- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- *Beata*
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- syza24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Szyjka miękka rozwarta 1 cm skurcze są bo brzuch twardy, mała już w kanale rodnym w ogóle nie dał rady jej zmierzyć, przepływy dobre no i mówił że jak w ciągu kilku dni nie urodzę to będzie jakiś cud bo wszystko wskazuje na rychły poród, a żeby go przyśpieszyć kazał się kochać z mężem bo nie dam rady bo te skurcze co mam to mnie wykończą i nie będę miała siły na poród

A jeśli nie urodzę do następnego poniedziałku to chyba wypisze skierowanie na wywołanie albo na CC
No i miał problem i nie wypisał mi zwolnienia bo powiedział że ZUS się go ciągle czepia i nie ma ochoty znowu się im tłumaczyć i żebym już poszła na macierzyński bo i tak zaraz urodzę

- syza24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- syza24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- malina219
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Monia biedny Antek... Oby Twój mały jeszcze chcial siedziec w brzuszku...
Karola ale jestem ciekawa czy na dniach urodzisz! Wystraszylas mala ta oplata za hotel dodatkowa to teraz sie będzie cisnęła na świat haha

Karolincia Ty to jesteś mistrzunio z tym pieczeniem... Ze Ci sie chce! A co do sapania w nocy to ja tez strasznie dysze haha aż sama się denerwuje....

Dowiedziałam sie ostatnio,ze moja kolexanka tez się spodziewa dzidziusia - chłopczyka, mieszkamy nie daleko od siebie,wiec będziemy sie spotykać z maluszkami. Termin miała na wczoraj,ale jak na razie zero skurczy,wiec mówi ze przenosi. Tylko ok. tydzień różnicy będzie miedzy naszymi dzieciaczkami

- monia89
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 10
Syza ja bym została przy pierwszym szpitalu jak już Cie tak boli to już nie długo a tamten przyszły ból będzie ulgą korzystaj z sexu - bądź aktywna

- Anabelle
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- https://matuli.pl/
syza24 napisał: Doradźcie co byście zrobiły z tym szpitalem bo ja już nie wiem bo w tym co chciałam rodzić są świetne warunki dobra opieka po porodzie no i bliżej do domu. No a w tym drugim to znowu dalej od domu bo jakieś 30 km gorsze warunki no i opieka zależy na jaką się trafi ale znowu szybciej niby robią CC a ja nie rodzę ale już płaczę bo nie mam pojęcia co robić??
ja bym wybrała ten lepszy i bliższy szpital.
wiem, że są szpitale, gdzie preferują SN niż CC, ale nie chce mi się wierzyć, że gdyby dziecku spadało tętno lub matka rodziłaby dobę to nie zrobiliby cesarki. Przecież personel nie chce zabić dziecka czy rodzącej. Bez przesady.
Ja bym próbowała SN, pociąć to cie zawsze mogą, a może się uda naturalnie i obejdzie się bez operacji, 10-20 cm rany i problemów z laktacją bo zazwyczaj po cesarce z pokarmem ciężej. Choć nie zawsze

- Karolincia
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 21

No proszę...ale super się złożyło, będą razem rosły Maluszki a Wy będziecie przynajmniej wspólnie spacerowały, nie będziesz się nudzić

Heh....Kochanego masz brata

Syza - Bidulka z Ciebie

Ja bym wybrała szpital bliżej Ciebie - mam takie samo zdanie jak Anabelle

- karola1322
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1
- Karlinka
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 10

Dzisiaj urodziny Małża i miałby fajny prezent ale coś się dzisiaj nie zapowiada:-(
Syza ja bym ten bliżej wybrała....
- kristi*
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Przyjechałam na zdjęcie szwów, i zapytałam czy jest ktoś od laktacji, bo mi się wydaje że to ja coś źle robię, przyszła położona z oddziału - poznała mnie - pokazała jak prawidłowo przystawiać dziecko do karmienia, i zainteresowała się żółtaczką małego, poszła po sprzęt i zmierzyła poziom bilirubiny, potem zadzwoniła po doktora.
Dr zbadał zalecił badanie krwi i musiałam czekać godzinę na wyniki.
Po godzinie jeszcze powtórzyli i od razu z wózeczkiem podjechali i powiedział że zabierają na oddział, zagęszczoną krew ma prawdopodobnie po porodzie za późno. Odpępniony, i z tego ta żółtaczka.
Mnie przyjęli na oddział jako pacjentke żeby być przy małym.
- syza24
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

No chyba, że przy przyjęciu jak zrobią pomiary to sami zadecydują, że nie dam rady urodzić SN bo jest taka duża bo tak też może być

- karola1322
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
kristi będzie dobrze
- Agula89
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Obyscie teraz tylko szybko wracali do domku..
Syza na IP będą ci jeszcze robić USG i zobaczą ile wazy dzieciaczek i określa czy dasz rade SN urodzić. Ja bym próbowała, a tak jak pisze anabelle nie dadzą Wam zrobić krzywdy ale zawsze dobrze mieć kogoś z boku np męża żeby oceniał "prace" personelu. Ja juz mężowi mówiłam ze jak ja bede w szpitalu to ma pilnować "Nas" i jak cos to interweniować

Karola powodzenia żeby mała juz dzis opuściła hotelik

Karolincia zatłuke Cie

A ja mialam dzis wizytę. KTG ok skorczy brak

Ułożenie dalej pośladkowe

Dostałam skierowanie do szpitala na 13.03, ale 12.03 mam sie stawić juz..
Także dupa blada będą ciąć..
Juz sie stresuje aż strach pomyśleć co to będzie tego 13..
- karola1322
-
- Wylogowany
- rozmowna
-