BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 7 miesiąc temu #461271 przez agi-p
Dzień dobry :)

My od 6 nie śpimy :P Ale i tak jak na Amkę , to nie ma źle :)

Ja czuję sie zdecydowanie lepiej . Gardło nadal boli i katar jest masakryczny , ale bez porównania z ostatnimi dniami .

Mężusia zaczyna mi rozkładać . Już wczoraj czuł się źle . Głowa , mięśnie i gardło go bolało :( Dziś oczywiscie w pracy , wiec pewnie go tam jeszcze dowali na tym wietrze :(
Zresztą lekarz nam mówił , ze to tylko kwestia i i Paula zachoruje i Mąż :(

Miłej soboty :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #461289 przez sylka
Odkąd pamiętam lubiłam obserwować cmentarz w czasie wieczornych powrotów do domu. Slicznie wygląda taki oświetlony.

KUba wstał koło 8 :)

U mnie maż od kilku dni przeziębiony i od wczoraj Kuba chucha i wylatuja mu gile do pasa. W poniedziałaek miałam go zaszczepić i znów nie pójdę. A szczepienie czeka od czasu powrotu ze szpitala. Najpierw te zapalenie migdałków, później pęcherz, następie ospa w rodzince wiec czekałam czy go nie wysypie a teraz katar.... no i musze poczekać.

Wczoraj Kupiłam mu tram Molers, chętnie go wypił :)

13 lata 7 miesiąc temu #461552 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Sylka kurcze biedny Kubuś, ciągle jakieś choróbska i przeszkody przy szczepieniu :(
Dużo zdrówka oby szybko minęło i mógł bez obaw zostać zaszczepiony.

U nas też katar zawitał nieproszony :( Znowu smarkanie, odciąganie i nieprzespane noce. Moje biedne maleństwo.
Myślicie że mogę młodej kupić to do smarowania chyba aromactiv żel? Niby jest od 2 rż no ale tam pewnie same olejki więc może mogłabym?

My dziś odwiedziliśmy jeden cmentarz, jutro dziadki zostają z Paulineczką a my obskoczymy resztę.

Miłego wieczorku :)

13 lata 7 miesiąc temu #461578 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Sylka mam nadzieję , ze Kubie nic się nie rozwinie z tego katarku . Biedny . Teraz właśnie taki głupi okres :(
Ciekawe czy ten tran go wzmocni wystarczająco ... oby .

Agusiaczku i u Was katar ? Paskudztwo . Ja myślę , ze spokojnie możesz smarować Lineczkę . Te plasterki niby tez chyba od 2 czy 3 r.ż , ale przecież w nich nic takiego nie ma . Ja kropiłam Amci i poduszki i pieluchy Aromatolem ,żeby jej się lepiej oddychało , a też niby nie można .
Nawet Nasz pediatra kazał mi podawac Amie rutinacee junior . Jest niby od 3 r.ź , ale powiedział , ze mam dawać mniejszą dawkę i tyle . Tam w składzie jest tylko witC i rutozyd,owoce dzikiej róży,czarnej porzeczki i malin :)
To dawkowanie i wiek podawania są często przesadzone .

Oj zdrówka dla Kuby i Paulisi . Dziś tak ciepło było , a w przyszłym tygodniu znowu pewnie zimnica przyjdzie . I jak potem wszyscy mamy być zdrowi ???

Mi przechodzi na szczęście :) Antybiotyk zaczął działać :) Czuje się dużo lepiej :)
Mężuś przyjechał do Nas i teraz jest cudownie :) Nawet Faduś jest z Nami :P

Wkurza mnie to , ze jest sobota wieczór , a w tv wielkie gó...no .

Miłego wieczorku :)

13 lata 7 miesiąc temu #461619 przez sylka
Zdrówka dla Paulinki :kiss:

Agi ciesze się że antybiotyk działa :)

Kuba na szczęście tylko lekki katar ma i czasem coś tam mu wyleci przy kichnięciu. Apetyt ma słaby ale samopoczucie dobre. Podaję mu tran, wit. c i wapno.

Dziś godzinę siedział z moją ciocią i wujkiem których odwiedziliśmy a my pojechaliśmy zobaczyć jak budowa domku rodziców.

My oglądamy na tvp 1 Mumię części 1 nie oglądałam :P

13 lata 7 miesiąc temu #461674 przez Kozłowska
Witam :kiss:
Widzę że te paskudne katary i kaszle nie dają spokoju :(
Dużo zdrówka dla Paulinki i Kubusia :kiss: :kiss: :kiss:
Agi dla ciebie też gorące buziaki :kiss: :kiss: A duomox to super antybiotyk też brałam go w ciąży zresztą jak byłam dzieckiem zresztą anginowym bardzo to też często brałam ten antybiotyk.Dobrze że już lepiej.
A u nas niestety też nie za dobrze mąż walczył z przeziębieniem dwa tygodnie aż Mati podłapał. Już myślałam że tylko na katarku się skończy a tu w czwartek młody wstał z okropnym kaszelkiem i gilami do samej ziemi. Na biegu mężu pojechał kupić inhalator i powtórka z rozrywki. Doktorowa mówiła że to zapalenie może wracać ale nie zdawałam sobie sprawy że tak szybko. Matek jeszcze inhalacje nie bardzo trawi, więc odbywa się to w wielkim dramacie. Ale za to nauczył się brać syropki bez większych problemów. Podaje mu strzykawkę mówię buziulek on otwiera buźkę wkłada strzykawkę a ja naciskam. Teraz jeszcze dostaliśmy jakieś takie bardzo nie dobre i nawet z nimi nie mamy problemu :blink: Dobrze że chociaż ju żnie gorączkuje.
A no i ja już też czuje że się rozkładam :( Dobrze że jutro mam wolne i gotować nie muszę bo siostra jutro ma głodomory na obiadku :blink: A że żeberka robi to już mi ślinka leci :silly:

A słuchajcie dziś z sąsiadką robiłam Karpatkę nawet nie wiecie jaka pyszna nam wyszła :lol:
Tak se na kawce siedziałam i tak nas tchnęło i bach. W przyszłym tygodniu mam urlopik i już se powiedziałyśmy że będziemy razem jakieś ciastka robić zawsze raźniej no i śmiechu przy tym :blink:

Ja też bym chciała drugą fasolkę. I tak bardzo chciałabym drugiego chłopaka byłby Maciuś, Michał lub Adaś. Ale mimo iż nie mieszkam z teściami( o matko ratuj "pani Babcia to już 6 miesięcy będzie jak się nie widziałyśmy :S ), ale mieszkam w prywatnej kamienicy więc przyszłości tu nie widzę :( Na kupno nam brak finansów , na ratę kredytu by brakowało,a no i w totka jeszcze nie wygrałam :( .
Gdyby była dziewczynka była by Joanna, Lidia lub Emilia.

Dobra zmykam bo czka mi się kleją a młody mi dycha więc dzisiejsza nocka pewnie też z bani.
Spokojnej nocki i słoneczka co rano doda uśmiechu na waszych twarzach :kiss: :kiss:

13 lata 7 miesiąc temu #461688 przez agi-p

Sylka czyli u Kuby może ten katarek tylko od ząbków się pojawił .
I fajnie , ze tak został z ciocią i wujkiem :) Odważny jest :)

Kozłowska kurcze i u Was zapalenia i przeziębienia :( Co za głupi czas :( Oby Matkowi szybko przeszło i żebyście Wy z Mężem szybko się wygrzebali .
Całę szczęście , ze Mati pije lekarstwa .
Udanej wizyty u siostry , fajnie że tak się odwiedzacie :)
I z sąsiadką jaką sztamę trzymacie :) Same plusy i pyszności :)
A kolejnego bobaska też sie doczekacie :) Imionka nawet już wybrane macie :)

U Nas drogą eliminacji i rodzinnego losowania , w którym nawet Amcia brała udział , stanęło na Adamie :P Wolałabym Michała , ale Paulince wcale sie to imię nie podoba :( Z Mężusiem cały czas byli za Adasiem ,tak więc zostaje Adam Szymon :P

U Mamci zostajemy do jutra . Mam jutro wizytę u dentysty , więc bez sensu , zębym do domku an noc jechała i rano tu wracała :P

A u Nas śmiesznie od rana . Ami jest na etapie uwielbiania kotów i na wszystkich telefonach trzeba było jej ustawić koty i znalazła wszystkie figurki kotków jakie tu były . I tak sobie miauczy od rana i zaciesza jak to mówi Paula :P

A Mężus z Paulą zaszyli sie w drugim pokoju i spią :P

Miłej niedzieli :)

13 lata 7 miesiąc temu #461861 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry popołudniowo!

Agi,Michał to ładne imię,ale Adam wcale nie gorsze :)

Ja sobie kiedyś powiedziałam,że chcę mieć w domu trzech "aniołów". Mam Rafała i Michała,brakuje jeszcze tylko Gabriela ;) Chociaż do aniołów to im na prawdę daleko ;)

Kozłowska,u nas inhalator to wróg nr 1. Miśka muszę zabawiać zagadkami,zadaniami,ćwiczeniami,a Hanię muszę łakociami mamić(może być kiełbaska,mogą być płatki,byle tylko coś memlała). Ostatnio to jej robiłam przed drzemką w dzień. Kładzie się do łóżeczka z butlą a ja jej trzymam maseczkę... Już trochę lepiej,ale trzeba się trochę namęczyć :(

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #461868 przez sylka
Dziewczyny nie wiem co pomogło ale Kuba już nie kicha i nie ma smarków :) Dawałam mu wapno, wit C i ten tran. :lol:

Kuba wczoraj spał tylko w samochodzie w czasie drogi ok 1,5 godz. a dziś wszyscy wstaliśmy ok 10 :) Kuba przyszedł do nas, jak zasypiał to go przenosiłam 2 razy a on wracał jak bumerang :silly: wiec został z nami i P. musiał leżeć dociśnięty do ściany :blush:
Dziś jeszcze drzemki nie miał i w sumie chcę przetrzymać go do 18, kapiel - spanko i czas dla rodziców :silly:

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #461912 przez agi-p
Gosiu na razie masz 2 Aniołów i jedną diabliczkę :) Ale wszystko przed Wami ;) Chociaż patrząc na Hanie to istny aniołeczek :)

Sylka najważniejsze , że katarek minął :) A podawanie witamin i tranu na pewno nie zaszkodzi :)
Ja Amelce teraz w okresie zimowym będę cały czas tą Rutinacee podawała .

Ależ mieliście spanie !!! My pomału z Amcią na dopołudniową drzemkę się wybierałyśmy , a Wy wstawaliście dopiero ;)
Oj ten wieczorny czas dla rodziców , to jest to co ja uwielbiam :)

A My wybraliśy się dziś rodzinnie do Babci na 75-te urodzinki :) :) :) To blok obok , pogoda była piękna , wiec postanowiliśmy wyjść z domku . Rany jak mi to dobrze zrobiło :)
Zjechało sie Nas tyle , ze ciężko z miejscem było :P Babcia była mile zaskoczona . I było bombowo :) Uwielbiam takie zjazdy rodzinne :) Ami tak mieszała do pupci , że boję się jej kupki teraz hahaha :P Pewnie pampers nie przetrzyma :P
Teraz już odpoczywamy sobie oglądając niezmordowane teletubisie :P

Miłego popołudnia :)

Editt...

Sylka Kochana a powiedz mi proszę kiedy będą wyniki konkursu "Moda na okrągło" ? Tak codziennie ich poszukuję i nic . Niby do dzisiaj był czas , ale moze coś przegapiłam .

13 lata 7 miesiąc temu #461961 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Kozłowska dużo zdrówka dla Was wszystkich :kiss: :kiss:
Super że tak Ci gotowanie i pieczenie dobrze idzie, pozazdrościć zapału i chęci :)
Mężuś pewnie bardzo szczęśliwy że mu żonka tak kulinarnie dogadza :silly:
Super! i gratuluję :laugh:

Sylka ale pospaliście :)

agi Adam bardzo ładne imię, muszę się zgodzić z Twoją rodzinką i przyznam że był w mojej czołówce imion dla Waszego synka :)
Mój kochany tatko ma tak na imię i jest wspaniałym, pracowitym i pomocnym człowiekiem :)

Super, że wybraliście się do babci na urodzinki :)

A my dziś odwiedziliśmy resztę grobów ale to już nie to samo co 1 listopada :( Teraz już jest tak nieładnie, większość zniczy już się nie pali, masa śmieci i w ogóle za rok to musimy jechać najpóźniej 2go.
Paulinka została z dziadkami bo nie chcieliśmy jej męczyć ale wygląda na to że ten katar już sobie idzie bo nie jest źle, w nocy troszkę się męczyła ale nie budziła się a w dzień to w ogóle nie było znać że ma katar. Oby faktycznie to był już jego koniec.

U nas panowie robią teraz duszonki na dworze więc zaraz zjemy przy piwku i swojskim winku :)

Milutkiego wieczorku :kiss: :kiss:

13 lata 7 miesiąc temu #462020 przez agi-p
Dobry wieczór :)

Oj Aguś narobiaś mi ochoty na duszonki !!!! I co ja biedna teraz zrobię ??? Hmmm ... nic tylko jechać do Ciebie na porządną porcyjkę :P ;)

Ja muszę się jeszcze do Adasia przekonać . Nie żeby mi się nie podobało , ale cały czas byłam nastawiona na Szymona i teraz mi ciężko z jakimkolwiek innym się oswoić :P
Zresztą być może nawet nie będę musiała się oswajać , bo okaże sie, że to dziewczynka ;)
Ale szczerze , to do Mai też przekonania nie mam hahaha :P Mężusiowi bardzo się podoba .
Jakos przy Amci od razu padł wybór na to imię i nie było cienia zwątpienia . A teraz ciężko ... bardzo ciężko :(

Agusiu miłego biesiadowania :)

Sylka i jak tam Wasz wieczorek ??? Kubuś zasnął szybciutko ???

13 lata 7 miesiąc temu #462100 przez sylka
Kuba zasnal po kapieli :D a my milo spedzilismy wieczor ;)

Co to te duszonki?

Mysle ze 100 proc przekonania do imienia nabierzecie jak je maluszka :)

agi Gratulacje :D

13 lata 7 miesiąc temu #462134 przez agi-p

Sylka super , ze wieczór się udał :) ;) Kuba to jednak posłuszne dziecko w 100% :) I rozumiejące potrzeby rodziców :)

Kochana duszonki , to niektórych regionach prazonki . Może tak łatwiej będzie ?

I dziękuje Kochana :) Strasznie się ucieszyłam z wygranej :) Co najmniej jakbym wygrała jakąś wypasioną furę :P Już zapowiedziałam Mężusiowi , ze będę sexi Mamuśką hahaha :) A Mamci jak pokazałam wygraną koszulkę , to stwierdziła , ze to sukienka wizytowa ;P

I u Nas od nocy pada i pada :( Plus z tego taki,że Mężuś nie jedzie do pracy i wybierze się ze mną do dentysty :) A minus ...wiadomo , nic nie zarobi .

Miłego poranka :)

13 lata 7 miesiąc temu - 13 lata 7 miesiąc temu #462141 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi u nas to samo, mężuś ma dziś wolne, bo jedzie na rtg kręgosłupa a potem ze mną na USG tarczycy, ale że ma płacone za dniówki to także ta dzisiejsza mu przepadnie :(

U nas też leje, ale to tak mocno że zaraz jakąś powóź ogłoszą.

Aguś ja się spotkałam że w wielu rejonach kraju w ogóle nie znają duszonek. Kiedyś zaprosiliśmy znajomych spod Łodzi to się tak zachwycali i zaraz jechali kupić gar żeliwny i wprowadzili je na stałe w swoich stronach :)
My często robimy duszonki nawet zimą na gazie ale to już zupełnie nie to samo co na ogniu.
Ja duszonki znam jeszcze pod nazwą pieczonki :)

zdjęcia z neta :)

agi pochwal się wygraną i oczywiście ogromnie gratuluję, ale nie miałam wątpliwości że wygrasz :lol: :lol:

Miłego dnia :)
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka