BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

13 lata 3 miesiąc temu #691053 przez Agusiak
Sylka to musi być nabór do drugiej edycji skoro każą się zgłaszać i pisać smsy.

megi ja cały czas trzymam kciuki za to by @ w tym miesiącu już nie przyszła, praktycznie w ogóle ich nie puszczam :blink:

Bujaczek fajny oby Wam się szybko przydał :)

U nas jest znowu tak zimno, że aż się na dwór nie chce wychodzić :( Zwariować można z ta pogodą dosłownie :angry: :evil: :X

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #691264 przez sylka
Ja wróciłam od endokrynologa. Kuba grzeczny był w gabinecie jak ja byłam badana siedział sobie na krzesełku. Wyszystko ok w lipcu mam przyjsc na USG. JAkbym planowała ciaże mam zwiększyć sobie dawkę ma 2x większą już w momencie planowania.

13 lata 3 miesiąc temu #691363 przez Agusiak
Sylka świetnie że u lekarza wszystko w porządku :)
To kiedy zwiększasz dawkę? :silly: :blink: :lol:

Ja przygrzewam zupkę dla młodej. Spać mi się chce dziś okrutnie, położyłam się nawet na chwilkę przy Paulince jak miała drzemkę, ale potem poszłam coś zjeść i niedługo potem Paulineczka się obudziła. Strasznie krótko dziś spała :huh:

Rany, co za dzień :dry:

13 lata 3 miesiąc temu #691717 przez Agusiak
dobry wieczór :)

Paulinka śpi a ja też zaraz się kładę bo strasznie mnie dzisiaj spanie bierze. Mam nadzieję że jutrzejszy dzień będzie lepszy jeśli chodzi o pogodę i moją formę.

Spokojnej nocki :)

13 lata 3 miesiąc temu #691938 przez agi-p
Dzień dobry :)

Aguś rozkład mamy tam w domu fajny . Wchodzi się do przedpokoju , potem jest duże pomieszczenie zwane teraz holem . Jest tam kominek . Przyszłościowo będzie tam salon , w tej chwili to bardzo zaniedbana przestrzeń (zresztą jak wszystko w tym domu) . Z tego salonu są schody na górę . I na piętrze głównym mamy przedpokój z którego wchodzi się do każdego pomieszczenia . Jest pokój Pauli , Amelki , kuchnia , łazienka , nasza sypialnia i salon .
Jest jeszcze piętro , ale tam brat Męża ma mieszkanko teraz . Póki co oddzielamy w przedpokoju górnym ścianką i robimy mu oddzielne wejscie . Tak , zeby przez nasze nie przechodził . Jedyne co na tą chwilę , to będziemy mieć wspólny dolny przedpokój i ten hol . Tzn , to jest nasze , ale żeby wejsć do siebie , to musi przez nasz teren przejść :P
Przyszłościowo zrobimy mu oddzielne wejście z ogrodu, tak , zeby było to zupełnie osobne mieszkanie .
Troszkę namieszałam , ale mam nadzieję , ze wiecie o co chodzi :P Porobię potem fotki , to zobaczycie .

Jeśli chodzi o Ami , to ona tam ma raj :) Przestrzeń jej się podoba . A najbardziej to balkon , bo ciągnie się po dwóch ścianach domu , jest ogromny :)

"Bitwe o dom" oglądałam kilka razy :)

Sylka całe szczęście , ze zadzwoniłaś , zeby potwierdzić godzinę u Endo . Miałabyś niepotrzebną wyprawę i termin zapewne znowu odległy . Super , ze wszystko dobrze . No dawki w czasie ciąży zmieniają się non stop . Dobrze jednak , ze za od razu Ci powiedziała co robić :) Teraz jak Kuba do przedszkola idzie , to możecie spokojnie popracować nad kolejnym brzdącem :)

Megi to Wam Tymus przeszkodził :p Ale spokojnie , co się odwlecze , to nie uciecze :) Jestem pewna , ze w tym cyklu się Wam uda :)

A Tymek biedny :( Lepiej się już czuje ?

Pogoda chyba dziś lepsza będzie . Póki co nie pada i duzo jaśniej jest niż wczoraj . Ja wczoraj puściłam przed drzemką Amelkę na ogródek i zadowolona była . Niestety później juz padało niemal do wieczora i nie wyszłyśmy :(
Dziś rano jade do Mamy . Pójdziemy na spacer i na zakupy z Małymi . Odpocznę od pakowania i tego zamieszania . A i dziewczynki będą miały odmianę :)
Do Mamci zaraz po przeprowadzce pojedziemy na parę dni,żeby mąż zrobił salon i sypialnię , ta ścianke w przedpokoju górnym i schody odnowił .

Nic , miłego dnia :)

13 lata 3 miesiąc temu #692107 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi no mniej więcej sobie wyobrażam ale i tak czekam na fotki :P
A to brat męża będzie tam zawsze mieszkał z Wami w domu?
Czyli na samym dole nie ma kuchni, tak?

Na pewno super sobie tak porobicie :)

Udanego dnia spędzonego z mamą :)

U nas też pochmurno, wczoraj przez cały dzień w sumie mżyło, a dziś jak na razie nie pada, ale prognozy w tv nie są optymistyczne.

Dzisiaj wieczorem zadzwonię do rodziców jak to tam u nich wygląda bo już bym do domu wróciła.

Miłego dnia :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #692131 przez megi23
hej laski Tymcio lepiej przespal cala noc i co dupa wczoraj ten teges to ja padlam i S sie nie doczekal :P
dzis mamy miec swinie tesc kupuje tzn my sie dokladamy zeby nie bylo...troche sie wkurzylam bo mu 1 szuflade z zamrazarki musze oddac .... on mi do niczego nie doklada lodowke tez za nasze .. ma na dole osobna zamrazarke ale szkoda mu na 1 szuflade :P
ja wczoraj mialam dyzur tzn szwagierka ze srednim do szkoly szla na 15 na dzien taty i mamy razem i mi zostawila Julke i dominika , a ze pogoda do kitu to wyciagnelam ciastoline nowa plus zestaw z biedronki i przez 2 godz dzieci nie bylo wlacznie z tymciem , bez krzykow , wrzaskow bo oni sie ltuka nieraz iwszystko chca miec to samo , wiec nauczylam ich ze dominik troszke sie pobawi tym do wyciskania potem Jula normalnie w szoku bylam jak grzecznie sie bawia ,, Tymcio tez mial radoche bo 1 raz cos takiego mial w rekach wycinal foremkami do ciastek rozne wzory , wkladal i wyciagal sam z pudelka:) na dzis cos musze wymyslec moze wydzieranki jakies kupie papier kolorowy maluchy tez cos maja, bo pogoda nieciekawa ...

Agi szybkiego skonczenia remontu :)
w sobote jade na zakupy to cos do tych ciastolin dokupimy im :)a przy okazji kupie stroj kapielowy na basen :)

13 lata 3 miesiąc temu #692198 przez sylka
Agi już nie mogę doczekać się fotek domku. Z tego co opisujesz całekiem spory jest.

U moich rodziców jest tak rozbudowany domek że na każde pietro wchodzić można przez klatkę schodową. Rodzice będą miszkac na parterzę bo wiadomo za kilka lat trudniej byłoby im na pietrze a I p i poddasze zapewne zajmie moja siostra z mezem. Tylko bedą musili przerobić sobie i zrobić schody. Bo wstepnie miało być dla każdej z nas po piętrze ale my tam nie bedziemy się przeprowadzac i zostaniemy w tym mieszkaniu a z siostrą jakos się dogadamy by w kwestiach finansowych każdy miał sprawiedliwie. W dom jest tak budowany że każdy sobie będzie miał kuchnię, lazienki wiec nikt nikomu nie będzie wchodził w drogę :)

U nas też dziś chłodniej jak wczoraj jakieś 15 st. niby słonko świeci ale chłodno jest.

13 lata 3 miesiąc temu #692251 przez Agusiak
Sylka czyli Twoi rodzice i siostra planują docelowo wrócić do kraju, tak? A kiedy ma to mniej więcej nastąpić?

mego to masz co robić kobieto, nie ma co :laugh: Faktycznie "dyżur" to trafne określenie :blink:

megi może jak wieczorem jesteście zmęczeni lub Tymek niespokojny to spróbujcie zadziałać rano :) Ja to ostatnio tylko rano mam ochotę, czasem ok 2-3 w nocy i z trudem się powstrzymuję żeby T nie obudzić, ale do pracy bidulek wstaje to mi szkoda. Chyba że wezmę go na śpiocha, hahaha :P :P

Dziewczynki macie jakieś sprawdzone laktatory? Aguś używasz teraz jakiegoś?
Ja miałam z Aventu ręczny ale pogubiłam części i teraz zastanawiam się nad Lovi medical ale nie wiem czy warto, a cena wysoka
allegro.pl/lovi-laktator-reczny-protect-nowosc-i3334895136.html

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #692333 przez sylka
Agusiak kiedy nie mam pojęcia narazie dom jest "stawiany" w tym roku beda robiony nowyy rozkład w środku (bo rozbudowywali dom 80m2 i wszelkie instalacje chyba. Nie wiem czy okna tez już w tym roku by zamknąc stan surowy. Dach już jest papa z łatami z desek gotowy by tylko położyć dachówke.

Co do laktatora to miałam ręczny z Aventu i jak dla mnie był strzałem w 10, choć czasem wkurzało mnie gdy zassał za mocno powstawało spore ciśnienie wewnątrz i odskakiwała taka uszczelka- czy membrana w środku tkie małe kółeczko. Wkąłdałam je i dalej leciałąm z dojeniem :P

Częsci do laktatora z Aventu bez problemu można kupić na allegro. Kiedyś sprawdzałam :) Wszystko od najmniejszej pierdólki.

13 lata 3 miesiąc temu #692347 przez Agusiak
o Sylka super wiadomość że można dokupić części do laktatora :)
W takim razie muszę sprawdzić czego dokładnie brakuje i dokupić to czego nie ma, zawsze to taniej niż nowy.

Paulinka się już układała do spania ale się rozmyśliła :dry: ale i tak zaraz muszę ją ululać bo już 14 więc czas najwyższy.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #692434 przez sylka
Agi powiedz mi jaka farba malujecie pokoje. Stoję przed wyborem firmy bo kolory wstępnie wiem jakie chce. Wczesniej mielismy Sniezke barwy natury niby z teflonem i miały ładnie schodzic zabrudzenia, ale nic z tego :P Ostatnio zakupiłam naklejki do pokoju Kubusia i czaje sie na zasłonki- tylko póki co brak ich w sprzedaży na ebayu. Naklejki za całe 1.89 funta :P wzięłam 2 pakiety 50x70 :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #692446 przez Agusiak
Sylka my cały dom mamy pomalowany farbami Bondex
www.google.pl/imgres?imgurl=http://cdn11...=0CEkQ9QEwBA&dur=674

A także Dekoralem. Fajnie nam się sprawdzają. Nasz salonik u góry mamy pomalowany naprawdę świetną farbą polecaną przez kolegę naszego ale nie pamiętam nazwy, zapytam T jak wróci.
Niestety jest droga i ma małą paletę barw ale poza tym mucha nie siada :blink:

13 lata 3 miesiąc temu #692461 przez sylka
Agus właśnie oglądałam kolory z dekoralu :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #692470 przez Agusiak
Paulinka ma pokój w Dekoralu "zielone wzgórze" ale w rzeczywistości kolor jest bardziej nasycony niż na tych próbnikach i w necie :)
www.dekoral.pl/paleta-kolorow/lekko-jak-z-platka

właśnie rozmawiałam z mamą i jeszcze cały przyszły tydzień tu będziemy :(
Już mam dość, szczególnie spania, bo ta kanapa jak dla nas dwóch jest za mała a strona po której ja śpię, czyli brzeg kanapy już lekko opada na dół więc ciągle zjeżdżam i jest mi niewygodnie, skutkiem czego od jakiegoś tygodnia śpię w nogach kanapy, w poprzek a nogi trzymam na fotelu. Kicha :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka