BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 7 miesiąc temu #430826 przez kika1985
aksa napisał:

sylwka ja za to na większości zdjęć wyglądam jak kosmita ;p jakoś nie przepadamy za sobą..ja i aparat ;P

hahahah uśmiałam się :

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #430831 przez sylwka727
Ja też będę miała wizytę za 3 tygodnie.

Co do świąt to nie wiem jak będzie bo nasze pierwsze wspólne święta spędziłam w szpitalu. Na pewno wigilia będzie u nas(mieszkamy u moich rodziców) a druga pewnie u teściów ale czy tam pojedziemy to zależy od pogody i mojego samopoczucia bo niby mieszkają tylko 10km od nas ale jedzie się do nich pod taką wielką górę która w zimie przeważnie jest tak oblodzona że ciężko dojechać a potem jeszcze gorzej wyjechać i to jest pierwszy dylemat a drugi to taki że prawo jazdy mam tylko ja i nie wiem jak to będzie z moim brzuchem jak już teraz mam taki duży i nie wiem czy dam radę prowadzić i czy będzie mi wygodnie

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 7 miesiąc temu #430837 przez sylwka727
Aksa to u mnie jest tak z lustrem też nie przepadamy za sobą ;)

Moje Aniołki[*]

12 lata 7 miesiąc temu #430843 przez koticz
Cześć dziewczyny!
Spałam kurcze do 11 :laugh: ,musze szybko leciec do sklepu po coś na obiad.
My też uwielbiamy świeta,jak każdy chyba :) Moja teściowa mieszka na tym samym osiedlu co my i kolacje robi wcześnie więc na początku zawsze idziemy do niej,a potem jedziemy do moich rodziców którzy mieszkaja w tym samym co my mieście (Sosnowiec) i tam siedzimy do póżna(moja mama nigdy nie wyrabia sie na czas,więc wpadamy i od razu lecimy do kuchni jej pomagać :laugh: )
nie mam jeszcze zadnych pomysłów na prezenty:(
Te naklejki i literki super nie zastanawiałam się nad tym wcześniej,dzięki za pomysł :) i te z kubusiem puchatkiem jest super nawet takie duże,zamiast tapety na jednej ścianie,pomyslimy...
Życze miłego dnia,choć zimnego i pochmurnego :lol:

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 7 miesiąc temu #430847 przez aksa
ach tak na prawdę to wszystkie piękne jesteśmy :laugh: grunt to dobre nastawienie;)

nie orientowałam się jeszcze w cenach ubranek ale natrafiłam na forum na taki link www.patryczek.pl/ wydaje się, że ceny nie są duże..

sylwka masz już brzuszek?ale fajnie!zazdroszczę! :)
a jak u reszty dziewczyn z brzuszkami? i jeśli można zapytać jak z kg?;p

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 7 miesiąc temu #430854 przez AniaCzajka
u mnie brzuszka nie widać jak narazie;/ a juz bym chciała zeby było, a przytyłam 1,5kg

12 lata 7 miesiąc temu #430865 przez sylwka727
Aksa oj mam już brzuchol i to spory później zrobię zdjęcie i wstawię słyszałam się że w drugiej ciąży brzuch szybciej widać ale nie spodziewałam się że aż tak może to dlatego że pierwsza ciąża była bliźniacza i brzuch się rozciągnął bardziej. Rozmiar mojego brzucha dziwi mnie tym bardziej że przytyłam tylko 2kg

Moje Aniołki[*]

12 lata 7 miesiąc temu #430871 przez kika1985
u mnie pomału widać ale nie taki typowo ciążowy tylko najedzony bo wystaje:) a kg to u mnie będzie ze 2-3 kg :P dokładnie nie wiem bo przed ciążą przytyłam około 4 kg :P

12 lata 7 miesiąc temu #430882 przez andzia_zg
aksa napisał:

a jak u reszty dziewczyn z brzuszkami? i jeśli można zapytać jak z kg?;p

Ja jak tydzień temu byłam na wizycie to przytyłam tylko 1kg, a brzucha nadal nie mam.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #430886 przez mamcia2013
Patrycja świetne te literki :)

Sylwka jakie cyce Ty masz fajne :D :D

Aksa u mnie brzuszek jest widoczny, nawet mój Tomek ostatnio wypalił "jaki Ty masz fajny brzuszek" :) a ja jakieś 3 kg przytyłam.

Co do świąt to my najpierw jesteśmy u Teściowej, bo jeszcze u niej mieszkamy a później do moich rodziców, nie mamy narazie problemu z tym na szczęście.

Kika genialny pomysł z tymi pierniczkami :) może i ja nauczę się piec :P

12 lata 7 miesiąc temu #430896 przez aksa
jak byłam ważona w u gina w poniedziałek to +1, a brzuszka nie mam;/ tylko własnie jakbym się najadła, w spodnie wchodze normalnie tylko tyle że w dzinsach mi nie wygodnie jak siedze bo wtedy uciskają

niedługo ide do fryzjera, coś bym w sobie zmieniła ;p odwieczny mój problem ;p mało co do mnie pasje bo mam okrągłą twarz i jakoś poszaleć nie mogę, a chciałabym wyglądać bardziej poważnie;p

dziewczyny macie jakiś sposób na muszki owocówki? ja już nie daje rady wszystko pochowane, pozmywane a to małe dziadostwo lata i się rozmnaża na potęgę!!

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #430904 przez andzia_zg
Te muszki to rzeczywiście dziadostwo. Tylko zostanie jakis owoc przecięty na pół na szafce a juz tego full.

Jako ciekawostka - na studiach na genetyce robiłam mutanty tych muszek np muszki z czerwonymi, lub białymi oczami, zółte muszki, muszki bez skrzydeł lub muszki ze skrzydłami na głowie. Każdy z nas dostał pare muszę i musiał je odpowiednio skrzyżować.
Najgorsze było liczenie ich. Trzeba było je uśpić i po dupie rozpoznawać ile jest samców a ile samic :silly: Gorzej jak opary chloroformu, którym usypialiśmy muszki sami wdychaliśmy i potem chodziliśmy jak nawaleni :silly: (niestety trzeba było się nachylić nad tą muchą i zajrzeć jej w tyłek stąd trochę można było powdychać) :P :silly: :lol:

Samice mają większa dupę niż samcy hihi :silly: a samce mają takie spiczaste tyłki i są mniejsze :silly:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 7 miesiąc temu #430906 przez mamcia2013
Aksa u nas też to dziadostwo lata, nawet w pokoju gdzie nie ma owoców. ale ja nie mam sposobu na nie.

Andzia haha dobre z tymi muszkami. Ciekawe zajęcie mieliście :D

12 lata 7 miesiąc temu #430911 przez aksa
andzia hehehehe no nie moge boskie zajęcia muszki ze skrzydełkami na głowie!to ja już nie marudzę na 'swoje' ;p niech po prostu zdechną z czasem ;p

12 lata 7 miesiąc temu #430915 przez Lafi
Kobity net mi padł! nie wytrzymamał i poszła mdo mamy żeby tu zajżec.

Na muszki,mała butelka po wodzie mineralnej, odciąc taki kawek z szyjką, wsadzic do góry nogami tak aby szyjaka była w dół wlac jakiś sok oblkeic tasma, muszki tam wejda i nie umnią wyjśc, mam nadzieje ze zrozumiałyście mnie:)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka