BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #563270 przez gabilee
dominia fajnie , ze sie tak odzywasz :) to zakochalas sie w Igim co? czekamy na fotki
lepiej sie czujesz po tych omdleniach?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #563283 przez xpatiiix3
Hehee Gabilee a ja znam sposoby, żeby nie było zagazowania potem :D Mamuśka moja dobra kuchareczka :P

Dominia patrzę, że Iguś już Cię całą pochłonął normalnie :D jeju czekam na zdjęcia :) Ucałuj bubka swojego i trzymajcie się tam cieplutko.! :kiss: I pisz jak się czujesz teraz.? :>

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #563284 przez Monia_T
Cześć

U nas nerwy ze szpitalem chyba wczoraj odbiły sie na Iguni, bo pół dnia na cycu wisiała...na szczęście dziś już wszystko wróciło do normy :) Rzeczywiście taki kryzys karmienia :huh: Ale dałyśmy radę :)

Dominia ja zaraz po porodzie miałam niskie cukry. Urodziłam o 2,55 w nocy, a od rana były już w normie po wszystkim co jadłam i bez insuliny oczywiście. Diabetolog kazała od razu odstawić dietę, żeby sprawdzić jak jest...i było ok.
Sutki niestety będą Cię bolały...najważniejsze to prawidłowe przystawianie maluszka. Pamiętaj, żeby wcisnąć mu do dzióbka też część otoczki brodawki. Najłatwiej jest położyć dolną część brodawki na jego dolnej wardze a jak zamyka buźkę to delikatnie palcem pomóc mu zabrać też górną wargą otoczkę. Wtedy i ból mniejszy i Iguś się dobrze naje :)
Jak będą bardzo poranione to polecam Bepanthem albo Maltan-jego nie trzeba zmywać, ale zawiera w składzie glukozę.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #563285 przez dominia
Gabilee tak zakochana juz jestem :) troche sie boje go przewijac itd bo jeszcze zakladamy pieluszki tetrowe ze wzgledu na smulke i jakos tak nie mam wprawy boje sie, ze cos mu zrobie, jest taki malenki :) zaczynamy sie uczyc siebie, dokladam go juz do piersi dosyc niezle chociaz sutki mnie juz bola jak zacznie ciagnac, tatuś zakochany, nosi, caluje, pilnuje no zwariowal :)
Jak zaczelam pic i cos zjadlam to pozniej bylam dwa razy w kibelku z M i przeszlam ladnie :) organizm juz jakos zaczyna funkcjonowac :)

Monia ja niby mam w normie takiej jaka mi diabetolog dala po porodzie .. Ale nie wiem czy nie za duze te cukry mimo wszystko..

12 lata 2 miesiąc temu #563286 przez jadziatopol
Dominia w pierwszej dobie mialam wysokie cukry....ale jadlam tez dziwne rzeczy...bo slodzone jogurty mi przynosili (chociaz to dieta dla cukrzykow), banany , jakies tosty...i cukry mialam 120-130. Dopiero po tygodniu zaczelam miec normalne...rzedu 80-90 :lol: Igorek..malenki ssaczek :) witamy w klubie zoranych sutkow :blink:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #563290 przez dominia
Jadzia ja wlasnie takie mialam dzisiaj po chlebie .. Ale ja tez nie czekalam 1,5 do 2 h zeby mierzyc cukier .. Zobaczymy hakie beda jutro :)

12 lata 2 miesiąc temu #563291 przez Monia_T
Mi podała normę jak dla zdrowego, czyli nie cukrzyka 90-140 i mierzone 2 godziny po posiłku. A ja nie przekroczyłam 120.

12 lata 2 miesiąc temu #563292 przez gabilee
dominia ale to musi byc piekne :kiss:
mimo bolu sutkow napewno sobie poradzisz ,a przewijaniem sie nie przejmuj naucczysz sie wszytskiego i nie boj sie przede wszystkim bo kto to zrobi lepiej od ciebie :)
ucaluj malego od cioc forumowych

12 lata 2 miesiąc temu #563293 przez dominia
Monia tak ja tez mam jak dla normalnego cukrzyka i niby te normy sie zgadzaja :)

12 lata 2 miesiąc temu #563294 przez Madlen
Gabilee mnie kolana bolą od ciężaru :(
Pomaga jedynie ciepła kąpiel..

Dominia no prosze to już z górki :)

12 lata 2 miesiąc temu #563295 przez gabilee
monia dobrze , ze juz mala juz sie uspokoila :) a jak ty sie czujesz? antybiotyk pomaga?

12 lata 2 miesiąc temu #563297 przez Monia_T
Antybiotyk chyba działa, bo czuję się dobrze.
Ale stres zrobił swoje :huh: teraz już jest dobrze :)

Madlen do PZU chcieli oryginał, a o becikowe jeszcze nie składałam...ale tam taka biurokracja, że spodziewam się, że też będą chcieli :huh:

12 lata 2 miesiąc temu #563298 przez andzia_zg
Gabilee myśle, że ten ból kolan to od ciężaru. Mnie z kolei mocną ciągną mięśnie pod prawym kolanem już 2-3 tygodnie. Nie moge tego rozmasować. Do tego mąż mówi, że wyrobiły mi sie uda, bo wcześniej to nogi mialam cienkie jak patyki, a teraz widać trochę mięśni.

Dominia jejku jak masz fajnie, że masz już małego przy sobie... My jeszcze musimy poczekać...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #563299 przez Madlen
Monia db wiedzieć, to chyba wezmę więcej sztuk aktu ur.

12 lata 2 miesiąc temu #563304 przez jadziatopol
Monia o! to dobrze wiedziec :) bo mi mierzyli godzine po posilku w szpitalu i nic nie mowili o 2 godzinach :) a Iguni mierzyli cukier? jaki miala? bo moj Hubek mial 60 i mowili ze to jest ok dla noworodkow. Mierzyli mu 4 razy godzine po porodzie, 3 godziny po....6 godzin po i 9 godzin po.
Dominia a Igorkowi mierzyli cukier? a przewijaniem sie nie przejmuj. Ja pomimo tego ze juz mialam dziecko to i tak sie teraz balam i na nowo sie ucze wszystkiego :lol:

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka