BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #624769 przez dominia
Monia te ptaszki pasują do mnie jak ulał :lol: oczywiście ten spasły :lol:

Byliśmy dzisiaj dwa razy na spacerku :) Iguń do południa spał na polku ładnie :) taka pogoda normalnie miód :lol: byle by było coraz cieplej :)
Zauważyłam, że jestem biała jak ściana :ohmy:

Wraca siostra T. do Polski :) młodsza ode mnie o rok :) albo już będą za tydzień z chłopakiem albo na początku maja :) ogromnie się cieszę i nie mogę się ich doczekać :side:

Michasia Anulka śliczna dziewczynka :kiss:

Patii Marcelek jak już się zmienił :) przystojniak :kiss:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #624783 przez chomiczka
Michasia słuchałam lekarzy myślałam że to oni są specjalistami i nie zmieniałam mleka. Raz tylko na bebilon pepti, ale on chyba ogólnie bebilonu nie toleruje. Myślałam że kropelki pomogą, a nie chciałam zaszkodzić bo nie lubię być mądrzejszą od lekarzy.

My dziś prawie 3 godzinki na spacerku. Na dworze 20 stopni i piekne słońce, ja w krótkim rękawku. Miałam problem jak ubrać małego, bo niby gorąco ale jednak jakiś wiaterek tez powiewał, zresztą wiadomo to jeszcze nie lato, a taka pogoda zdradliwa... Ubrałam mu body+śpioszki, na to pajacyk polarowy i na to jeszcze bluza z polaru. Nakryłam tez kocykiem ale jak był na słoneczku to go odkrywałam. Przeraziłam się jak zobaczyłam trzecie dziecko ubrane w wielki kombinezon zimowy i rękawiczki zawinięte w pierzynę... no ja nie wiem czy ja jestem szalona czy ci rodzice. Sami w krótkim rękawie a dziecko jak na mróz ubrane. Ja wiem że to maleństwo jeszcze itp, ale przy 20 stopniach chyba nie ubiera się dziecka jak przy -5... w każdym razie szybko spitalałam do domu bo się wystraszyłam że go za lekko ubrałam.... no ale jak go rozebrałam w domu to był cały cieplutki.. jak wy ubieracie maluchy w taką pogodę??

12 lata 2 tygodni temu #624795 przez dominia
Chomiczka na to co ma w domku czyli body z długim rękawkiem, spodenki i bluzeczke zakładam polarowe spodnie i kurteczke :) nie pomijając czapki już też wiosennej :) przykrywam kocykiem i to wystarcza :)

12 lata 2 tygodni temu #624803 przez jadziatopol
Dominia nie rozsmieszaj mnei z tym ptaszkiem spaslym :lol: ale wymyslasz kobieto. Szczupla jestes ...chyba najszczuplejsza na forum ...to co inne mamy maja powiedziec? Ale Igorek piekny :kiss:
Monia jak wynik? jestem dobrej mysli kochana. Nie moze byc inaczej :kiss:
Satine nie przejmuj sie . Bylam wieksza i zrzucilam :lol: Tobie tez sie uda. Ja tez teraz jestem wieksza ale wiem ze wszystko mozna zgubic :blink: :lol: damy rade a jak nie to i tak jestesmy piekne :lol: :) Maryska jest extra :kiss: aparatka,ze hoho!
Patii bardzo ladnie wygladasz :) Marcelek przystojniak :kiss:
Michasia ale Ania juz duza! :ohmy: buziaki od cioci :kiss:
Chomiczka i jak po Enfimil? bo tutaj wszystkie mamy go kupuja bo podobno jest najlepszy. Moja kolezanka w Kanadzie tez kupila Enfimil bo go polecaja :) mam nadzieje,ze juz lepiej :)
Moj Hubek spal dzisiaj 7 godzin w nocy :lol: zjadl i potem 3 godziny. Zeby kazda nocka taka byla :lol:

[/url]

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #624806 przez Monia_T
Hej, hej :)

Odebrałam wynik krzywej cukrowej i CUKRZYCA ODPŁYNĘŁA W NIEPAMIĘĆ!!!!!! O yeahhhh :laugh: :laugh: :laugh:
Bardzo się cieszę. Wynik miałam idealny, na czczo 96, po 2h było 101 :laugh:
Także z głowy. Żeby mi jeszcze ten apetyt na słodkie przeszedł... :silly:

Byłyśmy z Igunią u pani neurolog. Lekarka zachwycona moją myszką, bo sprzedawała jej uśmiechy podczas badania i pięknie z nią gaduliła. Wszystkie odruchy w normie. Rzeczywiście ma słabszą prawą stronę, ale ma czas, żeby to wyrównać do ukończenia 3 miesiąca. Ślinienie i wkładanie piątek do buzi jest kolejnym etapem rozwoju i jest jak najbardziej w normie :)
Co do szczepienia, neurologicznie nie ma przeciwskazań i możemy dalej szczepić. Przy kolejnej dawce mam podać paracetamol zaraz po podaniu zastrzyku, żeby zapobiec podwyższonej temperaturze. Wg niej objawy, które wystapiły u Iguni mogły być związane z lekkim stanem zapalnym i teraz musimy zadziałać zanim coś wyskoczy. Jeśli jednak po szczepieniu coś będzie się działo to mam natychmiast jechać do szpitala.
Teraz jeszcze wizyta w poradni szczepień i jak tam również nie będzie przeciwskazań to szczepimy kolejną dawką.

Byłyśmy z Igunią na 2 godzinnym spacerku. Cudownie jest spacerować w lekkich ciuchach, w słoneczku...oby tak już zostało.

Michasia śliczna Anulka, nadal taka maleńka się wydaje :)

Chomiczka ja Igusię też dziś lżej ubrałam. Miała body, rajstopki, spodnie sztruksowe, cienką bluzę i polarową kurteczkę. Oczywiście czapusia i paputki. Przykryłam lekko kocykiem, bo tak się przyjemniej śpi :lol:

Dominia to ja jestem w 100% tym różowym ptaszkiem :silly: Iguś słodziaku :kiss:

Jadzia 7 godzin :ohmy: Też tak chcę :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #624808 przez dominia
Jadzia serio rosnę w szerz ;) chcę się zmobilizować na te ćwiczenia bo fajne takie wyćwiczone ciałko :) a Tobie jak idzie ? :)
Nocka super, u Nas też była genialna :lol: dawno takiej nie miałam :side:
a jak wiatr ? dalej taka masakra, ze leb chce urwac ? ;)

Monia EKSTRA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #624814 przez Suzi
Monia, cieszę się razem z Tobą!!! tez w napięciu czekałam na wyrok, tfu- :silly: :woohoo: wynik :lol: Igusia - Miss :kiss: więc KISS dla MISS

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #624824 przez jadziatopol
Monia wiedzialam ,ze bedzie dobrze :kiss: ciesze sie bardzo!!!!!!!!!! A Igunia...ech...nie moge znalezc juz slow dla okreslenia urody mojej przyszlej synowej wiec przesylam milion buziakow :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: jaki motylek !!!!! :lol: :kiss: buciczki slodkie :)
Dominia ano cwicze :lol: i efekty Radek poczul pod reka dzisiaj :blink: :P poranek byl extra sexy :silly: wreszcie poczulam sie tak jak rok temu :lol: zacznij cwiczyc :) masz juz swietny poczatek bo nie masz nadwagi ...ujedrnisz sobie i wyrzezbisz cialo i bedzie extra :lol: wiatr dalej daje czadu ale tylko rano...po poludniu wczoraj bylo slonecznie i goraco...az nie moglam sie powstrzymac i wzielam Hubka na krotki spacer. Nawet sie juz nie wyginal w foteliku :lol:

Jutro idziemy na wizyte i szczepienia ;) juz sie boje. Bedzie DTap , Hib,PCV,RV,IPV..trzymajajcie kciuki bo umre chyba na zawal a wiem,ze musze go zaszczepic ;)

[/url]

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #624883 przez kasia123m
Suzi umnie pomoglo wyjscie na 4 pietro dwa razy...:)

Sylwia trzymam kciuki by po szczepieniu bylo ok:)my chyba w lipcu zaszczepimyy jak tak daje podzie..

Marysia jak z dzikiego zachodu..ta czapeczka..slodka:)

Michasia z Ania..slicznie:)a Twoj M nie mial dlugich wlosow?czy mi sie cos popolatalo..

Pati sama robilas ta fotke?super wyszla..i Ciebie i malego super widac..ekstra wygladacie

Alinka dostaje sambucol..to wyciag z czarnego bzu z wit c +cynk..co dwa tyg robie mu syyrop z czosnku miodyu i cytryny..ale potem musi byc dwa tyg przerwy bo watroba od czosnku musi odpoczac..jest na stale na flixotide bo astamtyk...noi widzisz jak jest...w zeszlym roku juz nie choroal..w tym jakas p-orazka

Igorek slodki..wszystkiego naj z okazji dwoch miesiecy:)

chomiczka Tosia miala rajtki welurowe spodenki..body z krotkim rekawkiem bluzeczke i cieniutki sweterek.cieniutka wiosenna kurteczke...i kocykiem nakryta...rano miala skarpetki grube a popoludniu wynalazlam buty..troszke zaduze ale moga byc...

Monia starsznie sie ciesze bo myslalam o Toebie caly dzien...teraz jeszcze my 3 i mozemy swiertowac :lol:

Monia Igusia slodziyutka..jak modelka:)

Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #624897 przez dominia
Jadzia po tym co mówisz, że Radek zauważył efekty to już prawie mnie przekonałaś :lol: musisz mi jeszcze dać kopa w tyłek żebym miała motywację :lol:
to super, że Hubi nie fikał w foteliku :)
Będzie dobrze z tym szczepieniem ! Zobaczysz !!!! tak jak u mojego Igula :) bez zastrzeżeń :) Hubert to silny chłop :kiss:

Kasia piekna Tosia :kiss:

12 lata 2 tygodni temu #624913 przez jadziatopol
Dominia :kiss: nie wiem czy wezme wszystkie szczepionki na raz czy podziele . Juz troche rozdzielilam bo wzielam na zoltaczke miesiac temu..zawsze to jedno szczepeinie mniej :)
Kasia Tosia zalotnisia :blink: :kiss:

[/url]

12 lata 2 tygodni temu #624916 przez kasia123m
ale spieklam dziecku buzie..madra mamusia..jakie macie kremy na teraz?popoludniu juz jej posmarowalam bambino z cynkiem zimowycm bo nie mam jeszcze innego..
nivea jest jakis?bo ostatnio cos mnie na nivea wzielo..mamy balsamik i plyn do kapieli i jest fajny

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #624930 przez chomiczka
Pati wyglądasz ślicznie, a maluszek cały do Ciebie podobny :laugh:

Jadzia odkąd je enfamil to całkiem inne dziecko, dziś cały dzień się uśmiechał, nie płakał prawie wcale i śpi dużo (do tej pory w dzień nie spał wcale). Jestem w szoku, bo chyba podmienili mi dziecko, na dodatek zrobił kupiszonka pięknego i sam teraz zasnął po kąpieli! Jest cudownie, czuję się jak nowo narodzona, nawet pranie dziś wrzuciłam i poskładałam w szafce ciuchy! nie do pomyślenia, oby tak dalej :) dzięki za podpowiedzi!

Kasia Tosia dobra agentka, robi mistrzowskie minki

Monia jezeli nie wierzysz naszym komplementom to spójrz na Igunie, jest taka śliczna a musiała przecież po kimś o odziedziczyć ;)

To ja też pokaże mój fryz, niestety po nieudanej koloryzacji, muszę po wypłącie lecieć znowu do fryzjera, wygląda jakbym miała odrosty.

dla porównania wcześniej było tak

i misiu na spacerku :)
Załączniki:

12 lata 2 tygodni temu #624932 przez xpatiiix3
Alina O jak fajnie tatuś w kocu wziął córeczkę na spacerek :) no pcha nawet jak ma cyca w buzi to wpycha sobie i jak mnie dzisiaj ugryzł to myślałam ,że sutka mi odgryzł, aż krzyknęłam z bóli... ;/ już takie twarde dziąsła ma..

Dominia no pewnie, że się zmieniają te nasze brzdące, a Iguń jaki facet duży już ,a jaki słodziak :kiss:

Monia Igunia boska księżniczka w tej sukni :kiss:

Kasia tak sama robiłam :) po południu dzisiaj :P Matko Tośka to w tym płaszczyku świetnie wygląda :D :kiss:

Byłam na bioderkach i wszystko w porządeczku tylko na kontrol 27 maja mamy :)

Córcia Livia tp 20.04.2015 <3
Córcia Nela 03.10.2014 <3
Synek Marcel 19.02.2013 <3
...
Aniołek [*]

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #624938 przez Madlen
Princess pierwsze zdjęcie z Adasiem cudne.

Satine a jaką dietkę planujesz?
Ale fajny leżaczek.
Córka boska :)

A my dziś w Myślęcinku byliśmy na spacerku. :)

Monia to mamy podobny problem z obrączką. Jak kg zejdą to powinna wejść..

Do tego ja wchodzę tylko w buty sportowe :ohmy:

Pozostałe ciasne..

Jadzia Suzi Martyna dzięki :)

Michasia tak jestem mistrzynią kamuflażu ;)
Super fotki, rodzicielstwo Wam służy :)Bije od Was szczęście..

Pati cudowne ujęcie bliskości..Tylko w ramkę włożyć..

Dominia ale szczęsliwy piękny bobasek i jak kolorowo ma :)

Monia ale rewelacyjne foty. U fotografa byliście?

Kasia piękna Twoja modelka i super leżaczek :) Adaś go uwielbia :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka