- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
U mnie P. też dojeżdza do firmy z 15 km, ale że m usi pierwszy otworzy ją przed pracownikami. Sprawdzić halę to jeździ sam bo każdy zaczyna później niż on. Często zostaje dłużej wieć też nie mógłby ktoś z nim jeździć. Takie stanowisko, że czasem nielimitowany dzień pracy wychodzi.
Kuba miał dziś niespokojną noc, budził się co chwila zasnął dopiero jak mu dałam mleko o 3.00 pospał do 7.30 i póxniej znów chciał mleko i spał do 9.00 Zjadł śniadanie i zdążył podczas ganiania sa uderzyć głową w futrynę
Agi powoli jakoś pójdzie odstawianie. Ja zbytnio nie doradzę bo Kuba sam zrezygnował z piersi w ciągu dnia a póxniej wieczorem co 2-3 dni jadł i zaczęłam coraz mniej podawać by nie spowodować zastojów. Zresztą i mleka było mniej. W nocy od 3 mies. nie jadł.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Z transportem wspólnym fajna sprawa . Mężuś pracuje u brata w firmie i jak jeszcze tu mieszkał , to tutaj mieli bazę wypadową . Jeździli wszyscy autem firmowym , wiec nawet na paliwo się nie składali . A teraz jak się wyprowadził , to lipa . Dobrze chociaż , ze stąd jest jeszcze jeden pracownik , więc raz będzie jeździł mój Mężulek , a raz Józek .
Sylka rany Kubuś to żywe sreberko
A z odstawieniem od piersi , to jestem pozytywnie nastawiona . Nic na siłę , nie mam ciśnienia , ze do pracy wracam już i musze Małą odstawić . Spokojnie , stopniowo wykluczamy ile się da . Chciałabym , zeby tak jak Kubuś zrezygnowała sama , ale się nie zanosi .
Najgorsze , ze żadnego mleka nie chce , tzn MM . Przyszły mi teraz próbki enfamila , więc jeszcze to spróbuję .
Zaliczyłysmy już spacerek i Ami zasnęła . Ale upał okropny ,więc wzięłam ją do domku . Tu chłodniej , wiec lepiej bedzie jej się spało
Idę prasowac
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Wczoraj mama powiedziała mi ten skrót i bardzo mi się spodobał
Ufff ale upał
Sylka biedny Kubuś kaskader
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kubie na szczęście nic nie jest
Dziś cały dzień bega w majteczkach i co... podsikuje to na dywan to na podłogę i później pokazuje jak zapytam gdzie zrobił sisi. A nocnikiem sie bawi.
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Sylka dobrze że Kubusiowi nic nie jest i wesolutki jest jak zawsze
A z tym sikaniem to podejrzewam, że u nas będzie podobnie. Wszędzie się zesika tylko nie do nocnika
Paulinka dziś sobie tak czymś zatarła oczko że myślałam, że bez lekarza się nie obejdzie.
Całe miała czerwone i spuchnięte, leciały jej z niego łezki a z tej samej dziurki w nosku katarek. Ale przemyłam kilka razy herbatą, potem poszła spać i jak wstała to po zatarciu nie było śladu
Byliśmy też na zakupach, T musiał kupić kilka nowych T-shirtów a ja ramki na zdjęcia Linki które damy pradziadkom
Miłego wieczoru
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agusiak Kochana na Rodos na pewno będzie superowo
Biedna Lineczka ... dobrze , ze oczko wyzdrowiało
I zakupy udane
I powiem Ci , ze ja najchętniej też bym w ogródku siedziała . Ale Fadulca też trzeba troszkę wygonić , zawsze towarzyszy nam na spacerach . No i Ami nie chodzi sama , wiec wolę ją wsadzić do wózka i pospacerować , bo moja córeczka kombinuje jak może . To trzymając się stołu i krzeseł idzie bujać metalową huśtawkę , to znowu zaliczy glebę , bo zapomni , ze chodzenie to nie jest jej mocna strona
Ale dzisiaj i w ogrodzie posiedziałyśmy , tzn ja bardziej biegałam
Sylka Kubus wielbiciel kuchni włoskiej , a Ami jak widzi spagethi to zamyka szczelnie buźkę
Amelka w domku i ogrodzie też bez pampka chodzi . Na nocnik ją często wysadzam , a mimo to wiecznie zasika mi wszystko . Najlepsza zabawę ma jak nasika na panele i zanim ja się zorientuję , to rozciera wszystko rączką
Pampersa zakładam tylko na spacer ,do spania lub jak gdzieś jedziemy .
Popołudniu Mężuś jechał do dentysty i podrzucił mnie i Amcię do Mamy . Poplotkowałyśmy sobie i kawkę wypiłyśmy
Miłego wieczorku Kochane
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Zapomniałam wczoraj napisać , że wieczorem Ami znowu obraziła sie na butelke i samotne zasypianie . 40 min walczyła , płakała , aż dostałą cyca i zasnęła w 5 min . Wiem , ze powinnam byc konsekwentna , ale nie miałam serca,zeby głodna szła spać . Jak dorwała się do piersi , to tak łapczywie bidusia jadła , że szok .
Wczoraj po wizycie u Mamy pojechaliśmy jeszcze odwiedzić starych sąsiadów
Ochłodziło się troszkę i może dziś będzie znośnie na polku
A Fado wczoraj był do 23-ciej w ogrodzie i z tej złości , ze go zostawiliśmy samego na długo pogryzł Amci baseny !!!! Normalnie wredota mały !
Miłego poranka
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
agi super, że mogłyście się znowu z mamą na kawce spotkać i pogadać
I fajnie, że sąsiadów odwiedziliście
Z tą butlą to czasem tak będzie, że raz super a raz wcale ale kiedyś się uda
Dziewczynki super robicie że Wasze dzieciaczki tak bez pampka biegają :)Ja planuje takie coś zrobić jak już będziemy na działce, tam jest piękna trawka bo jakoś nie uśmiecha mi się latać po domu i ścierać co chwile po niej podłogi i dywany
Oj i widzę, że się zaczyna u Fado pokazywanie charakterku
No nasza Roxy też różne rzeczy robiła jak zbyt długo była sama.
Nie wiem czy Wam kiedyś pisałam, jak jeszcze na starym mieszkaniu musieliśmy ją w garażu zostawić bo każde z nas do pracy szło a ona nie była jeszcze przystosowana do domu. A ta psina przegryzła czerwony spray i całą się nim popsikała
Oj o wybrykach mojej oślicy to mogłabym książkę napisać.
Nie jest złośliwym psem ale po prostu ma ogromną potrzebę bycia z ludźmi i jak jest długo sama to nudzi się jak dziecko.
Ostatnio działa mi na nerwy bo się strasznie zrobiła uparta, ja muł jakiś
Muszę znowu za nią zabrać wychowawczo
agi szkoda baseników
Wczoraj robiłam do późna porządek ze zdjęciami, mniej więcej je posegregowałam i poukładałam w albumach ale i tak nie pamiętam już dokładnie co kiedy było wiec pewnie część nie jest po kolei. Ale przynajmniej nie walają mi się po szafkach
Jutro jedzie u nas tour de pologne więc trzeba będzie się gdzieś przy drodze ustawić i pooglądać jak Panowie na rowerkach zasuwają
tourdepologne.pl/t/etap-iv,etap/#5
Lecę się ogarnąć i na kawkę
Miłego dnia
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
A wiecie jak porządkowałam ostatnio ubranka Linki dla tej koleżanki w ciąży to kilka wróciło znowu do użycia
A u Was Kochane jaka dziś pogoda?
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Do południa byłyśmy na dłuższym spacerku . Ami sobie zasnęła , więc wróciłam do domku i przeorganizowałam miejsce przy kuchni
Super , że niektóre ubrana wróciły do łask
A awaratek uroczy !!!
Kochana na tour de pologne to koniecznie na tyłeczki trzeba iść
Widze , ze Roxytak jak Fado bardzo towarzyska . Nasz psiak nie znosi jak się go zostawia samego . Ale musze go tego uczyć , bo jak wrócę do pracy to nam wszystko rozniesie . A baseny tez chowamy , ale jakos wyjątkowo zapomniałam , i teraz już nie mam czego chować
Ale czerwoną Roxy to chciałabym widzieć
Nic , przez ta rewolucję w kuchni , obiadu nie zrobiłam , wiec ide szybko zrobić zupę i drugie danko . Dobrze , ze Mężuś ok 17-stej będzie
I jeszcze na spacerek musze iśc z Amcią .
A popołudniu jak pogoda pozwoli , to na rowery się wybierzemy
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Sylka Kubus jest nie samowity i jaki samodzielny mój łobuz raczej do leniwych się zalicza. U niego widelec czy łyżeczka służy raczej do robienia bałaganu niż jedzenia
A i mamy taki sam kubeczek dziwi mnie fakt ze lepiej młodemu się pije ze słomki niż z niekapka.
Co do temperaturki już śladu nie ma. Wczoraj rano był stan podgorączkowy a później juz normalnie. Choć powiem wam że jak na temperaturę powyżej 39 to moje dziecko jakoś nie wyglądało na chore. Po za niespokojnym snem to szalał ile wlezie
Słuchajcie mam problem młody od jakiegoś czasu strasznie "wrzeszczy" tzn drze sie na wszystko lub piszczy. Jak mu na cos nie pozwalam lub cos zabiorę to normalnie drze się jak opetany. Nie płacze tylko się pruje. Zastanawiałam się czy iść do lekarza, bo myslałam że może ma jakąś wade słuchu ale wszystko słyszy doskonale. My z mężem czasem uniesiemy ton ale staramy się nie robić tego przy dziecku. Nie wiem czy przechodzi taki okres czy co. W ogóle wydaje mi się że mało mówi. Coś tam po swojemu na wszystko jest tata,papa lub dada no chyba że płacze to wtedy woła mama. Jak coś chce to woła "ta". Sama nie wiem czy ja juz wymyślam. Wiem że każde dziecko inaczej a chłopcy później zaczynają mówić ale zaczynam się tym stanem martwić.
Choć wczoraj jak dzwoniłam z pracy bo martwiłam się czy zdążyli przed ulewą to usłyszałam w słuchawce tym słodkim głosikiem HALO MAMA SISI normalnie się popłakałam (a oznaczało to że ma kupke w pampku)
Sama nie wiem.....Nawet moja sąsiadka dziś była w szoku że on tak krzyczy na wszystko
Pogoda u nas jakaś dziwna rano zimno i deszczowo teraz jak młody mi usnął to wyszło słońce i jest 25 stopni
Pytałyście się kiedy na urlop jedziemy otóż wyjeżdżamy w piątek po mojej pracy 20.07 po 17 i leniuchujemy do 29.07 jadą z nami znajomi ci co pisałam że tak długo się starali o dzidziusia i nareszcie się udało. Jedziemy nad morze ale nie do sopotu tylko do swarzewa a pozniej chyba na hel się przeniesiemy jeszcze nie wiemy dokładnie. Na razie mamy zarezerwowany domek w swarzewie, jak będzie dobrze to zostaniemy jak nei to się przeniesiemy. Tylko problem mamy bo muszę wziąć pieska ze sobą a nie wszędzie jest czworonóg mile widziany
Dobra zmykam się szykować choć tak mi się nie chce
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co do mówienia to też nie za tęgo. Po swojemu nawija cały czas a tak to mama (cały czas na tapecie) papa, dada, baba, lala. Czasem mnie to martwi ale z 2 str. wszystko rozumie, pokazuje bym nazywała przedmioty, jak zapytam odpowiada po swojemu i tak sobie gadamy
Mie wyrzucaj sobie ze mało czasu MAteuszowi poświecasz. Każde dziecko w różny sposób opanowuje nowe umiejętności.
Pogoda u nas ponad 20 st. ale deszcz nas niespodziewanie złapał na spacerze ja zmokłam zanim znalazłam daszek a KUba suchy bo zalożyłam mu folię.
Odwiedziliśmy szwagierkę, KUba pobawił się z bratem posmiał do małej
Jedziecie nad morze w tym samym czasie co my
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ale wiesz ja też ostatnio latem i tylko wszystko przestawiam, porządkuję, układam, zmieniam miejsce różnych przedmiotów itp. Na starym mieszkaniu często z T biegaliśmy z meblami po całym pokoju bo nam się szybko nudziło i chcieliśmy coś zmienić
My też dziś spacerek zaliczyłyśmy bo zdecydowanie pogoda sprzyjała, chociaż troszkę momentami pokropił deszczyk :)Poszłyśmy do tego centrum aktywności rodzinnej a T po pracy do nas dojechał. Linka wybawiła się na zjeżdżalni i nie chciała z niej zejść ani iść do domku. Była też Para Młoda, która na tym placu zabaw robiła sobie sesję zdjęciową
A do tych urządzeń na siłowni nie idzie się dopchać bo są oblegane przez Panie po 60tce
agi czyli powrót do pracy zaczyna być coraz bardziej realny, coraz poważniej o nim myślisz ?
Sylka fajnie, że mieliście udany dzień
Kochane czytałyście, że aresztowano Katarzynę W z zarzutem morderstwa?
wyborcza.pl/1,75248,12119021,Matki_Madzi...wa__Juz_zostala.html
A mnie listonosz przyniósł dziś mój kalendarz Pani Domu i jest rewelacyjny.
Polecam go dla Was a także jako prezent dla mam, sióstr lub koleżanek
My obdarowaliśmy już babcię i muszę jeszcze teściowej kupić
Coraz więcej jest różnych dat do zapamiętania i to świetne miejsce żeby je wszystkie zapisać i mieć pod ręką
allegro.pl/kalendarz-pani-domu-notatki-p...aty-i2480511302.html
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Muszę Kubę pochwalić. Rano siedział z 20 min na nocniku zabawiany przeze mnie a po południu zjadł obiad siedząc na nim a później pił picie i oglądał bajkę
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kozłowska super ,że Matek lepiej się czuje
A zasobem słów się nie przejmuj
I tez bym się wzruszyła , słysząc jak tak słodko informuje Cię o kupce
Dobrze , ze urlop już niedługo ... odpoczniesz , pobędziesz z rodzinką i zrelaksujesz się
A z psem to niestety często kłopot jest . Ciesze się , że moja mamcia zawsze chętnie nam z nim zostaje . I pewnie opłata dodatkowa za pieska będzie ...jak pytałam jak jechaliśmy w Bieszczady , to 20 zł za dobę chcieli .
Agusiaczku oj narobiłam sie dzisiaj w tej kuchni
Co do pracy , to poważnie się nad tym zastanawiam . Mężuś woli , żebym w domku została , ale przecież kiedyś i tak musze wrócić do pracy . A i kaska dodatkowa się przyda . Tylko wiadomo, czasu będzie mi brakowało na większość rzeczy . Zanim zaszłam w ciążę , to pracowałam bardzo aktywnie i świetnie sobie z prowadzeniem domu dawałam radę . Obiady robiłam wieczorami , zadania z Linką jak trzeba było , to przez tel załatwiałam i na spotkania z przyjaciółmi zawsze czas i siłę miałam . Często nawet w tygodniu wpadali do nas znajomi na piwko . Im wiecej miałam na głowie , tym lepiej się wyrabiałam . Ale teraz jest jeszcze Ami ...malusia nasza , któa potrzebuje sporo uwagi i czasu . Za nic na świecie nie chciałabym jej zaniedbać ... i mam oczywiście dylemat ...
Ale super , ze byłaś z Linką w centrum rozrywki
I dzięki Kochana za info o kalendarzu
A o tej su*****ce Katarzynie W słyszałam i bardzo się ciesze z takiego obrotu sprawy . mam nadzieję ,ze nei będzie miała życia w areszcie !!!!
Sylka no proszę , czyli postępy nocniczkowe są
No i tyle , rozpisałam sie jak szalona
Miłego wieczorku