BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 1 tydzień temu #636081 przez andzia_zg
Ja jeszcze nie zaczełam ćwiczyć, bo nie wiem jak szybko mozna zacząć ćwiczyć po cc. Kurde czasem mam styka, że moze to za wcześnie, bo przeciez wszystko tam w srodku było ciachniete. A tak w ogole to jakie cwiczenia moża robić? jakie sa najlesze? Bo myslalam żeby pykać brzuszki.
Depeche mnie tez wkurza ten fałd nad blizną :dry:

[*] Aniołek 10.2014

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #636091 przez aksa
ja mam te cwiczenia chodakowskiej czy jak jej tam,sprawilam sobie jeszcze w ciąży i nie wiem czy można je robić...
mnie blizna 'ciągnie' tak przy końcach,jak wstaje czyli jak napinam tamto miejsce więc nie wiem czy brzuszki wytrzymam...do doooopy :dry:

w ogóle idzie 5tydzień po cc a ja nadal plamie,wprawdzie nie jest tego wiele bo wkładka wystarcza ale jednak....kiedy to się skończy?

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 tydzień temu #636122 przez andzia_zg
Aksa ja tez plamiłam długo. Jutro bedzie 8 tygodni po porodzie a ja dopiero na weekend przestałam plamić.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #636236 przez kika1985
aksa ja też mam już lekkie krwawienia , wkładka wystarczy , mam nadzieję że z tydzień i będzie po wszystkim

dziś byłam na solarium na 5 minut, od razu mi lepiej choć nic nie widać

a w sobotę jadę na zakupy , mala będzie z mężem , mąż mówi że mam zaszaleć :) nie omieszkam tego uczynić :P

Laura śpi przy suszarce z you tube ;)

12 lata 1 tydzień temu #636254 przez aksa
hmm więc też może mi niedługo minie...

kika zakupy!! rannyyyy zazdroszcze!! też musze się wybrać,tylko te dziody z zusu niech mi kase przyślą...
dziewczyny któraś już dostała pierwszą 'wypłatę' macierzyńskiego??

i prośbę mam podajcie nazwy swoich leżaczków-bujaczków z których jesteście zadowolone bo przymierzamy się kupić coś młodemu....z góry dziękuję :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]

12 lata 1 tydzień temu #636265 przez andzia_zg
spalam teraz 2 godz... Szok :P

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #636267 przez Panika992
AKSA ja wczoraj dostałam macierzyński. To zależy od tego kiedy dokumenty zostały złożone i tego kiedy oddział ZUSu ma wypłaty zasiłków. Wiem, bo pół rodziny w ZUSie pracuje;p

Ja już mam za sobą zakupy, fryzjera i kosmetyczkę:) K lubi zostać z małym, a wtedy ja mam czas dla siebie. W majówkę maluję przedpokój, a mały na ten czas może vpójdzie vze świrami na spacer.

12 lata 1 tydzień temu #636296 przez alebazi1986
witam was dziewczyny,mam pytanko do bardziej doswiadczonych mam mianowicie dzisiaj mialysmy szczepienia i malutka wpadla mi po 6godzinach w tak zwany nie utulony placz tzn ze pewnie bolaly ja udka po wkluciach goraczki nie ma udka smarujemy altacetem wg zalecenia lekarza i podalam jej tez czopek ale (i tu wlasnie problem) podalam tylko polowe bo balam sie normalnie mi sie wydaje ze te czopki sa za wielkie na taka malutka dupke a sa to niby czopki dla niemowlat 50mg.jak wy popdawalyscie waszym dzidziusiom??bo czytalam ze ktoras mam juz podawala czopek.dodam ze martynka wazy rowne 5kg a po wyjsciu ze szpitala wazyla 2900.ahaaa jeszcze prosze was o polecenie jakiegos dobrego termometra na podczerwien bo musze sie zaopatrzec a nie wiem na jaki sie zdecydowac.dziekuje

12 lata 1 tydzień temu #636305 przez andzia_zg
Dziewczyny używa któraś z Was juz pampersy "3"? Bo ja jeszcze chyba kupie z jedno opakowanie "2" i chyba będzie trzeba przeskakiwać na większe pampersy.

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 1 tydzień temu #636322 przez Panika992
alebazi mi pani dokltor w razie czego kazala podac pol czopka paracetamolu 125mg. Na szczescie nie byl potrzebny. A na miejsce wklocia 1/2 lyzeczki sody oczyszczonej na 1/2 szklanki wody i oklady z tego. Ale u nas po szczepieniu u nas bez skutkow ubocznych.

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #636349 przez koticz
Cześć laski!!!

Tak Was czytam to moja Jagoda najmniejsza :) wiedziałam,że calineczka będzie :) ja też byłam taki wyskrobek :)

Kika Twoja Laura mnie zabiła z tym trzymaniem głowy...Moja Jagoda tak nie trzyma tylko od razu ją kładzie i jest krzyk...

Jak leży na pleckach i poda jej się palce do dłoni to się stara podciągać i na ramieniu trzyma głowę sztywno ale na brzuszku to porażka jest jakaś...

Gratuluje kolejnych ukończonych miesięcy :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ufolka było kilka czynników które spwodowały,że nie mamy Kościelnego:
-organizowaliśmy (i płaciliśmy) wszystko sami,ja chciałam duże,wystawne wesele na które nie mogliśmy sobie finansowo pozwolić...cywilny mógł być mniejszy ale Kościelny chciałam z mega pompą.
-chcieliśmy Kościelny TYLKO dla tej oprawy (białej sukni,wesela itp) ani ja ani J nie jesteśmy przesadnie wierzący więc nie było nam ciężko z niego zrezygnować...
Z resztą ja mam bardzo specyficzne podejście to religii (nie będę może o tym pisać,bo nie chciałabym obrazć nikogo

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 tydzień temu #636387 przez koticz
depeche powodzenia z A6W ja wytrzymałam 2tyg,ćwiczenia dość łatwe ale mega nudne dzień w dzień to samo bez żadnych urozmiceń...nie zauważyłam w wyglądzie żadnych zmian,ale kondycję miałam dużo lepszą...ja zamówiłam sobie hula-hop ma gość przywieść po majówkach i zacznę kręcić-zobaczymy...

Dziewczyny których dzieci urodziły się poniżej 3kg jak jest z przybieraniem Waszych maluchów na wadze???Bo nie wiem,czy histeryzować już czy jeszcze nie...

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 1 tydzień temu #636395 przez kika1985
koTicz Laura leży na brzuchu po kilka minut i potem się denerwuje
a twoja babcia debesciara :D:D:D:D

Alebazi ja nie używałam jeszcze czopków ale skoro lekarz ci tak powiedział to musi być dobry ten czopek

aksa ha dostałam dziś macierzyński pierwszy ale mi zakład pracy płaci wtedy kiedy wszyscy maja wypłatę

12 lata 1 tydzień temu - 12 lata 1 tydzień temu #636397 przez offca87
Hej najpiękniejsze!!

Mam chwilkę dla siebie (dosłownie), więc zaraz się zabieram za nadrabianie forum. Ale uwaga, bo najpierw będę bluźnić.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Tyle żali.

Byliśmy się ważyć. Toś waży już 5140g, szybko przybiera. I chyba ma ten skok rozwojowy, by jakby mógł, toby się do mnie przykleił. I jęęęęczy non stop... nie wspomnę o permanentnym katarze i dziwnych kupkach, które graniczą chyba z biegunką, ale podobno przy karmieniu piersią mogą być takie rzadkie. Ech...

12 lata 1 tydzień temu #636513 przez Paulina 77
andzia_zg napisał:

Dziewczyny używa któraś z Was juz pampersy "3"? Bo ja jeszcze chyba kupie z jedno opakowanie "2" i chyba będzie trzeba przeskakiwać na większe pampersy.

andzia, jak skończę "2" to wskakujemy w "3", bo młody juz dwójki ma przymałe... waży wg naszej wagi 6400 g, ubrania mu kombinuję na 74 i 82, bo jest szeroki i ma b. długi tułów. Mimo ze tak przybiera na wadze, to doktor mówil, że ok, choć mieści się to poza normą... kolana mi wysiadają od noszenia i kręgosłup.
aksa ja i ufolka mamy cudowną planetę z fisher price (bujaczek). Jest w porządku. Pałąk z zabawkami na razie zdjęty, bo mały sie ich boi...

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka