BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 7 miesiąc temu #430276 przez andzia_zg
Jak masz gdzieś jakiś lumpeks to jasne, że warto. Ja żałuję, że nic tu nie mam w tym miasteczku gdzie mieszkam :dry: chętnie bym poszukała jakiegos kombinezoniku itp.
Za to przeglądam www.tablica.pl z mojego miasta i jak już będę znała płeć to zamierzam od kogos odkupić trochę ciuszków.

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #430279 przez vernix
Koticz , Lafi --Kobiety dawać nam tu zdjęcia :woohoo:

12 lata 7 miesiąc temu #430280 przez andzia_zg
vernix napisał:

Andzia to kobieta wielu zawodów i skarbnica wielu ciekawych informacji :)
Fajnie, że jesteś :silly:

Kiedyś, jak byłam na studiach, dorabiałam sobie też w Orsay'u :silly:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #430281 przez andzia_zg
vernix napisał:

Koticz , Lafi --Kobiety dawać nam tu zdjęcia :woohoo:

Popieram :-) Dziewczyny prosimy o zdjęcia :-) my sie już pokazałyśmy :-)

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #430283 przez koticz
zapisałam się do listy porodów,widze,że dominują chłopcy:)
Suwaczek też już założyłam

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #430285 przez andzia_zg
koticz napisał:

Będziesz miała córeczkę Jagódkę :lol: fajniutko :lol:

Ps.Jak będę znała płeć i okaże się, że to chłopiec to chciałabym odkupić taki zestaw ciuszków tablica.pl/oferta/wyprawka-noworodka-ubr...l#5fc0f132;r:3;s:122
Umówię się wtedy telefonicznie i podjade je obejrzeć. 45 ciuszków + czapeczki i rekawiczki to wychodzi nawet nie 5zł za ciuszek.
Podoba mi się wybieranie na www.tablica.pl bo tu moge umowić się z kimś, obejrzeć ciuszki itp, ewentualnie wybrać co potrzebuję, negocjować cenę, a na allegro używane rzeczy kupuje się w ciemno.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #430291 przez koticz
andzia_zg napisał:

koticz napisał:

Będziesz miała córeczkę Jagódkę :lol: fajniutko :lol:

Oboje z mężem( a także moja mama,tata i brat :silly: ) mamy imiona na J:) Ja Joanna,On Jarosław i mieliśmy wybrane imiona Jagoda i Jacek:) Podoba nam się jeszcze Jaśmina ale obawiamy się,że jest zbyt orginalne ;)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #430295 przez andzia_zg
Mam koleżankę Jogodę :-) Bardzo ładne imię :-)

a vernix będzie miała Henia :lol:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #430298 przez vernix
Koticz-Jagódka, śliczne imię, mam bliską koleżankę, która tak się nazywa.

Andzia fajna ta strona tablica.pl i jak piszesz: najważniejsze, że można obejrzeć ubranka i jak coś to zrezygnować. Poszperam, czy nie ma takich aukcji w moim mieście.

12 lata 7 miesiąc temu #430299 przez koticz
Andzia jeśli mam być szczera to podejrzewam,że większości tych ubranek nie użyjesz,np Rompersików i bodziaczków mają krótkie rękawki,a w marcu pewnie bedzie jeszcze dość zimno,zwłaszcza takiemu Maleństwu:) natomiast bardzo mi się podobaja welurowe śpiochy,wydają się być takie milusie-cieplusie:) a najpraktyczniejsze to są chyba pajacyki.My niczego nie kupujemy aż do 7-8miesiąca.Po pierwsze wiem,że koleżanki nam po dzieciach kompletują,a po drugie przy pierwszej ciąży kupowałam body od razu i potem mnie "prześladowały",nie mogłam przestać ich oglądać,a co na nie patrzyłam to zalewałam się łzami:(

12 lata 7 miesiąc temu #430300 przez vernix
andzia_zg napisał:

Mam koleżankę Jogodę :-) Bardzo ładne imię :-)

a vernix będzie miała Henia :lol:

[/i]

Heniuleczka- syneczka B) :side:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #430301 przez andzia_zg
Ja przez stronę www.tablica.pl sprzedałam swoją suknię slubną, a teraz szperam za używanymi wózkami, rzeczami dziecięcymi itp. Czasami można znaleźć naprawdę coś ciekawego.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #430303 przez vernix
Koticz większość z nas czeka z zakupami do późniejszych miesięcy ciąży. Ja też nie chcę zapeszać i spieszyć się...
Mąż mnie hamuje i mówi, żebym się uspokoiła, gdy oglądam np. wózki i ...ma rację:) ale człowiek-zwłaszcza kobieta od razu chce wić gniazdo:)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #430305 przez andzia_zg
koticz napisał:

Andzia jeśli mam być szczera to podejrzewam,że większości tych ubranek nie użyjesz,np Rompersików i bodziaczków mają krótkie rękawki,a w marcu pewnie bedzie jeszcze dość zimno,zwłaszcza takiemu Maleństwu:) natomiast bardzo mi się podobaja welurowe śpiochy,wydają się być takie milusie-cieplusie:) a najpraktyczniejsze to są chyba pajacyki.My niczego nie kupujemy aż do 7-8miesiąca.Po pierwsze wiem,że koleżanki nam po dzieciach kompletują,a po drugie przy pierwszej ciąży kupowałam body od razu i potem mnie "prześladowały",nie mogłam przestać ich oglądać,a co na nie patrzyłam to zalewałam się łzami:(

Dlatego chciałabym obejrzeć te ciuszki i zapytac czy mogę sobie coś wybrać. Bo też myślałam o wiekszej ilości bodziaków z długim rękawem bo mam trochę zimne mieszkanie. a ja sie nie da to będe szukała dalej. Ostatnio babka sprzedawała masę ciuchów - wszystkie za 2 zł. Ale nie kupowałam, bo jeszcze nie znam płci.

W wir zakupów pewnie wpadnę dopiero w listopadzie i grudniu :-) na razie jeszcze czekam :-)

Ale w sumie masz rację, poszukam czegos cieplejszego, a z krótkim rękawem to dopiero wieksze rozmiary

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #430306 przez koticz
Nie tak lekko jest wybrać imię dla Malucha,dużo imion sie podoba dopuki nie trzeba się na coś zdecydować!
My wiedzieliśmy,że napewno chcemy imię pl,nie żadne Brajan i Dżesika,nie jesteśmy też zwolennikami "starych"imion (moja koleżanka ma synów Ryszarda i Jerzego) ani tym bardziej imion bardzo popularnych i często u nas występujących(Amelia,Maja,Oliwia,Nadia,Kuba,Mikołaj itp) nooooo burza mózgów była w domu,a imiona mieliśmy już wybrane jakiś czas temu więc teraz nie było większych problemów

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka