BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 miesiąc temu #578777 przez ola85
Dominia - ja w nocy mam taki mlekotok że przeciekam przez wkładki laktacyjne, stanik i koszulę. Też marzę o spaniu bez stanika :blink:
Sylwia - to się zaczęło :) czekam na wieści i trzymam kciuki
Gabilee - też trzymam kciuki :)
Madlen - to może urodzicie w trójkę, byłoby Wam raźniej :) U mnie w szpitalu nikt nie pytał o imię, dopiero w USC ale na to masz 2 tyg od narodzin

Zaraz napiszę do Sylwii

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #578778 przez xpatiiix3
Dominia spróbuje tylko, że mu ta sucha skórka schodzi i pod spodem już normalna jest, mi się wydaje, że to ten naskórek tylko się złuszcza po porodzie, bo położna mówiła, że to normalne, tylko u niego to płatami schodzi jakby się spalił na słońcu, nawet z jajek mu wczoraj zeszło :P

Gabilee, Sylwia trzymam mocno kciuki :) :kiss:

Ufolka ja używam emolium i się właśnie poprawia :)

Princess nie od jedzenia, bo nic nowego nie jadłam..

Madlen trzymam kciuki, żeby w końcu ruszyło :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #578795 przez dominia
Patii mojemu tez schodzi skorka .. Emollium uzywam do kapieli i parafina go calego smaruje :) wczoraj zauwazylam, ze nawet skarpetusie mozna by bylo trzepac bo tak sie z nich sypalo ;) na szczascie juz jest coraz lepiej :)

12 lata 2 miesiąc temu #578802 przez kasia123m
u nas tez skora schodzic zaczyna..kapiemy w emolium a w dzien smarujemy oliwka bambino...ale polozna mowila ze w 3 tyg pojawi sie normalna skora wiec ta musi zejsc..

moja juz sie budzi..dostanie teraz 80ml mojego bo tyle sciaglam po nocy..
po ilu dniach te pepki odpadaja?kurde jakbym chciala zeby u nas juz odpadl..boje sie ze to sie rozpapla...
kacper pokaszluje juz...tego tez sie balam...niemoge go zupelnie od dziecka odsunac..pojechal teraz na urodziny do kolezanki do kina...
tesciowa sie tu wybieraa ale jak wyszla ze szpitala w piatek tak zle sie czuje..goraczke miala i slaba wiec nie wiem czy przyjada...Tacie mojemu mowilam zeby w przyszlym tyg dopiero przyjechal..a jej glupio mi powiedziec cos..ale nie widaomo czy sie wybiora..

12 lata 2 miesiąc temu #578848 przez xpatiiix3
Dominia u mnie najpierw nadgarstki były i szyjka już zeszło i brzuszek :) nawet na uszkach jemu się złuszczyła ta skórka teraz z nóżek mu schodzi i z noska, ale coraz mniej już tego wszystko się powycierało :)

Kasia u mnie w 7 dobie odpadł pępuś, ale to różnie tylko że ja przy każdym przewijaniu przecierałam porządnie ten kikucik tymi gazikami leko bo najwygodniej i moment i odpadł :)

...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #578881 przez Madlen
Michasia napisała, że czuje się już db., rana po cc prawie nie boli, tabletek przeciwbólowych nie musi brać. Karmi Anię przez kapturek. We wtorek wychodzą do domu.
A to jej Skarbek:
:)

12 lata 2 miesiąc temu #578896 przez xpatiiix3
Michasia ale śliczna Anulka :) super, że już dobrze się czujesz :)

...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #578900 przez Alina2408
aneta jejku to ladnie cie mala trzyma :) nie daj sie...

jadzia ja ci powiem ze nawet tu na miejscu a chrzestnych mi brakuje heheh wiec co sie martwisz :P:P a my planujemy dopiero w sierpniu mala chrzcic wiec tez bedzie miala pol roczku :)

monia biedna igunia ale moja nataszka tez nie spi w dzien :)

oj pati to rzeczywiscie nieciekawie...

gabilee trzymamy caly czas...

dominia tez mam taki probem i mam wrazenie ze sie strasznie poce...

pati ja dolewalam do kapieli ta rozzmanowska i mi malej nie uczula wiec moze za silna ta jonsona???

sylwia widac ze sie udalo skoro skurcze i wody odeszly trzymamy kciuki...

ufolka to ty prawie ja slonica :):)

madlen super wiesci od gabilee pozdrow i napisz ze trzymamy kciuki...

kasiu ja jadlam dzis lasagne domowym sposobem zrobiona a wczoraj skusilam sie na frytki balam sie ze malej na brzuszek moze zaszkodzic ale wyglada na to ze raczej pomoglo bo stutala jak szalona....

madlen czyzbys chciala dolaczyc do kolezanek ale byloby smiesznie jakbyscie wszystkie urodzily tego samego dnia...

kasiu goraczkuje po szpitalu pewnie nie z przeziebienia...

michasiu jaka sliczna malusia :):)

a my mamy dzis miesiac az ciezko uwierzyc ze to juz normalnie szok w trampkach... dokladnie cztery tygodnie temu lezalysmy w szpitalu a ja nie moglam zasnac z wrazenia ze mam swoje cudenko przy sobie a dzis moja kupka szczescia doslownie kupka bo dzis sie udalo przekonac ja do lezaczka bo na poszatku jakos nie chciala w nim siedziec a jak wlaczylam jej wibracje to go zasrujtala calego i musialam go juz prac hahaha....

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 2 miesiąc temu #578927 przez dominia
Super, ze Michasia dobrze sie czuje :) a Ania sliczna dziewczynka :)

Martwie sie o Sylwie i Gabilee .. Moglyby cos skrobnac jak juz sa po wszystkim

12 lata 2 miesiąc temu #578944 przez Madlen
Sylwia już pewnie daleko po.

Gabilee może też tuli Leosia. Ma napisać.

A ja obalam mit o tym, że jak nospa i ciepła kąpiel nie pomogą to poród się zaczyna.
Chyba, że ja też "rodzę sobie powolutku"
Regularne długie bolesne twardnienia od świtu i nic. No ale pisałyście, że z bólu gryzłyście ściany a u mnie znośnie.
To chyba pomagam Gabilee :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #578958 przez Monia_T
Hej

Pisałam jakiś czas temu do Sylwii ale się nie odzywa...pewnie już jest po :laugh:

Moja Igusia nadal chora. Pediatra poradziła, żeby kupić jej Nasivin dla niemowląt, zobaczymy czy podziała. W nocy spała tak sobie...pierwszy raz obudziła sie po 4 godzinach, a później już co 2. Teraz śpi, ale od 5 rano była niewyraźna i lekko nie było.

Najgorsze, że mnie też rozkłada.

Dziewczynki, moja mała też miała takie łuszczące sie płatki skórki na nadgarstkach i przy stópkach na kosteczkach, ale pomogło masowanie oliwką Bambino przy zmianach pieluszek. Teraz jest ok.
Pojawiły jej się za to drobne krosteczki na buźce, znikają jak przemyję buziola solą fizjologiczną i posmaruję linomagiem...ale na drugi dzień wracają. Na pupci na szczęście nic nie ma, ale Jadzia spróbuj może zwykłej kartoflanki na te krostki? Mi pomagała przy pierwszej córci.

Kasia u nas pępuś odpadł w 3 dobie, jeszcze w szpitalu został pediatrze w ręce :) Super, że tak walczysz o pokarm, im dłużej tym lepiej dla Tosi.

Madlen Ty jesteś niemożliwa z tym porodem :side: Byłam na tyle pewna, że u Ciebie się zaczęło, że nawet Sylwii w smsie napisałam, że chyba wszystkie trzy z Gabi dziś się rozpakujecie. Ale jeszcze nic straconego...do końca dnia daleko.

Michasia maleńka jest śliczna :kiss:

Alina my też mamy dziś nasze "małe urodzinki" i nadal nie mogę uwierzyć kiedy to wszystko się zdarzyło :) A z drugiej strony, nie wyobrażam sobie już życia bez tej kochanej istotki :laugh: Oszalałam na jej punkcie, ale zawsze mówiłam, że ze mnie taka matka-wariatka :blink:

Wczoraj podałam Iguni po raz pierwszy herbatkę koperkową Hippa - od pierwszego tygodnia. Wypiła 20ml, a potem piękne kupy i pierdzioły szły! Także polecam. Ma w składzie tylko glukozę i wyciąg z kopru włoskiego, super pomaga na trawienie. Oczywiście jak to ja najpierw poczytałam opinie o tej herbatce w necie, wklejam link jak któraś ma ochotę na lekturę www.bangla.pl/opinie/p2231/hipp-herbatka-z-kopru-wloskiego

Mam pytanie do mamuś, które podają swoim maluszkom smoczki...czy Wasze dzieciaczki tak po prostu zaczęły je ssać? Bo Iga to mogłaby w antyreklamie smoczka wystąpić :P Wypluwa, krzywi się, ma odruch wymiotny a minę robi jakby chciała mi BLEEEE wykrzyczeć. Nie da sobie do buźki włożyć. Przerobiłam już Avent, Tomme Tippee, Nuk. Poddaję się. Wydałam 50zł na smoczki, których ta małpka i tak nie chce, chyba kolejne dziecko bez smoka wychowam.

Odnośnie chrzcin, my się nie spieszymy. Kinia miała 5 miesięcy jak ją chrzciliśmy, teraz też mamy czas. A przesądna nie jestem...ja i mój mąż jesteśmy chrzestnymi córki mojej kuzynki, nie wiem w czym to miałoby przeszkadzać?

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #578960 przez xpatiiix3
Alina no właśnie mama mi mówiła, że johnsona używać dopiero po 1 miesiącu, ze względu na to że dla noworodków jest nie dobra, bo większość dzieci ma uczulenia po niej, ale chciałam spróbować, niby pisze od pierwszego dnia, ale jednak mojego Marcelka uczuliła, już trochę zeszło, zniknęły krostki, ale dalej delikatnie czerwone plamki się utrzymują na brzuszku, ale skóra już nie schodzi tylko w zgięciach na nóżkach i na nosku teraz troszeczkę, smaruje kremem natłuszczającym i pomaga troszkę :) położna mówiła, że można raz dziennie nawet maltanem czy innym do sutków posmarować to a potem normalnym nawilżającym pare razy dziennie i faktycznie pomaga :)

Monia mój łobuziak też nie chce wcale ssać smoczka, a jak już się uda na chwile to nie zdążę się odwrócić i już wypluty hehe :P

...
Aniołek [*]

12 lata 2 miesiąc temu #578968 przez justyna84
Monia Nie iwem jak twoja mala ale Oliwier jak byl niedawno taki chory to mi lakarz kazal klasc go na brzuszek i wtedy mu te .,,kozuchy,, wszystkie wychodzily i odciagalam a on byl spokojniejszy bo mu to nie zawadzalo w nosku robilam inchalacje , tez dawalam mocniejsze kropelki oprucz soli.Itak sie skonczylo antybiotykiem ;) ale na drugi dzien juz prawie nei kaszlal . Mam nadzieje ze twojej malej szybko przejdzie bez tego ;) chociaz raczej watpie ;) bo nasze dzieciaczki sa za malutkie ;)

A co do smozka Oli tez sie krzywi ale ja mu go przytrzymie to ten wtedy zasysa...

12 lata 2 miesiąc temu #578975 przez Monia_T
Sylwia napisała:
jest na porodówce, dostała oxy i fenoterol, miała skurcze co 4 minuty na poziomie 150. Teraz ma masować sutki :)

12 lata 2 miesiąc temu #578977 przez Monia_T
Justyna a z czego inhalacje robiłaś?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka