- Otrzymane podziękowania: 3
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
- jeta
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1

Pyśkaaaa - robiłyśmy sok jeżynowy, sok jeżynowo-malinowy i galaretkę jeżynowo-malinową. I teściowa obowiązkowo nalewkę - strasznie z niej nalewkowa kobita

monisia100100 - nie mam pojęcia czy mój szpital oferuje zwiedzanie sal itp. I nie wiem czy będę dzwonić. Nie myślałam o tym.
WhiteBlackberry - ja jestem w większości- używam prawie wszystkich kosmetyków, których używałam przed ciążą. Łącznie z farbami do włosów - używam szamponu na 10-12 myć, bez amoniaku.
Gosica - też o tym czytałam. Mój M jak się dowiedział, to mnie ciągle upominał w łóżku

Kristi -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Byłam na tym "strasznym" badaniu

Super fotki na mailu

- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

WhiteBlackberry krejzolki jak te z kabaretu

Kristi ja niestety nie pracuje. Pracowalam przed slubem w restauracji na kuchni ale musialam zrezynowac z powodu przeprowadzki i od tej pory tylko jakies dorywcze prace, niestety szalu z praca u nas nie ma a jak juz cos jest to wyzysk totalny.Dodatkowo gdzie tylko skladalam cv to wzystko pieknie ladnie ale jedna wielka wada- młoda męzatka, a wiadomo ze jak mlode malzenstwo to i ciaza, dzieci i dla pracodawcy strata, wiec na starcie bylam spalona. A teraz chocby cos bylo to nikt mnie przyjmią bo ciaza. Echhh a z checia bym poszla do pracy.
Nutka super ta nasza tabelka sie przedstawia

Jeta super ze juz masz to za soba i nie bylo tak zle jak strasza. I najwazniejsze ze wszystko ok

Robilam wczoraj dokladna liste wyprawkowa, znalazlam bardzo fajna i pora zaczac kompletowac to czego jeszcze nie ma

www.dzieciaczek.com/wyprawka+noworodka+-+lista,33.html
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
ale miałam dziś dzień 1,5 tyg temu mieli być u mnie hydraulicy i oczywiście przyszli dopiero dziś nabrudzili mi strasznie mieszkanie ( a nie wspomne o tym że wczoraj sprzątałam)a dzis miałam nic nie robić ech...a 3 razy podłoge po nich myłam i płytki na ścianach bo zachlapali
mąz na basenie synuś spi drugi w brzuszku buszuje
dzis przyszło mi ponad 300 zdjęć ale fajne sa

WhiteB Kochana daruj sobie wujka google ja juz sie tyle razy nadziałam...ja wogole się mało maluję ale z niczego nie zrezygnowałam i po porodzie tez bede uzywac wszystkiego nawet perfum tych co zawsze chodz radzą żeby używac wszystkiego bezzapachowego ale dla mnie to paranoja
Jeta u mnie w moich regionach może rodzinie nie robimy przetworów z jeżyn dlatego pytalam a moja Teściowa też nalewkowa

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Gosica co do spania to moja znajoma mówiła że pół ciąży spała na brzuchu

- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- WhiteBlackberry
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Milady_de_Winter
-
- Wylogowany
- gaworzenie
-
Już nadrobiłam zaległości i jestem na bieżąco! Widzę, że przewinęło się kilka wątków więc postaram się odpisać:
1. szkoła rodzenia - ja jestem już umówiona na 2 września z położną z mojej przychodni. Trochę późno bo do końca sierpnia jest na urlopie ale mamy zamiar nadrobić

2. wózek - na razie jestem na etapie oglądania i porównywania. Wybór jest spory więc powinno pójść szybko. A że wózek sponsorują moi rodzice więc nie muszę aż tak bardzo patrzyć na cenę

3. Witaminy - ja akurat wyniki mam słabe. Zdaję sobie sprawę, że wartości podane przy wynikach nie uwzględniają kobiet w ciąży i że mamy teraz rozrzedzoną krew ale mimo wszystko spadający poziom żelaza trochę mnie martwi. tym bardziej, że z typowego mięsożercy zmieniłam się w nabiałowca - jajka, twaróg, mleko, jogurty - to moje menu. Plus bułka z dżemem

4. mam już sporo rzeczy dla maluszka ale zakup rzeczy z listy wyprawkowej planuję na wrzesień - październik.
5. Praca -
6. Spanie - staram się spać na lewym boku ale nie martwię się jak obudzę się na wznak lub na noku prawym. Nie wpadajmy w paranoję

7. Makijaż - nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez makijażu. Podkład, puder, kredka, tusz to moi przyjaciele od lat. Włosy maluję rzadko ale ciąża nie jest dla mnie powodem na chodzenie z odrostami. Ogólnie bardzo się staram, żeby nie być zaniedbaną ciężarówką w rozciągniętych dresach i brudnych włosach. Do pracy z racji jej charakteru ubieram się raczej elegancko więc miałam dobry powód żeby nabyć kilka sukienek. Jedyne z czego zrezygnowałam to wysokie obcasy w 5 miesiącu.
Pozdrawiam
- moofka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 258
WhiteB ja też bym się przestraszyła, daj znać co gin powiedział.
wklejam Wam link do rankingu wózków, może którejś pomoże przy wyborze jeśli tak jak ja jeszcze nie podjęłyście decyzji

opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/
- Nutka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

WhiteB wiem doskonale co przeżyłaś, ja miałam podobnie. Okazało się że naczynko pękło i stąd te plamienia. Oby u Ciebie było to samo. Trzymam kciuki mała.
Pyśkaaaa
Co do kosmetyków. Ja za makijażem jakoś nie przepadam. Jedynie jak mam ważniejsze wyjście. A włosy farbuję co 3-4 tygodnie farbą bez amoniaku, bo tak szybko mam odrosty (z blondu na ciemny brąz).
- Kristi
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 3
Powiem Wam ze jak pisalyscie o tych starych dewotach które się tak gapia to ja sobie myślalam ze mi się nie zdarza takie cos aż do.dzis;/ idę sobie w sklepie a jakąś stara wredna..... Tak się zaczela gapic na mój brzuch jakby to nie wiadomo co było i tak mnie wkurzyla ze nie macie pojęcia. Ale teraz sobie myślę ze za długo czekałam na taki brzuszek żeby się takimi babami przejmować i ze jestem dumna ze mam mój brzuszek i ze niedługo już będę mieć moja krolewne;)
Pozdrawiam
- Gosica
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Otrzymane podziękowania: 2

Pyskaaaa to Ci hydraulicy znaleźli zajęcie,żebys przypdakiem się nie ponudzila troszkę

WhiteBlackerry o matko, faktycznie chwile grozy. Daj znac co Ci gin powiedzial, ale moze tak jak Nutka pisze to tylko naczynko.Oby wszysko bylo ok. Ja mojemu zapowiedzialam, ze niech sie powoli przyzywczaja do celibatu, bo nie mam zamiaru harcowac jak mi brzuch urosnie do rozmiarow xxl.
Milaydy_De_Winter masz tak jak ja z ta zamiana w nabiałowca. Dawniej miecho moglam jesc i jesc a teraz bardzo rzadko to robie. Na samym poczatku ciazy to w ogole na mieso patrzec nie moglam, nizaleznie w jakiej formie bylo podane. Teraz juz zjem bez przeszkod ale wole mleczko, serki, dżemiki itd

Moofka na szczescie widze ze wiekszosc kobiet w ciazy dba o siebie. Ja tez sie dziwie niektorym kobietom ze nie staraja sie nawet dobrze wygladac, tylko zapuscily sie niesamowicie, bo czasu brak, bo to, bo tamto. A jak sie chce to wszystko sie da zrobic.
Haha wozek ktory kupilismy sie pojawil w rankingu

Kristi a to wredne babsko. Masz racje, nie ma co sie przejmowac, to powod do dumy, nie wstydu

Moj Maluszek wczoraj chyba cwiczyl jakies fitnesy, bo takie harce w brzuchu wieczorem urzadzil ze az sie martwilam co jemu ze tak szaleje

Dzis umyslalo mi sie zaserwowac goląbki

Buziaki
- Pyśkaaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
WhiteB spokojnie mam nadzieje że to naczynko tylko daj znać co powie lekarz :*
Kristi a to baba jedna wredna pewnie zazdrościła że juz takiego nie będzie miała haha

- Agacior
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Jak samopoczucie bo ja pomimo spania do 9 jestem padnięta. Wczoraj chyba przyszalałam, bo sprzątałam w naszym nowym domku który wykańczamy (aktualnie mieszkam z teściami), potem biegiem na przyjęcie niespodziankę mojej przyjaciółki i normalnie jeszcze dziś odczuwam wczorajszy dzień.
Monisia100100- u mnie szpital jest tylko jeden, więc nie mam wyboru ;)a znieczulenia u nas też nie ma ;/
WhiteBlackberry - pierwszy raz słyszę żeby odstawić wszystkie kosmetyki. Już dawno się przekonałam, że wujek GOOGLE jest zły

Gosica - ja też mam problem z tym spaniem ;/ Tak samo staram się spać na lewym boku ale w ogóle się nie wysypiam ech. Ja naczytałam się, że najbardziej nie można na prawym bo uciska się żyłę i wtedy może być niedotlenienie a co do spania na plecach to tylko przepona może uciskać i człowiek budzi się zmęczony i nie wsypany. Ja ogólnie przewracam się ze 10 razy w nocy raz na lewy bok, raz na plecy a zawsze budzę się w połowie rozłożona na brzuchu i z rana z jednej strony mam zawsze płaski brzucholek z drugiej mega piłeczkę ;D
Ja pracuję w aptece w której jest bardzo duży ruch ale chodziłam w kratkę, to z powodu krwawienia, później po powrocie przeciążyłam się na maska i dostałam bólów i skurczy i aktualnie jestem na zwolnieniu i już nie wracam, chociaż pracować chciałam bardzo ale muszę myśleć teraz o Niusi a nie sobie

Nutka wszechstronna z Ciebie kobietka

Ech lecę na zupkę ogórkową, bo teściowa woła oj dobrze mam z nią