BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #710429 przez pauluska
Dziewczyny bierze któraś z Was tabletki anty ? Ja wczoraj wzięłam pierwsza o masakra ! Moja głowa :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #710478 przez Azja
opisalam sie i wcielo mi posta :huh: nie chce mi sie pisac od nowa, przesylam causki dla Tomeczka sliczny chłopczyk :)

11 lata 9 miesiąc temu #710489 przez agat
Jeszcze raz buziaki dla Tomcia :* Słodziaczek z niego :) Ma taka drobną buzię, mój Adasiek w porównaniu z nim taki ulany na twarzy ;)

Dziś dużo czasu spędziliśmy z małym na dworze. Byliśmy na mieście na obiadku i spacerku, a później na kolejnym spacerku i piwku ze znajomymi nad zalewem. Adaś długo spal, więc średnio mu się zasnąć chciało po kąpieli, ale jakoś go w końcu ululałam.

Dziewczynki skończyła nam się dziś witamina D. Do kiedy ją trzeba podawać? Witaminę K już chyba kończymy, skończymy bieżące opakowanie i finito, bo to do 3 miesiąca, ale D chyba nadal brać, nie? Nie wiem czy sama mam kupować czy poczekać na wizytę u pediatry (mam 8 sierpnia szczepienie).

11 lata 9 miesiąc temu #710492 przez Dave
wracamy od nietopery. nareszcie jestem online,bo tam nawet zasiegu nie ma. ale nadrobie jutro:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #710503 przez ilonah
Agat my mamy zalecenie od pediatry żeby brać nadal samą witaminę D, ale do kiedy to nie wiem. Podobno zależy to od tego jak szybko zarasta się ciemiączko z przodu główki. Moja kuzynka ma roczną córkę i ma zalecenie dalej podawać jej wit. D ale już w kropelkach do picia.

11 lata 9 miesiąc temu #710519 przez Magdalena9t
Dzięki dziewczyny :)
My też dziś dużo czasu na dworku :) :)
Nam parę dni temu skończyła się witamina d+k i teraz zakupiłam samą d. Po szczepieniu jak próbowałam się coś doczytać w książeczce to było napisane witaminka d, a ja na wizycie zapomniałam zapytać :dry:
pauluska ,ja stosuję inną formę antykoncepcji,także nie doradzę :blink: boję się jak na razie brać pigułki,bo ja zapominalska jestem :blush:

Mój synuś pięknie dziś usnął,zawsze po 22 zasypia a tu niespodzianka, o 21,30 :)

11 lata 9 miesiąc temu #710547 przez creatura
Padam na cycki po całym dniu z gośćmi (w tym nietopera, huhuhuhu ;) ) ale wpadam szybko, żeby złożyć życzenia kolejnemu 3-miesięcznemu kwietniowemu dzieciaczkowi.

Buziaczki dla Tomusia :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #710557 przez Dave
nareszcie lozeczko:-):-)

dobranoc:-)

11 lata 9 miesiąc temu #710567 przez agat
Tak mnie przed snem naszło, że miałam zapytać - jak długo można trzymać pokarm w zamrażarce? Bo zgłupiałam już. Piszą, że w zamrażarce lodówki do 2 tyg a w zamrażalniku do 6 mies. Czyli w takiej typowej chłodzoiarko zamrażarce w oddzielnymi drzwiami to jak długo????

11 lata 9 miesiąc temu #710578 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)
dobre pytanie Agat :) też się nad tym zastanawiałam, i jak jeszcze rozmrażać bo gdzieś czytałam,że w ciepłej wodzie przez pół godziny ale nie jestem pewna :unsure:
Dzień zapowiada się miło :) :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #710581 przez Dave
oj. cos mi tu nie dziala.

wpadne wieczorkiem:-)

11 lata 9 miesiąc temu #710594 przez anafora21
Dzień dobry,
Buziaki dla 3-miesięczniaka uroczego!!
My już od 7 się bawimy, mam nadzieję, że Dominiczek będzie miał dziś lepszy dzień.

Agat- z pokarmem nie pomogę bo ja ani razu nie ściągałam , nawet nie mam laktatora. Ściągałam jedynie ręcznie jak miałam zapalenie piersi.

Wku****** się bo karmię tylko piersią i mi @ wrócił!;/ wrrr i w gratisie jeszcze jakieś plamienia dostałam, byłam u gin i niby około owulacyjne. Już 2 raz je mam. No ja to mam szczęście. Od rana zły dzień.

11 lata 9 miesiąc temu #710597 przez ilonah
Dzień dobry

U nas spoko nocka 2 pobudki na szybkie jedzenie i dalej spanie a pobudka o 7:15. więc maleńka dała pospać :)

Odnośnie przechowywania pokarmu to ja ze szpitala mam takie wytyczne:
-zamrażalnik wewnątrz lodówki ze wspólnymi drzwiami 2 tygodnie
- zamrażalnik lodówki z oddzielnymi drzwiami 3 miesiące
-zamrażarka temp-18 do -20 6 miesięcy

11 lata 9 miesiąc temu #710628 przez Magdalena9t
O dzięki Ilonka :)
Anafora nie zazdroszczę @ ale na pocieszenie, napiszę,że każdą to z nas czeka,prędzej czy później :blink:

Przeczytałam przed chwilą ciekawy artykuł o żywności:http://pyszniezdrowo.blogspot.com/2013/07/na-tropie-10-produktow-na-ktorych-sie.html?spref=fb
Na TVN STYLE jest program"Wiem co jem i kupuję" często czytają składy różnych produktów, i nazwy niektórych składów powalają :cheer: :cheer:

Mój Królewicz się obudził,więc lecę do Niego :) ;)
Miłego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #710671 przez agat
Hej :)
Dzięki za info o zamrażaniu.

Adasiowi coś się przestawiło. DO 3 w nocy budzi się co 3-4h, a później co godzinę :/ Dziś pobudka o 3, 4.40, 6... Oszaleć można, bo przecież w godzinę nie zgłodnieje.

Czy wasze maluchy też tak uwielbiają telewizor? Adaś leżąc na macie potrafi przybrać jakieś ekwilibrystyczne pozy, byle tylko "oglądać". Chyba zacznę wyłączać TV, gdy nie śpi, bo to przecież dla niego nic dobrego.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka