BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

13 lata 4 miesiąc temu #528904 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Satine, oj mi się też dziś nie chciało wychodzić na ten mróz i to w dodatku bez śniadanka :( bo musiałam jechać na pobranie krwi, ale na szczęście już jestem z powrotem i piję sobie gorącą kawkę i jem :lol:

Nie wiem co się dzieje, ale w nocy poczułam, że mam problem z przewracaniem się z boczku na boczek, a jak wstawałam na siusiu to jęknęłam z bólu :( Czuję tak jakby mi się zrobiły mega zakwasy w pachwinach :( Ciężko mi chodzić. Masakra :( Miała któraś w Was coś takiego? Muszę dziś zadzwonić do mojej pani położnej żeby zdać relację z wczorajszego usg (waga Olka ma znaczenie przy kwalifikacji do porodu w Domu Narodzin), więc od razu się zapytam czy to może coś znaczyć... Może to jakoś miednica się przygotowuje? Czuję się tak jakbym wczoraj próbowała cały dzień zrobić szpagat :dry:

Odebrałam te tanie staniczki i wydają się ok. Mam dwa i na razie na nich poprzestanę, bo boję się, że podczas karmienia piersi są większe, a z kolei obwód się zmniejszy, więc poczekam z kolejnymi zakupami. Na początek te będą jak znalazł, a przy okazji zobaczę jak będą wyglądać po paru praniach i czy będą wygodne :)

Miłego dnia!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 4 miesiąc temu #528914 przez dominia
Dzien dobry :)

U nas noc nawet przespana, ja spie zazwyczaj kamiennym snem i nie zawsze budze sie jak mnie cos boli.. Ale mialam wrazenie, ze w pewnym momencie bolal mnie brzuch.. czulam to jakos spiac ;) ogolnie to te twardnienia wieczorem robily sie same od siebie i byly silne .. Czyzbysmy sie z maluszkiem coraz bardziej przygotowywali na spotkanie ? ..

Kasia insulina na noc mnie czeka jak nic :( jestem zalamana :(

Milego dnia mamusie :*

13 lata 4 miesiąc temu #528919 przez aniajulia2
Witam
Pliszka ja też tak mam-nie mogę w nocy normalnie się przekrecic z boku na bok bo tak mnie dol boli a jak wstaje do wc to idę jak stara babcia ;-) Dzisiaj musiałam zaprowadzić moja Corcie do szkoły bo M ma ranek to myślałam że nie wrócę- tak mnie ciągnie podbrzusze i cały dol boli tak jakbym miała zakwasy.
Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
Alina Kasia bardzo współczuję chorób bliskich osób- ale zawsze do końca trzeba być dobrej myśli.
Princess nie daj się chorobie bądź silną.
Pozdrawiam wszystkie mamusie

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #528926 przez andzia_zg
dominia napisał:

Satine ja nie czekam az mi sie doda, daje wyslij i po kilku sekundach wchodze w pasku na gorze przyszle mamy 2013 i komentarz jest zawsze dodany :) chyba by mnie trafilo jakbym miala tyle czekac za kazdym razem :) a tak to jakies rozwiazanie jest :)

Też tak robie, bo jakbym czekala na dodanego posta to bym chyba zasnęła przed kompem :blink:

Jadzia fanie,że zapytałas o ta piłke, bo ja w sumie tez nie wiem jakie cwiczenia mozna na niej robic. Tak samo worek sako.... U mnie na sali do porodow rodzinnych koło drabinek wisi też lina.A na niej co sie robi? Mój mąż sie smieje, że bede miałą lianę i bede jak tarzan :P

Alina bardzo Ci współczuje.... masz teraz strasznie ciężko... a porod tuz tuż...

Pliszka ja z tymi bólami mam tak samo. Przewracanie się w nocy z boku na bok to nie lada bolący wyczyn...

jadzia jak sie czujesz? bóle minęły?

Satine jak koleżanka? Pojechała na IP? Mi się wydaje ze to mogły byc wody... :S ja bym od razu jechała...

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #528955 przez Madlen
Kasiu to będziemy razem zazdrościć wcześniejszym mamuśkom.

Satine szczęściara, ciekawe jak to jest że jednym się chce, innhm spada libido strasznie..

Gabile haha zaciskaj nogi :)

Jadzia przeszło?

Nawet się wyspałam dzisiaj. Wyjątkowo.

Pliszka często mam takie samo uczucie w pachwinach. Dokładnie tak jak opisujesz :(
Dasz linka do staników?

Dominia te twardnienia taka nieprzyjemna rzecz, brrrr...

Princess jak dziś samopoczucie?

Monia czekamy na znak.

Vini co u ciebie?

Andzia na tej linie normalnie się... wieszasz :),trzymasz, ciągniesz ją. Pomaga wyżyć się przy skurczach

A co was tak mało na stronie matek I kwartału?

www.facebook.com/MatkiIKwartalu2013

13 lata 4 miesiąc temu #528962 przez Satine0
Andzia Tak pojechała :) Jednak to nie wody, ale okazało się na KTG, że małej tętno mocno skacze jak się rusza i właśnie pojechała na drugie :) Mam nadzieje, że wsio okej.

Madlen Hehe a no...korzystam póki mogę :P

Ja już też w domku :) Gorąca herbatka cytrynowa w kubku a do tego drożdżówka na śniadanko :) pychaaaaaaa... Przychodnie mam dość daleko, ale na szczęście w domu są 3 samochody i zawsze ktoś może mnie zawieźć :) Tym razem padło na dziadka bo mój tata w konwoju :) Hehe tata też już wariuje...dzwonił po 8 czy nie rodzę jeszcze bo mnie teraz pilnować trzeba :P

13 lata 4 miesiąc temu #528963 przez Pliszka
Dzięki dziewczyny, czyli to normalne :dry:

Alinka, dopiero teraz doczytałam o Twojej Mamie... Strasznie mi przykro! Trzymam mocno kciuki! Mam nadzieję, ze narodziny Nataszki dadzą Wam nowe siły do walki i że Twoja Mama jeszcze długo będzie się cieszyła wnusią!

Kasiu, śliczny brzuszek i łóżeczko wygląda super!

Marlena, rzeczywiście nasi synkowie w podobnym wieku :) A kiedy miałaś ostatnie usg? Pamiętam, że jakoś niedawno :) Ile ważył Twój maluszek?

13 lata 4 miesiąc temu #528966 przez Madlen
Ja też drożdżówkę wciągnęłam, z serem. Gdyby sera nie było to nie wiem co bym jadła w tej ciąży ;)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #528967 przez Madlen
A może by ktoś naprawił to felerne forum w końcu... bo się przeniesiemy na inne....

13 lata 4 miesiąc temu #528969 przez aniajulia2
Madlen Pliszka ja też mam termin z om na 25.02 więc podkoniec- ale mi to się wydaje że przenoszę- tak jak moja pierwsza ciążę 11 dni. Ja om miałam 16.05. Więc jest nas już trzy;-)

13 lata 4 miesiąc temu #528973 przez Pliszka
Madlen:
allegro.pl/biustonosz-stanik-do-karmieni...85b-i2850209808.html
Ja kupiłam dwa czarne w rozmiarze 75C i wydaje mi się, że trzymają rozmiarówkę, bo te miseczki odrobinkę mam luźne, ale myślę, że jak zaczne karmić to się wypełnią ;) Brzuszek mi urósł jak szalony, a piersi prawie wcale, ech :( :blink:

13 lata 4 miesiąc temu #528988 przez chomiczka
Pliszka ja też mam problemy z przewracaniem się i wstawaniem z łóżka już od kilku tygodni. Do tego doszły bóle krzyża i miednicy, czy bioder, tak mnie bolą jakby mi je ktoś naciagał i mam wrażenie że zaraz mi pękną. Wczoraj poszłam na pocztę całkiem niedaleko i ledwo szłam takimi szerokimi krokami jak babuleńka tak mnie kości bolały, myślałam że pęknę w pół :D :laugh: także to chyba normalne :)

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #528996 przez Madlen
Dzięki, fajna cena, tez zamówię.

fakty.tvn24.pl/data-waznosci,300081.html wczorajszy reportaż o matkach

www.facebook.com/mareknowicki.tvn
lajkujcie jak możecie no i dołączcie do matek I kwartału

13 lata 4 miesiąc temu #528999 przez andzia_zg
Madlen napisał:

Andzia na tej linie normalnie się... wieszasz :),trzymasz, ciągniesz ją. Pomaga wyżyć się przy skurczach

To rzeczywiście będę jak małpa wisiała albo jak Tarzan hihi :woohoo: Ale mąż będzie miał ze mnie ubaw :P

[*] Aniołek 10.2014

13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #529003 przez dominia
Dzisiejszy brzuchol :) boli mnie już dłuuuugo po lewej stronie pod brzuchem tam gdzie jest takie wglębienie .. wiecie o co mi chodzi ? jak dotykam albo jak M mnie smaruje to czuje, że to miejsce jest wrażliwe ;) też tak macie ?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka