BezpiecznaCiaza112023

zostanę mamą w maju 2011 roku :)

11 lata 6 miesiąc temu #771493 przez megi23
Gosiu prezenty czad ceny jeszcze lepsze :)
Tymek ma fiola na punkcie aut i myszki miki wiec bedzie niezly dylemat jaki tort :) i chyba tez sama bede robic bo nie lubie tych chemicznych mas ... :P
dzis Tymek dal popisd nie wiem o co mu chodzilo wyl przez godzine rozkrecil sie przed przyjsciem S z pracy a skonczyl po tym jak poszedl wzielam go na ogrod by sie rozladowal , nie wiem napewno nei zeby bo nie pokazywal na buzie , nikt go nie mogl uspokoic co sie uspokajal na nowo az kaszlec mi zaczal :ohmy: a teraz sie bawi autami :) grunt ze przeszlo mu ufff

Sylwia super ze Kubusiek ma zdrowe zabki ja tu hcyba poszukam dentyste dzieciecego tzn w Stalowej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 6 miesiąc temu #771664 przez Gosia_Krupa
Dobry wieczór!

Zaszliśmy z Michem do księgarni. Wydawała mi się taka konkretna,bo prowadzi wieczorki czytelnicze i popołudnia z bajką(dla dzieci) i co jakiś czas organizują spotkania z autorami. Misiek oczywiście wpadł,rozsiadł się na krzesełku i "czytał". A ja szukałam. Nie książki dla męża,bo te jak się okazało są dostępne tylko w księgarni internetowej,ale czegoś co moglibyśmy czytać z Miśkiem wieczorami. Pani mi poleciła kilka pozycji,bo zależało mi na tym,żeby były one odpowiednie dla Michałka i niemal tam zgłupiałam,bo tyle było fajnych książek. Na koniec zostały mi dwie,ale ostatecznie zadecydowała cena. Książka dwa razy grubsza i tańsza o 3zł. I pani nam jeszcze dała rabat :lol: Tzn. ani ja,ani ona nie miała drobnych,więc końcówkę sobie darowała. Książka Michałkowi się podoba,mi też :)

A mężowi zamówiłam w necie "Blood of Elves" Sapkowskiego,do odbioru oczywiście w księgarni.

Potem poszliśmy z Michem na lody :lol: i niedługo potem spotkaliśmy się z R i wróciliśmy do domu.

Megi,ja uwielbiam masę marcepanową. Uważam,że jest to najbardziej wdzięczna do lepienia masa :) I w smaku też dobra,nie czuć chemii w ogóle. Nawet Ci co nie przepadają za marcepanem zajadali się wielce :silly: Rzeczywiście nie smakuje jak typowy marcepan.

Sylka,zazdroszczę,że Kuba taki kochany i daje sobie do buźki zajrzeć. Mój Misiek właśnie taki był,a Hania nie otworzy buzi przede mną,a co dopiero przed obcym w nieznanym miejscu :( Ale uważnie przyglądam się jej ząbkom jak tylko mogę czy aby nic złego się z nimi nie dzieje,bo gdyby coś się działo to musowo do lekarza. No,a z Michałkiem koniecznie muszę się wybrać do stomatologa.

Co do tortu to w sumie Kuba idzie Ci zawsze na rękę można powiedzieć i wybiera sobie "obiekty" zainteresowań łatwe do zrobienia :silly:

Przy najbliższej okazji muszę się zapytać w Empiku czy mogę sobie zamówić w necie do odbioru u nich. Dobrze wiedzieć na przyszłość :)

Agi,jak się czujesz?

Dobrej nocy!

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #771732 przez agi-p
Dzień dobry :)

Mnie rozłożyło całkiem i od poniedziałku ledwo żyłam :P Pierwszy raz od dawna tak źle się czułam . Paula od pon do szkoły nie chodzi i mi pomaga , bo czułam się fatalnie . Każdy cm ciała mnie bolał , już nie umiałam odróżnić czy mięśnie czy kości bolą :P do tego gardło ...aż niemal głos straciłam . Wczoraj wreszcie do Dr się wybrałam i antybiotyk mam . Dziś czuję się o niebo lepiej , ale Maja niestety katar dostała i kaszelek od tego :(

Agusiu sporo tych wizyt położnej ! u mnie raz była :P

Alllle boskie zdjecia !!!! Wózeczek prezentuje się rewelacyjnie :) A Dziewczynki przecudowne są :) Dorcia to taki kochany groszek mały , a Linka to duża pannica .Sporo większa od Amci mojej .

A spanie nocne Dorotki chyba różni się od Paulinki ? U Nas przy Ami 2 hodziny snu nocnego to marzenie było :P Ta to się potrafiła budzić nawet co 20 min :(

Maja na szczęście jak jej nic nie dolega , to przebudza się tylko na cyca i śpimy dalej .

Hahaha rozwaliło mnie hasło Paulisi na światłach :) Świetna jest :)

Megi rany co to za melko kupujesz ? 65 zł ?

Teściowa niech sobie wasze fotki zabierze , jak tak bardzo chce się wami chwalić :P Dobrze , ze nie jedziecie .

Zdjecia Maluszka słodkie :) Już zapominam jakie te foteczki wzruszające :) Rośnie Wam super dzidzia :) I pięknie pozuje :)

Gosiu super , że chociaz Michaś ma pewny wyjazd do dziadków . Nic się nie stanie jak opuści kilka przedszkolnych dni . Z dziadkami będzie mu jak w niebie i przyjedzie zrelaksowany i szczęśliwy . Trzymam kciuki , zeby i Wam się udało jechać .

Ceny tych autek przerażające ! Ale Michałek na bank sie ucieszy :)

A z prezentem Męża miałaś faktycznie problem . Super , ze udało sie o rozwiązać :) Zapewne bardzo ucieszy go prezent :)
A co zakupów w empiku przez internet , to możesz na str sprawdzić do jakich księgarni przysyłają . U Nas przez miesiąc nie można było zamawiać do Bielskiego , ale teraz już ok .

Sylka mówisz , ze Kuba znowu coś złapał ? No i właśnie dlatego przeczekam ten okres przedszkolny i w marcu pomyślę nad zapisaniem Amelki .

A jak się dziś czuje ?

No i gratki za zdrowe ząbki :) Ja to już od dawna chcę się umówić z Amelką , ale znając jej cyrki u lekarzy , to sama nie wiem . Za chiny ludowe buzi nie otworzy :(

Właśnie poszukuję na all łóżeczka turystycznego dla Majki . To drewniane w jej przypadku beznadziejne . Ona się kręci i przemieszcza i wiecznie albo nóżki przez szczebelki przeciśnie i płacze , albo główką o szczebelki bije jak się w poprzek położy . I na nic się zdają ochraniacze . Wolę turystyczne , przynajmniej sobie krzywdy nie zrobi .

No i w tym roku po raz pierwszy za prezenty mikołajkowo-gwiazdkowe juz się zabrałam :P Juz rozmyślam , kupuję itp . Oczywiście dylemat jak stąd do warszawy przy każdym wyborze , ale cóż :P

Miłego dnia , zmykam bo juz siły nie mam .
Buziaki :kiss:

11 lata 6 miesiąc temu #771746 przez megi23
hej Agi zdrowka kobitko :kiss:

turystyczne to super sprawa my na 2 tez kupujemy bo wstyd polozyc w tym co Tymek , za darmo bym go nie oddala :P ale przy tymku sie sprawdzilo bo on pozno siedzial obijal sieo siatke nie wiem ile guzowe by mial jakby nie moj wybor :)
a na prezenty mikolajowe ja tez wlasnie dzis patrze mlody ma faze auta i najlepiej jak najwieksze z przyeczepami , pociagi i ciastolina pewnie cos z kazdego S wezmie bo ja jak zwykle wejde i oczoplasu dostane haha :silly: co prawda ma duze 3 auta plus na ogordzie gigantyczna wywrotke , ktora sie bawi , ale znalazla z przyczepa cos takiego

allegro.pl/wader-gigant-wywrotka-z-przyc...tis-i3623130339.html
musze s pokazac i zobaczyc jakie to duze jest z bliska :)
Miloszek to nie ma problemu chce te gre allegro.pl/gra-zrecznosciowa-sciana-spad...ajo-i3595999913.html Miloszkowi cos dokupie moze jakas ksiazke bo zaczal czytac i cos do kolorowania bo tez do kwoty 100 zl mu robimy kazdemu by po rowno bylo no nasz maly to wiadomo moze byc ciut wiecej hehe :) :lol:
a drugi chrzesniak kase dostaje 100 zl bo on duzy niech sam kupuje sobie co chce :)

11 lata 6 miesiąc temu #771768 przez Agusiak
dzień dobry :)

agi kurcze ale Cię rozłożyło :( Dobrze, że poszłaś do lekarza i antybiotyk masz bo szkoda się męczyć.

Kochana no jak teraz np robię coś koło Dośki a potem ubieram Linkę czy wycieram po kąpieli to wydaje mi się że jest wręcz ogromna ;)
Na prawdę sporo ostatnio urosła, wszyscy myślą że ma minimum 3 lata. Jak wróciłam ze szpitala to chociaż nie było mnie tylko 3 dni to wydawało mi się że młoda sporo wystrzeliła.
Jutro idziemy z małą do lekarza na pierwszą wizytę do młodej też kartę wyciągnę bo mam te wyniki kupki i moczu jeszcze z czerwca :blush:

Kurcze nie wiem czy Dośka nie jest uczulona na pieluchy DADA :( Odparzenie na pewno to nie jest bo często zmieniamy pieluchy i smarujemy. A ja nakupowałam tyle tych pieluch, że jak to uczulenie to będzie bida :( :ohmy:

Ja też poszukuję łóżeczka turystycznego na dół do salonu bo tamto jest lekko mówiąc zdewastowane, ale chciałam nieco mniejsze niż to standardowe, ale oczywiście te mniejsze są sporo droższe
allegro.pl/lozeczko-turystyczne-male-80x...nku-i3638517453.html

Miłego dnia :)

11 lata 6 miesiąc temu #771848 przez Agusiak
dziewczyny mój mąż dokonał dzisiaj niemożliwego ;) udało mu się kupić Paulinie spinki do włosów, które ich nie wyrywają, a włosy się w nie nie wplątują :lol:

11 lata 6 miesiąc temu #771894 przez Gosia_Krupa
Dzień dobry!

Agusia,pokaż jakie spineczki?

My z Hanią już w mieście byłyśmy :) Pojechałyśmy o 9.20 i poszłyśmy do Lidla po buty.Oczywiście nie było :( ani dla Hani,ani dla Michała :( Fioletowe były tylko dwie pary 24 i 26,a Hania musi mieć 25,a dla Michałka chciałam granatowo-niebieskie,a były tylko brązowe :( Kurtkę dostałam to już limit wyczerpany i butów mieć nie mogę :dry: Kurtek jeszcze leżało masa,ale akurat z tych co Hani kupowałam były tylko dwie rozmiar mniejsze. Skoro nic nie było to wróciłyśmy autobusem o 10.00. Jest jeszcze jeden Lidl,ale to spory kawałek do przejścia i musiałybyśmy wracać o 12. W sumie to trochę żałuję,że nie zostałyśmy,bo miałybyśmy przynajmniej dłuuugi miły spacer. Chociaż Hania zapewne wymęczyłaby mnie na amen :( No i gdybym musiała jechać po Miśka to niemal z autobusu do autobusy. Padłabym ze zmęczenia zaraz po powrocie.

Kurcze,muszę uciekać,ale się napisałam nie ma co. Dziecko woła i na pewno nie poczeka :(

Miłego dnia!

11 lata 6 miesiąc temu #771913 przez sylka
Agi zdrowka :kiss:

Kuba ogolnie ma sie dobrze, nie goraczkuje tylko kaszel ma jak u gruzlika. Wczoraj P na oslode w chorobie kupil garaz w Pepco. Co do prezentow to Kuba na roczek dostal te wywrote Gigant z Wadera. W tym na bank beda klocki, jakas gra planszowa, autka i moze cos z Angry Birds. Lista jest ciagle kompletowana bo czego nie bedzie na swieta to na urodziny sie zorganizuje. Poki co musimy ustalic kwote prezentow.

Gosiu szkoda ze nie udalo sie wam wyrwac butow. Hania ma mala stopke. Kuba zeszlej zimy mial rozm, 24

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #771918 przez Agusiak
Gosia to szkoda z tymi butami. Ja też chciałam je kupić, też mamy rozmiar 25 :) ale ma być w miarę ciepło do końca roku, chociaż potem już deszczowo i boję się że potem na zimę mogłyby być małe.

Gosiu spinki takie normalne, jak wszędzie ich pełno tyle że te są specjalnie polakierowane taką powłoką przezroczystą i włosy się nie wplątują w te miejsca gdzie jest łączenie spinek. Są świetne, muszę ich pilnować żeby się nie pogubiły :)
Nie wiem czy zrozumiale to opisałam :P

Sylka Paulina te traperki z Biedry ma 25 i takie pełne buty też, w sensie zimowe, ale eko tuptusie mamy z rozmiarze wg producenta 26-27 z wkładką 17 cm i są dobre, więc trudno stwierdzić z tymi rozmiarami jak jest.

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #772061 przez megi23
wiecie co wlasnie sie kapnelam ze ma wywrotke taka sam u mojej mamy w domu tylko bez tej przyczepy osobnej .. :ohmy: :silly: to cos innego musze wymyslec jejku zapomnialam o tych spodniach mamie powiedziec by mi polowala :( ale w biedronce chyba maja tez byc :) moj mlody ma na zime 26 :)

a apropo mleka za ktore zaplacilam tyle to HIPP BIO COMBIOTIC JUNIOR 5 samo mleko 43 zl ale kurier 22 :S

11 lata 6 miesiąc temu #772087 przez sylka
Megi a nie probowalas Gerbera 3 Kuba po Hippie go pil. Teraz glownie krowie a mm od czasu do czasu. Tymek wogole pije krowie?

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #772092 przez megi23
mialam go dac na Gerbera ale S sie nie zgadza, mowi by juz nie kombinowac , by znowu problemow z brzuchem nie bylo , a krowie pije wypasione mu kupuje platki wcina na nim :)
Tymek rano i wieczorem musi miec Hipaa , tylko wstaje kaze wode w podgrzewaczu grzac :)

11 lata 6 miesiąc temu #772138 przez Agusiak
megi to hipp jest tak koszmarnie drogi? :ohmy:
To już bym chyba bebilon za tą cenę wolała :P
no ale jak Tymkowi pasuje i nic mu po nim nie jest to najważniejsze :)

11 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 6 miesiąc temu #772147 przez sylka
Ja zdecydowanie wolałbym podać Hipp niż Bebion :P. Wg mnie lepszy skład ma a i kilku lekarzy też mi to mówiło.

Megi co Ci szkodzi spróbować :P Nie spróbujesz nie zobaczysz. Przecież Tymek duży już jest nie niemowlak że ostrożnie trzeba jak z jajkiem ;) .

Ja praktycznie już od jakiegoś czasu schodzę z mm. Kuba krowie od 1,5 r pije. Skoro Tymek toeruje krowie to nie ma co wydawac kase na mm. I możesz mu np raz dziennie je podawac zamiast krowiego.

Jak Kuba pił Hipp to puche 800g kupowałam za 39,99 z a na str hipp jak brao sie zakupy za 100 z przesyłka była za free. Jak skonczył 3 lub 4 to przeszłam na próbe na Gerber- sprawdzi się i został.

11 lata 6 miesiąc temu #772167 przez Agusiak
no bo to znowu ile osób i lekarzy tyle opinii :P
Ale mniejsza już o opinie ja się całkowicie do Hippa zraziłam jak mi Paulina kiedyś po nim wyła tak, że już nie wiedziałam co mam z nią robić, po zmianie mleka spokój.
Teraz dawałabym od razu bebilon ale cena już nie dla nas :( no chyba że lekarka zaproponuje nam pepti to na receptę by się opłaciło :) chociaż jak na razie (odpukać) po gerberze nie zauważyłam żeby coś niepokojącego się działo :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka