BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #709905 przez Dave
Agat - super, u mnie to podobnie wygląda :lol:

Anafora - karmi, jasne. Zdarza się, ja lubię to klasyczne :laugh:

My już po obiedzie, Młody śpi na polku. Chłodniej dziś u nas, ale nie pada więc spoko.

Lecę po Majosa, bo gdzies mi uciekła :cheer: :cheer: :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #709914 przez anafora21
O to fajnie, myslałam, że tylko mi zdarza się "zgrzeszyć" też lubię klasyczne, choć malinowym nie pogardzę. Ale pijecie bez względu na karmienia? czy wieczorem jak wiecie że dzidziuś będzie długo spał?

11 lata 9 miesiąc temu #709916 przez pauluska
Jeżeli mogę się wtrącić co do karmi mi lekarze kazali pić jak leżałam w szpitalu na laktację ! :D więc na pewno ta "ilość" alkoholu nie szkodzi Maluszkom ;)

11 lata 9 miesiąc temu #709922 przez ilonah
Ja również od czasu do czasu piję Karmi klasyczne i zazwyczaj wieczorem gdy Emilka już zaśnie a ja się relaksuje :blink:

11 lata 9 miesiąc temu #710008 przez anafora21
18.38 a mój Dominiczek już chce spać chociaż obudził się o 17 po 2,5h snu, szok! Musze go przetrzymać choć do 19. Już taki marudny jest okropnie, chce żeby go nosić i nosić i nosić....

11 lata 9 miesiąc temu #710071 przez Dave
U mnie dzieciaki już śpią.

Ja piję Karmi zawsze jak dzieci już śpią, bo to tak na relaks sobie biorę :laugh:

Ale mnie dziś mój mąż wq*wił :cheer: :cheer: :cheer: :cheer: Maskara, ja nie wiem co się czasem tym facetom wydaje. Wrrr....

11 lata 9 miesiąc temu #710073 przez anafora21
Faceci potrafią wkurzyć. Niestety...

Oglądam ,,Pamiętnik" na TVN, synuś już dawno śpi. Mąż jak zwykle gra imprezę. A mi zachciało się jajecznicy z kiełbaską SZOK!

11 lata 9 miesiąc temu #710077 przez Dave
Anafora - no to masz zachciankę :lol: :lol: :lol: :lol:

A my jutro do nietopery jedziemy. Ja pitole, w aucie jakięs 7 godzin spędzę (w dwie strony) :cheer: :cheer: :cheer:

11 lata 9 miesiąc temu #710104 przez agat
Dave znowu do nietopery? Byłaś niedawno :P Choć i ja pewnie jutro będe u swojej, bo szwagierka imieniny miała w tygodniu. 2 niedziele po kolei to dla mnie za dużo :P

Adaś mi się zwył po 18, nie moglam go uspokoić. Obudził się z drzemki i w ryk. Ani noszenie, ani bujanie, ani cycek nie pomagały. Dopiero tatuś go wziął na ręce i momentalnie spokój. A mi witki az opadły z bezsilności... Teraz już ładnie śpi.

Mój małżon też mnie ostatnio wpienia strasznie. Wakacje ma i siedzi w domu, przydałaby się jakaś krótka rozłąka, bo już działamy sobie na nerwy :P

11 lata 9 miesiąc temu #710107 przez ilonah
Oj Dave znowu jedziecie do teściów, niedawno byliście :silly: Ja swojej teściowej też nie trawię masakrycznie ale na szczęście mam do niej ponad 200km więc rzadko tam jeździmy ale jak już pojedziemy to musimy nocować a warunki nieciekawe.

Maleńka śpiocha więc lecę pod prysznic i później też sobie Karmi zapodam :)

11 lata 9 miesiąc temu #710114 przez Dave
No ostatnio to byliśmy u nich w domu, to jakieś 80km, a teraz do nich na "działkę" pod Kraków, zawijasami. I znów tam ta banda będzie. Juz mną telepie :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

11 lata 9 miesiąc temu #710117 przez ilonah
Wiecie co odkąd Emilka skończyła 3 miesiące to zupełnie inne dziecko jakby mi ją ktoś podmienił. Mało płacze, dużo gada, śmieje się często, ma w ciągu dnia 3 regularne drzemki, zabawi się dość długą chwilkę sama w leżaczku, naprawdę coraz to więcej rzeczy można przy niej zrobić :woohoo:
Nawet ja jakby mniej sfrustrowana :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #710127 przez agat
Jednak ta magiczna granica 3 miesięcy nie jest wyssana z palca ;)
Ja też juz się inaczej czuję, no i dziecko inne :)

Dziś Adaśko zassał moją dłoń i palce, obśliniając je przy okazji. Byłam w szoku jak on mocno zasysa, no i że już tak o dziąsła pociera mocno. Jeszcze trochę i będzie ząbkowanie (już się boję...).

Zauwazyłam, że na zgięciu kolan z tyłu ma czerwone pręgi. Czasami mniej, czasami bardziej, pewnie zależy od temperatury. Smarujecie czymś takie "zagięcia"?

11 lata 9 miesiąc temu #710138 przez anafora21
To teściowe chyba wszędzie podobne. Ja ciągle słyszę: odważna jesteś ja bym tak cienko dziecka nie ubrała, a czemu on nie ma pieluchy na buzi toż wieje, a skarpetki załóż a czapeczka gdzie( na podwórku gorąco, dziecko wyjęte z rozgrzanego samochodu). Wyobraźcie sobie, że Dominik śpi TYLKO na brzuszku. Inaczej nie umie. No i właśnie u teściowej wszystkie dziec tak spały. Jedynym plusem jest to, że może dzięki temu kolki nas ominęły (tfu tfu). Mały leży na brzuszku, jelitka pracują, bączki się puszczają :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #710184 przez Suzi
Hej witajcie nocną porą :)

Dave, no to powodzenia, trzymaj nerwy na wodzy, zacisnij zęby i przetrwaj. super zdjecie rodzinki, moja faworytka najbardziej fotogeniczna :lol: calus specjalny dla Majoska :kiss: , no ale i dla Matisa sie jakiś znajdzie :kiss: :blink:
Ciekawa sprawa, ze o zdjęcia calej rodzinki tak trudno, ale to fakt :huh:

Agat, caluski dla Adamsona z okazji ostatecznego zakonczenia ciąży i odpepnienia, bo to chyba dr Karp nazywa pierwsze trzy miesiące życia dziecka czwartym trymestrem ciąży i dlatego dziecko ma prawo do dreczenia rodzicow na wiele wymyślnych sposobow :silly:
Wiec gratuluje przejścia na druga stronę życia, niech teraz juz zawsze będzie z gorki :kiss: niech MOC będzie z Wami :lol:

Anafora witaj ponownie :) pokaż nam Dominika. Powiem Ci, ze jak tez mam skłonności do cieplejszego ubierania dziecka, mimo wszystko więc pewnie będę rowniez nieciekawą nietoperą..... :P :silly: :side: ale poki co Miki nie mial nawet katarku :)
A do mitycznego trzeciego miesiąca zycia dziecko ma trudny okres immunologicznie dlatego nalezy być bardzo ostroznym z rozbieraniem.... Zwlaszacza teraz, przy zmianie klimatu na ostrzejszy uważam na niego.

Ilonka, potwierdzasz ten legendarny przełom po trzecim miesiącu? To super, nadzieja rozgrzewa mi serce, oby wytrwać jeszcze te 6 dni :silly: :blink: :side:

Poki co u nas piękna pogoda, a my nadal z rzadka widujemy się z morzem i plażą.... :huh: no ale przynajmniej nie siedzimy kamieniem w domu tylko spacerujemy..........w jego pobliżu, wydmy mamy w zasięgu wzroku :woohoo:
Jak juz idzemy nad morze to jest to najczęściej zachod słońca i się śmiejemy, ze mamy księcia Draculę- zachod słońca a on na spacer, zamiast spać, jak wszystkie normalne niemowlaki :lol: w pełnym słoncu natomiast trzymałby nas najchętniej w domu :blink: no Dracula, jak nic :laugh:

No dobra, spadam spać
Acha, ja tez Karmi spijam, mniam mniam

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka