BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 8 miesiąc temu #912608 przez monique1983
Głowa mi dzisiaj pęka! Wpadam tylko na chwilę podzielić się wiadomościami z wizyty, a doczytam chyba Was jutro :) Generalnie wsio ok, widziałam dzisiaj jak mój dzieć machał rączkami i nóżkami i fikołki robił i się wiercił, jaki cudny widok :) Tylko ciśnienie trochę za wysokie miałam, tylko nie wiem czy ze stresu, emocji, tak czy siak mam kontrolować i jeszcze iść do ogólnego żeby mi to ciśnienie skontrował i ewentualnie ekg zrobić. A poza tym mam aspargin sobie łykać, a duphaston do końca sierpnia brać. I oczywiście porobić kolejną porcję badań, morfologie powtórzyć bo te leukocyty na granicy, i jeszcze HCV, HIV i CMV mi zostało zrobić. A i dzisiaj mi założyła kartę ciąży i powpisywała wszystko. Kolejna wizyta 15.09, no a w poniedziałek za tydzień to usg genetyczne. Jeszcze dzisiaj mi powiedziała, że kość nosowa jest, ale te pomiary to mi już na dokładnym usg porobią. Z usg wychodzi, że 11 tydzień, na tej fotce widzę, że 11 tydzień 4 dzień to chyba suwak trzeba trochę popchnąć ;) Wrzucam fotkę, widać główkę, rączki, brzuszek :)
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 8 miesiąc temu #912611 przez Ada2424
Monique super fotka! i super wieści :)

[/url] [/url]
Podziękowania: monique1983

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #912639 przez anioleczek208
monique super wiadomosci i cudna fotka;))
oby tak dalej;))ja ma.wizyte w srode...troszke mam stresa a zarazem nie moge sie doczekac;))
lalka ja tez nie mam az takiego parcia na slodkie zjem nie powiem ale nie ze musze i jakos mega mnie nie ciagnie...
ja podswadomie mysle ze dziewczynka bedzie ale w.sumie to obojetnie nam bo.to 1 ciaza;)))
a ile dzieci??sama nie wiem ale napewno nie jedno;)))ale nie myslimy o tym narazie liczy sie tylko to teraz aby ta ciaza sie prawidlowo rozwijala i dzidzia byla zdrowa;)))

10 lata 8 miesiąc temu #912657 przez Nikaa
Dziewczyny ja tak na szybko się melduję :laugh: jestem po wizycie - widziałam bobo i piękne bijące serduszko :laugh: wzruszyłam się tak samo jak w pierwszej ciąży przy Mikusiu :)
termin porodu mam obliczony na......... 1 kwietnia - świetna data :lol:
:) :)

Nasz Mikołajek :)

Nasz Leonek :)

:)

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #912659 przez Saga0304
;) monique super :laugh: dzieciątko piękne :laugh:
Nikaa super;))))))

Monique a czemu bierzesz aspargin? Tez mało witaminek?? Ile tych tabletek bierzesz dziennie?
Podziękowania: Nikaa

10 lata 8 miesiąc temu #912668 przez lalka
Nikaa super wiadomości..oby jak najwięcej takich..ale chodzi za mna bigos

ja jeszcze 8 dni i też wizyta...bardzo dlugo
Podziękowania: Nikaa

10 lata 8 miesiąc temu #912674 przez Karlinka
Monique, Nikaa super wiadomości :)
Lalka ale mi ochotę na bigos zrobiłaś....mmmmmmmm
Podziękowania: Nikaa, monique1983

10 lata 8 miesiąc temu #912676 przez lalka
Karlinka to zapraszam...przecież masz blisko.....Moniqeu...przepraszam zapomniałam ...dzidziulek przepiekny i super wieści....wybaczysz mi???

10 lata 8 miesiąc temu - 10 lata 8 miesiąc temu #912681 przez Anabelle
Monia i Nika super wiadomości - mam nadzieje, że jutro też będą dobre :P

Ja mam 15 msc synka, jestem na bezpłatnym wychowawczym, jak urodzę to 6 msc macierzyńskiego, następnie 6 msc rodzicielskiego i ponownie bezpłatny wychowawczy. Jak przejdę na wychowawczy to Antek bedzie kończył 3 lata, a dzidzia 1 rok. Zapewne zostanę z dziećmi do póki nie pójdą do przedszkola - no chyba, że coś nas zmusi do tego, żebym poszła do pracy. Nie sądze jednak, aby moja praca wyrobiła na paliwo do wożenia dzieci, opłaty za dwa żłobki i na leki na chore dzieci, bo w żłobkach znacznie cześciej chorują. Plan zakłada więc pozostanie do czasu przedszkola ;)
Chcieliśmy 3 dzieci, jednak polityki prorodzinnej w polsce brak - trzeba odchować maluszki, wrócić do pracy i zbierać kase na swoją emeryturę i na start dla maluszków, od Państwa nic sie nie dostanie. Zakończymy wiec zapewne na 2.

A niech was z tym bigosem!!! :laugh: Aż mi w brzuchu zaburczało! :D
Podziękowania: Nikaa, monique1983

10 lata 8 miesiąc temu #912683 przez Karlinka
oj kusisz Lalka kusisz ;)
a tak wogóle to masz wizytę dzień po mnie :)

10 lata 8 miesiąc temu #912685 przez Anabelle

10 lata 8 miesiąc temu #912691 przez lalka
Anabella jutro też będą super wieści...trzymam mocno kciuki!!!!teraz tylko będą super wieści!!!!

Bella ty masz troszkę dalej,ale też zapraszam na bigos
jak ja bym chciała żeby szkoła już się zaczęła...w końcu jakaś organizacja by była bo teraz ta samowolka Młodego mnie przeraża

10 lata 8 miesiąc temu #912695 przez Karlinka
a ja głupia znowu soku pomarańczowego się napiłam i mnie męczy ;/ ehhh
Lalka tak mnie pokusiłaś tym bigosem , że już z mamą ustaliłam że jutro robimy:)
Co do planowanych dzieci hmmm zawsze chcieliśmy mieć 2, ale czasy temu nie sprzyjają. Ja bym chciała po roku wrócić na trochę do pracy, do zawodu na rok, może dwa a później kolejne maleństwo. ale dziecka do żłobka posyłać bym nie chciała.Narazie wszystko przed nami i się zobaczy :) Najważniejsze donosić tę ciążę i sobie z pierwszym maleństwem poradzić..

10 lata 8 miesiąc temu #912697 przez monia89
Hej
Dżasta Monia Nika super że na wizytach ok ;-) ja mam usg 19a wizyte 1.09
lalka bigos pychota!
Ja bede w domciu napewno przez jeszcze 4 lata maksymalnie bo musze podjac pracej ako nauczyciel do 5 lat od tego roku.
Co do płci czuje że to bedzie syn chociaż inni twierdza ze wygladam na córe. W teorie jedzeniowa nie wierze cała ciąże z Tosiem chłonełam słodycze o kazdej porze dnia i we wszystkich postaciach :-)

A mnie dopada sen zimowy i tylko bym spala więc korzystam i kiedy tylko Antoś śpi to ja z nim :-)
Buziaki.

10 lata 8 miesiąc temu #912702 przez Anabelle
Karlinka, no najkorzystniej finansowo jest urodzić jedno dziecko po drugim. Wtedy bierzesz L4 100% płatne, później rok macierzyńskiego 80% płatny. Następnie najlepiej już będąc w ciąży kolejnej wracasz do pracy na 1 dzień (bo pierwszego dnia nie mogą cię zwolnić) i przynosisz L4 na drugą ciążę 100% płatne. Później kolejne macierzyńskie 80% płatne, po czym z rok, dwa wychowawczego w domu - dzieci później do przedszkola, a Ty normalnie jak człowiek do pracy. Kalkulowałam to z koleżankami i tak wychodzi najlepiej :P Bo jak idziesz do pracy z maluszkiem, to trzeba wozić do żłobka, płacić za żłobek - jedne płacą 500 zł, inne 800, no i większa częstotliwość chorób dziecka, a więc więcej bierze się urlopu plus koszt lekarzy, leków... No ale różne są sytuacje życiowe.

Obżarłam się -.-

to lalka i monia macie wizyte tego samego dnia? :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia