- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- jadziatopol
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Monia , Pliszka, Ola , Suzi nasz forumowe poetki

Monia dobrze ze Igunia lepiej sie czuje

Dominia jak sie czujesz? lepiej???
Michasia Ania to juz mala kobietka

Buziaczek wlasnie ..tez mialam pytac...bo wiem ze jestes w ciezkiej sytuacji finansowej...czy dostajecie jakas pomoc z MOPS albo ROPS....albo jakakolwiek inna? moja bliska znajoma jest w podobnej sytuacji ale ma 3 dzieci...jej maz jest bez pracy od 3 lat i ona rowniez nie pracuje...z tego co wiem to daja sobie rade dostajac pomoc z MOPS-u. Przykro mi bardzo,ze zycie tak wam sie ulozylo. Sama wiem jak to jest bo tez przez to przeszlam.....zycze wam jak najlepiej z calego serca i mam nadzieje,ze los sie odmieni

Patii
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Isola piekne

Dziewczyny...jak karmie mm to musze nadal dawac wit.D? piersia karmie rano i wieczor a tak przez caly dzien mm i obiadki.Musze zapytac na najblizszej wizycie.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U nas nocka w miarę, Igunia wstała ok 6, tatuś ją przewinął i zaczęła się balanga na mamusi w łóżku

Przed chwilą zasnęła na standardową drzemkę

Isola piękny tekst

Kryzys w przedszkolu pojawia się po jakimś tygodniu, dwóch, ale jeśli Judytka na początku fajnie się zaaklimatyzowała to pewnie łagodnie go przejdzie

Pliszka dzięki. Ja dotychczas korzystałam z tego photofunia.com/ , też fajny i darmowy

Suzi wow

A jak Miki? Nic nie piszesz, że płacze więc chyba ok?
Buziaczek dziewczyny dobrze mówią. Idź do jakiś instytucji typu MOPS ROPS itd...najgorsze patologie wyciągają z nich kasę, więc dla Ciebie i dzieci należy się jak najbardziej. I zmobilizuj tego Twojego faceta do pracy...niech rowy kopie, albo ulice zamiata, ale niech pracuje.
Jadzia odstaw witaminkę. Teraz wiem, że gorzej jak dziecko dostaje za dużo. Ja od kilku miesięcy nie podaję, karmię moim mlekiem a Iga i tak ma nadmiar...
Martyna a Robcio jeszcze w gondoli? Ja już dawno zapomniałam jak ona wygląda

Paulaa widziałam fotki ze ślubu na fb...pieknie

Znałam jedną dziewczynkę, która przez bite 3 lata dzień w dzień ryczała jak rodzice wychodzili ze szkoły. U Was na pewno mała szybko się przyzwyczai

Wczoraj w złym momencie powiedziałam, że choroba mi ustępuje...w nocy znowu dobitka...oj marzy mi się jakaś porządna dawka gripexu max...a tu tylko rutinoscorbin, ibuprom i ciepła herbatka

Kinia rozpoczęła 5 klasę...i zaczęło się. Ciężka torba, mnóstwo lekcji, lektury, na szczęście póki co nie narzeka. Tylko na to, że wczoraj tak mocno dostała piłką w głowę na WF-ie, że aż jej się słabo zrobiło...
Wstawiam ekspress i zapraszam na kawę

- Paulaaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Amelia-19.02.2013 Oliwia-29.09.2008
- Otrzymane podziękowania: 1

U nas nocka ok. Mała od 21 do 6.30 pospała. Do 7 poleżałyśmy sobie w łóżku, więc fajnie.
Kupiłam ostatnio Pampersy Sleep&play. Nie wiem czy ja je źle zapinam czy one są tak beznadziejne. O 7 musiałam myć młodą pod kranem bo zasrana była cała.

Teraz buba zalicza drzemkę, a ja opijam się kawusią

Monia dziękuję

Asia ja karmię mm i wit. D podaję... jak mi się przypomni.

Suzi co za twórczość

Satine dobrze, że to tylko gruczołki.

Oli ma dziś na 12. Jeszcze śpi więc póki co ryku nie ma.
Normalnie mrozi mnie na samą myśl, że mam ją znowu zaprowadzić do szkoły...
P.S. Na 15.15 mamy szczepienie. Już się boję...
Miłego!
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Słonko

Suzi, ale fajny wierszyk o Jadzi

Paulaa, pochwal się zdjęciami, bo ja niefejsbukowa

Przeczytałam ten tekst z linku Isoli... i mnie się jakoś nie podoba

Milego dnia

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A Ty masz faceta idealnego, z ktorym sie bardzo kochacie, nie brakuje Wam kasy, macie fajny domek, zdrowe i szczesliwe

99% mam tego nie ma, dzieci brudza, placza, marudza...mezowie wkurzaja, kasy brakuje itd...
To dlatego ten tekst raczej Ciebie nie dotyczy

Znalam jedna osobe jak Ty. Ona pozytywna, wspaniale malzenstwo, wszystko im sie ukladalo...Mieszkanie, samochod, praca, wakacje, zdrowie, piekni, no i milosc miedzy nimi az po oczach dawala. Niestety sa juz po rozwodzie...pierwszy kryzys i skończyła się sielanka. Ja nadal nie wierze, ze ich juz nie ma razem.
Czasem warto sie poddac i przyznac, ze idealow nie ma

I nie pisze, zeby Ci dopiec, bo bardzo podziwiam Twoje podejscie do zycia

- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Jadzia, zapomniałam Ci napisać, że pediatra mi ostatnio powiedziała, ze jak maluszek jest na samym mm, to wtedy wit. D nie suplementujemy, natomiast teraz, jak mleko dziecko dostaje już tylko 3 razy dziennie, to zawarta w nim dawka moze nie wystarczyć, wiec zaczęliśmy suplementować. Tym bardziej że teraz z dnia na dzień będzie mniej słonka.
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ale zdarzają się chwile, że jak każda matka tracę nerwy. Zwłaszcza w stosunku do starszej...wiek dojrzewania to nie sielanka

To z czym się zgadzam, to absolutnie nie uznaję przemocy...mimo, że teraz czasami mam ochotę nieźle pizgnąć tą moja nastolatkę to nigdy nawet klapsa ode mnie nie uraczyła. I Iga też tego nie pozna.
Także rozumiem takie chwile niemocy, byle nie za często.
I moja szklanka zawsze jest w połowie pełna

- ola85
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Sylwia - haha no to masz kochana szczęście do polityków

Paulaaa - super że ślub się udał, czekamy na fotki

Satine - fajnie że po lekarzu ok
Martyna - je zrezygnowałam z krzesełka do karmienia, bo mała traktowała jej jak karę. Teraz karmię ją tak że siadam na podłodze oparta i sadzam ją przodem do siebie opartą o moje ugięte kolana. A z boków kładę poduszki jakby spadła i jest lepiej, choć wszystko dookoła jest brudne

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Bardzo się cieszę że w pracy się układa

Suzi - haha wierszyk suuper, idąc Twoim tropem to dzisiaj z rana:
Nasze dzieci rozrabiają,
kręcą, śmieją się, turlają.
A niedawno w brzuszkach były
i kolejno się rodziły:
Pierwszy Hubuś był gotowy,
bo to chłopak jest styczniowy
Znudził szybko się leżeniem,
no i zajął się chodzeniem.
A kto za nim - to ochrona???
Nie... To biegnie jego żona
To Igunia - cud dzidziusia
zamiast smoczka ma cycusia
Jeszcze dwójka urodzona,
w dniu tym samym co i Ona:
Oluś - synek to Pliszkowy
do zabawy w mig gotowy
Jemu humor dopisuje
no i dużo podróżuje
I Nataszka choć spokojna
to potrafi też być brojna
Wcześniej Fifi co pierwszego
urodzony dnia lutego
Potem przyszedł czas Adusi
pierwszej Mrufkowej córusi
To jest gimnastyczka mała,
co już w brzuszku tańcowała.....
Dalej weny i czasu brakło... Lidzia zasnęła

cdn.
Ten tekst od Isoli, zaraz doczytam

No to tak, moim zdaniem jest tam kilka wzruszających zdań, ale też rozumiem Pliszkę, bo wizerunek matki - męczennicy też nie do końca mi pasuje

- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Uśmiałam się

- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko

Teksty wasze dziewczyny mnie powaliły no cóż za poetki mamy na forum

Isola tekst ciekawy ale tak jak Pliszce nie do konca mi odpowiada jeszcze kilka lat temu kiwalabym glowa ze wzruszeniem ooo tak ale teraz wiem ze tak jak kolezanka napisala wszystko co sie wokół na dzieje zalezy wyłącznie od nas i odkad to zrozumiałam naprawde lepiej mi się żyje

Byłysmy wczoraj z Dagula na usg przez ciemiączkowym i na szczescie wszystko jest w pozadku pozniej na pobraniu krwi na morfologie i poziom magnezu niestety nie z paluszka a z żyły ale Dagula była tak dzielna ze az sie wzruszyłam

Monia cudowne zdjecia cudowne

- chomiczka
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Suzi kochana dziękuję za pamięć

Super wierszyk o Jadzi!!! Ty to masz talent, ja kiedyś też dużo pisała, ale jakoś wena w którymś momencie mnie opuściła

Pliszka, Monia ja należę do osób "normalnych", czyli ani pesymistek ani osób w różowych okularach. Czasem dla mnie szklanka jest w połowie pusta jak mam złe dni... Ten tekst dla mnie jest prawdziwy, nie ma tam słów o przemocy nad dzieckiem.. Ten tekst nie mówi o tym że matka na co dzień tak się zachowuje jak w tym tekście. To jest po prostu zbiór sytuacji i zachowan w momentach niemocy i słabości. Nie wierzę że jest na świecie matka która nigdy nie krzyknęła na swoje dziecko. Nikt nie jest idealny i ja też. To nie jest element dowartościowania, jedynie jak dla mnie ukazanie że nie ma matek idealnych, każdy popełnia błędy i nie chodzi tu o to żeby tych błędów nie naprawiać i nie pracować nad sobą. Taki tekst jeszcze 3 miesiące temu uzmysłowiłby mi że nie jestem złą matką dla swojego dziecka, bo nie mam czasem siły do niego, że ryczę wieczorem z niemocy, bo nie potrafię go uspokoić, bo on ciągle płacze i jest nieszczęśliwy. Kobiety często zbyt dużo od siebie wymagają i jak popełniają błędy uważają się za złe matki. A tu widać że nie jestesmy jedyne, którym zdarza się popełnić błąd, a mimo to jesteśmy nadal najlepszymi matkami dla swoich dzieci. Ja to tak odczytuje

- dominia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- 15.02.2013 Moje życie stało się piękniejsze <3

Nocka super

Jadł w nocy tylko raz o 3:40 jak Tatuś już wyszedł do pracy i później obudziliśmy się po 7 wypoczęci i nawet z niezłym humorkiem

dziewczynki te wierszyki są super !!

Monia u mnie Miko ciut zazdrosny jest o Igunia ale w taki sposób, że jak coś robimy na podłodze to musi leżeć pyskiem tak blisko żeby nim też się zajmować

Paula trzymam kciuki za Oliwkę dzisiaj !! płacze bo nie chce zostać sama ?
I oczywiście za szczepienie Amelci

Chomiczka macie z Olusiem takie same noski

- bananamana
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Kocham Cię nad życie córeczko
- Monia_T
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Chomiczka
- Pliszka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

chomiczka, przykro mi z powodu auta

Wrzask jest dla mnie formą przemocy. jesteś silną, wspaniałą mamą i tak się powinnaś czuć. tak sie wszystkie powinnysmy czuc i bedzie to z korzyscią dla naszych rodzin i dla naszego zdrowia.
nie chciałam zadnej z Was urazić, ale nie dajmy sobie wmówic, ze słabość jest ok i że jesteśmy bezradne, bo tak nie jest. Macierzyństwo powinno nam dać wielką siłę, anie nas jej pozbawiać. dzieci muszą wiedziec, ze cokolwiek by sie nie działo, to z mamą im nic nie grozi.

Bananamama, zgadzam sie z Tobą

monia, super sesja