- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- zostanę mamą w maju 2011 roku :)
zostanę mamą w maju 2011 roku :)
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Dziewczyny górą :) Skarby mam 3 :)
My od 6 nie śpimy
Ja czuję sie zdecydowanie lepiej . Gardło nadal boli i katar jest masakryczny , ale bez porównania z ostatnimi dniami .
Mężusia zaczyna mi rozkładać . Już wczoraj czuł się źle . Głowa , mięśnie i gardło go bolało
Zresztą lekarz nam mówił , ze to tylko kwestia i i Paula zachoruje i Mąż
Miłej soboty
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
KUba wstał koło 8
U mnie maż od kilku dni przeziębiony i od wczoraj Kuba chucha i wylatuja mu gile do pasa. W poniedziałaek miałam go zaszczepić i znów nie pójdę. A szczepienie czeka od czasu powrotu ze szpitala. Najpierw te zapalenie migdałków, później pęcherz, następie ospa w rodzince wiec czekałam czy go nie wysypie a teraz katar.... no i musze poczekać.
Wczoraj Kupiłam mu tram Molers, chętnie go wypił
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Paulinka i Dorotka nasze Skarby :)
Sylka kurcze biedny Kubuś, ciągle jakieś choróbska i przeszkody przy szczepieniu
Dużo zdrówka oby szybko minęło i mógł bez obaw zostać zaszczepiony.
U nas też katar zawitał nieproszony
Myślicie że mogę młodej kupić to do smarowania chyba aromactiv żel? Niby jest od 2 rż no ale tam pewnie same olejki więc może mogłabym?
My dziś odwiedziliśmy jeden cmentarz, jutro dziadki zostają z Paulineczką a my obskoczymy resztę.
Miłego wieczorku
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Sylka mam nadzieję , ze Kubie nic się nie rozwinie z tego katarku . Biedny . Teraz właśnie taki głupi okres
Ciekawe czy ten tran go wzmocni wystarczająco ... oby .
Agusiaczku i u Was katar ? Paskudztwo . Ja myślę , ze spokojnie możesz smarować Lineczkę . Te plasterki niby tez chyba od 2 czy 3 r.ż , ale przecież w nich nic takiego nie ma . Ja kropiłam Amci i poduszki i pieluchy Aromatolem ,żeby jej się lepiej oddychało , a też niby nie można .
Nawet Nasz pediatra kazał mi podawac Amie rutinacee junior . Jest niby od 3 r.ź , ale powiedział , ze mam dawać mniejszą dawkę i tyle . Tam w składzie jest tylko witC i rutozyd,owoce dzikiej róży,czarnej porzeczki i malin
To dawkowanie i wiek podawania są często przesadzone .
Oj zdrówka dla Kuby i Paulisi . Dziś tak ciepło było , a w przyszłym tygodniu znowu pewnie zimnica przyjdzie . I jak potem wszyscy mamy być zdrowi ???
Mi przechodzi na szczęście
Mężuś przyjechał do Nas i teraz jest cudownie
Wkurza mnie to , ze jest sobota wieczór , a w tv wielkie gó...no .
Miłego wieczorku
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agi ciesze się że antybiotyk działa
Kuba na szczęście tylko lekki katar ma i czasem coś tam mu wyleci przy kichnięciu. Apetyt ma słaby ale samopoczucie dobre. Podaję mu tran, wit. c i wapno.
Dziś godzinę siedział z moją ciocią i wujkiem których odwiedziliśmy a my pojechaliśmy zobaczyć jak budowa domku rodziców.
My oglądamy na tvp 1 Mumię części 1 nie oglądałam
- Kozłowska
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Samo szczęście:)
Widzę że te paskudne katary i kaszle nie dają spokoju
Dużo zdrówka dla Paulinki i Kubusia
Agi dla ciebie też gorące buziaki
A u nas niestety też nie za dobrze mąż walczył z przeziębieniem dwa tygodnie aż Mati podłapał. Już myślałam że tylko na katarku się skończy a tu w czwartek młody wstał z okropnym kaszelkiem i gilami do samej ziemi. Na biegu mężu pojechał kupić inhalator i powtórka z rozrywki. Doktorowa mówiła że to zapalenie może wracać ale nie zdawałam sobie sprawy że tak szybko. Matek jeszcze inhalacje nie bardzo trawi, więc odbywa się to w wielkim dramacie. Ale za to nauczył się brać syropki bez większych problemów. Podaje mu strzykawkę mówię buziulek on otwiera buźkę wkłada strzykawkę a ja naciskam. Teraz jeszcze dostaliśmy jakieś takie bardzo nie dobre i nawet z nimi nie mamy problemu
A no i ja już też czuje że się rozkładam
A słuchajcie dziś z sąsiadką robiłam Karpatkę nawet nie wiecie jaka pyszna nam wyszła
Tak se na kawce siedziałam i tak nas tchnęło i bach. W przyszłym tygodniu mam urlopik i już se powiedziałyśmy że będziemy razem jakieś ciastka robić zawsze raźniej no i śmiechu przy tym
Ja też bym chciała drugą fasolkę. I tak bardzo chciałabym drugiego chłopaka byłby Maciuś, Michał lub Adaś. Ale mimo iż nie mieszkam z teściami( o matko ratuj "pani Babcia to już 6 miesięcy będzie jak się nie widziałyśmy
Gdyby była dziewczynka była by Joanna, Lidia lub Emilia.
Dobra zmykam bo czka mi się kleją a młody mi dycha więc dzisiejsza nocka pewnie też z bani.
Spokojnej nocki i słoneczka co rano doda uśmiechu na waszych twarzach
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Sylka czyli u Kuby może ten katarek tylko od ząbków się pojawił .
I fajnie , ze tak został z ciocią i wujkiem
Kozłowska kurcze i u Was zapalenia i przeziębienia
Całę szczęście , ze Mati pije lekarstwa .
Udanej wizyty u siostry , fajnie że tak się odwiedzacie
I z sąsiadką jaką sztamę trzymacie
A kolejnego bobaska też sie doczekacie
U Nas drogą eliminacji i rodzinnego losowania , w którym nawet Amcia brała udział , stanęło na Adamie
U Mamci zostajemy do jutra . Mam jutro wizytę u dentysty , więc bez sensu , zębym do domku an noc jechała i rano tu wracała
A u Nas śmiesznie od rana . Ami jest na etapie uwielbiania kotów i na wszystkich telefonach trzeba było jej ustawić koty i znalazła wszystkie figurki kotków jakie tu były . I tak sobie miauczy od rana i zaciesza jak to mówi Paula
A Mężus z Paulą zaszyli sie w drugim pokoju i spią
Miłej niedzieli
- Gosia_Krupa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Agi,Michał to ładne imię,ale Adam wcale nie gorsze
Ja sobie kiedyś powiedziałam,że chcę mieć w domu trzech "aniołów". Mam Rafała i Michała,brakuje jeszcze tylko Gabriela
Kozłowska,u nas inhalator to wróg nr 1. Miśka muszę zabawiać zagadkami,zadaniami,ćwiczeniami,a Hanię muszę łakociami mamić(może być kiełbaska,mogą być płatki,byle tylko coś memlała). Ostatnio to jej robiłam przed drzemką w dzień. Kładzie się do łóżeczka z butlą a ja jej trzymam maseczkę... Już trochę lepiej,ale trzeba się trochę namęczyć
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kuba wczoraj spał tylko w samochodzie w czasie drogi ok 1,5 godz. a dziś wszyscy wstaliśmy ok 10
Dziś jeszcze drzemki nie miał i w sumie chcę przetrzymać go do 18, kapiel - spanko i czas dla rodziców
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Sylka najważniejsze , że katarek minął
Ja Amelce teraz w okresie zimowym będę cały czas tą Rutinacee podawała .
Ależ mieliście spanie !!! My pomału z Amcią na dopołudniową drzemkę się wybierałyśmy , a Wy wstawaliście dopiero
Oj ten wieczorny czas dla rodziców , to jest to co ja uwielbiam
A My wybraliśy się dziś rodzinnie do Babci na 75-te urodzinki
Zjechało sie Nas tyle , ze ciężko z miejscem było
Teraz już odpoczywamy sobie oglądając niezmordowane teletubisie
Miłego popołudnia
Editt...
Sylka Kochana a powiedz mi proszę kiedy będą wyniki konkursu "Moda na okrągło" ? Tak codziennie ich poszukuję i nic . Niby do dzisiaj był czas , ale moze coś przegapiłam .
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Kozłowska dużo zdrówka dla Was wszystkich
Super że tak Ci gotowanie i pieczenie dobrze idzie, pozazdrościć zapału i chęci
Mężuś pewnie bardzo szczęśliwy że mu żonka tak kulinarnie dogadza
Super! i gratuluję
Sylka ale pospaliście
agi Adam bardzo ładne imię, muszę się zgodzić z Twoją rodzinką i przyznam że był w mojej czołówce imion dla Waszego synka
Mój kochany tatko ma tak na imię i jest wspaniałym, pracowitym i pomocnym człowiekiem
Super, że wybraliście się do babci na urodzinki
A my dziś odwiedziliśmy resztę grobów ale to już nie to samo co 1 listopada
Paulinka została z dziadkami bo nie chcieliśmy jej męczyć ale wygląda na to że ten katar już sobie idzie bo nie jest źle, w nocy troszkę się męczyła ale nie budziła się a w dzień to w ogóle nie było znać że ma katar. Oby faktycznie to był już jego koniec.
U nas panowie robią teraz duszonki na dworze więc zaraz zjemy przy piwku i swojskim winku
Milutkiego wieczorku
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Oj Aguś narobiaś mi ochoty na duszonki !!!! I co ja biedna teraz zrobię ??? Hmmm ... nic tylko jechać do Ciebie na porządną porcyjkę
Ja muszę się jeszcze do Adasia przekonać . Nie żeby mi się nie podobało , ale cały czas byłam nastawiona na Szymona i teraz mi ciężko z jakimkolwiek innym się oswoić
Zresztą być może nawet nie będę musiała się oswajać , bo okaże sie, że to dziewczynka
Ale szczerze , to do Mai też przekonania nie mam hahaha
Jakos przy Amci od razu padł wybór na to imię i nie było cienia zwątpienia . A teraz ciężko ... bardzo ciężko
Agusiu miłego biesiadowania
Sylka i jak tam Wasz wieczorek ??? Kubuś zasnął szybciutko ???
- sylka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Co to te duszonki?
Mysle ze 100 proc przekonania do imienia nabierzecie jak je maluszka
agi Gratulacje
- agi-p
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Sylka super , ze wieczór się udał
Kochana duszonki , to niektórych regionach prazonki . Może tak łatwiej będzie ?
I dziękuje Kochana
I u Nas od nocy pada i pada
Miłego poranka
- Agusiak
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
agi u nas to samo, mężuś ma dziś wolne, bo jedzie na rtg kręgosłupa a potem ze mną na USG tarczycy, ale że ma płacone za dniówki to także ta dzisiejsza mu przepadnie
U nas też leje, ale to tak mocno że zaraz jakąś powóź ogłoszą.
Aguś ja się spotkałam że w wielu rejonach kraju w ogóle nie znają duszonek. Kiedyś zaprosiliśmy znajomych spod Łodzi to się tak zachwycali i zaraz jechali kupić gar żeliwny i wprowadzili je na stałe w swoich stronach
My często robimy duszonki nawet zimą na gazie ale to już zupełnie nie to samo co na ogniu.
Ja duszonki znam jeszcze pod nazwą pieczonki
zdjęcia z neta
agi pochwal się wygraną i oczywiście ogromnie gratuluję, ale nie miałam wątpliwości że wygrasz
Miłego dnia