BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #728499 przez WhiteBlackberry
Cześć brzuchatki! :kiss:

Milady_de_Winter Masz co nadrabiać :D Lektura jak się patrzy :D
Super, że wszystko w porządku, oby tak dalej! :)

Gosica No ja tak samo niestety... kłade się późno, a rano już oczy jak 5 zł. Nie pisz nawet takich rzeczy :(
A co do tych spojrzeń... możemy sobie podać ręce. Nie masz nic pokićkane, no chyba że mamy obie :D Bo u mnie jest identycznie. Tak jak napisała jeta jedni się uśmiechną na widok brzuszka, komplemencik strzelą, a inni idą i na bezczela gapią się na brzuch... a ja z buźki wyglądam na 16 lat wiec słysze później różne ploty, ploteczki :angry: eh..ludzie.

Nutka Tak jak Milady też będziesz miała sporo do nadrobienia :D Śliczne to zdjęcie Kubusia :D Taki zamyślony :D Trzymamy kciuki żeby było wszystko dobrze! :)

Pyśkaaaa Daaaj troszke tego ciasta :D

jeta Odnośnie paznokci... to zaraz o coś zapytam, bo już miałam pytać i ciągle zapominam :D Dobrze, że wspomniałaś :D

Asiula315 Plotki, ploteczki... ach raj dla babeczek :D Cieszę się, że podobały się fotki :D Na wesoło :D

A więc moje pytanko:
Dziewczynki moje kochane, jak jest u Was z kosmetykami i makijażem oraz demakijażem w ciąży? Ja od początku ciąży czyli już od ok pół roku odstawiłam wszystkie kremy, toniki, podkłady, pudry, szminki, eyelinery, nawet kredki do oczu i tusz d rzęs... Co prawda wyglądam jak chodzących 7 nieszczęść, ale naczytałam się w necie, że kosmetyki mogą zawierać jakieś szkodliwe substancje dla dziecka i odstawiłam wszystko. Buźke to tylko mydełkiem Biały Jeleń myję... no i szczerze powiedziawszy nie chcę tak wyglądać jak wyglądam teraz bo chcę być atrakcyjną mamusią :D Więc tak się zastanawiam...jak to w końcu jest z tymi kosmetykami? Można czy nie można? Malować się czy nie? No i jak z malowaniem paznokci? Też czytałam, że zawierają lakiery niby jakieś szkodliwe substancje i że lepiej niet.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #728520 przez monisia100100
WhiteBlackberry ja osobiście nie zrezygnowałam w sumie z niczego z kosmetyków poza balsamami na cellulit, zastapiłam je tymi dla ciężarnych, no i zabiegi z użyciem lasera poszły w odstawkę. Włoski farbuję jak zawsze co 6 tyg, paznokcie też bez zmian, na stopach i dłoniach mam położony żel, nawet z mikrodermabrazji nie zrezygnowałam, tylko nie mam ampułek wtłaczanych tą głowica z prądem nie wiem jak to się zwie, tylko czeka kosmetyczka aż się same wchłoną. No i makijaż to u mnie podstawa , po prosty źle się czuję nie umalowana.

12 lata 7 miesiąc temu #728542 przez Asiula315
Hej...
WhiteBlackberry..... Ja tez normalnie używam wszystkich kosmetyków, których do tej pory stosowalam. Makijaż jest, nie mocny ale zawsze jakies podkreślenie oczu.... Paznokcie pomalowane zwykłymi lakierami... I włosy tez farbowane.... No w 1 trymestrze chodziłam trochę dłużej z odrostami....ale teraz normalnie farbuje...;) i odrazu lepiej sie czuje....;)
Monisia100100... Co do szpitala to ja sie dopiero do mojego wybranego wybieram ok. 7 moze 8 miesiąca.... Wtedy sie tam zamelduje i wogole.... Narazie jeszcze tak o tym nie mysle.... Uważam ze mam jeszcze dużo czasu...hehe

12 lata 7 miesiąc temu #728551 przez moofka
WhiteB ja tak samo jak dziewczyny napisały - też używam wszystkich kosmetyków jak wcześniej :)

monisia ja wiedziałam, w którym szpitalu będę rodzić jeszcze zanim w ogóle zaczął się u nas temat ciąży :) oddział zwiedzę w ramach szkoły rodzenia, którą prowadzi położna z tego właśnie szpitala. ja płacę za szkołę 450 zł.

12 lata 7 miesiąc temu #728578 przez Gosica
Hej :)

Asiula315 a kysz z głupimi myslami i stresami ;) wszystko bedzie dobrze :)

monisia100100 w szpitalu gdzie ja mam zamiar rodzic, oczywiscie jest mowione ze znieczulenie zoo na zadanie, tylko jak przychodzi co do czego to jest lipa, bo anestezjologa ciezko zastac. Dlatego poprosze gin. zeby mi napisala ze znieczulenie musze miec. Jesli chodzi o sale itd to oddzial jest po remoncie wiec podobno bardzo fajnie najwieksza jest 4os chyba tak to 2 i 3, poza tym ogolnie nie narzekaja kobiety na ten szpital. A co do zobaczenia oddzialu to wydaje mi sie ze nie maja prawa za to pobierac pieniedzy, kobieta powinna wiedziec na co sie decyduje a takie cos to juz jakies glupie wymysly.

WhiteBlacberry hahaah pokićkałki jestesmy :P No wlasnie ja tez na mlodsza wygladam to ludzie sie glebia jak na jakąś patologię czy sexolatkę ktora dawala na prawo i lewo i są skutki :P Ale niech sie walą, ja im takim samym chamskim wzrokiem odpoiwiadam :P
Kosmetykow uzywam tak jak uzywalam, nie sadze zeby to mialo jakis wplyw zly na dzidziusia. Zwracam bardziej uwage na to co kupuje ale bez paranoi.Wlosy tez farbuje, pytalam sie gin. i mowila ze oczywiscie ze mozna. ale najlepiej farba bez amoniaku. Tak jak monisia100100 zle sie czuje niewymalowana :) W domu sie nie maluję ale juz wybierajac sie gdzies to tapeta obowiązkowo ;)

Czyli co, dane do tabelki wysyłac do kristi?

A ja sie tez jeszcze chcialam o cos zapytac. Bo naczytalam sie ze powinno sie spac na lewym boku, ze spanie inaczej tzn na plecach i prawym powoduje gorsze dotlenienie maluszka i gorszy przeplyw krwi itd ale kurde no ja nie potrafie uspac w jedej pozycji. I tak sie mecze w nocy na tym lewym boku, tlumaczac ze to dla dobra małego. Wiecie jak to jest naprawdę, czy faktycznie ma to takie duze znaczenie? Bo ja juz nie wiem jak w koncu spac :P

Milego dnia :)

[/url]

12 lata 7 miesiąc temu #728602 przez moofka
Gosica ja czytałam, że spanie na lewym boku jest rzeczywiście lepsze ale jak ciąża przebiega prawidłowo i pośpisz trochę na prawym boku to nic się nie stanie. no i wiadomo, że człowiek się w nocy wierci trochę także myślę, że bez paniki :)

12 lata 7 miesiąc temu #728618 przez WhiteBlackberry
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi :) Czyli znowu wrócą do łask moje maziajki na fejsa :D Lekka tapeta, kreski w stylu pin up i te sprawy haha :D
Dzisiaj jak zobaczyłam się w lustrze to stwierdziłam, że bez chociażby sypkiego pudru na fejsa i korektora nigdzie nie wychodze :D Więc lekko się umalowałam. Uff ulga :D

Gosica Krejzolki z nas normalnie hahaha :lol:
Ja akurat lubię spać na lewym boku i tak też śpię, ale wiadomo, że w nocy nie da rady się upilnować i będzie się spało nawet nieświadomie na wznak czy na prawym boku... Myślę, że jeśli Tobie jest wygodnie, to i dzidzi też :) Jak się masz męczyć w niewygodnej pozycji to i maluszkowi jest niewygodnie :)

12 lata 7 miesiąc temu #728662 przez Kristi
Hejka :laugh:

Ja jeśli chodzi o kosmetyki to tylko zrezygnowałam z pudru z resztą wyszło mi to na dobre zawsze miałam trądzikowatą cerę a teraz jest tego wszystkiego jakby mniej:) nie chodze do pracy wiec nie musze sie malować:)

A co do farbowania włosów to ja się cały czas zastanawiam bo jedno mówią że nic sie nie stanie drudzy że innaczej ale ja chyba wolę się wstrzymać bo ja rozjaśniam włosy i boję się że tym rozjaśniaczem narobię jakiejś szkody mojej malutkiej więc nie farbuję.
A wogóle to za dużo czytamy róznych ,,pierdół,, później nam się w głowach mąci jak to pisali w jednej gazecie ,,Dr google nie zawsze dobrze radzi,, :P
Więc najlepiej pytać naszych od tego są.
Moja wizyta z usg 3d przesunęła się na piątek więc dalej będę się niecierpliwić :dry:

Miłego dnia :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #728675 przez Kristi
a jeszcze miałam się zapytać dziewczyny pracujące jak można wiedzieć gdzie wy pracujecie? i macie jeszcze na to siłę?

12 lata 7 miesiąc temu #728686 przez WhiteBlackberry
Kristi Co do farbowania to też trochu się boję, bo rozjaśniałam ciągle, a mam ciemne włosy i jednak jakiś strach jest...
Tak samo jak Ty naczytam się pierdół u wujka Google, a później chodze, martwie się i niepotrzebnie, a tylko wspomne o jakiejś głupocie co wyczytałam mojemu to od razu zjebka z miejsca :D Hahaha :D

Ja pracuje, mamy własną firme z oknami, drzwiami, roletkami i takimi pierdółkami :)
Zaczynam o 7, a kończę o 16 choć czasami zdaża się, że i o 17 wychodze, a nawet później :) Bardzo często zaś łapie mnie spańsko ok. 11-14 :D

12 lata 7 miesiąc temu #728697 przez moofka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 7 miesiąc temu #728754 przez Nutka
Hej dziewczyny :)
Wczoraj miałam przesłać tabelkę na maila, ale nie mogłam znaleść lapciaka :) Dzisiaj patrze żeby pouzupełniać te dane które od Was mam i:
Kristi w swojej wiadomości nie podałaś mi terminu porodu... i nie wiem w którym miejscu Cię umieścić :)

12 lata 7 miesiąc temu #728827 przez Nutka
Przewertowałam wszystkie strony i pościagałam dane :)

Potrzebuję do uzupełnienia dane od:
Misiaczekk1312 - wiek, skad jesteś, płec maluszka (o ile już wiesz)no i wybrane imie :)
Mała82 - wiek i skąd jesteś :) Mogę sie domyslac ze 82 to rocznik ale nie chciałabym zle traic :)
Kaś_O - w dalszym ciagu nie wiemy skad jestes.. kiedyś mi sie obiła Wawa o oczy, ale nie wiem czy to było w Twoim przypadku :)

No i pozostałe dziewczyny które dowiedziały sie już kto w brzusiu pomieszkuje :) Dajcie znać :) w PW nie dostałam informacji prócz tych kóre umieściłam w tabelce.. :)

12 lata 7 miesiąc temu #728838 przez Asiula315
Hejka no ja tez pracuje.... Ale to w sumie teraz tak trzy razy w tygodniu.....wcześniej było znacznie wiecej...jeżdżę sprzątam prywatne domki 3, 4 h ale juz mi jest coraz ciężej....hehe bo jakby nie było to praca fizyczna....wymaga sprawności.... A brzuszek coraz większy i zaczyna " przeszkadzać " hehe mysle ze moze wrzesień pochodzę jeszcze ale nie wiem..... Nie mam żadnego problemu bo juz dziewczyny na zastępstwo mam takze z tygodnia na tydzien moge sie zdecydować ze juz nie idę bo nie mam siły i nie idę.... Hehe pozytywy pracy " na czarno " ale tutaj za granica trzeba sobie jakoś radzić.... A na stałą prace na umowe to moj język jeszcze za słaby...więc.... Heh byle by do przodu.... Najważniejsze ze mąż pracuje na umowę to ubezpieczenie, wszystko jest ;)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #728849 przez Nutka
Aktualizacja Tabelki

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A co do pracy:

To chyba wszystkie moje zajecia :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka