BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #574717 przez Madlen
Kasia dzięki za info. A te badania na tarczycę robia zawsze dopiero w 3 dni po urodzeniu?
Czytam, że po 72 godzinie życia.. Wydawało mi się, że wcześniej się wychodzi ze szpitala.

Chomiczka trzymaj się tam :kiss:

Banana ślicznota :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #574725 przez dominia
Bananamana ślicznota :)

Madlen tak jeżeli nie ma żadnych przeciwwskazań to do domu wychodzi się w trzeciej dobie :)

12 lata 2 miesiąc temu #574735 przez Alina2408
dominia ale konkretnie te czy poprostu dha???

chomiczka cudowne wiesci cieszymy sie z toba i olusiem teraz za chwile zapomnisz o tym bolu :):) gratuluje kochana odpoczywajcie...

princess u nas nataszka dopiero sie oswaja z lezaczkiem ale za to uwielbia lezec w zawiazanej tej poduszce co mialam do spania "gieni".. powiem wam ze to generalnie dla mnie rewelacja nie dosc ze marek wygral ja to przydala sie przy spaniu w ciazy czy opieraniu sie o kanape... pozniej swietni mi pomogla przy sadaniu po porodzie bo inaczej nie moglam dupka na niczym siadac a teraz nie dosc ze w czasie karmienia rewelacja to po mala sobie w niej smacznie spi otulona i zabezpieczona i ja spokojnie moge cos zrobic a ona jest bezpieczna....

majkon ja mialam termin z usg na 23 stycznia a z om zle przeliczona na 5 bo powinno wyjsc na 2 i w sumie tak wyszlo tylko ze wieczorem to mala sie urodzila 3 o 2.40 nad ranem :)

michasia u nas szpital zadzwonil i zanim jeszcze wyszlam zadzwonila pani z przychodni sie upewnic i zaprosic po papierki i m poszedl ja wypelnilam i dwa dni pozniej byly u mnie polozna i lekarka...

chomiczka nasza miala szczepionke i tez to trwalo bo im usnela i stwierdzily ze dadza mi odpoczac a ja sama poszlam bo sie denerwowalam :)

banana slicznosci :):)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu #574738 przez kasia123m
Nam tak powiedzieli ze po 72godz bo wczesniej sie hormony reguluj.co ciekawe widze ze Tosia maa tsh ponad 5 ale moze to norma dla noworodkow bo mowili ze ok.ponoc jak bedzie miala 3mies to znow powinno sie skontrolowac tsh i ft4

Gratulacje dla mamusi.sliczna dziewczynka:)

12 lata 2 miesiąc temu #574742 przez xpatiiix3
Michasia właśnie nic nie mówili, więc nie wiem jak to będzie, no pewnie rzucą coś :P hehe tzn no jak już to ojciec M :P no kupię zapomniałam babci dzisiaj poprosić jak szła do apteki..

Dominia a mi położna mówiła, że po 2 tygodniach już można jak się odkleją paznokietki od opuszków i trzeba obserwować i na rączkach na półokrągło a na nóżkach na prosto i nawet do ok.3 miechów mogą być nie obcinane także tylko obserwować póki się nie odkleją i wtedy dopiero obciąć :)

Satine no u Ciebie może być po cewniku, a ja wcale nie trzymam jak pełny pęcherz i zapomne do kibla pójść na zapas to mi po nogach po prostu się leje jakby zwieracze wcale nie pracowały... no i przy kichnięciu czy kaszlnięciu to samo i do tego aż zaboli wtedy przy cewce mnie ;/

Alina no to mnie troszke uspokoiłaś że nie tylko ja takie dolegliwości poporodowe mam :) pieczonego nie tkne, nie smakuje mi, ale za pare dni spróbuje bez skórki :P

Chomiczka gratulacje :kiss: ja tak samo miałam po porodzie od razu siedzieć mogłam i nie bolało mnie zszywanie, a niektóre kobiety mówią, że to takie straszne, ja nawet nie wiem kiedy mnie położna zszyła :P czekam na foteczke Olusia :)

Princess no nie wiem nie wiem jakie oni mają intencje :P hehe ale dobrze, że chociaż na tyle ich stać :) no nie dobrze właśnie, że z tymi jabłkami tak kurde bo ja lubię jabłka mogłabym kilogramami teraz wcinać :P hehe no i taka ochota na pomarańcze i też lipa :P A Adaś na pewno jeszcze przybierze sporo, ja nawet nie wiem ile mój synek waży, a jestem ciekawa i może go w weekend poweranduje a w poniedziałek skocze do przychodni, bo to tylko pare kroków..

Majkon wytrzymasz, już niedługo, wiadomo czekanie najgorsze... trzymam kciuki :)

Michasia u mnie położna dzwoniła i jej powiedziałam, że już urodziłam, ale była powiadomoiona o tym że do szpitala na wywołanie idę i się umówiłyśmy wtedy na konkretny dzień jak wyjde i przyszła i wypełniłam papierki od razu i mały już zarejestrowany u mnie w przychodni jest i już mam na bilans umówione i na pierwsze szczepienie go :)

Chomiczka ja też się zgodziłam :P i u mnie też była ostra różnica bo przed porodem zrobiła mi lekarka usg było niby 3800 a wyszedł mały 3250 :P hehe

Bananamana ale śliczności :kiss:

Kasia dla mnie też małego na siłe dokarmili 2h przed wyjściem ze szpitala, na chama mu położna wcisnęła butelke do buzi, a sobie smacznie spał, ale jak wyszła to ja mu od razu wyciągnęłam tą butelke bo biedak wypluwał...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #574752 przez dominia
Alinka tak o tych tylko witaminach mi powiedziala bo akurat te były w temacie :) o reszcie nie wiem ;)

Wiecie co .. Polozna mi jeszcze powiedziala, ze jak maly spi to mama tez ma sobie robic drzemki, teraz sie da bo Nasze dzieci duzo spia i chodzi o to zeby dojsc do siebie po porodzie i naladowac na kolejne miesiace, dzisiaj troche mnie momentami lapie spanie ;) ale chyba jutro walne sie w ktoryms momencie i sprobuje usnac jak maly bedzie spal :)

12 lata 2 miesiąc temu #574764 przez kasia123m
Mnie teraz starszne spanie lapie a za chwile kapanie malej.

Domina jadlam dzis maslane buleczki z maslem...ale radocha.teraz ide zmierzyc po jablku pieczonym.nie wiem co jutro kazac sobie na obiad kupic.oni maja sznycle...nozke z kurczaka moze wrzuce do zupy..moze jakis wywarr jarzynowy i zasypie grzyikiem..Naprawde nie mam pomyslu na te obiady.
A drozowke z serem po jakim czasie zjadlas?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #574770 przez dominia
Kasia zaraz jadłam ale zaczęłam w pierwszy dzień od połowy :) a teraz dzień bez drożdżówy nie mogę wytrzymać :blush:
do ziemniaczków możesz sobie ugotować marchewkę ja kupuję taką mrożoną i na masełku robię normalnie pycha :)
A Kasia podaj mi nazwę maści na hemoroidy bo chyba jakiś ślimak mi wyszedł tam :angry: :dry:

12 lata 2 miesiąc temu #574784 przez gabilee
aga gratulacje kochana :D

pati to obserwuj kochana i jak najszybciej do lekarza na kontorle . miejmy nadzieje , ze to nie to

ola sliczniiutka :) a co do oxy ja sie nie boje wiem ze bedzie bolalo , ale chce miec juz to za soba ...

aneta szybko zleci , najwazniejesze , ze juz bedziesz dzidziusia trzymac w rekach :D

dominia to super wiesci :D

satine moze mleko jest malo wartosiowe , moja tesciowa mowila , ze mojego M. karmila i tez wiecznie nie spal marudny wiecznie na cycku , zaczela dawac mm , bo jej polozna kazala i lekarz i jak reka odjal ! Marcin spal jak susel , najedzony przebrany i wszytsko bylo wreszcie jak powinno ... Marysia sliczna :D

pliszka to slicznie przybral na wadze :D super wiesci :) o szczepionkach jeszcze nie myslalam i nawet nie czytalam wiec nie doradze...

madlen ja mam z usg wpisane , ale ze z om mam mega odlegle to nie biora z om wogole pod uwage , bo inaczej juz 25 stycznia bym miala termin :P

chomiczka wielkie gratulacje kochana :) coraz nas mniej dwupaczkow ;/

princess super , ze filmik sie przydal :D mam nadzieje , z4 tez cos z tego wykorzystam :D
nie martw sie waga napewno nadrobi Adaś , jak wyjdziesz do ludzi to powinno samopoczucie sie poprawic , ale kurcze po cc po jakim caasie mozna dzwigac?
a kolezanka jakas cie nie odwiedzi albo znajomi ?

majkon ja mialam termin na 22.02 , ale w pt ide juz na wywolanie , a ty cos wiesz co msz robic ? jakies ktg ? wywolanie? co gin mowi?

12 lata 2 miesiąc temu #574786 przez gabilee
a ja dzis rano sie nudzilam i stwierdzilam , ze ide sie myc i jade do przyjaciolki :D zjadlysmy obiad i pojechalam do drugiej kolezanki :D i o 16 M. skonczyl prace i pojechalismy na zakupki i do domku :D obiadek i dzien zlecial prawie :D

12 lata 2 miesiąc temu #574790 przez Madlen
Mi endokrynolog powiedziała, że przy okazji jakiś badan u dziecka dodatkowo zrobić badanie TSH.

Michasia u mnie podobnie- w szpitalu się daje namiary na przychodnie i oni wysyłają tam jakieś pismo.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #574793 przez justyna84
Priness mi si tez wydaje ze mm to nei tragedia przeciez mozesz karmic pol na pol a pozatym pewnie ci jeszcze pokarmu przybedzie nie poddawaj sie tez mam malo i czasami dokarmiam trudno nei ma wyjscia czasami nakarm go z dwoch cykow :unsure: tez bardzo chce karmic piersia ale czasami nei mamy wyjscia a jak maluszek bedzie najedzony to bedzie smacznie spal i sobie odpoczniesz :unsure: . Ja z Oskarem szybko mialam pokarm a z Oliwierem myslalam ze szalu dostane dopiero chyba po tygodniu mialam tyle ze ile trzeba a teraz mam znow mniej :( jak sie karmi piersia to trzeba duzo pic plynow

12 lata 2 miesiąc temu #574800 przez Majkon
Dni dłużą się jak cholera... idę jutro do szkoły rodzenia na ćwiczenia. Moze jak się poruszam to troche ruszy ;)

Alina2408 szczerze mówiąc to ja myślę ze dzieciątko kiedy będzie chciało to wtedy sobie wyskoczy. tak jak w Twoim przypadku :)
gabilee gin stwierdził ze do połowy marca mogę chodzić bo termin z usg wychodzi na 2 marca, a Ktg dobre( byłam w pon i dziś) teraz mam iść 4 czyli w pon. Jak będę musiała (oby nie!) chodzić jeszcze jakiś dodatkowy tydzień czy nie wiadomo ile to nie wiem skąd wezmę siłę na poród...
a Jak Twoje ktg? dzień różnicy między nami Tobie wywołają a ja mam jeszcze pół marca przedźwigać... cały dzień o tym myślę dziś, nie widzę tego nie wyobrażam sobie.

12 lata 2 miesiąc temu #574835 przez gabilee
Majkon u mnie wywoluja bo termin z usg jest na 22luty a z om na 25 stycznia i z om to takie pogmatwane jest bo mialam jakies problemy hormonalne i sie przestawilo wzzystko :/ ja ktg mam bez rewelki praktycznie zero skurczy...
nie martw ie u ciebie szybko tez zleci :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #574875 przez jadziatopol
Chomiczka gratuluje kochana :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Aganobla wielkie gratulacje :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Satine Marysia jak aniolek wyglada a ty opowiadasz takie rzeczy :blink: :lol:
Ola sliczne malenstwo :) :kiss:
Bananama ale maluszek slodziutki :kiss: opis cc mnie przerazil! jestes mega dzielna :kiss:
Honka moj byl najmniejszy na forum (2885g a tydzien po porodzie 2700g) moze dlatego przybral w ciagu 3 tygodni 1700g! teraz wazy 4400g :) lekarz powiedzial,ze dogonil rowiesnikow i teraz troche bedzie mniej przybieral na wadze :)
Kasia nie przesadzaj z ta dieta cukrzycowa. Zapomnij . Jedz normalnie :)
XPatii to pewnie przez skorke ;) w Polsce powolutku i ostroznie jadlabym owoce ;) sa mega kropione a cytrusy to dopiero! tutaj sie nie boje bo pomarancze rosna na drzewach w ogrodku .
Majkon u mnie termin wg OM byl na 4 lutego, wg USG na 28 stycznia i wg zaplodnienia na 28 stycznia a urodzilam 25 stycznia :)

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka