BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #714052 przez creatura
Ilonka, bo czasem jest na odwrót i dziecko "grzecznieje" :side: Lucky you :blink:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #714057 przez agat
Adaś w nowym miejscu chyba dobrze się czuje :) Marudny jest strasznie, ale wydaje mi się, ze to właśnie skok. W ogóle w nocy wisiał na cycku co chwilę, aż mnie brodawki bolały, a za to dziś w dzień bunt, co go próbuje przystawic to krzyk niemilosierny :/ Noszenie, bujanie, zabawianie nic nie daje. Skuteczne okazuje się jedynie przykrycie buzi pieluszką, wtedy się uspokaja i zaczyna jeść.

W ogóle to moja @ to też chyba nie @. Po 1,5 dnia krwawienia zamieniła się w ledwo widoczne plamienie.

11 lata 9 miesiąc temu #714060 przez agat
Adaś w nowym miejscu chyba dobrze się czuje :) Marudny jest strasznie, ale wydaje mi się, ze to właśnie skok. W ogóle w nocy wisiał na cycku co chwilę, aż mnie brodawki bolały, a za to dziś w dzień bunt, co go próbuje przystawic to krzyk niemilosierny :/ Noszenie, bujanie, zabawianie nic nie daje. Skuteczne okazuje się jedynie przykrycie buzi pieluszką, wtedy się uspokaja i zaczyna jeść.

W ogóle to moja @ to też chyba nie @. Po 1,5 dnia krwawienia zamieniła się w ledwo widoczne plamienie.

11 lata 9 miesiąc temu #714076 przez kaikai
Marcheweczka zjedzona czekamy na tate i na dzialke jedziemy :)

Milego weekendu! :)

11 lata 9 miesiąc temu #714094 przez Suzi
Hej :)

Dziekujemy z Mikusiem za życzenia i caluski i tez calujemy wszystkie dzieciaczki i ciocie :kiss: :kiss: :kiss:
Mikus swoją trzymiesięcznice jak narazie uczcił spaniem, no śpi i śpi a mial byc dłuuuuugi nadmorski spacer, a tu klops, uspil się skutecznie :silly:

Ilonka, Emisia śliczna, a grzeczna bo to dziewuszka, nie to co te nasze urwisy co to ciagle miewają skoki i wyciskają z nas ostatnie soki :silly: :lol:

Piękna pogoda nad Bałtykiem ach, nie pamietam tak ladnego lipcamtu, lipec zwykle był kaprysny,czesto padalo, a teraz pogoda jak drut :ohmy: :laugh:

kaikai, udanego weekendu, odpoczywajcie :)

Dave, jak tam sprawy chrzcielne? Dalo sie coś wreszcie dogadać? A pan małż sie rozchmurzyl?
Ja się ciesze, ze my juz ochrzczeni i bez wielkich obchodow się obyło, najwazniejszy był sakrament a reszta mniej ważna i tez bylo dobrze. A pamiętam przy starszych to zawsze musiala byc feta i spęd , no ale wtedy zyla jeszcze tesciowa, a ona to uwielbiala :silly:

agat, ja tez mialam taką pierwszą @ po porodzie, ta druga co wlasnie się skonczyla juz byla noramlniejsza a co najważniejsze zupelnie bezbolesna :woohoo:

Mikulec chyba znowu czeka na wschod księzyca, zeb wstac i udać sie na spacerek, książe Dracula nasz.... :silly: :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #714146 przez Dave
Mój Mateo to jakoś skoku nie daje odczuć. Grzeczny jest, tfu,tfu co by nie zapeszyć.
Może ta nocka nieszczęsna wtedy to był skok, taki jednodniowy :silly: :silly: :silly:

Jak na razie to ciągnie dzienne spanie, dziś obędzie się bez kąpieli. Mam nadzieję, że już spanie pociągnie do rana z pobudkami na papu.

Maja też już śpi. To ja mam chwilkę :lol:

Suzi - księciunio dalej ma muszki w nosie, ale już mniejsze. A z chrztem to mi się nie chce gadać. Porażka. Jak coś ustalimy to Wam powiem, a jak się wkurzę zadzwonię do kuzyna, zamówię katering, zakepię wszystko i kij im w oko :P

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #714201 przez ilonah
Suzi widziałam zdjęcia, jak Mikuś urósł :) fajniusi chłopaczek

A propo zdjęć, pojechaliśmy z mężem odebrać zdjęcia od fotografa i niestety zatrzymałam samochód na zakazie (przeoczyłam go :( ) no i policjanci podeszli do mnie (mąż poszedł po te zdjęcia) i pewnie by się to skończyło nieciekawie lecz Emilka tak się strasznie rozpłakała jak oni rozmawiali ze mną, normalnie masakrycznie wyła, pewnie się ich bidulka przestraszyła, że kazali mi uspokoić dziecko i szybko odjechać. I tak oto mnie dziś córeczka od mandatu uratowała :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #714223 przez Dave
Ilona - no to była przygoda.

Pokaz jakieś foty :lol: :lol:

Młody dalej śpi. Leży na naszym łóżku w samym pampku zadowolony z siebie. nawet go nie ruszam, niech śpi :)

11 lata 9 miesiąc temu #714227 przez Dave
Mam prośbę priv :laugh:

Jeśli możecie kliknijcie lubię na ten artykuł, możecie go też skomentować.
I wejdźcie na linki podane tam. Czyli www.firstbike.pl oraz www.facebook.com/First.Bike.Polska

Pobuszujcie chwileczkę po stronce i lejknijcie profil na FB.

Będę bardzo wdzięczna :lol: i dziękuję :kiss: :kiss:

11 lata 9 miesiąc temu #714235 przez creatura
No proszę, Ilonka, jaka przygoda i Emilka wiedziała co robić. :silly: Leoś też nas raz od kontroli wybawił, a jeszcze w brzuszku był. Jak mnie mąż wiózł w nocy na porodówkę to policjanci nas zatrzymali (akcja jak w filmie), ale jak zobaczyli mnie rodzącą to tylko jeden powiedział: "Jedź pan, bo jeszcze tu urodzi" i się upiekło :blink:

Agat, wyczaiłam, że jak Leonek odstawia takie cyrki przy przystawianiu do piersi w dzień to siadam na piłkę (tą, którą używałam w ciąży) i delikatnie się odbijam. Bardzo mu się to podoba i pomaga uspokoić,a dochodziło już do tego, że musiałam karmić chodząc :ohmy: Głupie skoki :evil:

Anafora, jak nowa fryzurka? :side:

Kaikai, bawcie się dobrze :woohoo:

Suzi, muszę zacząć ignorować Twoje opisy nadmorskie, bo mnie ściśnie na amen z zazdrości :silly: :side:

Dziewczyny karmiące piersią, czy wy jecie owoce? Jakie? Bo mam ogromną ochotę na jakiś soczysty owoc, ale nie wiem czy już coś można. Próbuje zaspokoić pragnienie owocowe Bobofrutami, ale to nie to samo :S

11 lata 9 miesiąc temu #714244 przez Dave
Creatura - rzeczywiście akcja jak z filmu :laugh:

Ja jem wszystkie owoce :silly: oprócz cytrusów.

Mateo sie przebudził, nawet oczu nie otworzył. Pojadł i kimono.
A ja odciągam drugiego cycula :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #714261 przez ilonah
No część z tych zdjęć co wywoływałam to widziałyście bo to Emilki zdjęcia były gdyż chce jej album założyć i troszkę je poopisywać żeby miała kiedyś pamiątkę.
Owoce tak jak Dave pisze, wszystkie oprócz cytrusów jem czyli jabłka, banany, arbuz, maliny, jagody, brzoskwinie, morele nawet truskawki i parę czereśni zjadłam (chociaż gdzieś czytałam, że owoców pestkowych nie powinno się jeść gdy się karmi piersią)

Dobranoc ja zmykam spać, spokojnej nocki babeczki :)

11 lata 9 miesiąc temu #714263 przez creatura
Dave, a będziecie robić test-drive czy recenzję tego rowerka? Dość ciekawy, tylko strasznie plastykowy się wydaje :S

11 lata 9 miesiąc temu #714281 przez anafora21
My jak zwykle w rozjazdach, dopiero wróciliśmy Dominik coś zasnąć nie może. Za dużo wrażeń a ja głupia jeszcze cukinii się najadłam;/ Wole nie mówić jak u mnie trzymanie diety wygląda ..

Creatura- Chyba ok, ja o dziwo jestem zadowolona. Mąż mówi że ładnie, nawet tak mu się chyba spodobało że w środku dnia na amory mu się zebrało. Ledwo zdążyłam zdjąć buty jak wróciłam:P

11 lata 9 miesiąc temu #714306 przez Magdalena9t
Hej, mój Tomek strasznie marudny dziś od południa, pewnie przez tą pogodę, ale godzine temu zasnął i chrapie sobie w łóżeczku;) oby do rana :)
Dave jutro poczytam artykuł bo dziś już siły nie mam :silly:
Ilonka no to niezła przygoda, dobrze,że bez mandatu się obyło :blink:
Kaikai udanego wypoczynku :)
W ogóle wszystkim miłego weekendu życzę :)
Anafora fajnie :blush:

Dobrej nocki :) :) :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka