tyc wczorajszych wygibasach! :laugh: Jednak postanowilam, ze bede dalej cwiczyc. No do wakacji to bede zyleta jak nic :laugh: ;)

No nie moge z Polci! Jak nie na zmywarce to w lodowce! Jak kiedys Ci sie schowa to wiesz gdzie szukac :laugh: No i kitka zajebiaszcza! Polunia to caly D :laugh:
Marcelina niech poczeka jeszcze lepiej :laugh:

Dorcia Lenia czadowa, ona zawsze usmiehnieta. Ten dresik super.
Roz to zdecydowanie kolor Krzysia!
Kochane Twoje oko wszystko dojrzy :laugh: No, ale wkoncu co cztery oczy to nie dwoje :laugh: :cheer: ;)

Lusiaku moge jechac za Ciebie do spa? :laugh: ;) Z Ł oczywiscie :silly:

Laski mam pomysl- zbierajmy kase i skoczymy na szoping razem :laugh: Chlopy z dzieciakami zostana, a my polatamy po sklepach :laugh:

Posprzatalam chalupe, zjadlam calego Nussbeisser-a, ide sie ogarnac bo wygladam jak trzynaste dziecko Baby Jagi :laugh: Miśka spi, ale pewnie zaraz sie obudzi.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #543983 przez polunia
Malina czy ja juz kiedys moze wspoinalam , ze Ty to masz jednak genialne pomysły :lol: Ja jestem nawet bardzo za , ciekawe czy moge debet na koncie zrobic :dry: Ale chyba nie , bo ja mam taka zwyklą karte platnicza nie kredytówke wiec chyba nie mozna , co? Ale co tam , cos sie wykombinuje :silly:
A własnie , zapomniałam Wam napisac , ze moja panna sie faktycznie schowała dzisiaj i miała niezły ubaw... Skitrala sie w swoim pokoju (tylko ona jeszcze nie wiem ze to jej pokój i w ogolee rzadko tam wchodzimy...) za tapczanem pod krzesłem , nawet bym nie wpadła , ze gdzies polazła tylko Kacper zaczął chodzic i mówi ; Polcia gdzie ty? po trzeciem takim pytaniu zgłuplam , myslałam , ze okupuje szafke z płytami i przez to taka cisza. Zlazlam pół chaty zanim ja znalazłam bo morda mala siedziala cicho jak mysz pod miotlą. Wczoraj sie z tesciówka bawili w szukano to panna podchwycila temat chyba :dry: Ale za to od kilku dni jestem wyczulona na zamykanie drzwi od łazienek bo Poli przypadła do gustu kostka zapachowa z kibla , łapy miała cale upackane ale gebe czysta wiec chyba sie nie najadła...

12 lata 3 miesiąc temu #544161 przez polunia
A co powiecie o tym w marcu??? michalek.poznan.pl/o-nas

12 lata 3 miesiąc temu #544378 przez luska
heheh Malina nie moge z ciebie hehe trzynaste dziecko baby jagi :lol:

Ł by na to poszedł , ale nie wiem czy ja .Generalnie jak sponsorujesz , to niech jedzie :P :lol:

Malina ty i bez tego jesteś żyleta :lol: Ale mnie mobilizujesz i zarz też ide brzuszki robić :lol:

Z zakupami , to i może być .Chociaż nie wiem jak ja będę finasowo stała , ale chyba jakaś mega wielka kwota nie będzie potrzebna.Chociaż z wam , to sie cuda dzieją i zaczynam się owych zakupów obawiać B)

Hhehe Pola to cie córeczka załatwiła!!!Ale fajnie , że skumała z tym chowaniem.Próbowałam sie kiedyś z Aureska bawić , ale raczej wychodziło "a kuku" i bieganie.Oj łazienka to zamykamy od kiedy zaczęła się samodzielnie ruszać , bo wiecznie by w niej siedziała , jak nie pod prysznicem , to w kiblu

Pewnie wszystkie kładą teraz maluchy spać,bo cisza.U nas już po mała śpi , Olo wykapany i piej mleko przed tv.No w takim wypadku ide robić te brzuszki.

12 lata 3 miesiąc temu #544384 przez luska
Pola zapomniałam fajna ta bawialnia mi pasi.co prawda nie widzę jakiegoś pomieszczenia dla takich maluszków

12 lata 3 miesiąc temu #544389 przez Malina86
lusia to ja jednak rezygnuje z tego spa :laugh: :silly:
Moja Mloda dopiero po Na Wspolnej idzie spac :)

polunia no bawialania fajna, chociaz ja bym wolala te termy ;)

No ja tez jeszcze nie wiem skad kase na zakupy wezme :unsure: :laugh:

12 lata 3 miesiąc temu #544396 przez madziorskie
Hej dziewczyny!

Ale zasuwacie z postami!!! A ja jakoś ostatnio nie bardzo mam czas na neta...

Malina iza puzzli nie rozrzuca.. nawet nie wyjmuje z nich mniejszych części,ale też jej nie pokazałam, że idzie... za to jak przyjeżdża moja bratanica to od razu literki wyciąga i boję się, że nauczy Ize tego... a tam niektóre takie małe elementy...

Polunia usmiałam się z tego, że Pola taka delikatna i w kaszkę nie włozy rączek... moja to pierwsze co to by tam za nim zanurkowała... ;)
A za jajecznica tez nie przepada... :(

No nie słyszałam o pieluszkach Hippa... ale o Huggissach lub Happy ;) za to o herbatkach Hippa już tak :P
To jak z tymi pampkami w szpitalu było? ;)

Brawo dla Kacperka!!!

Co do stoliczka i krzesełka to ja w ciemno bym chyba nie kupiła, bo tzreba by znać wymiary.. jak kupowałam mebelki Izie to było kilka rodzaji stoliczków i krzesełek do tego i własnie różnie wysokie.. niektóre wielkie inne znów maleńkie... a myślę że takie pośrednie by trzeba było chyba... no nie wiem...

Ale fajną Polunia ma kituchnę! Ślicznie wygląda!

No i jest i Lenka slicznotka! Widzisz jakiego masz kreatywnego męża, na dodatek koszulę dopasował do koloru włosów... ;)
A jak fajnie z pisutaskiem sobie śpiochają...
Lenka na pokaz mody mogłaby iść... ;)

Co do wyparzacza to wydaje mi się, że jak sa butelki wyparzane to jednak zawartośc w nich nie psuje się tak szybko... jak nie wyparzę czy nie wygotuje kilka dni butelki tylko ja myję to potem szybko herbatka w niej się psuje albo niedopite mleko od razu nie wylane i powiem w skrócie śmierdzi!!!

Luśka hmm skoro zakładasz tylko na noc pieluchę Olkowi to czemu niby Dady szybciej ida niż Pampki? No jedna na noc więc co za róznica? No chyba, że w srodku nocy wstajesz i zmieniasz pieluche mu?

Te rajstopki to ja kupowałam 2 miesiące temu! No chyab, że mi się coś pokićkało... ale 25 zeta na bank bym nie dała!

Heh no teraz to już po prokach jak kupiłaś nowe okulary.,... moje leża od czasu ciązy w szafie i jakoś ich wogóle nie zakładam.. raz po porodzie miałam ubrane, ale oczy mnie w nich bolały i jakoś tak dziwnie mi się patzryło.. jakby linie krzywe były i więcej ich nie ubrałam... pewnie inne szkła bym musiała mieć :P

A to Poldek ma pomysły...

W wolnej chwili oblukam tą Fabryke smiechu...
Malina co to Nussbeisser-a?

Mykam myć dziecko.. chociaz siedze tu nie wiem jak dłuuuugo... to w końcu nadrobiłam ;)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #544398 przez vestusia
Dorcia, ten film "Trzy metry nad niebem" oglądałam jakiś czas temu i Wam o tym pisałam. Jest tego druga część, zaraz znajdę nazwę, zajebiaszczy był ;-)

O, znalazłam "Tylko Ciebie Chcę" :D

12 lata 3 miesiąc temu #544437 przez Dorciaition
Helloł.
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Dla mnie plac zabaw może być. Zakupy tez :)

KRzysiu mnie dziś dobija. Jeju jak on mnie denerwuje. No nie mogę! :angry: :angry:

MAdziorskie Nusbaisser to najlepsza czekolada na świecie :)

Vestusia oj nie pamietam, że mówiłaś. A szkoda, bo szybciej bym go obejrzała ;) Drugą czesc od razu następnego dnia jak LEnia usnęła to se obejrzałam. Cudny. A ten gościu- mhmmm..... ;)

LEcę

Bye

Alanek[*] :(

12 lata 3 miesiąc temu #544472 przez vestusia
Dżem dobry wieczór ;-)

Ależ tu produkcja, pełną parą ;-)

Madziorka Izunia w paseczkach śliczna, ja to w ogóle lubię paseczki i kropeczki, więc zwracam na to szczególną uwagę :D

Lusia, Aurelka jest nieźle wygadana. Potwierdzam to, że jest ona nad wyraz rozwinięta, a przecież jedna z najmłodszych.

Ha, się uśmiałam, że szukałaś Aurelki w łóżku :D

Co do grupy forum na Fejsie to chyba jestem podobnego zdania jak większość, choć ja tam nie mam do ukrycia zbyt wiele. No i nie wiem, kto założył tę grupę, bo tylko ta osoba może usunąć innych?

Jeżeli idzie o menu, to rzeczywiście mam łatwiej, bo w tygodniu nie muszę kombinować ani się trudzić, bo Zuzia ma urozmaicone menu w żłobku. Na weekendy to zależy, co mi przyjdzie do głowy, ale chyba to, co wymieniłyście, nie jestem zbyt innowacyjna w kuchni ;-)

Ha, Bob przy garach taką zwiechę ma, no ale niech gotuje, a co. Kimuś, słusznie zauważyłaś – garnek do gotowania na parze stanowi u nas podstawowe naczynie do gotowania ;-)

Lusia pamiętam jakiego miałaś wkurwa, jak wyszło, że ma być chłopak. Ale przeczucie Cię nie zawiodło, bo gdzieś tam w środku czułaś, że będzie dziewuszka i się nie pomyliłaś ;-)

Wy z tym stolikiem i krzesełkiem macie dobrą myśl, bo jak byłam u tej kumpeli w Gliwicach, to ona ma właśnie taki stolik i dwa krzesełka z Ikei i Zuzia tam przy nim urzędowała. Na początku pięknie i ładnie, potem oczywiście wchodziła i schodziła na krzesło, ale też chyba pomyślę o zakupie tego. Tylko gdzie ja to postawię?????

Suari, ależ Ty masz pamięć. Faktycznie, po nartach zmajstrowaliśmy Zuzankę ;-) Z kołnierzem na szyi, pamiętacie te zdjęcia? Ha, ha, ha :D

Malina, były robione profesjonalne zdjęcia z balu, na razie czekamy na nie, bo mają być i pocztówkowe i grupowe. Dziś odebrałam zdjęcia z Mikołaja. Lepiej późno niż wcale, chociaż szkoda, że dopiero teraz, ale roześlę i mamie, i tacie, i teściom.

Co do nieRdzieli to tak mi się z moją Mamcią kojarzy, bo ona zawsze ma nieRdzielę, tzn. odpoczywa, nieraz chodziła w piżamce, no leniuchowała generalnie. I tak mi się jakoś ostało, że też zamiast niedziela, mówię nieRdziela :laugh:

Zuzia z tyłu głowy to ma chyba normalne włosy. Zresztą, coraz dłuższe jej się robią i chyba coraz bardziej gęste. Czasami jak wariuje, to jej się sianko robi, ale generalnie są oki.

Oj z opaskami, czapkami to u Zuzi to samo. Jestem ciekawa, czy na balu udało się zrobić Zuzi zdjęcie z tą opaską z motylkami. Bo ona to okropna jest, nawet w domu ciężko mi było zrobić jej zdjęcia.

Lusia fajny prezent chciał Ci Ł. zrobić na Walewtynki, ale w sumie ładnie z Twojej strony, że zbierasz na pobyt w Hiltonie he, he, he :D

Zuzia to mnie wczoraj oszukała. Rano chodzi, i chodzi i mówi „kpa” (kupa). Pytam, czy zrobiła kupę, ona że „tak”. No a potem śmieje się, bo kupy nie ma. I tak chodzi i gada „kpa”.

Co do pieluszek Dada, to na początku one mi odpowiadały, ale z czasem, jak Zuzia więcej się moczyła, to strasznie mi śmierdziały. Na noc nie było szansy, aby jej założyć pampka, bo albo go przesikała, a jak nie przesikała, to rano, wchodząc do pokoju, czuć było ostry zapach moczu. No i grube są jak dla mnie i przez to wydają się mało oddychające. W dzień dawałam radę z nimi, ale wcale nie wychodziły mnie taniej, bo niby tańsze są, ale z kolei częściej musiałam je zmieniać, bo śmierdziały. Nie kupuję już długo tych pieluszek, jestem zadowolona z Huggiesów Super Dry, a na noc Pampers Active Baby. Chyba spróbuję znowu te Sleep&Play, chociaż raz Zuzia miała dziwną wysypkę i nie widziałam, z czym ją wiązać i właśnie pomyślałam, że od tych pampersów, bo tylko je miałam nowe. Zobaczymy następnym razem.

Misia jaka zwieszona na huśtawce ;-) Jak pięknie daje sobie robić inhalacje :D W kąpieli pełen relaks, a jakie ona ma niebieskie oczęta! No i fotka tańczącej Misi wymiata :D Ona jest rewelacyjna :D

Ha Dorcia, a co tam Lenia zeżarła w tej aptece? Kredki? He, he, he, :D

Ha, ha, ze zdjęć Kubusia padłam :D Ależ troskliwy z niego tatuś :D Hanula powinna być zazdrosna, nie ma co. A ile ta dziewczynka ma?

Jejku Polunia! Co to za zdarzenie na drodze mieliście??? Szok! Dobrze, że nic się nie stało! A Ty zapinaj lepiej zawsze pasy!

O, Malina to jak miałaś mieć okres, to podobnie mamy @, więc może zaciążymy podobnie ha, ha, ha. Chociaż ja przed Hiltonem tego nie planuję, bo jak ja będę pić? A ten różowy wózek Dorci muszę opić ha, ha, ha :D Dorcia, to mówisz, że dasz nam się nim karnąć?? :D

Boziu jakie kalosze, ja bym do śmietnika w takich nie wyszła ;-) Jeszcze za taką cenę ;-)

Dorcia, a czemu ryczałaś na pokazie fajerwerków? Jejor, Ty wrażliwa jesteś ;-)

O, jest i Polcia w kitce! No w końcu się doczekałyśmy fotki w kucyku :D
O, i Lenisława w kitce! No a Krzyś to mnie rozwala w tej peruce, widzę, że sobie ją upodobał ;-)

Jaki Twórczy ten Twój mąż, no i jak Lenia ślicznie śpi z Daisy. W piżamce słodko, mnie się Zuzanka w piżamce w ogóle bardzo podoba, taka słodka jest :D O, i ten dresik w panterkę, Aurelka też taki miała. Z tymi kluczami to też w pierwszym momencie pomyślałam, że to hulajnoga! Ha, ha, komoda bez uchwytów! :D

A, Lusia chyba wklejałaś fotkę na przebranie na tego Aniołka. Też fajniuśny, co Ty chcesz. Aurelka będzie wyglądać świetnie, choć może mogłaś pomyśleć o przebraniu Diabełka hi, hi, hi :D

O Kurka, Polcia atakuje lodówkę!
Chyba Dorcia kiedyś pytałaś, nasza lodówka jest taka mała i stoi na podłodze jest równa z blatem. No i Polcia to ma zapełnioną lodówę, u nas to na pewno zawsze jest mleko ha, ha, ha :D

Filmik super, potwierdza, ryczałam na nim. A ten Ache, czy jak mu tam, no rewelka. Mój typ. Chociaż ta Gin to mi się bardziej wyglądem podobała, niż ta Babi, ale i tak film zajebiaszczy.

Spadam na emkę powoli, bo się zaczyna.

Chciałam tylko napisać, że wczoraj byłam w pracy do 18, Piotrek ma wolne do piątku, a w czwartek idę na urodzinki Dianki.
W pracy jakoś leci, jestem zmęczona, ale daję radę. Uciekam przed TV, bo rano znowu do pracy.

12 lata 3 miesiąc temu #544558 przez polunia
No i wszystkie już polazły... trudno , poszperam na allegro :side:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka