BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

13 lata 2 tygodni temu #680308 przez Dave
kaikai - z tym to różnie jest, niektóre karmiące cycusiem też szybko dostały @.

Przy Majce czekałam na kontrolę gina i dopiero potem było bzyku. Ale już się doczekać nie mogliśmy. Powiem Wam, że po naturalnym miałam większą ochotę, teraz to też ale zdecydowanie mniej.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 2 tygodni temu #680314 przez creatura
A przy karmieniu piersia jest owulacja? Bo kiedyś czytałam, że karmienie wcale przed zajsciem w kolejną ciążę nie chroni.

13 lata 2 tygodni temu #680356 przez agat
Kaikai u nas tak samo jak u Was... Synek jest na razie najskuteczniejszym środkiem anty :/

Brzuszek coś małego bolał, aż mu kropelki dałam, sprukał się później ostro i teraz śpi.

13 lata 2 tygodni temu #680369 przez Magdalena9t
Kaikai Agat mam tak samo :( ostatni raz był dzień przed porodem, a teraz nic, ciągle czasu nie ma a jak jest to jesteśmy zmęczeni :(
Też jeszcze się nie umówiłam do ginekologa, w końcu by trzeba było ;)

13 lata 2 tygodni temu #680370 przez ilonah
Witajcie

U nas wczoraj był okropny dzień, Emilka cały czas marudziła i spała tylko na rękach jak mało kiedy. Ewidentnie coś jej było i myślę, że to z jedzenia. Dziś jest o niebo lepiej póki co. Teraz sobie drzemie w wózeczku a jak się obudzi to jedzonko i lecimy na spacerek :)

Agat nam co jakiś czas nadal zdarzają się takie cyrki przy jedzeniu jak u Adasia, Emilka wypluwa pierś albo długo płacze zanim ją w końcu weźmie i też niestety w ruch poszedł smoczek i uspokajam ją dokładnie tak samo jak ty.

Ja krechę na brzuchu także nadal mam, ale waga na szczęście nawet niższa niż przed ciążą :silly:

Mam pytanie ile wasze maluchy mają przerwy pomiędzy karmieniami? Emilka wytrzyma ok 1,5 do 2 godzin.

13 lata 2 tygodni temu #680413 przez Suzi
Cześć Kochane :)

creaturko, to ja tak jak Ty, dokładnie, nigdy żadnych tabsów do paszczy nie brałam i nie wezmę, to nie dla mnie.

ilonah, w dzień też co tyle czasu Miki się domaga cyca, ale w nocy śpi po ok 4 godz :)

Kreski na brzuchu nie ma, wcale, ale w ciąży tez jej nie miałam na szczęście :silly:

Do gina tez jeszcze się nie umawialam, ale mam świadomość ze trzaby :silly:

Bzykanko.......tak jak u Shreka III :blink: :silly: :silly: nie zaistniała od czasów ciążowych :P

agat, w sumie dobrze masz z tym smokiem, ze Adaś akceptuje, ja te przypiersiowe szaleństwa muszę ogarniać bezgadżetowo, bo smok wpienia go jeszcze bardziej, więc te momenty to pot ( mój) i łzy ( jego ) :P

13 lata 2 tygodni temu #680490 przez Dave
Mati śpi w chuście już chyba ze 2 godziny. Cały czas na polku siedzimy, teraz dokańczam obiad.

Nam się jedzeniowe cyrki też zdarzają, szczególnie wieczorem przy zasypianiu. i jest tak jak u Suzi płacz i łzy.

Dobra lecę robić ten obiad, bo jak wspomniałam, że Mateo śpi to znając życie do 5 min sie obudzi ;) Wystarczy pochwalić, to od razu odzew :side:

13 lata 2 tygodni temu #680705 przez Urszula
Witajcie :)

U nas dzis bardzo zajęty dzień mimo, ze pada... i raczej nigdzie nie pójdziemy.

Suzi Kochana dziękuję za życzonka dla Elizi :kiss:

creaturka ja z chustą też mam pierwszy raz do czynienia ale w czasie ciąży dużo czytałam na ten temat więc wiedza teoretyczna jest. W praktyce też się sprawdza Amelka i ja jesteśmy zadowolone :)

My z Mężusiem nie stosujemy antykoncepcji....nie brałam też nigdy żadnych pigułek. Bazujemy na kalendarzyku i u nas się sprawdza znakomicie :) Nasze dzieci są planowane :) Po porodzie u kobiet, które karmią piersią występuje niepłodność laktacyjna czyli nie wystepuje owulacja.

Seksik był owszem pewnego ranka w sobotę. Taki poranny spontan ale było rewelacyjnie :lol: mieliśmy szczęście, że dziewczynki pospały wtedy dlużej ;) ;) ;) nawet pozwoliliśmy sobie na wspólny prysznic po seksiku :silly: :silly: :silly:

Dziewczyny czy Wy też tak macie, że jak trzeba zrobić w domu porządki to macie wyrzuty sumienia, że tego czasu nie poświęcacie dzieciom?? Robiłam dziś cotygodniowe porządki Amelka co chwilka się budziła więc przerywałam pracę i brałam ją na ręce lub karmiłam. Elizia bawiła się większość czasu sama. Za każdym razem kiedy nie mam w pełni czasu dla dzieci dobiegają mnie wyrzuty sumienia :dry: Z drugiej strony nie umiem przymknąc oka na brak porządku w domku...tak zostałam wychowana :dry:

kaikai moja Amelka uwielbia chustę ale jeśli jest czasmi w wózeczku też nie ma nic przeciwko...Pierwsze trzy miesiące życia dzidziusia to przedłużenie okresu prenatalnego. Dzidziuś po dziewięciu miesiącach przebywania w brzuszku rozpaczliwie potrzebuje bliskości mamy i musi minąć czas by się "odzwyczaił od niego" Dlatego chusta moim zdaniem to idealne wyjście. Nie obawiam się, że Amelka się przyzwyczai i nie będzie innej opcji jak tylko i wyłącznie noszenie :)

Jeszcze tamat słodzenia sobie :silly: osobieście uważam, że łącznie z moimi Czerwcówkami 2011 wątek Kwietniówek 2013 jest jednym z najsympatyczniejszych na ZP dlatego mimo, iż jestem finalnie mamą majową uwielbiam zaglądać do Was. Lubię Was za wysoką kulturę i poczucie humoru oraz za wsparcie :kiss:

To się dziś rozpisałam :lol: :silly: :P ;) miłego popołudnia!!!

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #680724 przez Urszula
Jeszcze fotki
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img

13 lata 2 tygodni temu - 13 lata 2 tygodni temu #680761 przez Urszula
....i jeszcze Elizia..
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Załączniki:

13 lata 2 tygodni temu #680793 przez Dave
Ulci- witaj:-) odpisze pozniej. slodkie te Twoje kruszyny. fota kibelkowa bombowa.

wlasnie zjadlam nutelle:-P i truskawki tez dzis były:-)

13 lata 2 tygodni temu #680910 przez kaikai
Ula piekna masz rodzinke :)

My juz po badaniu bioderek,wszystko jest dobrze i nie potrzebne sa kolejne wizyty :)

Juz marudzi moj kangurek

13 lata 2 tygodni temu #680917 przez Dave
Kaikai - i super :laugh: :laugh:

U mnie Maja już śpiocha, teraz z matem rządzimy, bo mąż pojechał do pracy i będzie dopiero w sobotę :(

13 lata 2 tygodni temu #680963 przez agat
Uffff młodzian uspany. Znowu dziś była walka z cycem. Pomimo tego, że smok nam pomaga to i tak jest pot i łzy. Ja nie wiem czemu te nasze dzieciaki takie cyrki przy cycku odstawiają. No ale szczerze powiedziawszy trochę mi lepiej jak wiem, że to nie z moim dzieckiem/ze mną/moim pokarmem jest coś nie tak, tylko inne dzieci też tak mają.

Byliśmy z młodym dziś na mieście, po tatusiu odziedziczył awersję do szopingu, bo gdy tylko wchodziliśmy do jakiegoś sklepu to wybudzał się i po chwili uruchamiał syrenę :/ Za dużo więc nie nakupiłam :P

Byliśmy u lekarza, nie było wyników żelaza. WKurzę się jak gdzieś im zaginą, bo nie na darmo synek ma rączki pokłute :/ Lekarka zapisała sobie by dopilnować, by ten wynik do niej dotarł i powiedziała, żebyśmy w takim układzie darowali sobie tę morfologię już, niech młody troszkę podrośnie i przy kolejnej wizycie szczepionkowej zobaczy czy te szmerki jeszcze słychać. No i w międzyczasie to żelazo zobaczy i jak będzie coś nie tak to będą do mnie dzwonić.
Obejrzała tę wysypkę, dziś już na brzuszku krostek nie było, ale rączki i nóżki całe zsypane nadal, a na dodatek skórka stała się szorstka strasznie. Kazała na tydzień wyeliminować całkowicie nabiał i obserwować czy się poprawia, a do tego smarować kremem, który poleciła.

Ula tworzycie świetną rodzinkę :) Miło się na was patrzy :)

13 lata 2 tygodni temu #680997 przez kaikai
Ja juz wykapalam i uspalam Dawidka,troche poplakal sobie przed snem. Nogi mi w d... Wchodza. Zmeczona jestem strasznie.
Czekam na P mial kupic mi male piwko, ale chyba zasne predzej.
Jutro na dzialeczke jedziemy,mialam sie jeszcze spakowac ale juz jutro to zrobie. Jeszcze makaron gotuje i z truskawkami zrobie na kolacje.

Agat moj synek w sklepie ma identycznie

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka