BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 miesiąc temu #629110 przez kaikai
Agat ja nie mialam oplaconej poloznej, tylko u mnie w szpitalu bylo tak ze jak juz trafilam do pokoju porodowego to mialam przydzielona polozna i byla ona z nami juz do konca, nigdzie nie wychodzila,caly czas sprawdzala czy wszystko jest dobrze, robila ktg,odbierala porod. Byla super bardzo nam pomogla, ochronila mi krocze :) mowila co ma robic Piotrek jak mi pomoc.
Takze mysle ze to zalezy na jaka pomoc mozesz liczyc w szpitalu czy polozna ci przydziela czy moze jest jedna na kilka pacjetek, wtedy to porazka. A moze z mezem moglabys rodzic, wtedy zawsze razniej :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #629117 przez kaikai
Slyszalam taz ostatnio od znajomej ze jakas dziewczyna oplacila polozna i ta przez caly porod czytala gazete od czasu do czasu kibicujac -dobrze idzie :) :)

12 lata 1 miesiąc temu #629135 przez agat
Z mężem będę rodzić na pewno :) Więc obca baba głaszcząca mnie po głowie nie jest mi potrzebna. Wystarczyłaby mi taka, którą wczoraj w szpitalu spotkałam - konkretna i normalna, bez zbędnego słodzenia :P

Kurde, czuję się jak podczas zbliżającego się okresu :P Podbrzusze mnie pobolewa, na wkładce jakieś resztki tego czopa, więc "brudno". Wcale za okresem nie tęsknię, fajnie było nie mieć go 9 miesięcy :P :P

12 lata 1 miesiąc temu #629156 przez creatura
Dzień dobry Girlz :)

Oczywiście 2-Pak trwa :blink:

Ilonah, słodkości Twoje - wczoraj to musiałam aż mężowi pokazać fotki Waszych maluszków, potem jeździł wózkiem po korytarzu i "strugał wariata" :woohoo:

Suzi, nie znikaj - broń Boże :ohmy: lepiej dawaj upust swojej frustracji tu niż w domu :)

Agat, mam takie podejście jak Ty. Nie opłacam położnej, tylko wiem, że w szpitalu jest tak jak pisała Kaikai: dostajesz jedną położną na poród i z nią pracujesz. Poza tym, gdybym chciała wynająć prywatną położną, to nie mogłabym zaprosić męża, a na tym bardziej mi zależy (tylko na moment rodzenia się dziecka mógłby wejść). Sale są pojedyncze u mnie, jedna podwójna, ale podobno mają taki sprawny system, że kobiety rodzą osobno. Z resztą po wycieczce ze szkoły rodzenia, jakoś mam wyluzowane podejście.
Chyba też po prostu wierzę w ludzi i nie chcę z góry zakładać, że coś musi od razu pójść źle.

Karolinka, nie bój się, że nie dojedziesz. Patrz ile z nas ma termin "na dniach" i wciąż czeka, a Ty będziesz w szpitalu dużo wcześniej. A co do skurczy, to nie wiem, jak Twój lekarz planuje, ale pisałyśmy tu już, że teraz nawet przed planowanym cc dają kroplówkę z oxy, żeby wywołać kilka skurczy - to dla dobra dzidziusia, który dostaje sygnał, że pora wychodzić. Ostatnio nawet przeczytałam, że dziecko skurcze odczuwa jako bardzo przyjemny, pobudzający masaż! :cheer:

Kaikai, a na czym ta ochrona krocza dokładnie polegała, same dałybyśmy radę sobie ochronić? :blink:

Dave i Madzia nie szaleć, bo Wam sił na poród zabraknie.

No i reszta "milczących", przemówcie :P

12 lata 1 miesiąc temu #629161 przez agat
creatura napisał:

Ostatnio nawet przeczytałam, że dziecko skurcze odczuwa jako bardzo przyjemny, pobudzający masaż! :cheer:

To może dlatego ten mój leniuch siedzi wygodnie w brzuchu :P

Kaikai, a na czym ta ochrona krocza dokładnie polegała, same dałybyśmy radę sobie ochronić? :blink:

Może chodzić o masaż krocza. Ja raz próbowałam sobie zrobić, ale bolało mnie to i dałam sobie spokój. Może dziś zrobię, i tak mnie boli cała okolica, więc co za różnica :P

12 lata 1 miesiąc temu #629170 przez creatura
agat napisał:

[/quote]Może chodzić o masaż krocza.[/quote]

Tak mi przyszło do głowy, czy sex nie jest wystarczającym masażem krocza? :laugh: :side:

12 lata 1 miesiąc temu #629178 przez agat

12 lata 1 miesiąc temu #629185 przez creatura
Racja, koło sexu to nawet nie leżało, ale z ciekawości sobie dziś zapodam :P

12 lata 1 miesiąc temu #629199 przez kaikai
Ochrona krocza przy porodzie znaczy bez naciecia. Wszystko zalezy od poloznej jak pokieruje porodem,kiedy kaze przec itp. Ja sama bylam w szoku ze sie udalo bo do wygimnastykowanych nie naleze ;) masazu tez specjalnego nie robilam nigdy a przy poprzednich porodach naciecie bylo rutyna. Teraz bez naciecia jest o niebo lepiej, nie musialam sie meczyc ze szwami i od chodzilam bez bolu :)

12 lata 1 miesiąc temu #629202 przez Dave
z placu boju-przenosimy meble i wszystkie staffy. probujemy to jakos ogarnac.
poki co to jest bajzej wszedzie jak fix.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 miesiąc temu #629205 przez Azja
dziewcyzny masaz krocza jest podobno bardzo bolesny, tak mowiła polozna w szkole rodzenia i np. u mnie w szpitalu juz go nie stosują

mnie zaczyna bolec brzuch tak jak na okres, mam nadzieje ze to pierwsze powolne oznaki ze syncio sie szykuje to wyjscia :)

lece dalej sprzatac to moze cos szybciej sie ruszy :silly:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #629210 przez agat
Azja to witaj w klubie bóli "okresowych" :P

Ja miałam sprzątać, ale coś się zabrać za to nie mogę. Poprasowałam tylko wczesniej. Czekam na męża i będziemy sprzątać w akwarium, bo zielono tam tak, że ryb nie widać :P

12 lata 1 miesiąc temu #629220 przez kaikai
Azja chyba chodzilo Ci o masaz szyjki macicy to jest bardzo bolesne,bo masazu krocza raczej w szpitalu nie robia ;)
A ochrona krocza to jest zupelnie co innego tak jak napisalam wyzej :)

Na masaz szyjki mozna sie nie zgodzic tak jak na podanie kroplowki z oxy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #629237 przez Suzi
Ja sie wzięłam za porządki w szafie i garderobie bo jakoś tam wyglądało już jak po zamachach bombowych i ukladam teraz to co wywalilam, chyba mi krzyż zaraz pęknie od pozycji schylonej :P ale cóż, nic innego prócz pachwin nie boli to chociaż krzyż poczuje :silly:

Ja mam zaklepaną położną, z dawnych czasów pozostał mi wspomnień" czar" więc tym razem ten OSTATNI raz postanowiłam sobie zapewnić komfortowo pod względem psychicznym. Te z "pierwszego" razu zapamiętałam jako bezdusznego esesmana, który znajdował przyjemność w wypełnianiu jakichś bzdurnych ankiet z kretyńskimi pytaniami zadając mi pytania z prędkością karabinu maszynowego podczas skurczy i żądając NATYCHMIASTOWEJ odpowiedzi chociaż ja nie mogłam nawet tchu złapać podczas skurczu :( potem niby mnie chwalili ze dzielna byłam, ale co mnie naprześladowała to jej, a że młoda i niedoświadczona a do tego dobrze wychowana byłam a poza tym bez męża rodzilam bo nie było wolno inaczej w tamtym szpitalu to nie miał jej kto poskromic :(

Za drugim razem tez szału nie było, nawet nie pamietam położnej więc pewnie nikt szczególnie pomocny sie nie trafił, a przydałoby sie bo porodu najmilej po dziś dzień nie wspominam, no więc skoro trafił sie trzeci i są takie możliwości to sobie zamówiłam i mam nadzieję, ze będzie warto, a pani jest przemiła i brzmi bardzo kompetentnie, poza tym fora o niej pieją, więc obyśmy sie sfazowały to będzie git, bo jak będzie po dyżurze to kiszka, bo nie zostanie tylko da zastępstwo :huh:

kaikai ja Wam dzisiaj idzie piersiologia stosowana?

12 lata 1 miesiąc temu #629264 przez Azja
Kaikai racja faktycznie chodzilo mi o masaz szyjki :dry: jak sobie o tym pomysle to juz mnie boli

Agat zeby tylko nam sie na tych bolach okresowych nie zatrzymalo tylko niech akcja leci dalej :lol: :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka