- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Listopad 2011 cz. 2
Listopad 2011 cz. 2
- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ciotka mnie juz odwiedzila dzisiaj

Kima tak sobie przypomnialam, ze Misia jeszcze kopytka, twarozek i lososia je

Ide z psem, a potem cwicze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
www.facebook.com/#!/photo.php?v=45513056...27189&type=2&theater
Cos mi link nie pyknal, no nic na fb se zobacznie ten filmik co to go polubilam Mini Gangnam Style.
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
aaa to już wiem, co to za czekolada... ja jej nie lubię i pewnie dlatego nie wiem jak się to zwie.. mój małz lubi ale ja nie bo ma orzechy

ten filmik co Malina wstawiła już jakis czas temu widziałam..
a w kinie ruski rok nie byłam!!!!
- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- vestusia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Madziorska powiem ci , ze nie zwróciłam nigdy uwagi na to , że w niewyparzonych szybciej się psuję mleka , ale chyba cos w tym jest.
Podejrzewam , że poli chodziło o happy

O zużywaniu tych dady nie chodzi mi tylko o tą noc.Jak było krucho z kasą, to i Olo i Aureska na nich chwile byli.Generalnie jakoś na nie nie narzekałam , ale szybciej paczka się zużywała w porównaniu do Pampers Active baby i teraz tylko na tych jesteśmy , bo od Sleep &play mała miała wysypkę i tez paczka szła bardzo szybko
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Kurcze chyba musze sobie załączyć ten film .O czym ,to jest dokładnie??
A czemu cię Krzysiu dobija???
Vesta , ja nie wiem czy ona taka rozwinięta......W porówniu do Ola w tym samym czasie widzę różnicę, ale nie oszukujmy sie , ze ona ma bodziec motywujący czyli Olka i strasznie za nim papuguje .Ja mogę jej coś 30 razy pokazać i nie załapie , a zrobi to raz Olo i zaraz ona za nim.
Z ta grupa , to musi zadziałać Pola , bo ona założyła.
hehe Vesta ja pamiętam pamiętam.
Vesta a wrzuc zdjecia Zuzki z tyam mikołajem
UU a czemu az do 18 nastej
nie wiem co to za filmik , ale Ł mnie wołał wczoraj , żebym lukneła jak dzieciaki tańczą te cała gagnam....pewnie to było to , ale mi się dupy nie chciało ruszyć....
Moje dzieci wstał dziś o 6 jeeeee

- polunia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Luska chyba cos Ci sie źziebko pomylyło... Ja do grupy FORUM na fb zostalam przez ktoras zaproszona juz nie pamietam przez którą. Ja owej grupy nie zakładałam

No tak , o Happy mi chodziło , wiedziałam , że jakos tak podobnie to brzmiała. Grunt , ze sie domyslilyscie

Łoo , jak Głowa Rodziny może jeszcze spać o tej godzinie , no ja nie rozumiem w ogole...

Madziorskie no jak możesz nie wiedzieć co to Nusbaiser , toz to najlepsza czekolada na swiecie i jeszcze Wedla z nadzieniem truskawkowym

Własnie , Luska i co wymyslilas z Łukaszowym tortem?
I Chyba dobrze pamietam , że Malinowy Adrian ma imieniny , co? Czy ktos jeszcze ma w tym czasie jakies swieto??? Trza sie solidnie nauczyć STO LAT spiewać bo Dorcia i Krzys pewnie do dzisiaj pamietaja ten maega fałsz na kilka glosów

Aaa , przelewy mam od Luski , Vesty i Dorci. A co z Anią??? Jedzie , nie jedzie? I Emka tez cos mówiła , ze może wpadnie ale cos sie tutaj nie pokazuje ostatnio...

Luska , Malina u mnie tez s kasa krucho na ten marcowy szoping ale przeciez na szopingu nie trzeba zaraz niewiadomo czego kupować

Cześć Vesta wzglednie miłego dzionka w pracy zyczę

Ok , lecę bo dzis zaczynam orke w hotelu , dziewczyny maja być na 9 a ja jeszcze w proszku ... Jak mi sie kuźwa nie chce ale przynajmniej bede miała kilka dni odpoczynku od moich gadów. Kochane one ale niegrzeczne jak smok. W ogóle to Kacper juztrzecia noc z rzedu budzi sie z rykiem , no ni cholery nie wiem o co loto

Juz wiem , laski Wy sie serio zastanowcie czy jestescie pewne przyjazdu do Hiltona bo ja mam cały czas stresa przez to i najchetniej bym gdzies cos niedaleko poszukala bo tu serio mało miejsca jest , no w pokojach znaczy się... Po wstawieniu kojca dla maluchów zostaje może metr na metr wolnej przestrzeni... No po wyrzuceniu stolika oczywiscie tak jak pisałam. I warunki sa tak Hiltonowe jak miał Adamski Sarny... Pamieta któras jak opowiadła w jakim miejscu w Hiltonie spal po jakims koncercie...

Nic , teraz to juz serio spadam. Miłego dzionka zyczę , papa

- Dorciaition
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Polunia zapomniałam wcześniej napisać. Kuźwa, dobrze, że Wam się nic nie stało.
He he na pokazie fajerwerków buczałam, bo ja ciągle się wzruszam. Często widziałam takie pokazy, ale nie aż tak z blisko. No centralnie naprzeciwko moich okien to było. Cudowne. Podniecałam się jak głupia

Pochwal się okularami nam tutaj koniecznie.
Dobrze masz z tą T, że czasami z dzieciakami zostanie. Ja tu kuźwa nikogo nie mam :/
Pola no jak to nie wiesz- Włocławek- najlepsiejszy ketchup ze wszystkich. Ale w słoiczku. Ostatnio w M jak M ktoś otwierał lodówkę i właśnie go miał

Kupiłam krzesełko i stoliczek. Ten mniejszy, nie z mamut. Krzysiu jak go zobaczy będzie awantura, ale co tam

MAdziorskie ja też od czasu do czasu wyparzam butelki, ale Polunia robi to codziennie. Nawet w Powidzu miała ze sobą wyparzacz

Ty okularki też powinnaś nosic?
Vestusia ha ha ale Zuzanka se z Ciebie jaja robiła z tą kupą. Jeju jak Ona już gada

Co do pieluszek to my często mamy te Sleep&Play. Lubię je, ale nie wątpliwie najlepsze są te Active Baby. W innych to Lenia się często przesikuje w nocy. Ona strasznie dużo na wieczór i w nocy pije, wiec zdarza się, że jej zmieniam pampersa.
Vestka, tak, Lenia zeżarła kredkę w aptece. Czarną

Dam, dam się Zuzi karnąć wózkiem

Ha ha ha uśmiałam się z Twojego tekstu, że w tych kaloszach to byś do śmietnika nie wyszła

Vestka ten Ache to mi się śnił w pierwszą noc po ślubie. Boski jest.

Ha ha Malina młody zajebisty. NIeżle wymiata.
Mam nadzieję, że Ty pamiętasz o masażu. Ćwicz łapki.

Luśka ściągaj film. Warto. A o czym? O miłości.

Luśka o 6 to późno czy wszcześnie? Lenia dziś do 8 spała.
O kurcze, jak masz to zrobić? Nie może się wyrwać na chwile i odebrać Ola? Jeju, on jak mój Krzysiu- żyje pracą.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Polunia Wy nam śpiewaliście sto lat? Jeju nie pamiętam.

Kurcze, że Kacperkowi się coś złego śni?
Ty się Kobito sie stresuj. Będzie super. Oby była ciepła woda, jakieś łóżko, alko i będzie git!
pa pa pa pa
- madziorskie
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Luśka no teraz już jarzę, o co chodziło Tobie pisząc, że szybciej się zużywają...
ja miałam już kilka razy Dady, jak akurat Pampersa nie było na promocji ale jakoś nie widziałam wiekszej różnicy, poza tym, że są ciut grubsze i sztywniejsze od activ baby.
Sleepów nigdy nie miałam, ale ktoś mówił, że nie sa najlepsze, nie wiem czy chodziło o to że nie maja gumek po bokach czy o co... aa i tych białych też nie kupuję, pomimo, że niby sa najlepsze, mają 5 gwiazdek i niby sa bardziej chłonne od activ to wydaje mi się, że wcale takie nie są...
To prwada, że dziecko od dziecka dużo się uczy!
Polunia jak jest u Was? Pola łapie od Kacpra?
Heh tak tak Wedla z nadzieniem truskawkowym to lubię!

Hmm a nie ogląda jakiś starsznych bajek? Albo wiadomości lub reklam filmów w tv? Czasami nieświadomie ozbaczy jakąś reklamówkę filmu który będzie o 20 lub późńiej i potem dziecku się śni... wogóle to nie rozumiem dlaczego po bajce pokazują takie rzeczy? Przecież nie każda matka zdązy od razu po bajce wyłączyć tv lub przełączyć na inny kanał...
Kiedyś jak opiekowałam się dziewczynkami to ta młodsza tak miała, że jak obejrzała et fragmenty to zaraz w nocy był straszny płacz, więc potem trzeba było juz pilnowac i równo w końcem bajki wyłączac tv!
Co do ciemieniuchy to Iza ma taki mały kwadracik w miejscu ciemiążka i nie mam na niego pomysłu, bo nie bardzo chce jej tam ucisać by wmasowac oliwkę, czy grzebieniem wyczesywać... wogóle ona ma jeszcze duże ciemiążko przednie, bo tylnie ładnie się szynko zarosło.. ale przednie miała mega duże jak się urodziła bo 7 cm na 3,5... teraz ma tak mniej wiecej 1,5-2 cm długości i 1,5 szerokosci... więc ładnie zarasta

A widzisz Polcia! Miałabyś takie lampy jak ja (czytaj żarówki zamiast lamp) nie miałabys problemu z ich myciem ;p ha ha
Dorcia a to ja nei wiem czy u nas jest w sklepach taki z Włocławka ketchup

Ja też tylko od czasu do czasu wyparze lub wrzucam w garnek i wygotuję... ale wyparzacza jako takiego to ja nawet nie miałam kupionego ;p
Tak, mam zdolnośc do pracy ale tylko w okularach do kompa, a okulista mówił że mam je nosić w zasadzie cały dzień... i ubierałam do kompa, chociaz nie lubie bo bez okularów tylko wzrok przenoszę a w okularkach juz głowa tzreba ruszać wyżej niżej i tak wkółko...
A i jak wieczorem jest szaruga, mglisto, deszcz padał to też ubierałam jak jechałam autem, żeby lepiej widzieć... ja mam astygmatyzm w jednym oku

Nic zmykam do mojego czorta, bo już coraz głośniej i częściej zaczyna piszczeć... niby się bawi klockami, ale sama widocznie nie chce...
MIłego dnia pa pa
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
my juz po szczepieniu , o matko ile się naczekaliśmy!!!Była chyba ze 20 dzieciaków i to wszytko do półroczku, same maluszki i 3 na bilans.Siedzieliśmy 2h , dobrze , ze Olo z aureska byli w maiare grzeczni , pod koniec już im dupki latał z nudów.Aureska chwile popłakała , zrobiła grozna minke do doktorka i po sprawie.
Ale genralnie jak zobaczyła jedną dziewczynkę, to moje jaki kol wiek obawy , ze Aureska należał do tych mniej utuczonych się rozmył.Porostu się przeraziłam!!!!Wchodzimy do przychodni i widzę , że laska trzyma kruszynkę no max 3 miesięczną jak ja Aureśke , no chora sobie myślę .Dzieciakowi lata ta głowa itd.....No ale gadka szmatka i się pytam ile nałam ma miesięcy , a laska do mnie , że sześć.Nie powstrzymała się i jebałam "matko chyba sobie , żartujesz ze mnie, co ona tak mała".Waży mając 6,5 maca dokładnie 5500g(była tez dziewczynka 7 tygodniowa i ważyła dokładnie tyle samo).Ale żebyście ją widział , łepetynie miała tak malutka jak noworodek.Fakt , ze była długa i może dlatego aż tak ,no moim zdaniem źle wyglądała.....Oczka tak na wpół przymknięte i z twarzyczki tak przymulona i blada jak ściana.Co prawda lekarz badał ją przy mnie i ruchowo wszytko oki, w normie.ale jemu sie też nie podobał jej wygląd .Laska niby twierdziła , że ta mała Zuzka je ładnie wszytko (co w jej wieku dozwolone), oprócz mleka.Ale mimo wszytko i w ostatnim czasie schudła 100g.....No jak moje dziecko by tak wyglądał , to bym niebo i ziemie poruszał , żeby jej wszystkie badania porobić , a ta laska zbytnio jakoś sie nie przejmowała , nie to , ze olewała, bo miała tego świadomość , no ale jakos nie zamartwiała się....
Aureska ma 79cm i waży 9646 dokładnie.z tym , że miała na sobie pamka, body i rajtki Czyli rzeczywista pewnie cos 9kg
a i przyszedł mi strój.mogłam jednak motylka zamówić

Polcia to sorka, ale wiesz czemu misie pomyliło

Ta miła dla niego......ja co najwyżej kopem w dupę mogę mu tych sił dodać .Oczywiście byłam wszędzie sama z dwójką dzieci.a on był z transportem , wiec rzeczywiście nie mógł i mu sie upiekło.
No z tortem , to nie myślałam jeszcze właśnie nic.Znaczy jakieś cyce dostanie , bo on cycki lubi

Pola , to witaj w moim świecie .Olo z tym rykiem to już tak ma od urodzenia......
to miłej pracy ci życzę , dobrze masz w sumie , bo właśnie się oderwiesz trochę od maluchów
Pola a ty swoje .nie wiem jak dziewczyny , ale skoro dałyśmy rade w powidziu , to i damy u Ciebie .Pokoje nam sa tylko do spania potrzebne i tak będziemy urzędować gdzie indziej tak??tylko właśnie miałam cię zapytać , czy tam wejdzie mój kojec??Ten kwadratowy , bo on jest szerszy niż łóżeczka turystyczne??
Własnie ja dziś byłam w przychodni , a oni maja te krzesełka i stoliki i stwierdziłam , że co tam wezmę im .Tylko tak myślę ,czy nie lepiej jak je kupie w ikea właśnie jak będziemy w poznaniu, co będę bulić za przesyłkę , tylko ty mi powiedz OPola gdzie w poznaniu jest czy mi się tam będzie opłacało zajeżdżać??
Docia jeku ty to na prawdę tak rozczulająca się jesteś , Ale z Ciebie tak dobra duszczka i takie dobrze duszyczki tak mają..
Hhehe przed dorotka nic sie nie uchowa!!!1
Jeszcze co do pampków , to te białe tez kilka razy kupiłam , ale nie widzę różnicy miedzy Active baby z tym , ze maja ta siateczkę i jak mała robiła takie rzadkie kupki , to ta siateczka tak jakby oddzielała od dupci.a teraz wali już jaka wali , ze i siateczka nie pomoże.
- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

polunia nie wymyslaj nic z Hiltonem teraz, nie wymigasz sie

Ja to sie najbardziej o Lusie martwie, bo ona najwiecej narzekala w Powidzu

Aaaa madziorskie Misia je kaszke raz dziennie.
Moim zdaniem biale Pampki najlepsze, potem zielone. Sleep&Play tez byly dobre dopoki Misia nie zaczela pic i sikac litrami. Ona wypija z 6 butelek dziennie picia (chyba po cioci Dorci

Ide z piesem

Aaaa

Grupe na fejsie zalozyla Katka.
- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- luska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

- Malina86
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Super, ze Aurelcia byla dzielna na szczepieniu.
U nas tez po sniegu tylko wspomnienie, jest 10st. na plusie i deszcz siapi, ale powietrze takie wiosenne

- madziaska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- SZCZĘŚLIWA MAMA :)
- Otrzymane podziękowania: 34

Tyle co pamietam

Madziorka, ja daje Hani kaszke dwa razy dziennie, na sniadanie i na kolacje

Kima, ja tez juz czasami nie mam pomyslow co gotowac Hani. Moze napisze co wczoraj jadla, rano i wieczorem kaszke z lyzeczki, zawsze zje cala

Ktoras pytala o @. U mnie wlasciwie dopiero ostatni byl jak sprzed ciazy, no ale ja karmilam rok czasu.

Polcia, slyszalam, ze ciemieniucha moze powstac od zl splukanej glowki, no ale pewnie to Ciebie nie dotyczy

Madziorka, dlugo Izka ma ciemiazka, no ale ona wczesniaczek to pewnie dlatego. U nas bardzo szybko sie zroslo, jak bylam latem z Hania u dr w sprawie kataru, to juz miala zrosniete

Kurka, co tam jeszcze skrobalyscie... hmmmmmm
Aaaa, Dorcia, ja mam tego Mamuta, ten wiekszy stolik

Malina, Malina... cos mialam Ci odpisac... Nie pamietam, hehehe

Vesta... no za cholere nie pamietam co TY pisalas

Dobra, wysylam i lece paaaaaaaaaaa