BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 2 miesiąc temu #969669 przez *Beata*
Monia - biedny ten Twój Antoś, oby szybko wyzdrowiał...Dalej tak Cię męczyły te skurcze?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 2 miesiąc temu #969677 przez syza24
Hej ja po lekarzu :)
Szyjka miękka rozwarta 1 cm skurcze są bo brzuch twardy, mała już w kanale rodnym w ogóle nie dał rady jej zmierzyć, przepływy dobre no i mówił że jak w ciągu kilku dni nie urodzę to będzie jakiś cud bo wszystko wskazuje na rychły poród, a żeby go przyśpieszyć kazał się kochać z mężem bo nie dam rady bo te skurcze co mam to mnie wykończą i nie będę miała siły na poród :( no i druga rzecz to powiedział, że nie wie czy dam radę urodzić SN bo nie może zmierzyć dokładnie małej ale na ile może to wychodzi mu ok 4 kg i mówi że z takimi warunkami tam na dole jak ja mam może być ciężko :S ale znowu nie mówi że nie możliwe, no i kazał się zastanowić czy na pewno będę chciała rodzić w tym szpitalu bo mówi że tu mają parcie na SN i mają opory przed CC no to powiedział to samo co moja koleżanka no i nie wiem co robić?? :( :( :(
A jeśli nie urodzę do następnego poniedziałku to chyba wypisze skierowanie na wywołanie albo na CC
No i miał problem i nie wypisał mi zwolnienia bo powiedział że ZUS się go ciągle czepia i nie ma ochoty znowu się im tłumaczyć i żebym już poszła na macierzyński bo i tak zaraz urodzę :angry: ale mam kochaną mamusie, która załatwiła mi wizytę na jutro u jakiejś ginekolożki która ma mi niby wypisać to zwolnienie ;)

10 lata 2 miesiąc temu #969680 przez syza24

10 lata 2 miesiąc temu #969681 przez syza24
Doradźcie co byście zrobiły z tym szpitalem bo ja już nie wiem bo w tym co chciałam rodzić są świetne warunki dobra opieka po porodzie no i bliżej do domu. No a w tym drugim to znowu dalej od domu bo jakieś 30 km gorsze warunki no i opieka zależy na jaką się trafi ale znowu szybciej niby robią CC a ja nie rodzę ale już płaczę bo nie mam pojęcia co robić??

10 lata 2 miesiąc temu #969683 przez malina219
Ale miałam ciężką noc. Wszystko mnie bolalo, jak nie daj boże oparlam sie o brzuch przy przekrecaniu na drugi bok to myślałam ze się poplacze. Zasnęłam o 4,obudziłam sie o 7.... Zazylam leki i poszłam znowu spać, wstalam niedawno i nie mam na nic sily. Strasznie zmęczona jestem, brzuch sie napina :/ do du... Dzień.

Monia biedny Antek... Oby Twój mały jeszcze chcial siedziec w brzuszku...

Karola ale jestem ciekawa czy na dniach urodzisz! Wystraszylas mala ta oplata za hotel dodatkowa to teraz sie będzie cisnęła na świat haha :D

Karolincia Ty to jesteś mistrzunio z tym pieczeniem... Ze Ci sie chce! A co do sapania w nocy to ja tez strasznie dysze haha aż sama się denerwuje.... :D no mój brat to juz się nie może doczekać Kaliny!
Dowiedziałam sie ostatnio,ze moja kolexanka tez się spodziewa dzidziusia - chłopczyka, mieszkamy nie daleko od siebie,wiec będziemy sie spotykać z maluszkami. Termin miała na wczoraj,ale jak na razie zero skurczy,wiec mówi ze przenosi. Tylko ok. tydzień różnicy będzie miedzy naszymi dzieciaczkami :D strasznie sie cieszę.

10 lata 2 miesiąc temu #969703 przez monia89
Skurcze miałam co 20 min trwające ponad min.
Syza ja bym została przy pierwszym szpitalu jak już Cie tak boli to już nie długo a tamten przyszły ból będzie ulgą korzystaj z sexu - bądź aktywna :-) nikt nie będzie przetrzymywał Cie jak nie dasz rady urodzić sama a moim zdaniem warto sprxbować nim od razu dać się pokroić skoro są szanse na naturalny poród.

10 lata 2 miesiąc temu #969709 przez Anabelle

syza24 napisał: Doradźcie co byście zrobiły z tym szpitalem bo ja już nie wiem bo w tym co chciałam rodzić są świetne warunki dobra opieka po porodzie no i bliżej do domu. No a w tym drugim to znowu dalej od domu bo jakieś 30 km gorsze warunki no i opieka zależy na jaką się trafi ale znowu szybciej niby robią CC a ja nie rodzę ale już płaczę bo nie mam pojęcia co robić??

ja bym wybrała ten lepszy i bliższy szpital.
wiem, że są szpitale, gdzie preferują SN niż CC, ale nie chce mi się wierzyć, że gdyby dziecku spadało tętno lub matka rodziłaby dobę to nie zrobiliby cesarki. Przecież personel nie chce zabić dziecka czy rodzącej. Bez przesady.
Ja bym próbowała SN, pociąć to cie zawsze mogą, a może się uda naturalnie i obejdzie się bez operacji, 10-20 cm rany i problemów z laktacją bo zazwyczaj po cesarce z pokarmem ciężej. Choć nie zawsze ;) no ale to jak ze wszystkim.

10 lata 2 miesiąc temu #969711 przez Karolincia
Malinka - A teraz leżę i zdycham ze zmęczenia plecy mnie bolą i stopy :( Chodziły za mną tak te bezy to je zrobiłam wreszcie :P Zjadłam kilka i myślałam, że zwymiotuje tak mnie zemdliło heheh :P odechcialo mi się juz ich :D :D
No proszę...ale super się złożyło, będą razem rosły Maluszki a Wy będziecie przynajmniej wspólnie spacerowały, nie będziesz się nudzić :) :)
Heh....Kochanego masz brata :) Dobry wujek z niego bedzie :)

Syza - Bidulka z Ciebie :( Taki dylemat przed samym porodem :( To Cię ginekolog urządził, dobrze że Mama Ci załatwiła wizyte jutro u ginekolog :)
Ja bym wybrała szpital bliżej Ciebie - mam takie samo zdanie jak Anabelle :)

10 lata 2 miesiąc temu #969719 przez karola1322
Dzis kolejka u lekarza troche se posiedze eh

10 lata 2 miesiąc temu #969720 przez Karlinka
Ciekawa byłam czy juz któraś w marcu się rozpakowala ale widzę ze narazie cisza ;-) ja miałam nadzieję jechać w nocy i nad ranem urodzić bo skurcze były ci 20 min ale ustały...
Dzisiaj urodziny Małża i miałby fajny prezent ale coś się dzisiaj nie zapowiada:-(
Syza ja bym ten bliżej wybrała....

10 lata 2 miesiąc temu #969741 przez kristi*
I wróciliśmy do szpitala...
Przyjechałam na zdjęcie szwów, i zapytałam czy jest ktoś od laktacji, bo mi się wydaje że to ja coś źle robię, przyszła położona z oddziału - poznała mnie - pokazała jak prawidłowo przystawiać dziecko do karmienia, i zainteresowała się żółtaczką małego, poszła po sprzęt i zmierzyła poziom bilirubiny, potem zadzwoniła po doktora.
Dr zbadał zalecił badanie krwi i musiałam czekać godzinę na wyniki.
Po godzinie jeszcze powtórzyli i od razu z wózeczkiem podjechali i powiedział że zabierają na oddział, zagęszczoną krew ma prawdopodobnie po porodzie za późno. Odpępniony, i z tego ta żółtaczka.
Mnie przyjęli na oddział jako pacjentke żeby być przy małym.

10 lata 2 miesiąc temu #969744 przez syza24
Pogadaliśmy z mężem no i on też mówi, że nie ma co zmieniać decyzji co do szpitala bo lekarz namącił mi w głowie i w ogóle wywnioskowaliśmy, że chyba miał dzisiaj jakiś gorszy dzień bo średni nastrój miałam po tej wizycie strasznie mi namącił no i poplątał wszystko łącznie z tym zwolnieniem o którym wcześniej mówił, że wypisze a teraz nagle zmienił zdanie :evil: no i mąż mówi, że w razie czego wciśnie się kasę lekarzowi, żeby zrobił CC jak już będzie masakra.
No chyba, że przy przyjęciu jak zrobią pomiary to sami zadecydują, że nie dam rady urodzić SN bo jest taka duża bo tak też może być :)

10 lata 2 miesiąc temu #969749 przez karola1322
Byłam na kontrolnej wizycie i mam skierowanie do szpitala bo mu sie nie podobało wody płodowe i rozwarcie jest 1.5 cm

kristi będzie dobrze

10 lata 2 miesiąc temu #969751 przez Agula89
Kristi to sie porobilo... Nie fajnie ze w szpitalu jesteście .. Ale dobrze ze bylas zapytać o laktacje to ci Marcinka przebadali od razu..
Obyscie teraz tylko szybko wracali do domku..

Syza na IP będą ci jeszcze robić USG i zobaczą ile wazy dzieciaczek i określa czy dasz rade SN urodzić. Ja bym próbowała, a tak jak pisze anabelle nie dadzą Wam zrobić krzywdy ale zawsze dobrze mieć kogoś z boku np męża żeby oceniał "prace" personelu. Ja juz mężowi mówiłam ze jak ja bede w szpitalu to ma pilnować "Nas" i jak cos to interweniować ;)

Karola powodzenia żeby mała juz dzis opuściła hotelik ;)

Karolincia zatłuke Cie ;) teraz sama mam ochotę na bezy... Takie z czymś tam ciągnącym sie w środku mmmm jutro wyśle męża do sklepu ;)

A ja mialam dzis wizytę. KTG ok skorczy brak ;)
Ułożenie dalej pośladkowe :(
Dostałam skierowanie do szpitala na 13.03, ale 12.03 mam sie stawić juz..
Także dupa blada będą ciąć..
Juz sie stresuje aż strach pomyśleć co to będzie tego 13..

10 lata 2 miesiąc temu #969752 przez karola1322
ta robicie smak na bezy nie fajnie

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia