- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
- Azja
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 29
Monia gratulacje

Myslalam ze po nocy bedziemy witac nowe Maleństwo na swiecie a tu nic uparte te nasze dzieciaczki

Ja oczywiscie dalej w dwupaku choc tak podejrzanie mnie brzuch boli moze to jakies pierwsze objawy zblizajacego sie rozwiazania, oby

Agat czy to Ty bedziesz nastepna porwana przez falę??
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Nie wiem, ale nie mam nic przeciwkoAgat czy to Ty bedziesz nastepna porwana przez falę??

Skurcze mam tak jak wczoraj, co ok 10 minut, bezbolesne. Za to od wczorajszego wieczoru baaaardzo znowu boli mnie w kroczu (już mnie chyba z tydzień nie bolało). Na papierze rano zobaczyłam coś czerwono-brązowego, ale było raczej rzadkie, jak zwykly śluz (sorry zaszczegóły), nie było specjalnie gęste. Zjadłam śniadanie, organizm chyba mi się powoli oczyszcza bo i na kibelku byłam.... O fuck, to może być to

Ciesze się, że umówiłam się dziś z dr na ktg w szpitalu, to ok południa będę wiedziała co i jak, czy coś się zaczyna, czy jeszcze nie dziś.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25

Czopa to ja pożegnałam juz dobre 2 tyg temu, oby u Ciebie Agat coś więcej to znaczyło

Monia jeszcze raz GRATULACJE. I przyłącAm sie do chóru proszących o fotkę i relację z porodu

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Monia gratulacje

Agat moj czop tez nie wygladal jak czop tylko sluz brazowy.
U mnie porazka z tym karmieniem

W koncu nie dalam mu tego sztucznego mleka i meczylam sie z bolem

Mam dosc juz i placze caly czas, teraz jak nikogo nie ma zrobilam malemu mleko do butelki i dalam mu i mam wyrzuty sumienia

zaraz sciagne moje mleko i zobacze ile go jest.
Czuje sie okropnie jakbym trucizne dala dziecku, az boje sie ze cos mu sie stanie od tego mleka.
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

Monia - gratulacje!!! Kolejne maleństwo już z nami

A reszta dzieciaczkow gdzie? Miały zacząć bąbelki wychodzić jak zrobi sie ciepło a tu co? Emilka chce poznać kwietniowych kolegów i koleżanki i nie może się doczekać

Malutka ucina sobie właśnie kolejną drzemkę więc mam chwilkę aby zaglądnąć do Was, chociaż zamiast przed kompem siedzieć powinnam otworzyć książkę i się pouczyć, bo jutro mam zaliczenie a nawet zdania nie przeczytalam, ciężko to widze ale to takie dodatkowe zajęcia więc licze, że koledzy pomogą zabieganej świeżo upieczonej mamuśce

Agat mi czop odszedł dokładnie tydzień przed porodem, ja zadnych skurczy wcześniej nie miałam i brzuszek cały czas był bardzo wysoko - wcale nie opadł i malutka jeszcze z rana w dniu porodu fikala jak zawsze. Trzymam kciuki, że u Ciebie poród to kwestia godzin.
Milego dnia
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Ilonah zaglądaj częściej i zapodawaj foty księżniczki

- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Poza tym GŁÓWNYM wyznacznikiem tego czy i ile jest pokarmu jest to, czy dziecko prawidłowo przybiera na wadze. Dopóki przybiera, choćby w dolnej granicy normy to JEST OK!!!!
Wszak te dzidziusie nasze to są mali ludzie, a i ludzie dorośli różnią sie między sobą temperamentem, apetytem, tuszą, wzrostem .......itd itp. A i dorosły ma czasem lepszy dzień czasem gorszy, czasem większy apetyt a czasem mniejszy. Grunt to wytrzymać psychicznie.
Daj znać jaka decyzja w sprawie tego doradcy

- MoNiaaa
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46

kaikai nie mozesz takmowic!!!!!j moja Julke niemal od pierwszych dni karmilam butelka i nie uwazam ze stala sie jej krzywda
to osoby trzecie niepotrzebnie nakrecaja mlode mamy ze nie wolno sztucznym mlekiem karmic...
tez przez to przeszlam ale sama musisz zdecydowac co jest dobre dla twojego dziecka.
skoro twpim mlekiem sie nie najada to lepiej chyba dokarmic zeby maly byl spokojny i najedzony niz byl ciagle glodny! a moze za kilka dni tobie sie zwiekszy pokarm i nie bedziesz musiala dokarmiac.
nie daj sie zakrzyczec ze to jest zle i ty bedziesz zla matka!!!!!
daj malemu mleko i sama zobaczysz jak sie zachowuje moze po prostu jest glodny:(
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Może Ci to wyjść zupełnie niemiarodajnie. ja w czasach kiedy wojowałam o karmienie syna tez kiedyś i to przy jakiejś położnej czy innej " znającej sie" miałam ściągnąć zeby sprawdzić...... PORAŻKA TOTALNA!!!! Stres i nadmierne " chciejstwo" spowodowały że ściągnęlam jakieś 5 czy 10 ml czyli nic no i pani" mądra" orzekła patrząc na tą poronioną ilość no, ze cóż nie ma mleka... Tym bardziej mnie zdołowała. A koniec końców karmiłam Jaśka do 11 miesiąca życia tyle tylko ze mu ściągałam laktatorem bo łobuzów nie chciał ssać , leń jeden, ale ja sie zawzięlam i ściągałam!
Dlatego kaikai wiem o czy Ty mówisz i Cię rozumiem , ale i ja nie teoretyzuję!

Więc zrobiłabym tak: 1) nie sprawdzam ile mam pokarmu
2) mimo wszystko staram sie karmić.
3) zamawiam doradcę laktacyjnego i to do domu
4) dowiaduje sie ile dziecko powinno przebierać na wadze i takową kupuję i sprawdzam co jakiś czas ( NIE CODZIENNIE! ) jak przybywa.
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013

moze dlatego Dawid nie najada sie tak i placze co chwila. Kurcze nie wiem co zrobic z tym cycem.