BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

12 lata 1 tydzień temu #632239 przez kaikai
Suzi chodzilo mi o tetno :) maly plakal i chcialam szybko odpisac ;)

Teraz zdrzemne sie chyba poki Dawid spi,w nocy sie nie wysypiam. Dawid budzi sie na jedzenie karmie go godzine tak je powoli,potem kupka i znowu karmienie, pospi godzinke i wyspany sie budzi tak o 4 rano i juz do 6 nie spi. No wiec ja cala noc praktycznie nie spie.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 tydzień temu #632269 przez Azja
ja posprzatałam mieszkanie, umyłam dwa okna, zobaczymy moze teraz cos malego ruszy :silly:

12 lata 1 tydzień temu #632303 przez ilonah
Agat kochana nie stresuj się, ja miałam podobne jak ty, też mleczko nie leciało, a Emilka aż piszczała z rozpaczy więc robiłam tak: jak budziła sie na karmienie to dawałam jej najpierw jedna pierś jak wypluwała to później drugą pierś zawsze to trwało jakieś 20min a dopiero później dokarmiałam mlekiem mm i tak robiłam w szpitalu, natomiast w domku już miałam mniejszy stes bo nikt nie słyszał jak to moje dziecię się wydzierało i ja z uporem maniaka ciągle dawałam jej pierś dopiero jak strasznie długo z głodu plakała to dawałam jej w domu mm ale z dnia na dzień coraz wiecej z cycy lecialo i przetrwałyśmy, więc cierpliwości i głowa do góry.

12 lata 1 tydzień temu #632338 przez agat
Ilonko tak właśnie próbuje robić, cieszę się, ze u ciebie podzialalo, dajesz mi nadzieję :)

Mamusie mam jeszcze jedno pytanie. Ile czasu po porodzie udało wam się "załatwić"? Ją próbuję i próbuję ale jak na razie bez rezultatu. Nie wiem czy mam cisnac na siłę czy czekać? W dodatku podczas porodu wyskoczył mi mega hemoroid :/

12 lata 1 tydzień temu #632359 przez Dave
agat-ja chyba po 3 dniach. schize mialam straszna. ale ja pomoglam sobie czopkiem glicerynowym.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 tydzień temu #632376 przez Suzi
Postaraj sie nie na siłe Agat, bo to zaostrzy tego hemoroida. na hemoroida zapakuj sobie czopek Hemorol, polecam Ci tez maść Posterisan H lub Proctoglyvenol. Co do wypróznienia, to może czopek glicerynowy by pomógł? spytaj zresztą połozna lub lekarza o to póki jestes w szpitalu. a tak btw, kiedy wychodzicie?

12 lata 1 tydzień temu #632396 przez kaikai
Czytalam gdzies ze moze potrwac do tygodnia nawet szczegolnie jak sie mialo lewatywe przed porodem. W srodku sie robi wiecej miejsca bo dzidziusia juz nie ma i jak sie nie ma takiej potrzeby to nie robic nic na sile.
Susiu to trzeba zrobic w ciagu 12 godzin od porodu chyba. I trzeba duzo pic.

12 lata 1 tydzień temu #632400 przez malwinsien
hej dziewczyny :)

Gratulacje dla nowych mamuś :) A reszta???? halllooo kwiecień się kończy ;)
U nas błogi spokój, mała śpi i je. Idziemy zaraz na spacer na 20 minut. Pokarmu mam mnóstwo. Wystarczy, że ściągnę stanik i już kapie na podłogę :)
Agat ja w 2 dobie po porodzie dostałam czopek bo bez załatwienia się nie wypuściliby mnie do domu. Niestety przez ostatnie 2 tygodnie byłam tylko 3 razy. Ale to kwestia psychiki chyba... bałam się za żadnym razem, że szwy popękają ;) Położna kazała mi jeść codziennie jabłko, tylko po kawałeczku przez cały dzień i chyba zaczyna pomagać.
Za 4 tygodnie szczepienie, zmora mojego życia na dzień dzisiejszy. Szukam jakiegoś mądrego człowieka pediatry co mi doradzi bo mi laikowi ciężko stwierdzić co jest najlepsze.

Czekam na nowy dzieciaki :)

12 lata 1 tydzień temu #632402 przez creatura
Właśnie, dziewczyny, które już urodziły, miałyście lewatywę, czy nastąpiło samooczyszczenie przed? :unsure: :blink:

12 lata 1 tydzień temu #632411 przez kaikai
Rety dziewczyny glowa mi peka, maly sie budzi co 10 min z placzem,daje mu smoka i spi dalej i tak w kolko. Obiadu nie zrobilam,chcialam na spacer z nim wyjsc, ale jak tak placze to nie dam rady. Zaraz sie obudzi na karmienie i znowu dwie godziny mina zanim wszystko przy nim zrobie i bedzie juz pozno wyjsc na spacer.
Nie moge sie zorganizowac, caly czas tylko cyc i kupa.

12 lata 1 tydzień temu #632412 przez malwinsien
Ja szybciutko poprosiłam o lewatywę. Nie chciałam "niespodzianek" podczas porodu. I nie było to nic strasznego. 5 minut i człowiek oczyszczony i "bezpieczny" :)

12 lata 1 tydzień temu #632414 przez malwinsien
aaaa i nam położne w Szkole rodzenia mówiły, że na zaparcia karmiąc można brać dicoman.

12 lata 1 tydzień temu #632421 przez Suzi
kaikai, to może połóż go do swojego lóżka i śpijcie razem, pisała któras lutówka, że jak położyła malego marude na swojej poduszce to spał jak anioł, a w swoim lóżeczku chciał ją zadręczyć, bo ciągle kwękolił. Poza tym podobno niezłym patentem jest tez pieluszka z którą najpierw blisko "mlecznej" piersi przespi sie mama a potem umiesci ja koło buzi/ twarzy malucha, ten zapach go powinien ukoic, no i oczywiście ciasne owinięcie ( no bez przesady, zebyu dal rade oddychac :silly: ) ale na tyle ciasne, żeby nie machał łapkami, bo to rozbudza i niepokoi

12 lata 1 tydzień temu #632446 przez Dave
wybaczcie,ze tak poza tematem.
przed 10 wyszlam z Majosem na polko i dalej tu siedzimy. ona jest nie do zajechania, a ja juz ledwo chodze!!

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

12 lata 1 tydzień temu #632464 przez kaikai
Suzi on spi w moim lozku, ale teraz jak ma sie obudzic na jedzonko to spi od prawie godziny i nic go nie rusza.
Wczesniej z nim lezalam i stekal, a jak wstalam to odrazu spokoj. Kurcze przeszkadzalam mu w MOIM lozku! ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka