- Otrzymane podziękowania: 43
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Przy Majce czekałam na kontrolę gina i dopiero potem było bzyku. Ale już się doczekać nie mogliśmy. Powiem Wam, że po naturalnym miałam większą ochotę, teraz to też ale zdecydowanie mniej.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Brzuszek coś małego bolał, aż mu kropelki dałam, sprukał się później ostro i teraz śpi.
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
Też jeszcze się nie umówiłam do ginekologa, w końcu by trzeba było
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
U nas wczoraj był okropny dzień, Emilka cały czas marudziła i spała tylko na rękach jak mało kiedy. Ewidentnie coś jej było i myślę, że to z jedzenia. Dziś jest o niebo lepiej póki co. Teraz sobie drzemie w wózeczku a jak się obudzi to jedzonko i lecimy na spacerek
Agat nam co jakiś czas nadal zdarzają się takie cyrki przy jedzeniu jak u Adasia, Emilka wypluwa pierś albo długo płacze zanim ją w końcu weźmie i też niestety w ruch poszedł smoczek i uspokajam ją dokładnie tak samo jak ty.
Ja krechę na brzuchu także nadal mam, ale waga na szczęście nawet niższa niż przed ciążą
Mam pytanie ile wasze maluchy mają przerwy pomiędzy karmieniami? Emilka wytrzyma ok 1,5 do 2 godzin.
- Suzi
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- do trzech razy sztuka... ;-)
- Otrzymane podziękowania: 25
creaturko, to ja tak jak Ty, dokładnie, nigdy żadnych tabsów do paszczy nie brałam i nie wezmę, to nie dla mnie.
ilonah, w dzień też co tyle czasu Miki się domaga cyca, ale w nocy śpi po ok 4 godz
Kreski na brzuchu nie ma, wcale, ale w ciąży tez jej nie miałam na szczęście
Do gina tez jeszcze się nie umawialam, ale mam świadomość ze trzaby
Bzykanko.......tak jak u Shreka III
agat, w sumie dobrze masz z tym smokiem, ze Adaś akceptuje, ja te przypiersiowe szaleństwa muszę ogarniać bezgadżetowo, bo smok wpienia go jeszcze bardziej, więc te momenty to pot ( mój) i łzy ( jego )
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Nam się jedzeniowe cyrki też zdarzają, szczególnie wieczorem przy zasypianiu. i jest tak jak u Suzi płacz i łzy.
Dobra lecę robić ten obiad, bo jak wspomniałam, że Mateo śpi to znając życie do 5 min sie obudzi
- Urszula
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Elizia 16.06.2011, Amelka 07.05.2013
- Otrzymane podziękowania: 0
U nas dzis bardzo zajęty dzień mimo, ze pada... i raczej nigdzie nie pójdziemy.
Suzi Kochana dziękuję za życzonka dla Elizi
creaturka ja z chustą też mam pierwszy raz do czynienia ale w czasie ciąży dużo czytałam na ten temat więc wiedza teoretyczna jest. W praktyce też się sprawdza Amelka i ja jesteśmy zadowolone
My z Mężusiem nie stosujemy antykoncepcji....nie brałam też nigdy żadnych pigułek. Bazujemy na kalendarzyku i u nas się sprawdza znakomicie
Seksik był owszem pewnego ranka w sobotę. Taki poranny spontan ale było rewelacyjnie
Dziewczyny czy Wy też tak macie, że jak trzeba zrobić w domu porządki to macie wyrzuty sumienia, że tego czasu nie poświęcacie dzieciom?? Robiłam dziś cotygodniowe porządki Amelka co chwilka się budziła więc przerywałam pracę i brałam ją na ręce lub karmiłam. Elizia bawiła się większość czasu sama. Za każdym razem kiedy nie mam w pełni czasu dla dzieci dobiegają mnie wyrzuty sumienia
kaikai moja Amelka uwielbia chustę ale jeśli jest czasmi w wózeczku też nie ma nic przeciwko...Pierwsze trzy miesiące życia dzidziusia to przedłużenie okresu prenatalnego. Dzidziuś po dziewięciu miesiącach przebywania w brzuszku rozpaczliwie potrzebuje bliskości mamy i musi minąć czas by się "odzwyczaił od niego" Dlatego chusta moim zdaniem to idealne wyjście. Nie obawiam się, że Amelka się przyzwyczai i nie będzie innej opcji jak tylko i wyłącznie noszenie
Jeszcze tamat słodzenia sobie
To się dziś rozpisałam
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Urszula
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
http://davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img[img] davm.daisypath.com/1xEIp1.png[/img
- Urszula
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
wlasnie zjadlam nutelle:-P i truskawki tez dzis były:-)
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
My juz po badaniu bioderek,wszystko jest dobrze i nie potrzebne sa kolejne wizyty
Juz marudzi moj kangurek
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
U mnie Maja już śpiocha, teraz z matem rządzimy, bo mąż pojechał do pracy i będzie dopiero w sobotę
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 23
Byliśmy z młodym dziś na mieście, po tatusiu odziedziczył awersję do szopingu, bo gdy tylko wchodziliśmy do jakiegoś sklepu to wybudzał się i po chwili uruchamiał syrenę :/ Za dużo więc nie nakupiłam
Byliśmy u lekarza, nie było wyników żelaza. WKurzę się jak gdzieś im zaginą, bo nie na darmo synek ma rączki pokłute :/ Lekarka zapisała sobie by dopilnować, by ten wynik do niej dotarł i powiedziała, żebyśmy w takim układzie darowali sobie tę morfologię już, niech młody troszkę podrośnie i przy kolejnej wizycie szczepionkowej zobaczy czy te szmerki jeszcze słychać. No i w międzyczasie to żelazo zobaczy i jak będzie coś nie tak to będą do mnie dzwonić.
Obejrzała tę wysypkę, dziś już na brzuszku krostek nie było, ale rączki i nóżki całe zsypane nadal, a na dodatek skórka stała się szorstka strasznie. Kazała na tydzień wyeliminować całkowicie nabiał i obserwować czy się poprawia, a do tego smarować kremem, który poleciła.
Ula tworzycie świetną rodzinkę
- kaikai
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mój skarbek :)06.04.2013
Czekam na P mial kupic mi male piwko, ale chyba zasne predzej.
Jutro na dzialeczke jedziemy,mialam sie jeszcze spakowac ale juz jutro to zrobie. Jeszcze makaron gotuje i z truskawkami zrobie na kolacje.
Agat moj synek w sklepie ma identycznie