BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #563150 przez [email protected]
Paulina 77 mnie założenie cewnika nie bolało,było trochę nie przyjemne,zakładali mi go po głupim jasiu,za to wyjęcie za bolało ale to jest chwila,pewnie też zależy od pielęgniarki jak wyciąga,u mnie szarpnęła małpa jedna

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #563157 przez Paulina 77
no to już się boję tego wyciągania... a bolało, bo się przykleił do ciała?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #563163 przez xpatiiix3
Paulaaa z tego co wiem to mój gin będzie miał na oddziale dyżur w poniedziałek także powinni się mną zająć od razu, bo na co czekać w tym szpitalu i leżeć łóżko komuś zajmować.. Najwyżej do wtorku będę czekać, także ja też na 100% nie jestem pewna czy to będzie poniedziałek, a się nie potrzebnie nastawiłam, bo potem się tylko zawiodę, ale skoro tak mówił, że w poniedziałek będziemy działać to zobaczymy :P Liczę na wyściskanie synka za 2dni już, góra 3 hehe i Tobie też życzę powodzeni abyś jak najszybciej wycałowała swoją Amelke i szybko wróciła do Oliwki :)
Ja to w poniedziałek na 7.30 jadę nawet chyba parę minut wcześniej będę, bo mama do pracy ma i od razu z nią jadę to moje rzeczy zawiezie, pójdzie pokaże się i dopiero jak dowiemy się wszystkiego i na oddziale będę pójdzie do siebie, także ciesze się, bo będę miała ją przez te wszystkie dni w szpitalu przy sobie w razie czego na zawołanie :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #563167 przez [email protected]
Paulina 77 moją mamę wcale nie bolało wyciąganie,myślę że to zależy od pielęgniarki,moja była nie udolna i szybko wszystkim wyciągała,wiem że nie którzy sami sobie wyciągają pomału i nie boli,nie martw się na zapas,na pewno elegancko ci założą i wyciągną,znam gorszy ból,będzie dobrze :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #563180 przez jadziatopol
Dominia nie moge sie juz doczekac fotek Igorka :) :kiss: data faktycznie ladna :) tak jak u mnie. Rocznice mamy 25-ego lipca rowne pol roku wczesniej bo 25-ego stycznia (tez piatek) Hubus sie urodzil :) a moj Bartek tez sie urodzil 25-ego ale listopada :)
Madlen moja tez ulubiona kolysanka :)
Kasia zdrowka dla Kacperka :kiss:
Paulaa jutro twoj wielki dzien :) nie dziwie sie ze Oliwka taka podniecona :lol: nie boj sie...wszystko bedzie w porzadku i szybciutko i juz nedziesz tulic Amelke w ramionach :)
Drzyzgunia ladnie wygladasz :) ciaza ci sluzy :) ladne zdjecie...uwielbiam czarno-biale fotki :)
Paulina77 ja kiedys tez mialam cewnikowanie przy okazji operacji i mnie akurat nic nie bolalo...zakladali mi jak juz bylam znieczulona a wyjmowanie to chwila moment...troszke zabolalo ale do zniesienia. Wszystko zalezy od pielegniarki ;)
to ktore dziewczyny ida na cc w przyszlym tygodniu? mam nadzieje,ze teraz to polecicie wszystkie na porodowke po kolei :lol:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #563187 przez Pliszka
Paulina, mnie zakładanie cewnika nie bolało, było tylko nieprzyjemne, a potem przez chwilę czułam się tak jakby mi się bardzo chciało siusiu. Zdejmowania praktycznie nie czułam.

Sylwia, Drzyzgunia, fajne fotki :)

Dominia, pewnie Igi dziś cały dzień śpi jak aniołek? :) Odpoczywa sobie :) A jutro obudzi się bardzo głodny :)

12 lata 2 miesiąc temu #563192 przez gabilee
dla Alinki : z tego co pamietam ty masz taka rase :D
kwejk.pl/obrazek/1668460/cute-overload.html

czy Nataszka tez tak sie kumpluje z nimi :D ?

12 lata 2 miesiąc temu #563193 przez ola85
Pati, Paula - to Wy obie w stresie. Niech wszystko pójdzie gładko i wracajcie z maluszkami jak najszybciej do domków.

Ja kupiłam staniki do karmienia 75cm w obwodzie, no i teraz jak przymierzałam to się wystraszyłam bo coś zaczyna mnie uciskać. Miseczka jest dobra, tylko obwód. To samo mam z jedną koszuką do karmienia - jest ciasna w biuiście. No i teraz nie wiem: kupować inne, czy jak dzidzia "wyjdzie" to ten obwód jednak będzie pasował? No bo w końcu ciąża wszystko "wypycha ku górze".

Ja trochę załapałam doła, bo mój M miał do mnie dzisiaj przyjechać, ale nie wiem czy wyrobi z pracą. A ja już na to tak czekałam...

12 lata 2 miesiąc temu #563199 przez Paulina 77
Dzięki za informacje :)

12 lata 2 miesiąc temu #563216 przez sylwia1986
Drzyzgunia piękne klimatyczne zdjęcie :)

Paulaa nie boojaj się :kiss: wszystko będzie dobrze, już niedługo będziesz miała maleńką po drugiej stronie brzusia :)

Ola oj ja tego tak nie lubiłam, tego czekania i tęsknoty, doskonale Cię rozumiem :huh: z kupnem reszty rzeczy chyba wstrzymałabym się do po porodu.

12 lata 2 miesiąc temu #563233 przez gabilee
paula napewno bedzie wszystko dobrze kochana pamietaj , ze my tu wszystkie jestesmy z toba i trzymamy kciuki wiec nie moze byc zle :) :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #563235 przez gabilee
teraz jak juz te bardzo aktywne mamusie na forum urodzily to tu sie cichutko robi :P

ja juz nie chcialam narzekac , ale te biodra tak bola do tego glownie to lewe ;/ i jak na zlosc kolano prawe ;/ myslicie , ze kolano moze bolec od dodatkowych kilogramow? no bo nie wiem juz jak to tlumaczyc ... chodzenie jest nie do zniesienia a co dopiero po schodach jak chce zejsc do kuchni ;/ a juz wziac ze soba herbatke do salonu na gore to juz wogole tragikomedia musze N o wszystko prosic ...
najgorsze sa noce , bo stawy i biodra zastygniete od lezenia i prawie sie czolgac musze ...
zastanawiam sie czy do gina nie zadzwonic no ale w sumie co mi to da?
to sie rozpisalam , troche wygadalam :P

12 lata 2 miesiąc temu #563246 przez xpatiiix3
Ola jest trochę stresa, ale ja to pewnie i tak będę taka podekscytowana jak pojadę do tego szpitala, że mi to odejdzie, bo będę już tylko myśleć, żeby szybciej maluszka zobaczyć :D ja brałam do karmienia stanik w obwodzie większy zamiast 75 to 85 wzięłam, bo przez ciąże to ja jakaś opuchnięta jestem i myślę, że będzie dobry, najwyżej będę mocniej zapinać go :P

Gabilee ja wiem, że przez te biodra to można czegoś dostać, a to prawda, że najgorzej w nocy hehe ja to nie raz normalnie sturlałam się z łóżka na ziemie, bo inaczej nie było mowy, żeby się podnieść i pójść do wc :P

A ja to się najadłam fasolki po bretońsku hehe sama gotowałam drugi raz w życiu dopiero, ale lubię robić nowe rzeczy, wszystkiego mnie mama uczy i dobrze, przynajmniej kiedyś nie będę miała problemu, żeby ugotować co raz to co innego na obiad dla męża :) Jutro też jakiś zakazany obiadek się zrobi, bo już potem będzie trzeba bardziej uważać na to co będę jeść :P hehe

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #563263 przez gabilee
o Pati widze kucharzenie sie wlaczylo :D a sie najedz tylko po fasolce niezle baki beda :P

12 lata 2 miesiąc temu #563264 przez dominia
Jadzia jakie mialas cukry w pierwszej dobie ? :) mysle, ze w poniedzialek wyjde to wstawie zdjecia :) chyba, ze uda sie jakos wczesniej :)

Tak dzisiaj Igi jest bardzo grzeczny :) wiekszosci spi ale juz mi troche zorał sutki i jak sie dossa to boli jak nie wiem ;) ale czego sie nie robi dla swojego dziecka <3

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka