BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #574878 przez Martyna
Jadzia, Madlen, Natalka, Honka, Gabilee dziękujemy :)

Chomiczka dziękuję :) Robercik jest malutki i chudziutki ale powoli nabiera pucków :)

Honka my ważenie mamy 7 marca i jestem bardzo ciekawa ile waży i będzie ważył Mały :)

Pliszka dziekujęmy :) dzisiejsza noc była bardzo udana :) zobaczymy jak będzie dzisiaj ;) my jutro werandujemy i w piatek na spacerek :) też sie nie moge doczekać

Super z wagą :)

Monia dziękujemy :) u mnie to jakaś porażka. Najpierw wizyta u ortopedy, potem na usg i powrót do ortopedy. Na szczęście polozna podpowiedziala nam dziś gdzie zrobić aby wszytsko zalatwić od razu. Pozdrowienia dla M :)

Mamusie nam dziś położna powiedziala tak jak Jadzi, że mozna jeść wszytsko tylko w umiarkowanych ilościach i przyzwyczajać malucha.

Banana ale sie przeraziłam!! zapominaj szybko o tym wszytskim. Malutka jest zdrowa i to najważniejsze :) wynagrodzi Ci wszytsko!!

Chomiczka powodzenia!! trzymaj się

Natalka trzymam kciuki :)!!!!

Madlen u mnie było tak, żę w dniu terminu z USG - 10 luty (z OM 8 luty) miałam się stawić do szpitala na ktg. 10 to była niedziela więc zapisano mnie na poniedziałek 11. Na ktg nie było skurczy więc miałam kolejne w piątek 15 ale juz 11 zapisano mnie na 19 do przyjęcia na patologię i powiedziano, że od terminu z OM dają jeszcze około 10-14 dni maluchowi

Aganobla gratulacje :)!!!!

Ola dziekujemy :) połozna mi dzisiaj powiedziała, że dlatego mi Mały usypia przy cycu bo ma za ciepło i w ogóle go przegrzewam. My też dzis mamy tydzień :) na czkawkę pomaga jeszcze przytulenie i ogrzanie. Córcia sliczna :)

Satine Marysia cudna :) wszytskie dzieci grzeczne aniołki jak spią :laugh:

Chomiczka gratulacje!!!! buziaki dla Olusia :kiss: :kiss: :kiss:

Princess :) dziekujemy i przesyłamy buziaki dla Adasia :kiss: :kiss: :kiss:

Michasia ja wyszłam ze szpitala w piątek, M poszedł do przychodni zapisał dziecko, a w poniedziałek zadzwoniłam i powiedziałam że chcę się umówić z położną i na wizyte u pediatry. Polozna zadzwoniła w poniedziałek a dzis przyszła na wizytę. Bardzo fajna sprawa. Spisalismy pytania i sama w swoich opowieściach na nie odpowiedziała, pokazała jak przystawiać do piersi, jak nosić Małego, jak układać, jakie witaminy dawać, jak kąpać - np. żeby do wody dodawać ciekła parafinę i parafina smarować wysuszone miejsca na skórze, pokazała jak pielęgnowac pępuszek. a za tydzień my idziemy do niej i będziemy sie ważyc i rozmawiac o szczepieniach

Banana sliczna :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #574914 przez gabilee
brzuch mi twardnieje , az dziwne uczucie ;/
jeszcze jutro i piateczek :D
mam nadzieje, ze odrazu beda dzialac :D
dziewczyny , ktore szlyscie na wywolanie to u was w dzien przyjecia podawali oxy albo cos na wywolanie?

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #574917 przez jadziatopol
Martyna ale fajnie macie z ta polozna :) Do mnie nikt tutaj nie przyszedl ;) A Robercik na pewno podgoni z waga reszte :) i z ta dieta to faktycznie....i tak jak Monia tez napisala lepiej teraz przyzwyczajac maluszka do wszystkiego :)
Dominia ja tez mialam tak na poczatku ze balam sie na chwile go zostawic samego...balam sie pojsc siku wiec bralam go ze soba do lazienki...teraz juz nie boje sie tak ...normalnie chodze pod prysznic (ale szybki i nerwowy ;) ) to dzisiaj pierwszy dzien jestes sama? a jak piersi? masz bardzo duzo pokarmu :ohmy:
Gabilee to juz w piatek?
Madlen ale sie usmialam z tej wiertarki :lol: :side:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #574929 przez dominia
Jadzia tak dzisiaj zostaliśmy pierwszy dzień sami do godziny 14 .. rano mi było ciężko bo to śniadanie to trzeba było ogarnąć trochę dom bo położna miała przyjść a mały mi do 11 nie spał :) mimo tego jakoś daliśmy radę :)
Dzisiaj się wystraszyłam bo cycki się zrobiły takie miękkie jak gąbki :huh: zaczęłam panikować, że mleka nie mam .. ale Igor pojadł i usnął więc chyba coś tam było :) lewy cyc tak produkuje, że nie posiada zwieraczy i leje się z niego ;)

12 lata 2 miesiąc temu #574935 przez jadziatopol
Dominia i leje ci sie z niego caly czas? jej....a tymi miekkimi cycami sie nie przejmuj. Ja tez mam miekkie (za wyjatkiem ostatniej nocy co mialam jakis nawal pokarmu i dreszcze) i mleko w nich jest. :) przyzwyczaisz sie do bycia samej...ja tez jeszcze sie oswajam ze wszystkim i coraz wiecej jestem w stanie zrobic :)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #574961 przez dominia
Jadzia nie cały czas nie ale czasami muszę go dostawić tak żeby porządnie go opróżnił i wtedy jest ok :)
Dzisiaj było tak pusto jakoś jak byliśmy sami ;) aż moja babcia wpadła zapytać jak sobie radzimy :)

12 lata 2 miesiąc temu #574962 przez Madlen
Dowiedziałam się, że u mnie w szpitalu kładą ciężarną ósmego dnia po terminie z OM. To u mnie wychodzi tak jak mówił lekarz we wtorek.

Majkon ja mam termin z USG na 1 marca. OM 25.02
U mnie też ktg dobre.

Koleżanka dziś miała spotkanie z położną i dowiedziała się od niej, że najlepszym przyspieszaczem jest...ktg :)

Jadzia pomarańcze na drzewach u Ciebie ale czad :lol:

Martyna łudzę się, że nie będę musiała czekać 14, a nawet 10 dni od terminu OM, tylko jakby co wcześniej wywołają.

Gabilee dobijasz do finału :)

Jadzia no tylko wiertarka i to udarowa..

12 lata 2 miesiąc temu #574980 przez jadziatopol
Madlen czyli to juz przyszly tydzien :lol: pewnie sie nie mozesz doczekac :lol:
Dominia kurcze...wiem o czym mowisz....u mnie tez tak pusto bylo w pierwszy dzien ze az mi sie plakac chcialo ;)

Slyszalyscie dziewczyny o masazy Shantala? Wlasnie go ogladalam na you tube...i mam zamiar dzisiaj wyprobowac go na Hubusiu wieczorem przed kapiela. ZObaczymy jak mu sie to spodoba. Zobaczcie sobie :lol: moze byc mile :lol:

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #574985 przez Monia_T
Aganobla napisała: że po całonocnym porodzie przed 6 rano zdecydowali o cc, po tylu godzinach stwierdzili, że główka za duża i nie da rady przejść przez kanał. Wymęczyli i mamę i dziecko :dry: . Gabryś przyszedł na świat w swoje imieninki :laugh:
Przekazuje pozdrowienia dla wszystkich, gratulacje dla Bananymamy i Chomiczki i trzyma kciuki za dwupaczki :laugh:

My byłyśmy dziś Z Igunią u mnie w biurze. Mała grzeczniutka, pokazała jak pięknie śpi :) Dostałyśmy w prezencie termometr bezdotykowy i komplet pościeli do łóżeczka :)

Dominia u mnie też lewy wiecznie pełny i sika pod ciśnieniem :) a prawy nawet jak miękki to mleko w nim jest.

Banana aż mnie ciarki przeszły...współczuję. A malutka cudna :kiss:

Chomiczka gratuluję :kiss:

Michasia mnie przed wypisem ze szpitala pytali do której przychodni należę i na drugi dzień była u mnie położna. To chyba norma, że szpital powiadamia.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu #575003 przez Madlen
Jadzia no to jest pocieszające, ze ciąża nie trwa wiecznie.
Masaże.. no proszę ja jedynie próbuję masażu krocza na razie ;)

Marzy mi się wypicie piwa cytrynowego.
A jak tam mamusie pijecie to Karmi na laktację? ;)
Położna mówiła, że w ogóle jedno piwko między karmieniami można sobie strzelić.

Pozdro dla Agi.

Monia ale super masz w tej pracy.
U mnie nie ma takiej atmosfery ..
Fajne te prezenty?

12 lata 2 miesiąc temu #575022 przez jadziatopol
Madlen hahahha...masaz krocza :lol: niezla jestes :lol: a piwko to bym sobie strzelila ale normalne ;) i nie jedno ;) :lol:
Monia fajne prezenty :) milo z ich strony :)

[/url]

12 lata 2 miesiąc temu #575030 przez dominia
ja jakbym walnela teraz jedno piwo to bym pewnie po nim pijana byla :silly: :D

Monia to mamy tak samo z cycami :)

Ciekawe jak Natalka .. Rano odeszly jej wody, ma ktos do niej tel ?

12 lata 2 miesiąc temu #575040 przez Madlen
Info od Natalki

Melduję, że o 21 przyszła na świat moja córeczka Olga, waży 3100 i jest śliczna

:lol:

12 lata 2 miesiąc temu #575054 przez xpatiiix3
Gabilee kontrol to mam dopiero po połogu 5kwietnia, chyba że tak będzie cały czas to szybciej mam się zgłaszać prosto na ip... kurde no ale niby trochę lepiej jest ale jednak ciągle coś nie tak i dzisiaj wcale nie mam krwawienia już i też nie wiem czy to normalne... mi tego samego dnia cewnik założyli :P

jadzia no no to nieźle tam macie :D

Natalka gratulacje :kiss:

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #575062 przez xpatiiix3
Aaaaaa i mam takego newsa, że ja pierdziele :D hahahhaa kurde słyszałam że biorę ślub cywilny z M... :P nieźle co jego rodzinka tak gada, tylko szkoda, że ja nie wiedziałam nic o tych ich planach, dowiaduje się na końcu o swoim własnym ślubie.. :OOOOOO

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka