BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

13 lata 2 tygodni temu #681919 przez Suzi
Dave, "wszystkie na polku siedzą".........no powiem Ci, ponury żart, jeśli o mnie chodzi... :( :( :(
Ja kwitnę w moim odwiecznym fotelu z wisicycem na posterunku i NIC poza tym w moim życiu się nie dzieje :( :(
Gdyby nie ten tablet tobym już w psychiatryku się zameldowała :P

Do 14 wstalam z fotela tylko 2 razy na minutę, na biegu do wc, oczywiście gonił mnie ryk niezadowolonego, ba- oburzonego okupanta.
Potem znowu spał na cycu. O 15 zmienił mnie mąż, próboał zabawiać, nosił, tulił itd. Udało mu się go uśpić. Jak się okazało, na 3 minuty :ohmy:
Po wyjściu męża, znowu na rączki bo ryk, na rączkach -ryk, na macie- ryk , wszędzie RYK :ohmy:

W końcu kupa, uff, na chwilę dobrze, pofikał na przewijanko na golasa jak lubi, no ale w końcu go ubrałam- ryk.
Ulał z tego rynku- przebieranie- ryk, bo nie lubi.

No to może chusta- TAKIEGO ryku długo byście nie zapomniały, więc porażka. Poza tym spróbowałby ktoś taki wygięty w tył, sztywny kołek w chustę zawinąć..... Medal przyznaję natychmiast ;)

A co u Was, w wielkim , pięknym i zielonym, wiosennym świecie, dziewczynki?

Nie mogę wysłać posta, jakiś error mi pokazuje :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu #681941 przez agat
Wisicyk, okupant, ryk... Ojjj Suzi dzwonię do opieki społecznej, to się nie godzi :P

Cheer up, wiem, że ciężko, ale cóż począć. Pamiętam jak niedawno mąż wrócił z pracy po paru godzinach i zastał mnie w tym samym miejscu, pozycji, ubraniu, uczesaniu (a raczej rozczochraniu) co wychodząc z domu. Minę miał nieziemską i wielce zdziwiony :P

Adaś dziś o dziwo zachowywał się bardzo grzecznie. Oczywiście pomijam fakt, że kolacja po kąpieli trwała ponad godzine, bo trzeba było kilka razy pacyfikować krzykacza. No ale usnął, mam nadzieję, że snem sprawiedliwego.

Po południu dziś mąż poszedł z młodzianem na przechadzkę a ja się wyrwałam na miasto i kupiłam sandałki i klapki w Deichmanie bo nie mam w co nóg włozyc, jakieś takie platfusy mam większe po ciąży, o moich szpilkach chyba mogę zapomnieć ;(

13 lata 2 tygodni temu #681959 przez Dave
Suzi - przepraszam. Buziakuję Cię :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

A Ty mieszkasz w bloku czy w domku?? Bo może byś gdzieś z Młodym wyszła i na jakiejś ławce zacumowała na chwilkę, czy jakiś kocyk cokolwiek innego niż Twój "ulubiony" fotel.

Agat
- u Ciebie widzę dziś też ciekawie. Ale fajnie, że się na zakupy wyrwałaś. Oj, ja też nie mam co na stópki włożyć :dry:

Maja śpi, a mały okupant w bujaku piąstkę oblizuje :silly:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

13 lata 2 tygodni temu #681960 przez Azja
witam

ja sie ostatnio nie pokazuje malo siedze na kompie korzytsamy z Jaskiem z pieknej pogody i uskuteczniamy spacerki, czasem az mi nogi w tylek wchodza i sama bym sie do wozka chetnie polozyla :)

moj maly tez sie czasem przy cysiu zlosci i go wypluwa wtedy albo daje drugiego albo go na chwile podnosze i zachwile raczej jest oki

Suzi Miki jak leży przy cysiu to je czy lezy aby sie poprzytulac,??

Moj Jasiek (mam nadzieje ze nie zapesze), ale musze przyznac ze jest grzeczny, co oczywiscie mnie bardzo cieszy, nawet w wozku jak nie spi mozna go zabawic no chyba ze mega glodny to albo cyska trzeba wystawic albo mozna probowac ze smokiem :silly:

13 lata 2 tygodni temu #681975 przez ilonah
Hello :)

Suzi nie czytaj - ja dziś prawie cały dzionek z malutką na dworku spędziłam z przerwami na karmienie i zmianę pieluchy :blink: troszkę spacerowałyśmy troszkę siedziałyśmy przed domkiem bo tak gorąco u mnie, że już nie miałam siły ciągle łazić i pchać ten wózek. Uwielbiam taką pogodę :laugh:

Maleńka moja też już śpiocha nakarmiona i wykąpana a do tego tak zmęczona, że nie miała siły patrzeć i gadać do karuzeli tylko po cycusiu od razu śpioch. Ciekawe ile pośpi. Ostatnio budzi mi się koło 1 i koło 4 w nocy i pobudka o 7.
Agat awatarek bombowy :lol:

13 lata 2 tygodni temu #681977 przez Dave
Mateo trochę się poprzytulał i mam nadzieję, że za chwilę go porwie Morfeusz.

Ciekawa jestem jaka bedzie jutro pogoda, oby nie wiało. Nie lubię wiatru. A słyszałam, że od poniedziałku mają być mega upały :cheer:

13 lata 2 tygodni temu #681980 przez agat
Suzi Dave dobrze gada, polać jej Karmi ;) Ale mam lepszy pomysł - wynieść fotel przed dom :) (Oczyma wyobraźni widzę Twojego męża i starszego syna jak wynoszą fotel z tobą i Mikim w środku :P Niczym Kleopatra w lektyce :p )

Dave mój mały kilka dni temu odkrył, że istnieje piąstka i cmoka czasami tak, że w drugim pokoju słychać :P

13 lata 2 tygodni temu #681987 przez Dave
Agat - :kiss: :kiss: :lol: :lol: :lol:

Mateo tak już ciamka d dłuższego czasu i też słychać na pół chatki :laugh: A jak jest zmęczony to trze oczka piąstkami :side:

No i mój bobek śpi :lol: :lol:

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #682003 przez ilonah
A jak Emilka jest śpiąca to łapie się za ucho. No i piąstki też od jakiegoś czasu pakuje do buzi - czyli nasze maluszki zaliczają kolejny etap w swoim rozwoju :)

A tak sobie śpiochała dziś na dworku:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

13 lata 2 tygodni temu #682013 przez Dave
Ilonka - poprosimy fotę jeszcze raz :) :)

13 lata 2 tygodni temu #682014 przez ilonah
Poszło :)

13 lata 2 tygodni temu #682016 przez agat
Śliczna królewna :) I jaki smok fajny, motylkowy. Ja dziś musiałam nowego smoczka z Aventu kupić, bo Adaś tylko te akceptuje, a ten co ma już nie za ciekawy.

13 lata 2 tygodni temu #682019 przez Dave
Ilona - ale Emilka słitaśna :lol: :lol: :kiss: :kiss: jaka fajowa czapeczka :woohoo: :woohoo:

13 lata 2 tygodni temu #682028 przez ilonah
Ten smoczek co ma Emilka to jest Mam Perfect niby ma zmniejszać ryzyko powstawania wad zgryzu ale ja wybrałam go głównie dlatego, że jak dla mnie ma najmniejszą tarczę w porównaniu z innymi. Też planuje kupić już następny smoczek i też taki sam bo ten ostatnio jest mocno eksploatowany.

13 lata 2 tygodni temu #682034 przez Dave
Ja póki co w smoczkowym temacie nie jestem. Chciałabym żeby i z Matem udał się go ominąć :)

Chyba za chwilę będzie pora, aby nabierać kierunku na łóżko :laugh:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka