BezpiecznaCiaza112023

RODZIMY W LUTYM 2011

14 lata 4 miesiąc temu #67600 przez dormag22
Ciekawa jestm jak Amelia, dzisiaj miala miec ok 10.00 cesarke.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

14 lata 4 miesiąc temu #67604 przez Czincza
Pewnie dobrze :) pytanie tylko jak duże będzie Maleństwo ;)

14 lata 4 miesiąc temu #67681 przez asia26
powiuem Wam ze to nie bylo przyjemne ale mialam to na wlasne zyczenie bo wszyscy przestrzegali mnie przed szpitalem w coieszynie nawet kolezanka ktora rodzila tam na 2,5 miesiaca przede mna :( wiec mialam co chcialam :( ja pojechalam tam sobie wszytsko w maju poogladac i bylo tak idealnie personel taki mily ze mysle sylwia pewnie przewrazliwiona byla ja jestem twarda i dam rade :) a ze wtedy mi te wody odeszly i wiadomo w takiej sytuacji nie ma na co czekac do tego mialam tam jakies skurcze i do cieszyna bylo blizej wiec pojechalam i mialam co chcialam :( ale ciesze sie ze porod jest takim cudownym przezyciem bo mi to wszystko latwo pomogl puscic w zapomnienie a potem juz tylko 2 doby i do domciu z moim Serduszkeim :) ale przy drugiej dzidz chocby nawet zabami rzucalo do bielska jade do mojej Pani Doktor ktora daze ogromnym zaufaniem i wtedy napewno bedzie dobrze :)

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #67702 przez Emme
mnie położna uprzedziła, że w szpitalu mogą krzyczeć. i jest tak dlatego, że podczas porodu słuch się otępia. poza tym wydawane są krótkie komendy- przyj!, oddychaj! itp bo jak by mówiły "Pani Kowalska, bardzo proszę przeć" to jest duże ryzyko, że do rodzącej dotrze tylko "Pani Kowalska". dla mnie wszystko było ok, wiedziałam jak może być i byłam przygotowana. grunt to współpracować z położną- ona chce jak najszybciej zakończyć poród, a nie robić nam za złość - taka moja rada :D

14 lata 4 miesiąc temu #67736 przez martela89
Ja też tak uważam,nie robić nic po swojemu-typu jakieś oddechy bo tak np.uczyli w szk.rodzenia tylko słuchać położnej :)

Ja tam mogę za was wszystkie urodzić :lol: z perspektywy czasu patrząc nie było źle :)

14 lata 4 miesiąc temu #67760 przez Groszek
Martela to podziel się ze mną :) ja tam też mogę rodzić... współpraca z położną i sukces gwarantowany :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557

14 lata 4 miesiąc temu #67775 przez martela89
A jak rodziłam to powiedziałam mężowi,że nie chce więcej dzieci :lol: i tak jakoś przez miesiąc miałam,a teraz wiem na pewno,że będzie jeszcze jedno(jeśli Bozia da) :)

14 lata 4 miesiąc temu #67789 przez Martynka__89
Ja chętnie bym powtórzyła swój poród, ale zrobiłam bym wszystko inaczej. Choć miałam naprawdę nieciekawy to wiem że za jakiś czas będę staraczką o drugiego Bąbelka ;) i znów bym chciała mieć chłopca mam nawet imię :P

Moja Kropeczka:(9.02.2015

14 lata 4 miesiąc temu #67791 przez martela89
Ja też bym chciała mieć córcię,choć parka też fajnie ale ja moją tak uwielbiam ,że mogła by być taka druga :silly:

14 lata 4 miesiąc temu #67924 przez dormag22
Wy byscie chetnie za nas urodziły. My sie boimy ale też chetnie bysmy juz urodziły :P , tylko te nasze dzieciatka jakos nie sa chętne :laugh:

14 lata 4 miesiąc temu - 14 lata 4 miesiąc temu #67938 przez Martynka__89
Kiedyś zawsze chciałam parkę, a teraz chciałam bym mieć dwóch chłopców ;) ale jak będzie córka też będę kochać.

Ps. Ja za nikogo bym nie urodziła, po pierwsze uważam że każda z nas sama powinna przez to przejść a po drugie nie potrafiłam bym oddać urodzonego przeze mnie dziecka ;)

14 lata 4 miesiąc temu #67975 przez dormag22
Ale ja nie w tym sensie, tez nie rozumiem kobiet ktore postepuja w ten sposob, jak mozna nosic w sobie przez 9mc malenstwo czuc jego ruchy,widziec jak sie rozwija, dbac o nie a potem oddac,no ale to juz sprawa podejscia i sumienia

14 lata 4 miesiąc temu #67980 przez martela89
Martynka__89 napisał:

Kiedyś zawsze chciałam parkę, a teraz chciałam bym mieć dwóch chłopców ;) ale jak będzie córka też będę kochać.

Ps. Ja za nikogo bym nie urodziła, po pierwsze uważam że każda z nas sama powinna przez to przejść a po drugie nie potrafiłam bym oddać urodzonego przeze mnie dziecka ;)

Ale ja bym sobie je wzięła :lol:

14 lata 4 miesiąc temu #67991 przez Martynka__89
Za żadne pieniądze bym tak nie postąpiła. A dziecko było by moje idę moją marudę nakarmić. :laugh:

14 lata 4 miesiąc temu #67994 przez dormag22
Ale my nie oddamy, juz nie moge sie doczekac mojej malej, zastanawiam sie do kogo bedzie podobna, bo charakterek to juz widze ze ma po tatusiu. A mnie znow cos rusza mam skurcze i jak wstaje to taki dziwny bol z pachwiny do nog mi promieniuje i odczowam klocie w pochwie.

Czincza cos sie nie oddzywa???
A pewnie od wczoraj mamy kolejna dzidzie z lutówek bo Amelia juz pewnie po

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka