BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 10 miesiąc temu #703447 przez Azja
Creatura Bawarie smakowa kupowalam w Realu

Leoś, Emilka, Adas slodziaki :)

Dave czekamy na relacje

Moj Jasiek jakis dzis nie spokojny po poludniu, sam nie wiedzial co chce, paluszki do buzi non stop wkladal smoka wypluwal tak jakby na zeby ale to przeciez jeszcze za wczesnie, ale juz wykapny i usnal bez problemu mam nadzieje ze nocka bedzie bez zakłócen

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #703458 przez ilonah
No i Emilka wreszcie także zasnęła ale tym razem z problemami. Po kąpieli zjadła mleczko z jednej piersi po czym się rozgadała, a później rozpłakała druga pierś dopiero ją uśpiła ale coś niespokojnie śpiocha, coś sobie mruczy przez sen.

11 lata 10 miesiąc temu #703475 przez creatura
Leoś zasnął przed 9, ostatnio zawsze tak zasypia, mam nadzieję, że mu zostanie :blink: Zauważyłam, że od kilku dni jest spokojniejszy i taki bardziej wyciszony. Pewnie kolejny skok rozwojowy się skończył, czyli cisza przed burzą. Podobno ten następny skok jaki czeka nasze dzieciaczki jest najgorszy i może trwać nawet 6 tygodni :cheer: :ohmy:

Adaś jest zawodowy, na każdym zdjęciu zawadiacka minka :silly: Agat, pomysłowe zdjęcie rodzinki na fb wrzuciłaś. Bluzeczka fajniutka, z baskinką?

Ilonka, śliczne obie jesteście i po Tobie widać, że jesteś zadowolona z macierzyństwa :woohoo: Emilka blondi po tatusiu? :)

Azja, u mnie w Realu tylko smakowa Bavaria z alkoholem, tzn. muszę uwierzyć mężowi na słowo, że tak jest bo on zawsze jeździ :S

Dave, czekamy na relację z wyprawy do Hadesu :silly:

Tak za mną chodziło coś słodkiego, a nie mam w domu nic co bym mogła przekąsić, bo Leosiowi jeszcze całkiem wysypka nie zeszła i unikam mleka nawet w biszkoptach czy herbatnikach. I z tego wszystkiego zjadłam duszonego sznycla z indyka, bo został z obiadu......marny substytut łakocia :dry:

11 lata 10 miesiąc temu #703479 przez creatura
I miałam już ostatnio pytać: jakimi kryteriami kierujecie się przy przejściu na większy rozmiar pieluszki? My nosimy już 3, ale na upartego 2 by jeszcze pasowała, tylko bardzo często trzeba było zmieniać, bo mokra strasznie się robiła i duże kupki przeciekały :pinch:

Suzi, jak tam zasięg? :lol:

11 lata 10 miesiąc temu #703503 przez Dave
dziewczyny, dzieki za wsparcie i wybaczcie,ale klikne jutro. padam. Mateo dopiero zasnal,ale cos sie wierci.

do jutra kochane:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 10 miesiąc temu #703526 przez agat
Creaturko dzięki :) Mąż się taką fotograficzną kreatywnością wykazał :P
Z baskinką miałam białą spódnicę.

A co do pieluszek to ja zmieniałam, jak zaczęły być za krótkie po bokach, jak na biodrach miał tylko te zapięcia rzepowe bez żadnego "podkładu" to wtedy zmieniałam na większe. Teraz nosimy 3, są w sam raz. Mam obecnie Pampers Sleep&Play i szajs nad szajse :/

Adaś już mi się zdążył na cycusia obudzić, ale szybciutko zasnął i śpiocha dalej :)

11 lata 10 miesiąc temu #703528 przez creatura
My mamy Pampers Active Baby 3, są w porządku. Tylko wydaje mi się, że są bardziej "papierowe" niż New Baby 2, ale oczywiście nie przeciekają. I pachną jak chusteczki pielęgnacyjne :side:

11 lata 10 miesiąc temu #703531 przez creatura
Leoś się jeszcze na cycusia nie obudził :cheer: , więc laktator poszedł w ruch i mam już całą butlę (bez stresu przy trzech podejściach dziś odciągnęłam, po karmieniach). Lecę do męża. Sweet dreams :kiss: :kiss:

11 lata 10 miesiąc temu #703561 przez Dave
Dobry,

Co za pogoda :cheer: :cheer: :X :X :X :evil: :evil:

Wpadam z przywitaniem, Młody usypia sobie. Wpadnę jak ogarnę chatencję :laugh:

11 lata 10 miesiąc temu #703628 przez ilonah
Dzień dobry :)

U mnie tez paskudna pogoda i zimno 16 stopni. My jeszcze wykańczamy ostatnią paczkę pampersów 2 białych bo jak tydzień temu zakładałam Emilce 3 to takie ogromniaste się na niej wydawały :blink:

Creatura tatuś Emilki to szatyn a Emilka wydaje się, że ma jasne włoski bo po prostu z przodu ma ich malutko i są bardzo cieniutkie z tyłu są ciemniejsze :)

Miłego dnia

11 lata 10 miesiąc temu #703662 przez agat
Hej :) Nocka jak zwykle, pobudka o 6, by powitać dzień :P Mąż ma wakacje, więc rano bierze małego na 1-2 godzinki i ja mogę dospać do 8. Teraz ja z małym a mąż odsypia ;)

Poczytałam sobie o skokach rozwojowych, Adaś jest juz po tym w 11-12 tygodniu. Czyli teraz 2-3 tyg spokoju i długi okres marudzenia? Ołł nooołłł.

Wracając do pieluszek to z Pampersów lubię Sensitive i Active Baby. Pierwsze za pasek zmieniający kolor, drugie za pudrowy zapach. Sleep&play też pachną pudrowo, ale są okropne :/ No i Dada jeszcze u nas rządzi.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #703764 przez Magdalena9t
Hejka :) Nocka jak zawsze spoko ;)
Ilonka śliczne z Was kobietki :) ja ostatnio przeglądam zdjęcia i okazuje się,że mam tylko 2 z Tomkiem zaraz po urodzeniu, także się nie pochwalę :( muszę męża zmusić ,żeby nam coś razem porobił :side:

Adaś jak na tronie sobie siedzi królewicz mały :) a Leonek jak słodko śpi :blink: :)

Pieluszki u nas to Pampers Active Baby fajne są, Tomek bardzo często lubi w nie robić :lol:
i Dada 3 używamy, też są spoko tylko zapach mi nie odpowiada :silly:

11 lata 10 miesiąc temu #703811 przez creatura
Dzień dobry :)

Pogoda nam się popsuła :angry: i nie wiem czy uda nam się wyjść dziś, bo popaduje cały czas i tylko 14stopni. Może tylko posiedzimy na tarasie. A Wy wychodzicie w takie dni z dzieciaczkami?

11 lata 10 miesiąc temu #703918 przez Dave
Ja jak pada siedzę w domu, bo z dwóją mi się ciężko wybrać.

11 lata 10 miesiąc temu #703946 przez ilonah
U mnie pogoda się poprawiła nawet co jakiś czas słoneczko święci więc siedzimy przed domkiem. Emilka śpi a ja gazetę czytam.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka