BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #908312 przez Karlinka
Witam nowe mamusie i gratuluję :)

jejku 2 dni mnie nie było a wy tyle naprodukowałyście , ze masakra :)
Nie wiem czy dobrze zapamiętałam , ale Saga oszczędzaj się w takim razie i 3mammy kciuki , żeby krwiaczek się wchłonął :)
Annaj no to nie zapeszając jutro wszystkie też za Ciebie kciuki 3mają , zeby sie udało dostac umowę :) no i mamy nadzieję , że będziemy gratulować jutro :)
Mleczna super, że na wizycie wszystko ok i ze wróciłaś, bo już sie martwiłyśmy... mam nadzieję ,że kłótnia z teściami się wyjaśni bo to jednak zawsze stres....
Lalka fajnie , że urlop się udał :) Ty pisałaś o bółach krzyża? mnie na samym początku krzyż tak bolał , ze siedzieć nie mogłam leżeć też nie, ale na szczęscie przeszło. Czasem wraca , ale na trochę i znika. Gin stwierdził , ze to nie od ciąży bo ja mam macice przodozgiętą więc nie uciska na kręgosłup. Tyle , że ja z odcinkiem lędzwiowo-krzyżowym i biodrami mam problem.
No i mogę Ci rękę podac co do jedzenia-też jem dużo a raczej często. Jak nie zjem czegokolwiek co 3h to mdli mnie masakrycznie. No a do najszczuplejszych nie należę, wiec trzeba uważać. Zachcianki ciażowe mi nie obce ;)
Anabelle udanej końcówki urlopu :)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Planujemy w sierpniu wyskoczyć w weekend nad morze- i małe pytanie w ciaży można wędzoną rybę? bo chyba się nie opanuję jak już nad morzem będę...

uffff wypracowanie napisałam a tylko 2 dni mnie nie było ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #908343 przez Anabelle
Matko zapomniałam co chciałam napisać :D
A z obiadem nie pomogę bo my na urlopie to restauracja -> knajpka -> bar -> lody etc ;)

Dzisiaj wyjechaliśmy z Trójmiasta i dobiliśmy do Ustki.

11 lata 10 miesiąc temu #908400 przez MlecznaMama
jacieszz gwiżdżesz co tu tak cicho?!
Lalka a ja Tobie zazdroszczę apetytu..... u mnie masakra. nic nie smakuje, wszystko jest takie bleee......najgorsze jest to że przestałam pić. Zmuszam się do picia wody ale normalnie nic mi nie wchodzi. Dlatego postanowiłam teraz ugotować kompot z truskawek i zrobić zupę cebulową.... tak teraz o tej porze ;P mam nadzieję że się w końcu skuszę....
Annaj super mocno zaciskamy kciukaski!
Monia super awataek!
KAlinka a to będziecie na spacerki razem śmigać!
Co do wędzonej ryby to nie słyszałam że nie wolno.

11 lata 10 miesiąc temu #908411 przez nesQa
Mi Pani doktor powiedziala zeby nie jeść tylko surowej ryby, a tak to można :)

11 lata 10 miesiąc temu #908412 przez Ada2424
Mleczna przybij piątke mam identycznie to samo! i już mnie to powoli zaczyna wykańczać czasami to wyje z bezradności :unsure:

[/url] [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #908413 przez Anabelle
Mi mowili w szpitalu po poronieniu ze wędzonego nie powinno sie szczególnie podczas staran i w pierwszym trymestrze

Wedzenie nie zabija bakterii toxo po prostu

Tez malo pije a sikam jak szalona i nawiedzona po trzy razy w nocy.

spiacam :-D

11 lata 10 miesiąc temu #908422 przez Karlinka
łejej to ja Was dziewczyny chętnie obdzielę apetytem ;) im więcej jem tym mniejsze mdłości mam ;) A jak mnie ciągnie na kwaśne- dzisiaj była ogórkowa, jutro szczawiowa a na piątek piała polewka z maślanki :) w domu wszyscy mi starają się dogadzać także same dobroci :) od jutra więcej spacerów , bo się mamut zrobię ;)

11 lata 10 miesiąc temu #908470 przez bujanka
Hej dziewczyny,
myślę, że już mogę do Was oficjalnie dołączyć o ile mnie przyjmiecie :silly: Dziś rozpoczynam 7 tydzień, wczoraj byłam na usg i usłyszałam serduszko :) Popłakałam się ze szczęścia, piękne uczucie, ale chyba coś o tym wiecie :P
Moja ciąża od początku jest wysokiego ryzyka, mam zespół antyfosfolipidowy, który u mnie wywołał 4 lata temu udar, a 2 miesiące temu poronienie :(
Jestem chodzącą apteką, ale co się nie robi dla naszych kochanych dzieciów :lol:
Wierzę, że tym razem będzie inaczej, a dzięki forum zawsze raźniej ;)

11 lata 10 miesiąc temu #908484 przez moni91
Kochane nie odmawiajcie sobie niczego w ciąży bo potem nie będziecie mogły tak wszystkiego jeść :) bo jak maluszek wyjdzie to co najmniej 6 m karmienia cycem was czeka i wtedy się zacznie dy jeta i uważanie na wszystko :) Jeść możecie wszystko oprócz bardzo pikantnych potraw ... o surówkach nic mi nie wiadomo bo ja je normalnie wcinałam:D Ryby możecie w każdej postaci wcinać :) Życzę powodzenie na badaniach i gratuluje mamusiom które już słyszały serduszka:D Normalnie ciesze się razem z wami waszym szczęściem:D Buziaczki Od Lenki mojej córci i od Forumowych Mam Marcówek 2014:d :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #908518 przez lalka
Mleczna ja po mineralnej mam odruchy wymiotne :sick: :sick: :....soki dla mnie są za słodkie :blush: :blush: więc nazbierałam wczoraj w ogrodzie papierówek i nagotowałam wielki gar kompotu i prawie cały wciągnęłam!!!!
ja też mogę oddać trochę swojego apetytu..tym bardziej ,że do szczupłych nie należę...M chodzi i mówi do mnie....JEST MOC i głupi uśmiech :evil: :evil:
Karlinka to my sąsiadki jesteśmy....ile to drogi do Ciebie....z 40 min autem!!!!!
mam w ustach taki dziwny posmak...jakiś kwaśny...rdzawy :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: :unsure: blee
za to pogoda u nas super...pochmurno...kropi i ta magiczna temperatura 18 stopni LUBIĘ TO!!!!

11 lata 10 miesiąc temu #908545 przez Anabelle
lalka a wiesz że nie pamiętam skąd jesteś? :D

my mamy nadzieje, że Antek coś się prześpi, a później na plażę

11 lata 10 miesiąc temu #908546 przez Ada2424
Bujanka witaj :) to masz termin 2 dni po mnie :) zauważyłam, że dużo Was blisko mojego terminu, fajnie będzie nam raźniej :cheer: jak się czujesz?

[/url] [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #908557 przez bujanka
Przewidywany termin 19-go marca, w Józefa hehe :), rzeczywiście Ada tylko 2 dni. A podobnie jak Ty pisałaś, zjem malutko a najedzona jakbym zjadła obiad z dwóch dań. Trochę mdli ale lepiej jak co jakiś czas podjem. A Ty już lepiej się czujesz?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #908573 przez monique1983
Bujanka - witaj :) chyba się znamy z testów owulacyjnych, nie ? :)Chyba, że taki sam nick ;)

11 lata 10 miesiąc temu #908576 przez Ada2424
Bujanka to dzień różnicy w takim razie bo ja mam termin na 18 marca :) ja dalej niezbyt dobrze się czuje, brak apetytu nadal i musze wmuszac wszystko w siebie nawet śniadania nie jadłam tylko teraz próbuje zjesc kromke z dzemem i ciezko mi idzie :(

[/url] [/url]

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia