BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #528386 przez dominia
Jadzia dokładnie mam tak samo :ohmy: budzę się i myślę.. czy będzie zdrowy, jak przebiegnie poród, jak będzie wyglądał .. czy jak jednak coś będzie nie tak to czy sobie poradzę :( takie myśli, że usnąć czasami nie mogę ;)
Koleżanka kiedyś przed porodem dodała zdjęcia 3d swojego syneczka i jak sie urodził to było widać dużą podobiznę do tego zdjęcia z brzuszka :)

Justyna na polu jest więcej zarazków niż w szpitalu ?? eee pierwsze słyszę ..
Wychodzi na to, że zamiast chodzić na polko z dzidziusiem to lepiej się jest wybrać na oddział do szpitala na wycieczkę ? troszkę mi się to nie widzi :) w szpitalu leżą chorzy :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #528407 przez Madlen
Mój synek jest zdrowy i powtarzam to sobie jak mantrę.
A po porodzie i połogu docenię życie- to, że będę mogła spać w normalnej pozycji, brak mdłości, twardnień itp..

Banana fajny sposób z tymi workami. Mam nadzieję, że się wyrobię do końca miesiąca..

12 lata 3 miesiąc temu #528413 przez andzia_zg
W Faktach na TVN znów mówili o mamach I trymestru...
mam taka cichutką nadzieję, że może się uda wywalczyć ten dłuzszy macierzyński...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #528436 przez Marlena1888
ja już po wizycie, wszystko oki, mam maleńkie rozwarcie na opuszek palca ale to nic niepokojącego. Filipek ładnie rośnie, gin mówił że chyba będę wcześniej rodzić, ale w lutym. tętno 126, wszystko ma tydzień do przodu, ;) pytałam o to ZZO ale niestety nie ma tego tam gdzie chcę rodzić.. i tam jest tylko gaz i cośtam jeszcze. 29.01 mam ktg z moim gin. wypisał mi już skierowanie do szpit. miejskiego i zwolnienie lekarskie do 24.02:) :)

wiecie co, ogarnęłą mnie lekka panika że to już tak blisko.. 36 tydzień... do lutego jak rzut beretem :)

12 lata 3 miesiąc temu #528453 przez dominia
Marlena super, że Filipek ładnie sobie rośnie :) a podwozie niech jeszcze troszkę wytrzyma :)

Ale mam dzisiaj wzdęcia :( nie mogę sobie z nimi poradzić :(

12 lata 3 miesiąc temu #528456 przez Martyna
Andzia jutro mam wizytę u prowadzącego i zobaczymy co mi powie

Alina bardzo mi przykro, że w takim momencie takie wiadomości. Jesteśmy z Wami! trzymaj się dzielnie!

Pliszka super, że z Olkiem w porządku!

Jadzia ja ciągle mam takie myśli, i zaczynam się bać porodu z tego powodu że mogloby się cos złego stać. Staram się jednak mysleć pozytywnie ale mimo wszytsko obawy są

Marlena tak coraz bliżej :) super, że z Filipkiem w porządku :)

12 lata 3 miesiąc temu #528474 przez andzia_zg
Martyna to czekam na wieści z wizyty :-)

Marlena fajnie, że z Filipkiem ok. I nie bój się... zobaczysz, że wszystko będzie dobrze, poród szybko minie... a potem będzie już tylko radość :-)

A jeśli chodzi o ZZO to u mnie też nie ma... jest tylko gaz...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 3 miesiąc temu #528480 przez Marlena1888
Pliszka Twój post mi uciekł :) Super że Aleksik już taki duży zuch !:) mamy podobną wagę i nawet terminy zbliżone :) ciekawe która z nas szybciej urodzi :)

Alina współczuje z powodu mamy.. ale przykro.. nie trać nadziei i życzę Wam duuuużo zdrowia :* 3maj się :* :kiss:

Dominia ja też wzdęcia mam okropelne.. jak sobie leże na pół siedząco to słyszę takie gazy w brzuchu..

Martyna
włąśnie takie to poważne, nie na żarty! kurczę, tak chciałabym poród fajnie wspominać.. :)

12 lata 3 miesiąc temu #528521 przez xpatiiix3
Justyna to patrzę nie tylko mnie mdli, już od 3 dni, aż robię się blada jakbym miała zaraz zwymiotować... A nie naciska mi już mały na żołądek bo jest bardzo nisko pupcie ma tuż nad pępkiem jakoś tak się osunął ostatnio, a nóżkami ledwo do żeber sięga, więc lekka ulga gorzej jak siedzę hehe :P

Drzyzgunia to kuruj się tam ;)

Jadzia No kurde ciągle problemy jakieś i to z tymi Hubusiowymi rzeczami... Mam nadzieję, że się wyjaśni ;)

Sylwka No zobaczymy jak da radę ;) w poniedziałek feriowy za tydzień dopiero rada także środa czwartek mam czas jeszcze może coś zdziałać hmm spróbuje jak nie to trudno, no a miałam już odpuścić sobie ten tydzień i zrobić wolne ;P A na studia zawsze można wrócić ;)

Alina jeju współczuje i mam nadzieję, że dacie radę ;) trzymam kciuki za mamę, oby wyszła w końcu z tego, tyle nerwów teraz masz... Co do stypendium to jak się uda to dobrze jak nie to trudno ;P Ja tam płakać nie będę z tego powodu..

Pliszka no to super, że wsio dobrze z Olkiem ;) A próbowałam już hehe gdzie dało radę to naciągnęli już hehe same 4 i 5, nawet jedna 6 i ciężko tu gdzie doprosić się, żeby coś więcej wyszło..

Marlena no to super, że wszystko ok po wizycie ;)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #528529 przez Madlen
Marlena świetnie :)

12 lata 3 miesiąc temu #528540 przez sylwka727
Marlena super że po wizycie wszystko ok :)

Patii chętnie bym wróciła ale boję sie że z maluszkiem nie dam rady pozdawać wszytkiego i że stracę zapał a poza tym na mojej uczelni za rok wychodzi około 3,5 tyś :dry: i wątpię czy dalibyśmy radę finansowo

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 3 miesiąc temu #528593 przez xpatiiix3
Ojj Sylwka no to ciężko finansowo wyrobić się też.. Ale w przyszłości jak maluch podrośnie zawsze można o czymś myśleć :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 3 miesiąc temu #528616 przez kasia123m
alinka bardzo mi przykro...takie wiadomosci i to teraz w takim momencie...A jak sie mama czuje ogolnie?ten pet byl dla kontroli czy miala jakies nowe objawy...ech co za zasrana choroba...moja mama tez sie tak starala i nagle w zeszlym roku w marcu okazalo sie ze ma zezarte wszystko..a tak liczylismy ze ta jej meczarnia i wysilek cos da..przeciez po to sie leczyla..Ale musisz wierzyc ze bedzie dobrze..Ta ksiazka to rzeczywiscie dobry pomysl...ja dzis czytalam i powtrazalam ze rtg tesciowej wyszedl dobrze i sa wtniki..rzeczywiscie wyszedl ok...a wszyscy byli pewni ze ma w plucach..brzydko kaszle...Teraz zaczynam powtarzac ze w watrobie jest naczyniak..wielki 7cm naczyniak a nie zlosliwy rak..przeciez jakby miala raka to by miala jakies objawy...watroba by ja boala przy takim wielkim guzie i na 100 by miala przerzuty do pluc...a tak to dziwne..w cycku ma i co...mialaby 3 razy wiekszy guz w watrobie a slabe schorowane pluca od astmy bylyby czyste..cos tu jest nielogiczne jak dla mnie.
Alinka musi byc dobrze..urodzi sie nataszka to Mamie doda sil...bedzie walczyc dla niej..zobaczysz...ile radosci z niej bedzie miala i pozytywnych emocji...da rade...jeszcze ma dla kogo walczyc...oby jej sil starszylo na jak najdluzej...trzymaj sie kochana...musisz

12 lata 3 miesiąc temu #528631 przez kasia123m
alinka bardzo mi przykro...takie wiadomosci i to teraz w takim momencie...A jak sie mama czuje ogolnie?ten pet byl dla kontroli czy miala jakies nowe objawy...ech co za zasrana choroba...moja mama tez sie tak starala i nagle w zeszlym roku w marcu okazalo sie ze ma zezarte wszystko..a tak liczylismy ze ta jej meczarnia i wysilek cos da..przeciez po to sie leczyla..Ale musisz wierzyc ze bedzie dobrze..Ta ksiazka to rzeczywiscie dobry pomysl...ja dzis czytalam i powtrazalam ze rtg tesciowej wyszedl dobrze i sa wtniki..rzeczywiscie wyszedl ok...a wszyscy byli pewni ze ma w plucach..brzydko kaszle...Teraz zaczynam powtarzac ze w watrobie jest naczyniak..wielki 7cm naczyniak a nie zlosliwy rak..przeciez jakby miala raka to by miala jakies objawy...watroba by ja boala przy takim wielkim guzie i na 100 by miala przerzuty do pluc...a tak to dziwne..w cycku ma i co...mialaby 3 razy wiekszy guz w watrobie a slabe schorowane pluca od astmy bylyby czyste..cos tu jest nielogiczne jak dla mnie.
Alinka musi byc dobrze..urodzi sie nataszka to Mamie doda sil...bedzie walczyc dla niej..zobaczysz...ile radosci z niej bedzie miala i pozytywnych emocji...da rade...jeszcze ma dla kogo walczyc...oby jej sil starszylo na jak najdluzej...trzymaj sie kochana...musisz

dziewcznki ciesze sie ze wszystko ok na wizytach:)))dzieciaczki rosna zdrowo i tak trzymac:))

12 lata 3 miesiąc temu #528637 przez jadziatopol
Alina wspolczuje bardzo :(
Mrlena super ze na wizycie wszystko ok i maluszek sobie zdrowo rosnie :)
A ja odczuwam taka sennosc ze co chwile zasypiam i budze sie tylko na jedzenie ;)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka