- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Fajnie Ze Wojtus juz chce smigac nasz raczkuje wszedzie juz wstaje sama kuca sam podnosi sie sam, Chce isc za raczki ale buja sie i nie wie jak poruszyc sie mysle ze niebawem dojdzie do tego bo do wszystkiego doszedl sam nikt na sile nie uczyl wstawac siadac

A co do zlobka Kochana Wspolczuje ale moze nie bd tak ZLE ja to nie wracam do pracy ewentualnie bd opiekowac sie dzieckiem

Elusia u cb z ta Piersia to moze i fakt dla Skarba za malo juz moze tego pokarmu lub malo syte nie wiem u mnie tez Tak Alanek jadl co rusz az w koncu sie wkurzyl i nie chcial mysle ze bylo mu malo juz malo nabieral na wadze a jak odrzucil zaczal nabierac znowu

Pozdrawiam Was KOChANE
Nusia Glowa DO Gory porozmawiajcie jasno bo takie kryzysy czesto sie zdarzaja jak sytuacja Przerasta my jestesmy Silniejsze pomimo ze mowia ze Facet to Facet moze sobie nie radzi z problemami tu Dziecko tu pieniazki wszystko naraz znam ten BOL b. czesto u nas brakuje kaski i zaczyna sie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
kurcze mam takiego doła...
Z Maksiem już dużo lepiej ale katarek go jeszcze trzyma ma do poniedziałku bactrim brać a jeszcze 10 dni dicoflor. Ale już chętny do zabawy

Elusia Tośkawspółczuję Wam tych nocek kochane :* oby w końcu maluszki dały Wam więcej pospać :*
KasiaMaksio ok 4-5 budzi się na cyca potem ok 8-9 robię mu kaszkę na wodzie, ja daję bez cukru,różne, ostatnio owsiankę jadł z bobovity. ok. 11-12 albo je cyca albo jogurt z owocem( daję mu naturalny normalny, albo tola z biedronki bo ma dużo wapnia albo bio jogurcik z lidla),sam owoc, sok przecierowy robie sama albo bobofrut lub hipp , kaszę jaglaną z owocem,ryż z owocem lub sokiem,ok 14-15 obiadek jednodaniowy ok 16-17 podwieczorek jest i tu albo cyc lub to co daję na 2śniadanko (zalezy co zje na 2 śniadanie). ok 19-20 jak ma chęć to się przyssa na jakąś godzinę ale przeważnie je 180ml mm z kleikiem ryżowym.

A ze żłobkiem współczuję z jednej strony, nas też to może czekać ale jak na razie nie chcą mi go do państwówki zapisać a na prywatny nas nie stać. Bardzo chciałabym z nim zostać w domu dopóki nie pójdzie do przedszkola ale nie wyrobimy finansowo- no jak narazie D. nie ma pracy więc w ogóle odpada. Ale nie myślę jeszcze o tym bo jak coś do pracy dopiero w listopadzie będę musiała wrócić.
A Maksio ostatnio nauczył się robić "papa" i powoli łapie o co chodzi z biciem brawo i "kosi kosi łapci"

Dobrej,spokojnej nocy :*
- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A co do Spania wiecie co tej nocy usnal po 21 i obudzil sie 2 razy plus 2 raz ywstanie do podania SMOKA wiec kurde nie bylo tak zle. Ciesze sie Bardzo i Alanek weselszy

- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

co tu taki spokój?

Wczoraj wyszedł Maksiowi ząbek

Kurcze mam problem z karmieniem ;/ Maks ostatnio nie chce ssać, ssie przez chwile i nie chce więcej, nad ranem chwilę dłużej podoi a tak to nie;/ Nie wiem o co mu chodzi ale nie cieszy mnie to zbytnio

Tośkaponoć do była 3dniówka tak twierdzi lekarka a ja się nie znam więc jej wierzę

- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Nusia gratuluje ząbka!!! oby z D. wszystko w końcu się ułożyło, mam nadzieje że przemyśli w końcu i z tobą porozmawia. Moja Zosia pierwszy raz dziś zrobiła babci pa pa jestem szczęśliwa że już łapie moje dzieciątko !

Po za tym muszę się pochwalić,że Zosia odjakiś.2 tyg. Sama siedzi:)) do raczkowania wogole ja nie ciagnie, na brzuchu lezy jakies 30 sek. I bach na plecy:)
Kasiu super, ze Wojtus juz zaczyna chodzic. A sytuacji ze żłobkiem współczuje. Ja narazie tez chce zostac w domu, ale zobaczymy co pozniej.
Dobra kochane lece buziaki papa
- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)

Dziś nocka masakryczna, chyba w ogóle nie spała. Wzięłam ją do łóżka ale to nie pomogło. Całą noc się wierciła i piszczała i się okazało rano, że mamy kolejnego zęba. Lewa górna jedynka się przebiła.
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Edzia Jejku jak fajnie Zosia sobie siedzi !

Nusia Gratuluję ząbka!

Paula Fajnie, że jedna noc i jest ząbek

Generalnie kochane ja mam mało czasu teraz bo ciągle coś się dzieje w związku z tym, że za miesiąc ślub i chrzciny, a dzień później wyjeżdżamy już na urlop na kaszuby

- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

u nas kolejny dzień marudzenia i płaczu... Kupiłam nowy laktator i odciągam ale Maks dziś nawet chętnie cycał

Wieczorem pojechałam z mamą po stoliczek edukacyjny dla Maksia i D. z nim został, wszystko było ok, wykąpał go i po kąpieli zawsze ja robię Małemu masaż,ubieram i karmię i usypiam, jak Maks się domyślił że mnie nie ma to dostał histerii a D. nie umiał go uspokoić( no tak to jest jak tylko ja większość czasu z dzieckiem spędzam)w końcu usnął. A może D. coś po tym ruszy żeby więcej czasu spędzać z Maksiem. Ostatnio nie zapeszając jest mała poprawa- ale to jeszcze za mało...
Edziasuper że Zosieńka już siedzi!! gratuluję :* śliczne zdjęcia! Boska jest

Paulagratuluję kolejnego ząbka

Elusiadobrze że w końcu się dostałaś do przychodni. No ale sytuacja z centylami...

Dobrej nocki :*
- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Nusia I co kupiłyście ten stolik ?? Pochwal się jaki bo jestem ciekawa

Elusia trzymam kciuki, za wszystkie przygotowania do chrztu i ślubu i oczywiście czekam na zdjecia:) Mam nadzieję, że Ignaś dał CI zrobić sobie SPA i się odprężyłaś troszkę

Lece kochane buziaki apapa
- myszka85
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Korzystając z tego, że mały zasnął mi w chuście jak odkurzałam mieszkanie napiszę co u nas. Widzę, że zęby dają się wszystkim we znaki. U nas kończymy przygodę z dwójkami póki co. Postępy młody zrobił niesamowite. Raczkuje po całym mieszkaniu i jest przy tym bardzo szybki. Główny cel jago działań to kuchnia i wysypywanie jedzenia z kociej miski. W dniu, w którym skończył 8 miesięcy po raz pierwszy samodzielnie usiadł

A teraz się odniosę do Waszych postów.
Tośka - Świetnie, że wreszcie Alanek daje Ci trochę więcej pospać. Oby było jeszcze lepiej
Kasiaa - Widzę, że Wojtuś jest ząbkowym rekordzistą. 300 ml mm na raz to jak dla mnie strasznie dużo ale fajnie, że mu starcza na tyle czasu. Chociaż ja wolę nasz model wstawania bo o północy zwykle jeszcze nie śpię a o 2 jestem nieprzytomna

Nusia - Gratuluję pierwszego ząbka! Widziałam po zdjęciach, że Maksiu też sobie dobrze radzi z BLW

Elusia - Świetnie, że Ignaś robi takie postępy. Widziałam filmik, ładnie sobie radzi. Zaraz pewnie ruszy. Moja rehabilitantka poradziła żeby jak się tak buja i robi pierwszy kroczek podłożyć parę razy małemu jakiegoś dużego miękkiego misia, to podobno ośmiela maluchy bo nie boją się wywrotki i ruszają. Super, że siedzi stabilnie.
Edzia, Paula - Bardzo fajnie, że Wasze dziewczynki już same siadają. Raczkowanie czasem dzieci pomijają i wstają od razu a czasem nie. Mój Adaś np. nigdy nie pełzał, długo stał i się bujał a później ruszył od razu na czworaka.
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Wczorajszy dzień Maks znowu marudził i robił z byle powodu histerię...Patrzyłam ostatnio i teraz jakoś przypada kolejny skok rozwojowy

Edziastoliczek kupiony -znalazłam na tablicy.pl za 60 zł

[bMyszka][/b]Adaś jest świetny!

A tu kilka zdjęć

- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Ale Macie cudne Dzieciaczki Sliczne Nusia Twoj jak juz wskakuje wszedzie Brawo

A co do spania znowu jest to samo nie mam pojecia czy za pozno go kladziemy czy za wczesnie albo 20:30 lub 21,10 cos w tych godzinach ale mimo to budzi si ew tych samych godzinach typu 23,30 2,30 5,30 masakra szczerze mowiac 5,30 je mleko a 6,30 juz wstaje. i znowu jest to samo pochwalilam sie tylko na 2 dni :*(
Nie wiem jzu sama co jest, poza tym do smoka trzeba wstawac.
Mleka pije 120-140 najwiecej z kleikiem wieksza objetosc.
A co do histeri u nas tez tak bywa a juz jak mnie widzi i nie wezme go to juz wogole Nie pomoe Tata nie pomoze Corka tylko JA musze byc nie spodziewalam sie ze TAka mojaPijaweczka, Cisze sie w sumie ale jak podrosnie boje sie ze bd mocno pakal i nie wyjde nigdzie.
A dzis COrcia konczyla szkole i Rodzice pierwszy raz zostali z Nim na 1,5 h mowili ze moga z nim zostawac a ja steskniona wrocilam jak nie wiem a on tak samo jak tylko mnie zobaczyl pomimo zmeczenia raczki wyciagal i juz do mnie. byl ta kzmeczony ja go polozylam a on 30 minut pospal wiec poszlismy na spacer mysle odpocznie pospi chodzilam 3,5 h i tak pospal tylko 30minut, zobaczymy jak w nocy bd
a ja ide Racuchy zrobic drozdzowe z musem truskawkowym i cukrem podrem Synus posmakuje rowniez

- Kasiaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Tośka oby Alanek znów zacząl przesypiać noce tak ładnie jak te 2 wczesniej:*
Nusia Maksio uroczy jest

Paula gratulacje kolejnego ząbka:)
Myszka łądnie Adaś je tzn sporo:) śliczny chłopczyk z niego:) hehhe nieżle Was zaskoczył tym jak usiadł sam , super:) Ja myję Wojtkowi szcszoteczka taką na palec sylikonową tez na wieczór staram się też w ciągu dnia to robić, ale ja Po nocnym karmieniu ok 2 czy rano po 6 nie myję ząbków tylko przepajam wodą zaraz po mleku. Wojtek bardzo lubi wodę nawet lepiej od bobofrutów:p
Elusia widziałąm wyczyny Ignasia na filmiku zobaczysz ze zaraz ruszy

Edzia Zosieńka piękna:)
Uciekam się kąpać i pcia:)
Spokojnej nocy:*
- Tośka27
-
- Wylogowany
- rozmowna
-