BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 2 tygodni temu #627804 przez kaikai
Suzi to ja poprosze Cie o ten nr tel
Jeszcze moze na jutro uda mi sie zapisac malego do przychodni to sprawdze ile wazy.

Jak Dawid sie obudzi to dam mu tego nieszczesnego cycusia,trudno.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 tygodni temu #627809 przez Azja
Kaikai moze jakis stan zapalny Ci sie w piersi zrobił,
popróbuj okłady z lisci kapusty a sutki smaruj maścia np. Maltanem, tak mi siorka mowiła, bo ona tez rózne przejscia z karmieniem miała ...

I staraj sie tak nie stresowac tym karmieniem wiem ze to ciezkie ale polozna w szkole rodzenia mowiła ze jak sie człowiek za bardzo zafiksuje na karmienie piersia a cos nie wychodzi to pokarmu nie bedzie

12 lata 2 tygodni temu #627822 przez Suzi
Dobra kaikai, ja sie biorę do namierzania tej babeczki, a Ty po pierwsze, rozgrzej tę bolącą pierś pod ciepłą wodą, jeszcze raz przystaw ssaka lub laktator i tak jak Azja radzi- utłuczone liście białej ( nie włoskiej) kapusty włóż do stanika i ponoś. powinno dać zdecydowaną ulgę!!! 50ml to BARDZO DOBRY wynik z jednej piersi! Dawidek nie ma póki co żołądka bez dna! :)

12 lata 2 tygodni temu #627855 przez kaikai
Rozgrzalam troche ipomasowalam, udalo mi sie drugie 50 ml sciagnac, jeszcze sporo tam zostalo czuje,ale juz nie mam sily.
Maltanem smaruje od poczatku po kazdym karmieniu i boli tak samo.

ta piers bolaca od poczatku jakas felerna byla,najpierw przy nawale pokarmu guzy mi sie na niej porobily,potem nie umialam wyjac sutka z buzi malego i pogryzl mnie, teraz te zatkanie sie robi.
Nie wiem kiedy to wszystko sie unormuje.

12 lata 2 tygodni temu #627876 przez creatura
Dzień dobry :)

Wow - jaki ruch z rana :cheer:

Fajnie, że mamusie do nas wracają.

Agat do boju! Trzeba rozładować tą kolejkę :lol: Jak tylko będziesz mogła, podziel się newsami z ktg. Dziś piękny dzień na witanie synka :blink:

12 lata 2 tygodni temu - 12 lata 2 tygodni temu #627880 przez Suzi
kaikai jesteś i tak BARDZO dzielna, już TYLE zniosłaś i wytrzymałaś dla tego Małego SSAczka to i teraz dasz radę!! przypomnijmy sobie jakie bóle cierpiałas , niejedna jużby wykitowała i fizycznie i psychicznie. Ty wytrzymałaś!!! Pamiętaj o tym! Więc teraz TEZ z pewnością ten krótki i przejściowy problematyczny okres przetrwasz i ZWYCIĘŻYSZ :) a ja juz nadałam bieg sprawie, jak juz ten numer zdobędę to natychmiast Ci wysyłam :side:

12 lata 2 tygodni temu #627886 przez monia89
Wymuszone karmienie piersią Kakai przeszło do lamusa kobieto nie przejmuj się tak ważne by Maluszek nie był głodny. Jak wrócę do domu wystawie fotkę obiecuje.

12 lata 2 tygodni temu #627904 przez Suzi
Monia czekamy :woohoo: a i suwaczki sobie pozmieniaj :silly:

12 lata 2 tygodni temu #628031 przez kaikai
Dalam Dawidkowi teraz moje mleko z butelki i zjadl tyle samo co tego sztucznego czyli 60 ml, dokarmilam go jeszcze z tej bolacej piersi i spi teraz spokojnie na balkonie :)

Teraz wiem ze musze mu dawac jedna cala piers do konca i druga tyle ile bedzie chcial. Bede pewna ze jest najedzony.
I mam nadzieje ze ten bol minie.

Suzi dzieki jeszcze raz za telefon:) skorzystam jak tylko dowiem sie od lekarza czy maly dobrze przybywa na wadze.

Monia jabym sie tak nie przejmowala bo dla mnie tez wazne jest zeby dziecko nie bylo glodne,ale Piotrek tak mnie wczoraj zdenerwowal ze zle sie czuje dajac malemu inne mleko :(
On nic nie rozumie ze mnie boli,uwaza ze tele matek karmi piersia i sa zadowolone to i ja powinnam.

Na szczescie dzis juz mu przeszlo i jak powiedzialam ze dalam rano malemu butle to nic nie powiedzial.

12 lata 2 tygodni temu #628032 przez kasiaq81
hej dziewczyny:)

przepraszam,że tak dawno się nie odzywałam ale jakos nie miałem weny na pisanie.Czytałam Was na bierząco :)

Agat zbiera Cie coś jak nic :laugh:

Monia89 gratulacje Heri Tobie tez gratuluje kaikai gratulacje

Ja jutro do lekarza,pewnie mi wyznaczy termin cesarki,tym bardziej jak mu powiem,że coraz bardziej mnie boli blizna po ostatnich cięciach. Wczoraj odebrałam wyniki GBS nic nie wychodowano wiec jeden problem z głowy. Coraz większego mam stracha przed tym cięciem masakra takie głupoty mi w głowie się roją,że szok :ohmy:

kaikai suzi dała ci złota rade z tą kapuchą,ja przy pierwszym i drugim dziecku miałam zapalenie piersi i kapucha bardzo mio pomogła

postaram sie poprawić i częsciej do Was pisac :blush:

12 lata 2 tygodni temu #628046 przez kaikai
Kasia fajnie ze sie odezwalas :)
Koniecznie daj znac kiedy bedziesz miala termin cc.
Trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze :)

12 lata 2 tygodni temu #628066 przez KaRoLiNaaaaa
I ja się dowiedziałam, że jednak będę mamą kwietniowego dzieciaczka, bo termin cc lekarz ustalił mi na 30.04

12 lata 2 tygodni temu #628072 przez creatura
Witaj Karolina :)
To możecie mieć z KasiaQ81 podobne daty narodzin dzidziusiów :blink:

Dave, Sekretarzu, tabelka prosi o uzupełnienie :kiss: (w wolnej chwili oczywiście).

Mam nadzieję, że Agat milczy bo ją zostawili na porodówce. :woohoo:

12 lata 2 tygodni temu #628079 przez KaRoLiNaaaaa
Dziękuje za miłe przyjęcie tak naprawdę bardzo się cieszę, że wiem dokładnie kiedy mały będzie ze mną chociaż nie ukrywam, że się bardzo boję :)

12 lata 2 tygodni temu #628100 przez kasiaq81
karolina ja też wg OM mam na 11 maja ale jakos tak od poczatku miałam przeczucie,że bede mamusia kwietniową :laugh: ja powinnam się jutro dowiedziec kiedy bede mieć cięcie,też się boje mimo,że to moje 3 cc

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka