- Otrzymane podziękowania: 23
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamy Kwietniowe 2013
Mamy Kwietniowe 2013
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Jeszcze nie byłam u gina :/ Muszę sie koniecznie wybrać już.
Zauważyłam, że Adaś położony na pleckach czy brzuszku układa główkę na jedną stronę (no chyba, że go coś interesuje to wtedy kręci głową). To chyba przez to, ze od urodzenia, gdy podnoszę go do odbicia to kładę na moim ramieniu w jednej pozycji. Teraz próbuję podnosić go inaczej, ale jest tak przyzwyczajony do tej pozycji, ze sam główkę przekręca. Zastanawiam się, czy samo mu przejdzie za jakiś czas czy wykonywać ćwiczenia, żeby wzmocnić inne partie mięśni.
Koleżanka ma podpytać swoją szefową, która zajmuje się rehabilitacją dzieci.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- Otrzymane podziękowania: 43
za nami też spoko nocka.
Madzia - no to powodzenia u gina, mam nadzieje że wszystko już "tam" ok.
Ilona - super wieści

Mateo też sobie drzemie, Maja wcina śniadanie, pospała dziś dłużej. A ja już się kszątam od rana po domku. Pogoda super więc się zapowiada dzień na świeżym powietrzu. Pierwsze wyjście już z resztą zaliczone.
coś jeszcze miałam pisać i zapomniałam

Miłego dnia

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Ja też jeszcze nie byłam "na przeglądzie", co do mnie nie podobne, ale jakoś ciężko się wybrać.
Mój Mateo też ma tak, że woli jedną stronę. Myślę, że to przejdzie bo Maja miała identycznie. Ale właśnie jak go noszę to staram się go dawać na drugą stronę i zabawki mu rozkładam na drugą, ale cwaniak i tak się na tę drugą patrzy.
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

U nas nocka standardowa, czyli ładnie przespana z jedną niespodzianką kupą, no i karmienie po północy co 2 godziny.
Agat, jaki przystojniak z Adasia:-) w końcu zdecydowaliscie.się na przyjęcie w restauracji czy gdzie indziej?
Ja też się ostatnio nadzialam się na owoce pestkowe, zjadlam dość sporo placka ze sliwkami. W połączeniu z nabialem, ktorego porcję też zwiększylam dało nam to bóle brzuszka, zieloną kupkę !, i delikatne krostki, które na szczęście znikaja. I moja dieta znowu jest uboga, ale widzę, że innego wyjścia nie ma.
U gina też jeszcze nie byłam.
A my już u siebie, pranie schnie i pogoda cudna.
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Przyszła do nas chrześnica męża, której po prostu nie trawię, bo jest mega rozpuszczoną, męczącą i upierdliwą 10-latką :/ Na szczęście mąż wziął ją i Adasia na spacer nad zalew.
- ilonah
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 5
- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
Maeto tez posiedział w bujaku, oglądał jak Maja pluska się w baseniku i teraz najedzony śpi

- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33

wczoraj byliśmy u doradcy laktacyjnego, bo nie pokoi mnie łuszcząca się główka Tomeczka i jego bardzo sucha skóra na brzuszku,rączkach i nóżkach. Jak zwykle u lekarza Tomek zrobił kupsko, więc była okazja żeby obejrzeć,konsystencja podchodzi pod skazę białkową, ale dziwiła się bo buźka jest czysta, gdyby była skaza to by były krostki. Zaleciła na tydzień całkowicie odstawić nabiał,żeby sprawdzić. I tak poleciła do dermatologa podejść, no zobaczymy, dziś już jestem na diecie

Tomeczek dziś coś marudny

Agat Adaś jaki elegancik

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem

Ja sobie wlasnie leze z Mlodym na kocyku, on sobie wcina a ja odppoczywam

- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Magdalena9t
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 33
Tomek ma suche nóżki ,brzuszek ,plecki, rączki i tak za uszkami też strasznie sucho, tam gdzie przykrywa pampers ciałko jest normalne. Na brzuszku nawet mu troszkę skóra schodziła , tak jakby za mocno się opalił na słońcu, a ja go nawet na słonce nigdy nie wystawiałam w samym pampku,
no zobaczymy, nie jem przez tydzień nabiału, aj a dziś robiłam dla męża muffinki, ciężko było ale się opanowałam

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
- creatura
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Miałam kiedyś marzenie-teraz śpi na moich rękach:]
- Otrzymane podziękowania: 6

Kolejnym krokiem będzie zostawianie syneczka w domu z tatusiem, bo fryzjer czy małe zakupy to mi się już po nocach śnią. Miałam pożyczony laktator ręczny i jakoś mi nie leżał, więc przyszedł czas coś kupić i stałam się kolejną szczęśliwą posiadaczką Medeli Swing. Poczytałam o odciąganiu na necie, jak się przygotować, kiedy itd i jestem po pierwszym użyciu. I trochę jestem zniesmaczona....bo: odciągnęłam po karmieniu i udało mi się nazbierać tylko 30ml (odciągałam 15 min każdą pierś). W poradnikach piszą, że jeśli odciągamy dodatkowe porcje, a nie z pełnej piersi to przez kilka pierwszych dni może tak być. Nie mam obaw o ilość pokarmu, bo widzę, że Leoś się najada, przybiera itd A jak u Was, kiedy zbieracie mleko na zapas? Z pełnej piersi czy po karmieniu?
Madzia, Agat, to właśnie dziwne, że podejrzenie skazy, a buźka ładna. Jak ja w tamtym tygodniu przeholowałam z nabiałem (załatwił nas chyba serek wiejski na dokładkę do Danonków i dużych porcji lodów przez kilka dni) to nawet zanim pojawiła się zielona kupa, to już taka jakby wysypka pojawiła się na twarzy.
Uff, rozpisałam się.
Dobranoc, aniołki na noc

- Dave
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Carpe Diem
ja najczesciej lapie pokarm w nocy,jakos wole z pelniejszych sciagac.
zakupy i fryzjer powniez sa moim marzeniem;-)
reszte skrobne pozniej:-)
- agat
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Również mam Medelę Swing

Czy wasze maluszki ładnie trzymają główkę leżąc na brzuchu? Mój mocno i sztywno trzyma główke, gdy nosi sie go na pionowo, ale lezenie na brzuchu to dla niego kara i unosi wtedy głowę na kilka sekund.