BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

12 lata 11 miesiąc temu #628440 przez monisia100100
Nutka już czekamy niecierpliwie na wieści z jutrzejszego usg,ja dopiero na kolejną wizytę mam się zjawić 27 lub 29.04, znając mnie to pewnie pójdę kilka dni wcześniej. Dziś u kosmetyczki zgadałam się z dziewczyną która tak pracuje że też jest w ciązy tylko w 10 tygodniu. Objawy w sumie takie same jak u mnie, super tak sobie pogadać. W ogóle to cieplutko sie zrobiło i wszędzie widać ciężarne kobitki, taki słodki widok :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #628480 przez Nutka
jeta, monisia ja jutro idę na USG bo dostaje już korby, liczę się też z tym że nic nie zobaczymy... Jakoś tak po poprzednich przejściach nie dowierzam że teraz może być wszystko ok. Zwłaszcza że mi i mojego M od ślubu jakoś tak życie nie rozpieszcza. Zaliczyliśmy już chyba wszystkie doły więc chciałoby się żeby w końcu zaczęło się coś układać...

12 lata 11 miesiąc temu #628655 przez Paradise1982
Nutka, glowa do gory, bedzie dobrze!! Trzymamy wszystkie za Ciebie kciuki!!

Monisia, tak to jest, teraz to wszedzie widzimy ciezarne hehe ;-)

12 lata 11 miesiąc temu #628746 przez Agacior
Ojej, jeden dzień mnie nie było a tu tyle się dzieję :)

Rzeczywiście jak się to wszystko czyta to sama buzia się uśmiecha :laugh: Fajnie, że tak można sobie o wszystkim pogadać, bo mąż jak to mąż, wysłucha ale nie zrozumie :)

Co do objawów, to ja mam chyba wszystkie,które były tu opisane :( ale mam nadzieję, że później trochę ich ubędzie :)

Wspominałyście o kremach na rozstępy, więc Mustela jest bardzo chwalona od dawna i rzeczywiście skuteczna a bio-oil jakoś nie dawno się pojawił na rynku ale też robi furorę, także myślę, że który by się nie wybrało to powinnyście być zadowolone. Moja koleżanka ma podpytać jeszcze znajomą o jakieś masło do brzuszka, podobno przez internet tylko można kupić ale jest rewelacyjny. Jak będę wiedziała, to napiszę.

Co do przytulania z M to mam zabronione przez gin, także mój musi być bardzo cierpliwy ale na szczęście rozumie i nawet nie wspomina ;)

Ps. Moofka- witam Cię również bardzo serdecznie :)

12 lata 11 miesiąc temu #628753 przez mefiana
No i koniec dnia...jak miło :)
Kurde mi dzisiaj tak w sumie na wc męczyło, to czym tu się wspomóc? jabłka? co polecacie?
U mnie nie przejdzie śmiganie bez stanika, po prostu za bardzo boli przy każdym ruchu, to tak na unieruchomieniu je wole i dopiero do spania zrzucam biustonosz ;)

Nutka- super, że jutro zobaczysz maluszka. Czekam na zdjęcie:) Nacieszę oko zanim będę miała swoją fotkę :laugh:

W ogóle to albo mi się wydaje albo lekko pod pępkiem mnie już "wydęło".

12 lata 11 miesiąc temu #628786 przez Nutka
Dzięki kochane za słowa wsparcia :kiss: trzymajcie mocno kciuki. Nawet jeżeli nasza dzidziulka nie zapozuje do zdjęcia (po urodzeniu będzie musiała do tego przywyknąć bo tatuś fotograf i żyć nie da) to żeby wszystkie znaki na niebie wskazywały że tam jest i ma się dobrze :)
Jutro oczywiście zrobię jeszcze Betę to tak dla dodatkowej spokojności :)

Mefiana ja dzisiaj męczyłam się z zaparciami, ale pod koniec dnia wspomogłam się suszonymi śliwkami. I teraz mam w drugą stronę :) i tak źle i tak nie dobrze...

Agacior jeden dzień i tyle się dzieje. Myślę że teraz każdego dnia będzie działo się co raz więcej. A co do przytulania to nie jesteś z tym osamotniona, u nas to samo. Z tą różnicą że my sami tak postanowiliśmy. Jak lekarz da nam zielone światło to może się przełamiemy.

Ok uciekam spać, chyba kubek kakao faktycznie pomaga :)
Trzymajcie się mamuśki ;) kolorowych snów i przespanej, nie zbyt często toaletowej nocy :)

12 lata 11 miesiąc temu #628789 przez Paradise1982
A my się przytulamy dość często (ach te uwrazliwokne narządy) i narazie jest git ;-)

Tobie rownież dobrej nocy Nutka i reszcie Mamusiek. Ja właśnie wzięłam sie za czytanie książki, bo oczywiście nie chce mi sie spać hehe.

Mefiana ja jestem w stanie wyczuć małą wypuklosc nad kością łonową, więc może to tez to? :)

12 lata 11 miesiąc temu #628828 przez Nutka
Dzień dobry :)
Na samą myśl o tym że dzisiaj badanie to nawet lepiej mi się spało ;) a teraz czas sie zbierać i jechać. Stresa mam mega...

Odezwę się później :)

12 lata 11 miesiąc temu #628840 przez Milady_de_Winter
Dzień dobry,

Kobietkom, które w najbliższych dniach idą na badanie straaasznie zazdraszczam. Ja mam wizytę dopiero na 6 maja ale pewnie wyląduję już 30 kwietnia ;)

Bez stanika śmigam po domu od zawsze. Teraz też, tylko staram się wolniej chodzić.

Suwaczka nie mam więc się chwalę że dziś zaczyna mi się 8-my tydzień :D Jeszcze słówko o przytulaniu. Mój Gin. ładnie to ujął... że na początku można normalnie żyć... i współżyć :D

Pozdrawiam

12 lata 11 miesiąc temu #628876 przez Nutka
Milady u Ciebie 8 tydź a ja dziś zaczynam 6 :) a czemu miałabyś wylądować 30 kwietnia? ;) czyżby ten sam powód co u mnie? Ja miałam iść dopiero w najbliższą środę, ale nie wytrzymałam. Tak się pospieszyłam z przyjazdem, że trafiłam w trakcie obchodu. I muszę poczekać ;)

12 lata 11 miesiąc temu #628918 przez Rybcia
Ja mam wizytę teraz u gin na 29 kwietnia umówioną. Ostatnio 15 kw. było jeszcze za wcześnie by maluszka zobaczyć na usg. Ostatnia @ byla 14 marca więc było faktycznie za wcześnie. Zadziwiające jest to, że test robiłam jeszcze przed spodziewaną @ a dość wyraźnie pokazał dwie kreski... Termin wypadałby na 19 grudnia. Ciekawe święta się zapowiadają :)

12 lata 11 miesiąc temu #628939 przez Agacior
Hej dziewczynki :kiss:

No i mamy kolejną nową mamusię. Rybcia witamy Cie bardzo serdecznie :)

Ja ostatnio też, mam problemy ze snem. Wieczorem się kręcę, wiercę do 12 nie mogę usnąć a rano od 8 nie ma spania, a kiedyś byłam śpiochem na maksa ;) Ech te hormony.

Na zaparcia, najlepiej na mnie działa sok multiwitamina z biedronki :laugh:
Natomiast nie umiem sobie poradzić z mdłościami które mnie męczą non stop przez cały dzień :dry: Może Wy znacie jakieś dobre sztuczki, żeby to załagodzić? Pije herbatę owocową z imbirem, ale tylko delikatnie łagodzi, więc mdłości dalej męczą. :(

Nutka- czekamy z niecierpliwością na sprawozdanie z wizyty :) ja dopiero mam za tydzień, wizytę kontrolną czy wszystko się unormowało.

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #628989 przez Nutka
Rybcia witaj serdecznie ;) z tego co widzę będziemy miały podobny termin. Mi wychodzi między 18 a 20 ;) napisz nam coś o sobie: skąd jesteś, ile masz lat, która ciąża ;) chciałybyśmy Cię lepiej poznać :)

A ja dalej czekam ;) w szpitalu dzisiaj taki ruch mają :)

12 lata 11 miesiąc temu #629027 przez Paradise1982
Witaj Rybcia!!

Wlasnie sie zaczelam zastanawiac, ile nas tutaj juz jest.

Agacior - wspolczuje :( Ja jak narazie (odpukac) nie mam zadnych mdlosci, ale moja mama tez nie miala, wiec moze odziedziczylam to po niej? Slyszalam, ze imbir jest dobry...

Nutka, trzymamy kciuki i czekamy na fotke, jak sie uda :-D

Ja dzisiaj mam dzien urlopu, wiec bede sprzatac (fajny urlop, nie ma co...)

12 lata 11 miesiąc temu #629101 przez Nutka
No i jestem po ;) takiego banana już dawno na twarzy nie miałam ;) zdjęcia niestety nie dostałam, ale co najważniejsze dla mnie to to że ciąża jest wewnątrz macicy, pęcherzyk żółtkowy obecny :) zarodek też ale to będę mieć potwierdzone w środę ;)

Jeszcze raz dziewczyny dziękuję za mega wsparcie :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka