BezpiecznaCiaza112023

Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!

14 lata 2 miesiąc temu #72601 przez gosia_ann
No niestety te wszystkie mleczka dla dzieci z problemami są dosyć drogie. Renata ciesz się, że lekarka zapisała ci mleko na receptę, nam kazała kupić Enfamil za ok 30 zł, niestety nie można go przepisać na receptę. A puszka 400g starcza nam też max na 4 dni. Masakra ale co zrobić.

U naszej małej po wczorajszej kąpieli zauważyłam że ma bardzo wysuszoną skórę na głowie :( jak mogę temu zaradzić? Kąpiemy ją we wodzie z płynem do kąpieli 2w1 nivea i łagodnym żelem do mycia ciała i włosów nivea. Może nasmarować jej główkę oliwką po kąpieli?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 2 miesiąc temu #72636 przez zlotoweczkavip
Witajcie kochane:) U mnie trochę lepiej, mała dostała inne mleko ale nie chciała go pić- nie dziwię się bo śmierdziało strasznie;/ Więc wróciliśmy do enfamilu, ma brać kropelki biogaia a ja mam łykać espumisan i pic koperek. No zobaczymy jak to będzie z tymi jej kupkami. Gosia_ann ja małej daję dużo mm- bardziej swoim własnym dokarmiam niż modyfikowanym, a i tak pediatra kazała mi dawać witaminę K- tylko nie co dziennie a co 2 dzień. U nas pępek też jeszcze nie odpadł, niby nic się nie dzieje ale dostaliśmy już skierowanie do chirurga i jak nie odpadnie do początku przyszłego tygodnia to może się wybierzemy- chciałaby malutką kłaść już na brzuszek, ale klips na pępku przeszkadza i boję się żeby małej nie uszkodzić.
Postanowiłam powalczyć o moje mleko i jutro jedziemy do poradni laktacyjnej- zobaczymy czy Wiki jeszcze uda się przekonać do cyca. Jak nie to jak tylko będę miała choć kropelkę to będę ściągała i tak ją karmiła.

Aaa co do Enfamilu- w aptekach internetowych można za ok 24zł kupić, no a pewnie dlatego taki drogi bo w smaku jest na prawdę podobny do mleka kobiecego.

14 lata 2 miesiąc temu - 14 lata 2 miesiąc temu #72637 przez Monix
Praktycznie od samego początku, po kąpieli smaruję małej główkę oliwką i nie mamy problemu z suchą skórą na główce

zapomniałam dodać, że dodatkowo czesze włoski szczotką do włosków :)

14 lata 2 miesiąc temu #72681 przez Groszek
My od początku używaliśmy OILATUM i żadnych problemów z suchą skórą :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 2 miesiąc temu #72693 przez miskiewicz88
Gosia_ann a moze poprostu zaczyna jej się robic ciemieniuszka...U mojej małej zauwazylam sucha skore na glowie, a za kilka dni juz ciemieniuszka jej zaczela sie pojawiac i z kazdym dniem jest jej coraz wiecej...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17013

14 lata 2 miesiąc temu #72703 przez makaja
dziewczyny czy ta rzekomo skaza białkowa wyskakuje na całym ciele czy w określonych partiach ciała????

14 lata 2 miesiąc temu #72707 przez Monix
makaja napisał:

dziewczyny czy ta rzekomo skaza białkowa wyskakuje na całym ciele czy w określonych partiach ciała????

Najczęstsze objawy to sucha, szorstka skóra na policzkach i za uszami, zmiana konsystencji i/lub zabarwienia kupek, częste ulewania

14 lata 2 miesiąc temu #72712 przez gosia_ann
Zlotoweczkavip mleko zamawiam właśnie przez internet :)

Zośka ma suchą tylko skórę na głowie, zacznę ją smarować oliwką po kąpieli mam nadzieję że to pomoże i że to nie ciemieniucha.

14 lata 2 miesiąc temu #72715 przez justynka0691
Witam Kobitki :) ja również należe do styczniowych mam urodziłam 5 stycznia syna z wagą 2550kg przez cc u mnie skaza białkowa objawiła się tylko żółtymi jakby łuskami na brwiach i chropowatą suchą skórą na policzkach i nic więcej żadnego ulewania i innych objawów. Przypisywałam to ciemieniuszce ale na głowie jej nie było i trądzikowi niemowlęcemu, dopiero pani doktor poznała w czym jest problem.

14 lata 2 miesiąc temu #72717 przez makaja
cholera u nas tak właśnie jest :( tzn ma krosteczki,suchą buźkę i czasami się uleje, to chyba najlepiej będzie jak przejdziemy się do lekarza

14 lata 2 miesiąc temu #72721 przez Monix
No ja niestety musiałam z diety wyeliminować całkowicie mleko i wszelkie inne produkty mleczne. Zastąpiłam mleko krowie mlekiem sojowym, na szczescie na soję nie jest uczulona ...

14 lata 2 miesiąc temu #72722 przez Monix
Witaj Justynko0691 wśród styczniówek :laugh: Gratuluję syneczka. Rozgość się

14 lata 2 miesiąc temu #72723 przez justynka0691
nie ma się czym zamartwiać to bardzo powszechne i zazwyczaj mija do 2 roku życia ,ale do lekarza trzeba się wybrać :)

14 lata 2 miesiąc temu #72724 przez justynka0691
dziękuję :silly: no daje mi dużo radości ale też potrafi wykończyć bez przerwy domaga się czułości.

14 lata 2 miesiąc temu #72725 przez Monix
justynka0691 napisał:

dziękuję :silly: no daje mi dużo radości ale też potrafi wykończyć bez przerwy domaga się czułości.

;) U nas tak samo ... Najlepiej by Niuni było 24 h na dobę na rączkach u mamusi :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka