BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 9 miesiąc temu #728850 przez Kristi
Z tabelki widać że chłopaki rządzą :P :P

Nutka jak będziesz następny raz uzupełniać to moja 1 ciąża :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #728860 przez Nutka
Kristi poprawione, uaktualnione na stronie wczesniej :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #728940 przez jeta
Hej :laugh:

Pyśkaaaa - robiłyśmy sok jeżynowy, sok jeżynowo-malinowy i galaretkę jeżynowo-malinową. I teściowa obowiązkowo nalewkę - strasznie z niej nalewkowa kobita :silly:

monisia100100 - nie mam pojęcia czy mój szpital oferuje zwiedzanie sal itp. I nie wiem czy będę dzwonić. Nie myślałam o tym.

WhiteBlackberry - ja jestem w większości- używam prawie wszystkich kosmetyków, których używałam przed ciążą. Łącznie z farbami do włosów - używam szamponu na 10-12 myć, bez amoniaku.

Gosica - też o tym czytałam. Mój M jak się dowiedział, to mnie ciągle upominał w łóżku :) Ale tak jak piszą dziewczyny - lewy najlepszy, ale jak obudzisz się na plecach czy na prawym boku na pewno nic się nie stanie. Na brzuchu zapewne będzie Ci niewygodnie ;)

Kristi -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Byłam na tym "strasznym" badaniu :) Tak się obawiałam glukozy, ze zapomniałam zabrać cytrynę, ale nie było źle. Słodkie na maksa tylko. Wyniki wyszły ok, a to najważniejsze. A teraz idę odpoczywać, bo pobiegałam trochę po mieście.

Super fotki na mailu :) Też muszę porobić sobie jakieś z malunkami na brzuchu :)

11 lata 9 miesiąc temu #729073 przez Gosica
Dzieki Dziewczyny za rade w sprawie tego spania :)

WhiteBlackberry krejzolki jak te z kabaretu :P Ajjj ten wujek google potrafi narobic zamieszania. Tez sie naczytam a potem sieje panike

Kristi ja niestety nie pracuje. Pracowalam przed slubem w restauracji na kuchni ale musialam zrezynowac z powodu przeprowadzki i od tej pory tylko jakies dorywcze prace, niestety szalu z praca u nas nie ma a jak juz cos jest to wyzysk totalny.Dodatkowo gdzie tylko skladalam cv to wzystko pieknie ladnie ale jedna wielka wada- młoda męzatka, a wiadomo ze jak mlode malzenstwo to i ciaza, dzieci i dla pracodawcy strata, wiec na starcie bylam spalona. A teraz chocby cos bylo to nikt mnie przyjmią bo ciaza. Echhh a z checia bym poszla do pracy.

Nutka super ta nasza tabelka sie przedstawia :)

Jeta super ze juz masz to za soba i nie bylo tak zle jak strasza. I najwazniejsze ze wszystko ok :)

Robilam wczoraj dokladna liste wyprawkowa, znalazlam bardzo fajna i pora zaczac kompletowac to czego jeszcze nie ma :) o tu jest link bo mi sie bardzo spodobala :)
www.dzieciaczek.com/wyprawka+noworodka+-+lista,33.html

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #729163 przez Pyśkaaaa
hej babeczki
ale miałam dziś dzień 1,5 tyg temu mieli być u mnie hydraulicy i oczywiście przyszli dopiero dziś nabrudzili mi strasznie mieszkanie ( a nie wspomne o tym że wczoraj sprzątałam)a dzis miałam nic nie robić ech...a 3 razy podłoge po nich myłam i płytki na ścianach bo zachlapali
mąz na basenie synuś spi drugi w brzuszku buszuje
dzis przyszło mi ponad 300 zdjęć ale fajne sa :)

WhiteB Kochana daruj sobie wujka google ja juz sie tyle razy nadziałam...ja wogole się mało maluję ale z niczego nie zrezygnowałam i po porodzie tez bede uzywac wszystkiego nawet perfum tych co zawsze chodz radzą żeby używac wszystkiego bezzapachowego ale dla mnie to paranoja
Jeta u mnie w moich regionach może rodzinie nie robimy przetworów z jeżyn dlatego pytalam a moja Teściowa też nalewkowa :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gosica co do spania to moja znajoma mówiła że pół ciąży spała na brzuchu :cheer: pamietam koniec pierwszej ciązy żadnej pozycj dobrej nie było....a czasami budzę się na pleckach a najczęściej spie na bokach przez sen nie skontrolujesz :P

11 lata 9 miesiąc temu #729236 przez Nutka
Gościa aktualizację zrobiłam, zamieszczę przy najbliższej okazji :)

11 lata 9 miesiąc temu #729307 przez Pyśkaaaa

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #729330 przez WhiteBlackberry
Hej dziewczęta :)

11 lata 9 miesiąc temu #729345 przez Milady_de_Winter
Dziewczyny!

Już nadrobiłam zaległości i jestem na bieżąco! Widzę, że przewinęło się kilka wątków więc postaram się odpisać:
1. szkoła rodzenia - ja jestem już umówiona na 2 września z położną z mojej przychodni. Trochę późno bo do końca sierpnia jest na urlopie ale mamy zamiar nadrobić :) Wiem, że w programie jest zwiedzanie oddziału i instrukcja obsługi maleństwa. Ponieważ mam zamiar rodzić sama męża wezmę tylko na zajęcia o dzieciach.

2. wózek - na razie jestem na etapie oglądania i porównywania. Wybór jest spory więc powinno pójść szybko. A że wózek sponsorują moi rodzice więc nie muszę aż tak bardzo patrzyć na cenę :)

3. Witaminy - ja akurat wyniki mam słabe. Zdaję sobie sprawę, że wartości podane przy wynikach nie uwzględniają kobiet w ciąży i że mamy teraz rozrzedzoną krew ale mimo wszystko spadający poziom żelaza trochę mnie martwi. tym bardziej, że z typowego mięsożercy zmieniłam się w nabiałowca - jajka, twaróg, mleko, jogurty - to moje menu. Plus bułka z dżemem ;) nie wiem skąd nam się to bierze ;)

4. mam już sporo rzeczy dla maluszka ale zakup rzeczy z listy wyprawkowej planuję na wrzesień - październik.

5. Praca -

6. Spanie - staram się spać na lewym boku ale nie martwię się jak obudzę się na wznak lub na noku prawym. Nie wpadajmy w paranoję ;)

7. Makijaż - nie wyobrażam sobie wyjścia z domu bez makijażu. Podkład, puder, kredka, tusz to moi przyjaciele od lat. Włosy maluję rzadko ale ciąża nie jest dla mnie powodem na chodzenie z odrostami. Ogólnie bardzo się staram, żeby nie być zaniedbaną ciężarówką w rozciągniętych dresach i brudnych włosach. Do pracy z racji jej charakteru ubieram się raczej elegancko więc miałam dobry powód żeby nabyć kilka sukienek. Jedyne z czego zrezygnowałam to wysokie obcasy w 5 miesiącu.

Pozdrawiam

11 lata 9 miesiąc temu #729399 przez moofka
Milady zadbane ciężaróweczki to jest to! jak widzę kobitę, która nawet włosów nie umyła to mi ręce opadają....

WhiteB ja też bym się przestraszyła, daj znać co gin powiedział.

wklejam Wam link do rankingu wózków, może którejś pomoże przy wyborze jeśli tak jak ja jeszcze nie podjęłyście decyzji :) link od forumowiczki z mojego wyjściowego wątku testów owu :)

opinie.wozki-dla-dzieci.com/wozki-ranking/

11 lata 9 miesiąc temu #729488 przez Nutka
Witam was kochane :)

WhiteB wiem doskonale co przeżyłaś, ja miałam podobnie. Okazało się że naczynko pękło i stąd te plamienia. Oby u Ciebie było to samo. Trzymam kciuki mała.

Pyśkaaaa

Co do kosmetyków. Ja za makijażem jakoś nie przepadam. Jedynie jak mam ważniejsze wyjście. A włosy farbuję co 3-4 tygodnie farbą bez amoniaku, bo tak szybko mam odrosty (z blondu na ciemny brąz).

11 lata 9 miesiąc temu #729511 przez Kristi
Hejka:-)
Powiem Wam ze jak pisalyscie o tych starych dewotach które się tak gapia to ja sobie myślalam ze mi się nie zdarza takie cos aż do.dzis;/ idę sobie w sklepie a jakąś stara wredna..... Tak się zaczela gapic na mój brzuch jakby to nie wiadomo co było i tak mnie wkurzyla ze nie macie pojęcia. Ale teraz sobie myślę ze za długo czekałam na taki brzuszek żeby się takimi babami przejmować i ze jestem dumna ze mam mój brzuszek i ze niedługo już będę mieć moja krolewne;)

Pozdrawiam

11 lata 9 miesiąc temu #729518 przez Gosica
Witajcie :)

Pyskaaaa to Ci hydraulicy znaleźli zajęcie,żebys przypdakiem się nie ponudzila troszkę :pinch: moja mamuska tez mi mowila ze jej sie wlasnie na brzuchu najlepiej spalo w ciazy ;) wiadomo ze nie da rady sie we snie kontrolowac, wiec mysle ze moja panika niepotrzebna :) O wlasnie, masz racje ze przesada z tym wszystkim bezzapachowym.

WhiteBlackerry o matko, faktycznie chwile grozy. Daj znac co Ci gin powiedzial, ale moze tak jak Nutka pisze to tylko naczynko.Oby wszysko bylo ok. Ja mojemu zapowiedzialam, ze niech sie powoli przyzywczaja do celibatu, bo nie mam zamiaru harcowac jak mi brzuch urosnie do rozmiarow xxl.

Milaydy_De_Winter masz tak jak ja z ta zamiana w nabiałowca. Dawniej miecho moglam jesc i jesc a teraz bardzo rzadko to robie. Na samym poczatku ciazy to w ogole na mieso patrzec nie moglam, nizaleznie w jakiej formie bylo podane. Teraz juz zjem bez przeszkod ale wole mleczko, serki, dżemiki itd :)

Moofka na szczescie widze ze wiekszosc kobiet w ciazy dba o siebie. Ja tez sie dziwie niektorym kobietom ze nie staraja sie nawet dobrze wygladac, tylko zapuscily sie niesamowicie, bo czasu brak, bo to, bo tamto. A jak sie chce to wszystko sie da zrobic.
Haha wozek ktory kupilismy sie pojawil w rankingu :) Szkoda tylko ze w polowie, ale z drugiej strony dobrze ze nie na koncu :P

Kristi a to wredne babsko. Masz racje, nie ma co sie przejmowac, to powod do dumy, nie wstydu :)

Moj Maluszek wczoraj chyba cwiczyl jakies fitnesy, bo takie harce w brzuchu wieczorem urzadzil ze az sie martwilam co jemu ze tak szaleje :) Nawet moj Ł. sie pytal co to dziecko tak kopie jak nigdy. A i gadalm z moim Ł. na temat produ rodzinnego. Nie bardzo mu sie to widzialo itd wiec chcialam wyciagnac dlaczego. No i usmialam sie z niego, bo juz nawet nie o to chodzi ze to niezbyt przyjemny widok, ale najbardziej sie boi że... będę na niego krzyczec, klnąć itp :P rozwalil mnie ten moj chlop :P Ale obietnice zlozyl,ze bedzie ze mna :)
Dzis umyslalo mi sie zaserwowac goląbki :) Zmykam brac sie do roboty :)

Buziaki

[/url]

11 lata 9 miesiąc temu #729528 przez Pyśkaaaa

WhiteB
spokojnie mam nadzieje że to naczynko tylko daj znać co powie lekarz :*

Kristi a to baba jedna wredna pewnie zazdrościła że juz takiego nie będzie miała haha :P

11 lata 9 miesiąc temu #729529 przez Agacior
Hej laseczki :kiss:

Jak samopoczucie bo ja pomimo spania do 9 jestem padnięta. Wczoraj chyba przyszalałam, bo sprzątałam w naszym nowym domku który wykańczamy (aktualnie mieszkam z teściami), potem biegiem na przyjęcie niespodziankę mojej przyjaciółki i normalnie jeszcze dziś odczuwam wczorajszy dzień.

Monisia100100- u mnie szpital jest tylko jeden, więc nie mam wyboru ;)a znieczulenia u nas też nie ma ;/

WhiteBlackberry - pierwszy raz słyszę żeby odstawić wszystkie kosmetyki. Już dawno się przekonałam, że wujek GOOGLE jest zły :silly: Ja od samego początku maluję się tak jak przed ciążą, stosuje kremy, maseczki, maluję paznokcie ;) Myślę, że bardziej chodzi o to żeby nie eksperymentować z nowymi kosmetykami, bo mogą uczulać i wtedy problem, bo zbytnio leków nie można żadnych podać itp. Myślę, że pewnie bardziej o to chodzi ale mogę sie mylić. A tak w ogóle myśle, ze kosmetyki i tak się wchłaniają tylko do którejś tam warstwy wiec dzieciątku nic nie grozi. Pewnie bym tak samo zareagowała, ja zawsze też po przytulaniu z M lecę do kibla i spr czy wszytko ok, dlatego pewnie pozwalam sobie na takie przyjemności bardzo rzadko. A słyszałam, ze czasami tak się zdarza ale, że to nie groźne. Mam nadzieję, że u Ciebie też wszystko ok i się uspokoiłaś.

Gosica - ja też mam problem z tym spaniem ;/ Tak samo staram się spać na lewym boku ale w ogóle się nie wysypiam ech. Ja naczytałam się, że najbardziej nie można na prawym bo uciska się żyłę i wtedy może być niedotlenienie a co do spania na plecach to tylko przepona może uciskać i człowiek budzi się zmęczony i nie wsypany. Ja ogólnie przewracam się ze 10 razy w nocy raz na lewy bok, raz na plecy a zawsze budzę się w połowie rozłożona na brzuchu i z rana z jednej strony mam zawsze płaski brzucholek z drugiej mega piłeczkę ;D

Ja pracuję w aptece w której jest bardzo duży ruch ale chodziłam w kratkę, to z powodu krwawienia, później po powrocie przeciążyłam się na maska i dostałam bólów i skurczy i aktualnie jestem na zwolnieniu i już nie wracam, chociaż pracować chciałam bardzo ale muszę myśleć teraz o Niusi a nie sobie ;)

Nutka wszechstronna z Ciebie kobietka ;) Podziwiam zawsze takich ludzi co maja kilka pasji;) fajnie

Ech lecę na zupkę ogórkową, bo teściowa woła oj dobrze mam z nią :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka