BezpiecznaCiaza112023

Rodzimy w marcu 2011

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #343692 przez justyna84
bombel wlasnie te finanse problem odwieczny ;) z tego samego powodu nie wiem czy bede miala jeszcze jeakies dziecko ;) wiec chyba zostaje narazie czekac jak to wszystko sie potoczy ;) :) Nie wiem czy wogole znajde gdzies prace ;) narwazie zdaje sie n mojego M i jego weekendy ;) . Jasio udany :laugh:

Ale mi szkoda sprzedawac ten wozek przywiazalam sie do niego :(
Oskar jak mu cos smakuje i jak widzi ze ktos cos palaszuje to podchodzi i cmoka i robi aaaa..
jak idziemy klatka schodaowa to sprawia mu radoche ze jest echo i krzyczy, i gryzie wszystko co popadnie ostatnoi mnie tak ugryzl ze az mialam siniaka ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 tygodni temu #343708 przez Sikoreczka
Bombel u nas też jest etap papugowania :) dodatkowo jeszcze Kuba wyrywa mi łyżeczke jak go karmie i stara się sam jeść a jak już nie chce to mnie karmi :D

Ja mam wiele rzeczy od znajomej więc jej oddaje a te co kupiłam to trzymam dla drugiej dzidzi :) no i troszke koleżance pożyczam :)

13 lata 3 tygodni temu #343716 przez nikita
pulpecja napisał:

nikita a z piersiami ok ?? nie masz nawału czy czegoś podobnego ??

nie wogole nie odczulam tego na piersiach raz tylko przystawiłam ale dosłownie na 2min bo wydawały mi sie większe a tak to nic ;)

13 lata 3 tygodni temu #343821 przez bombel779
Sikoreczka napisał:

Bombel u nas też jest etap papugowania :) dodatkowo jeszcze Kuba wyrywa mi łyżeczke jak go karmie i stara się sam jeść a jak już nie chce to mnie karmi :D

A my się uczymy sami jeść - tzn. Jasiu! Bo ja już umiem :silly: :lol:
A karmić też nas czasem karmi i mam głęboką nadzieję że taka chęć do dzielenia się zostanie mu już na zawsze! :)

Wczoraj sprzedałam 1 zabawkę Jasia bo miał 2 takie same i 2 pajace !!!! :lol: Cieszę się ogromnie bo pierwszy raz udało mi się coś opchnąć!! :lol: Jest sukces! :silly: :laugh:
I dzięki temu pozwoliłam sobie na zakup nowych spodenek H&M - dla Jasia ofkoz :D

Aniołek wrzesień 2013 [*]
Załączniki:

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #343900 przez sylka
Kuba juz po szczepieniu smacznie spi w domku. Oczywiście jak zawsze dzielny, skwasił się deko jak juz szczepionka rozchodziła się w mięśniu ale nie zapłakał :) Oczywiście czarował lekarkę i pielęgniarkę, rozmawiał z nimi po swojemu. Dostał naklejke dzielnego pacjęta. Kolejkne i oststnie szczepienie we wrzesniu :D Bilans roczniaka też wypadł dobrze. Waży ok 10 kg i mierzy ok 80 cm (wiercił się strasznie)

Też ostatnio kupiłam kilka rzeczy na lato :)

Zakupiłam też pieluszki wielorazowe :) Jak narazie nie wiedzę różnicy w chłonności pomiędzy nimi a jednorazówkami :) Przetestowałam 1 i jestem zadowolona teraz czekam na kolejne.

Bombel dzięki za pomoc :kiss:

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #344021 przez pulpecja
Gratulacje dla Kubusia :) u nas na szczęście to szczepienie przeszło bez echa, a bardzo się nim stresowałam. Oby u Kubusia było identycznie :kiss:

sylka ja się chyba też skuszę na te wielorazówki, bo zauważyłam coraz częściej, że Kasia ma bardzo często sucho i siusia na nocnik.Dzisiaj zrobiła wyjątek, nie pamiętam kiedy tak zrobiła,chyba jak była malusieńka, po 6 zaczęłam przebierać jej mokrą pieluchę, myślałam,że skoro jest ciepła i mokra to nie mam po co sadzać jej na nocnik no i się pomyliłam...bo zasiusiała nam łóżko i materac :( nie było mi do śmiechu :angry:

a co do samodzielnego jedzenia, karmienia mamy i taty i innych i małpowania wszystkich czynności to mogę podpisać się słowo w słowo pod Waszymi postami :)
dodam jeszcze, że u nas przeważającym słowem, wplatanym pomiędzy inne jak przecinek jest "TATA" :)

13 lata 3 tygodni temu #344074 przez bombel779
sylka napisał:

Zakupiłam też pieluszki wielorazowe :) Jak narazie nie wiedzę różnicy w chłonności pomiędzy nimi a jednorazówkami :)

Eeeeeee poważnie?????!! Ja widzę ewidentną różnicę bo w jednorazówce Jasiek mógł chodzić na prawdę dłuuugo,wiele godzin a z wielorazówką takiej "dogodności" nie ma. :dry: :P :)

13 lata 3 tygodni temu #344075 przez sylka
U nas nocnik to róznie bywa nie chce zbytnio na nim siedzieć zabawa oczywiście ale siedzenie dłuższe odpada. I narazie na siłę go nie sadzam by nie zniechęcić ile chce tyle siedzi. Przyjdzie czas, bedzie gotowy to jakoś pójdzie do przodu :)

A pieluszki mam nadzieję że bedą super narazie mam 1 i jestem zadowolona z chlonnosci a i KUba nie odczuwa róznicy bo nadal ma sucho.

13 lata 3 tygodni temu #344087 przez pulpecja
sylka a z jakiej firmy kupiłaś pieluszkę ??

13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #344104 przez sylka
bombel779 napisał:

sylka napisał:

Zakupiłam też pieluszki wielorazowe :) Jak narazie nie wiedzę różnicy w chłonności pomiędzy nimi a jednorazówkami :)

Eeeeeee poważnie?????!! Ja widzę ewidentną różnicę bo w jednorazówce Jasiek mógł chodzić na prawdę dłuuugo,wiele godzin a z wielorazówką takiej "dogodności" nie ma. :dry: :P :)

Bombel bo masz tetrę ona mniej chłonna niż mikrofibra i możę dlatego :) albo Jaś wiecej sika :silly:

Pulpecja koleżanka ma z tej firmy i mi poleciła po porównaniu z tą 2 wymieniona poniżej. Kupiłam 3 pieluszki z kieszonką PUL + wkłady www.lulajbaby.com/ i mam jeszcze 1 z www.bobolider.pl też PUL. Jak się sprawdzą a będzie mi za mało to dokupię po porównaniu tych 2 firm.

13 lata 3 tygodni temu #344190 przez bombel779
sylka napisał:

Bombel bo masz tetrę ona mniej chłonna niż mikrofibra i możę dlatego :) albo Jaś wiecej sika :silly:

Tak wiem, ale też bez przesady :) materiał to materiał i nie można w niego w nieskończoność sikać :silly:
A to że Jasiek dużo sika to druga sprawa ;) :laugh:

13 lata 3 tygodni temu #344221 przez sylka
bombel779 napisał:

sylka napisał:

Tak wiem, ale też bez przesady :) materiał to materiał i nie można w niego w nieskończoność sikać :silly:
A to że Jasiek dużo sika to druga sprawa ;) :laugh:

Nie no jasne :lol: :silly: wiadomo że się przesika w końcu czy to materiał czy jednorazówka :), ale tak jak sprawdziłam u nas 1 wkład starcza nam na 3 godz czyli tak jak około zmieniałam 1 pampersa :)

13 lata 3 tygodni temu #344271 przez pulpecja
sylka dzięki za namiary :) muszę poczytać o tych wkładach, z pierwszych informacji wyczytałam że bambusowe są dla tych, co więcej i częściej siusiają, ciekawe jak to ma się w praktyce :)

a i chciałam Wam podziękować :lol: kiedyś pisałyście o niekapkach i padły opinie o LOVI 360 :) Kasia gryzła wszystkie niekapki i w ogóle z nich nie piła, dawałam jej pić ze szklanki z pieluchą pod brodą,ale zazwyczaj było to kilka łyczków i koniec.Kubek LOVI używamy od zeszłego piątku i już pierwsze użycie było sukcesem :) :lol: :lol: Kasia normalnie z niego doi :) :lol: Bez Waszych opinii dalej byłoby marnie z naszym piciem :blink:

13 lata 3 tygodni temu #344285 przez sylka
Super :) u nas też ten kubek króluje. A tak wogóle to zachęcam do odwiedzenia naszej str. recenzje.wrolimamy.pl/#Najnowsze

Pulpecja mi wkład bambusowy nie podpasował. Co prawda jest fajny bo cieńszy a tak samo chłonny ale jakoś z tego powodu ze cieńszy roluje się w kieszonce i podwija. Kuba 2 razy miał go założonego i przesikał się tuż przy nożkach bo wklad się podwinął do środka. Z mikrofibrą nie miałam jeszcze problemu.

13 lata 3 tygodni temu #344382 przez megi23
Qa te wklady sie wyrzuca czy pierzebo tez wlasnie chce kupic malemu te pieluchy jak wrocimy do domku i zaczne uczyc go na nocnik ....i sprobuje kupic ten lovi 360 bo probuje co jakis czas z lovi ale nikapka i on go gryzie nie chce zassac nawet.... Aaa moj maly nauczyl sie dzis w koncu sam podnosic z ziemi:-)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka