- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie październikowe ;)))
Mamusie październikowe ;)))
- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Oduczanie idzie ciężko, bo Ignasiowi przebija się kolejny ząbek, więc wiecie co to oznacza- chociaż i tak jest o niebo lepiej niż było przy pierwszych. Pierwszą noc nie jadł od 00.30 do 4.30 (przetrzymałam go w sumie godzinę- a ile wrzasku płaczu było...), kolejnego dnia już nie miałam siły, bo przez zęba równo co godzina pobudka... więc tylko starałam się mu mniej dawać jeść i dopiero lulać- średnio to wychodziło. Wczoraj zaś co 3 godziny dawałam mu jeść (czyli w sumie jedno karmienie wypadło), zobaczymy co będzie dzisiaj.
Nusia Trzymam kciuki z całych sił!

Agusia No to mocno, życzę aby się udało z tym przedszkolem

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Agusiak powodzenia z przedszkolem!
Elusia Maksiu równo 9miesięcy jadł cyca... teraz mm i myślałam że będzie po tym lepiej spał a tu lipa... no ale walczymy

słuchajcie

a ja zawsze myślałam że jego temperament to kwestia tylko drugiego imienia

Po za tym mamy wielki kłopot z sąsiadem- alkoholik straszny, dno totalne;/ syfi na klatce, halasuje,puka do nas po nocy no masakra...prawie co chwila policje wzywamy ;/ bylam juz raz z tym u dzielnicowego ale chyba nic nie zrobili bo poprawy nie ma, musimy jeszcze raz iść, zwłaszcza że dziś groził mojemu D. i to przy strażnikach miejskich ;/
mam nadzieję że w końcu zrobią z nim porządek...
Miłego dnia! Całuski

- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Kasiaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Agusiak wracam do starej pracy, ale jednoczesnie do nowych ludzi bo przenieśli mnie do innej placówki dla mnie lepiej bo bliżej trochę.
Nusia Wojtek wyszkolil sie bardzo:P:P hehhe był bardzo grzeczny i wszyscy się nim zachwycali ze taki gzreczny i takie sliczne dziecko i ze tak wczesnie zaczął chodzić i tak zasuwa!!!

Świetna historia z Maksiem

Elusia trzymam mocno kciuki za Ciebie i Ignasia . Oby tak dalej i z każdym dniem lepiej było:) :*
Dziewczyny Wojtek nic zagęszczonego przez butle nie chce pic tylko samo mleko na noc i rano o 5 . Czasami budzi się bardzo dużo razy... a czasami jest lepej jak wiecej zje na noc...
My dziś do żłobka idziemy na 13.....

buziaki:*
- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Kasia jak Wojtuś w żłobku? chętnie chodzi?

Elusiaa Was kochana jak oduczania nocnego jedzenia?
U nas sukces Maks dziś od 20 spał do 4, przebudził się to dałam mu 150ml mm ale zjadł 90ml i poszedł spać do 6:) w sumie spał by jeszcze ale siostra u mnie nocowała i budzik jej dzwonił...
Z sąsiadem spokój:)nie widać go w ogóle

Wczoraj byłam w kadrach zgłosić że przechodzę na wychowawczy...mam jeszcze sporo zaległego urlopu więc dopiero od 2grudnia będę na wychowaczym

I jeszcze jedna dobra wiadomość!

Mój D. od wtorku zaczyna pracę

A co kochane u Was?

pozdrawiam ;*
- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)
U nas już z pierwszymi chłodniejszymi dniami przyplątało się przeziębienie. Agata na syropkach a ja ciągle z chusteczkami....
Po za tym mała śmiga jak mały motorek i strasznie jest nicpota, aż strach pomyśleć co będzie później. Śpi w nocy nawet ładnie, ale nad ranem się przebudza i chce do nas do łóżka, jak jej nie włożę szczebelków do łóżeczka to sama wyłazi

Przygotowania do roczku idą pełną parą. Lista zakupów już gotowa. Teraz biorę się za przygotowywanie dekoracji na salę. Mam tylko nadzieję, że pogoda będzie ładna i będzie można wyjść na powietrze

U nas to tyle

Wyściskajcie maluszki od "cioci" Pauli i Agatki

- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
Juz pisalam na fb, Zosia zaczela raczkowac wczoraj!!!! Super !!
Pozatym od dwoch tyg jestem praktycznie sama przez caly dzien, bo maz na 12 godz:/ juz czasami mam wszystkiego dosc, ale to chyba ogolne zmeczenie i kazda tak ma.
elusia ja juz myslalam, ze te zeby juz wam daly spokoj, kurde mam nadzieje, ze jam najszybciej wyjdai koniec tych meczarni. Oby Ignas teraz jadl w nocy rzadziej to troche bidulko odpoczniesz.
Kasia wspolczuje z tym zlobkiem, ale napewno Wojtus tam bedzie mial dobrze to tylko kwestia czasu i sie oboje przyzwyczaicie:*
Agusiaa Ty chcesz Paule do Panstwowego przedszkola oddac? Mam nadzieje, ze niejsce sie znajdzie. Trzymam kciuki!
Nusia ale sie ciesze z tej pracy D. Oby teraz sie szybko wdrozyl i wszystoko bylo ok, a przede wszystkim dobre pieniadze. A to prawda z imionami, podovno imiona tez odzwierciedlaja pewne cechy:) ja. Przedszkolu mialam dwoch Olkow i byli naprawde smykole, siostra moja tez miala Olkow u to samo hehe wiec moze cos w tym jest. Szkoda, ze nie slyszalam nic o Zosiach:)
paula ja w koncu n roczek zamawiam catering i mam z glowy, juz wystarczajaco sie narobie kazdego dnia, to chociaz to niech bedzie nasze wspolne swieto:)
Przepraszan za bledy,.ale pisze z tel.
Dobrej nocki buziaki papa
- Kasiaa
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Wojtuś jest z Nami :) (17.09.2013r)
Nie wiem od czego zacząć przepraszam ze nie odniose się do postów ale nie mam zupełnie głowy ...
W żłobku Wojtka na początku było ok jak dzieci zostawałuy po godz ale teraz od 8 do 11;15 zostają i ... az mi sie serducho kroi jak musze Wojtusia zostawiać jak placze .... dziś np przykleił mi się do szyi i za nic nie chciał sie oderwac ..... wiedział czuł ze go zostawie

Jak przychodze po niego rzuca mi się na szyje i w płacz!!!.... a ja razem z nim placze .... jak wychodzę ze zlobka placze i ja też bo tak mi szkoda mojego Maleństwa ze musze go zostawiac:( ale nie możemy sobie pozwolić zebym siedziała w domu i nie pracowała.....

Poza tym już mamy za sobą przyziebienie w piątek się zaczelo i w poniedzialek Wojtek nie byl w żłobku....Katarek jeszce ma ale lekarz powiedział ze taki katarek to standard podobno w żłobku .... :/
Zbliżają sie wielkimi krokami urodziny Naszego Malenstwa:) bo to juz za niecały tydzień

Zapomniałam napisac ze Wojtuś jako jedyny w złobku chodzi:) grupa liczy 30 dzieci 20 chlopcow i 10 dziewczynek.
Przepraszam Was ze tak się wyżaliłam ale mąż twierdzi ze pzesadzam już ale one nie czuje tego co ja zostawiając Wojtka w żlobku ....:/
Buziaki dla Szkrabkow i mamusiek:* :*
- Edzia04
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Największe Nasze szczęście - ZOSIA !
KASIA Jak przeczytałam co napisałaś to sama się popłakałam

- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

Napewno z każdym dniem będzie lepiej!

Edzia Wiem co znaczy zmęczenie, i wszystko robić samemu, ja mam męża tylko na weekendy;/ i czasami to już naprawdę ryczeć się tylko chce... ale jak wszystko i to przetrwamy :*
Ja się pochwalę, że karmię Ignasia już tylko 1 raz w nocy

- nuśka09
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
w końcu mam chwilę żeby tu napisać! ostatnio miałam sporo na głowie, załatwiałam w urzędach różne sprawy, okazało się że należy mi się jeszcze dodatkowa kasa za urodzenie Maksia z urzedu miasta!gdyby nie koleżanka to by mi to przepadło, złożyłam już papiery i czekam na decyzję, a czas miałam do końca września więc trochę się nalatałam teraz zostało mi czekać

Pracuje jak na razie z moim ojcem ale wiele nerwów go to kosztuje - mnie przy okazji też, ale zawsze jakaś kasa będzie

Maksio od kiedy zaczął chodzić jest jak burza ;D sieje zniszczenie wszędzie ;D robi mi taki bajzel jakbym miała 3 dzieci

Od jakiegoś tygodnia jest niestety marudny bo mu wychodzą górne jedynki, już ma dwie białe kreseczki pod dziąsłami i strasznie opuchnięte, na szczęście dentinox pomaga

Paula i jak udała się impreza? Agatka zadowolona?
Kasia kochana strasznie Ci współczuje przejść ze żłobkiem :*:*:* mam nadzieję że to niedługo minie i Wojtuś będzie chętnie tam chodził, jak pomyślę o tym że z Maksiem mogłam mieć podobnie to cieszę się że z nim jestem w domu ale pod względem finansowym jest bardzo ciężko...
Edzia doskonale Cię kochana rozumiem, ja też czasem mam dość, zwłaszcza że Maks to straszny buntownik, ale my kobitki jesteśmy silne:) zwłaszcza dla naszych dzieciaczków

Elusiasuper że Ignaś coraz lepiej przesypia noce:) w końcu masz więcej snu:) u nas też już noce są lepsze:) Maksio przebudza się teraz kilka razy ale wystarczy go przytulić pobujać i spi dalej a je tylko ok 4-5 i do 7 spi

a jeszcze Wam opowiem że ostatnio jak byłam z Maksem w urzędzie była taka babeczka z synkiem 15miesięcznym Dawidkiem, chłopcy ładnie się bawili i w pewnym momencie ta pani do mnie że jej Dawidek ma na drugie imię Maksymilian

Trzymajcie się cieplutko kochane, uściskajcie i ucałujcie dzieciaczki ode mnie i Maksiora :*:*
- ewe88
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Wpadłam się przywitam bo wieki mnie nie tu nie było, ale sentyment pozostał i czasem zaglądam

Buziaki

- Elusia
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- P@ul@
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- 27.09.2013 :) Agatka w końcu z nami :)