BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #575399 przez Alina2408
kasia nie poddawaj sie na pewno bedzie dobrze...

chomiczka pij duzo kup herbatke na laktacje i nie denerwuj sie bo maly tez sie denerwuje... dostawiaj go jek najczesciej...

...nie oddam Cię nikomu...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #575404 przez dominia
Wow Patii nie za duzo tego mleka ? Mowilas poloznej ? Moze ona cos zaradzi zeby sie w miare unormowal bo meczysz i siebie i synka ;) taki nawal, ze szok ..

12 lata 2 miesiąc temu #575428 przez xpatiiix3
No u mnie minimum 150ml z dwóch leci tak żeby ciśnienia nie było to normalnie je wtedy malutki i w ciągu jakiś góra 10minut już ściągnięte mam ręcznym tyle, więc mówię ciśnienie niezłe mam w cyckach... Jutro ma przyjść położna to z nią pogadam o tym, bo to masakra jakaś jest...

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #575467 przez andzia_zg
Cześć.

Jak zwykle melduję się 2w1

Natalka gratulacje!!!

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #575567 przez aniajulia2
Patii ja mam.ten sam problem co ty z nawalem mleka. Polozna kazała mi picie ograniczyć do minimum. Pić raz dziennie szklankę mięty i rumianku

Gratulacje dla kolejnych mam.

12 lata 2 miesiąc temu #575597 przez dominia
Dzisiaj jestem slabiutka .. Malego usypiam juz ponad godzine i zaraz sie przewroce :( nie mam sily stac bo mi slabo i goraco jak diabli .. :(

12 lata 2 miesiąc temu #575629 przez xpatiiix3
Aniajulia a weź i ogranicz jak suszy non stop hehe :P

Dominia to jak w końcu zaśnie to połóż się i odpocznij, ja małego czasem jak nie mogę uspać to do gołej piersi przytulam i moment szkrabek śpi mi :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #575658 przez Madlen
Monia pewnie wkrótce zapodam newsa, że bocian doleciał :)
Dziś jak na złość nic nie boli, wstałam z siłą, sprzątałam, nawet humor mam o dziwo.
Może organizm zbiera siłę na eksplozję.
Albo to słońce tak działa.
Fajna data 3.03, fakt :)
Ale już teraz każda fajna :lol:
Współczuję, że malutka przeziębiona.

Princess nie ma problemów nie do rozwiązania. Adaś bedzie Cię kochać niezależnie od metody karmienia. A jak Ty będziesz nieszczęśliwa to on też.

12 lata 2 miesiąc temu #575665 przez Satine0
Hej, hej :)

Chomiczka Moja mała też tak lubi wisieć na cycu i nie spać. Do tego denerwuje się ona i ja...później razem płaczemy. Stwierdziłam, że musi się nie najadać i teraz na noc daje jej mm. Wczoraj tak się najadła, że spała od 23 do 4 :) później wstała o 7 ( po cycku). A tak to potrafiła się budzić co pół h nawet.

My po pierwszym werandowaniu. Mała od razu zasnęła...i nawet smoka nauczyła się ciągnąć! A nie chciała wcale. Teraz śpi jak zabita. W nocy odpadł jej kikucik :) Ja już jestem po ściągnięciu szwów i biorę się zaraz za sprzątanie jakieś bo później ma nas odwiedzić moja przyjaciółka :)

Dziś jestem wyspana i od razu lepiej :) A do tego słoneczko świeci jak szalone :kiss: :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #575674 przez Madlen
Natalka napisała :

U nas wszystko ok, mała jest grzeczna jak aniołek, ja też dobtrze się czuję.
Obeszło się bez cięcia krocza, ale ponieważ dużo czasu minęlo od odejścia wód do narodzin zostajemy w szpitalu do poniedziałku. Będą robić malutkiej dodatkowe badania przez mojego paciorkowca.
Pozdrowienia dla dziewczyn

:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #575690 przez dominia
2-0 dla Igora .. :dry: dalej nie śpi, już nawet byliśmy na 15 minutowym spacerze bo to słoneczko jest piękne i nic .. jeszcze czkawki dostał o mamo :( mam nadzieje, że niedługo padnie ..
Na mm dziecko całkiem inaczej śpi :)
Patii właśnie Ty dużo pijesz ? jak tak to dobrze mówi AniaJulia, ogranicz do minimum :) ja jak miałam nawał to w buzi miałam trampka bo tak mi się chciało ale się nie napiłam bo bym nie dała sobie rady ;)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #575707 przez Martyna
Gabilee mi w dniu przyjęcia zakladali balonik, on nic nie dał i na drugi dzień rano dostałam oxy i przebijali pęcherz

Jadzia rzeczywiście fajnie, nam duzo dała ta wizyta, okazało się, że niektóre rzeczy źle robimy i nam skorygowała, rozwiała wątpliwości i dla komfortu psychicznego zostawiła prywatna komórkę i powiedziala, że mozna dzwonic o każdje porze jak będziemy mieli problem :)
Jadzia nam w szkole rodzenia pokazywali ten masaż:) i na pewno będziemy próbować

Madlen zycze Ci tego :) czekanie jest najgorsze!
ja piwa jeszcze nie piłam. Piję herbatkę HIPP na laktację, bawarkę, czasami Inkę, kompot jabłkowy i dużo wody

Monia to miłe ze strony kolegów z pracy :)

Natalka gratulacje!!!!!!!!

Pati a zaprosisz koleżanki???? :laugh: :laugh: :laugh:

Sylwia ale słodko M Ci powiedział :) :)

Kasia krew może byc z poranionych sutków, najważniejsze abys w głowie miała spokój a mleko będzie, pij bawarkę, inkę, kompot z jabłek, herbatke na laktacje i duzo wody i powinno sie rozkręcić

Monia biedna Igunia oby jej szybko przeszło żeby sie bidulka nie męczyła

Paula straszne są takie noce ale u nas juz lepiej dzieki smoczkowi uspokajającemu. Robercikowi też strasznie łuszczy się skóra i polożna na wczorajszej wizycie poleciła kupić ciekla parafinę i dodawać do kąpieli kropelke i najbradziej wysuszone miejsca smarować. Na razie była jedna kapiel i zobaczymy czy po koljenych będa efekty. My kikut też jeszcze mamy dziś 8 doba. My mielismy dzis pierwsze werandowanie. Jak jutro będzie ładnie to na 40 minut wychodzimy

Dominia a płacze Ci? my sie męczylismy nocami bo płakal strasznie i miałam wrażenie, że chce jeśc chociaż był nakarmiony, a on ma silny odruch ssania i wczoraj polozna podpowiedziala aby kupić smoczka uspokajacza gryzaka takiego specjalnego, który nie oduczy go ssania piersi a pomoże się wyciszyc i uspokoić i działa. w nocy wstawalam 2 azy na karmienie, odbiło się i do łóżeczka. Jak zaczynał marudzić smoczek do buzi, possał wyciszyl się, smoka wypluł i spał

Na placu boju zostało 8 DWUPACZKÓW :)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #575714 przez Kasica
Dominia weź małego i połóż się z nim w łóżku i podaj pierś. Moja tak zasypia jak już mam z nią problem, a przy okazji ja się mogę zdrzemnąć spokojnie...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=44736

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #575728 przez dominia
Martynka On mi wcale nie płacze :) tylko przy kąpieli bo boi się być goły ;) tak to jest naprawdę bardzo grzeczny :)

Kasica dziękuję za radę :) ostatnio próbowałam mu dać jeść na leżąco to jakoś mu nie pasowało ;) chyba się oduczył cycać w takiej pozycji .. chociaż może spróbuję nad ranem w łóżku tak zrobić i byśmy spali dłużej niż do 8 :)

Padł jak kawka :) zaraz przyjedzie Tatuś to weźmiemy się za obiadek :)

Jaka ta tabelka jest piękna :cheer: :cheer: a jak będzie cała to aż sobie ją skopiuję i będę mieć pamiątkę :side: :side:

12 lata 2 miesiąc temu #575738 przez ola85
Natalka - gratulacje :) :) :)
Pati - Ty to masz wesoło z tą rodzinką M
Chomiczka - u mnie mleko pojawiło się w 3 dobie, wcześniej walczyłam tak jak Ty, przystawiałam jak najczęściej do piersi, a żeby się przespać 2 godziny to dawałam butelkę

Ja dołączam do mam z dzieciaczkami, które trudno uspać.

Kasica
- u mnie Twoja rada działa, z tym że ja się strasznie boję że małą w nocy przygniotę.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka